Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
(veterán)

Kívánom hogy megtaláld, és csilliárdos üzlet kerekedjen! Vagy olyan amit jónak tartasz... :C
Ne pörgesd magad és újra beugrik. Azt azért csak tudod hogy milyen területhez kapcsolódott! :K

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#2) waccamár


waccamár
(aktív tag)

Az ÖTLET önmagában SEMMIT nem ér. A megvalósítás a lényeg. Egy közepesen sz*r ötletből is lehet rentábilis vállalkozást csinálni, ha valaki nekikezd, és megvalósítja. Ellenben hiába van világmegváltó ötleted, ha nem valósítod meg, vagy nem TUDOD megvalósítani.

Fontos az ötlet természetesen, de túldimenzionálod.

Ha tényleg csak addig jutottál az ötletben, hogy eszedbe jutott, majd megzavartak, és elfelejtettek, akkor az még azt jelenti, hogy nem gondoltad át rendesen, hogy egyáltalán megvalósítható-e.

[ Szerkesztve ]

(#3) amanoba válasza waccamár (#2) üzenetére


amanoba
(őstag)

Természetesen tudom, hogy mennyi minden máson áll vagy bukik a sikeresség.
Itt inkább a múlandoságon van a hangsúly, hogy eszembe jutott valami, ami akkor nagyon is használhatónak tűnt, jött az érzés, hogy na ez az...és huss, ennyi volt.
Már ugyan hogy lett volna időm végiggondolni, amikor egy pillanat alatt semmibe veszett.

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#4) Redneck válasza amanoba (#3) üzenetére


Redneck
(veterán)

Nemrég nekem is volt ilyen, de azóta sem jött vissza az érzés. Remélem újra beugrik majd. :(
Belegondolva az első hozzászólásban jó nagy baromságot írtam, mert nekem sem jött vissza.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#5) waccamár válasza amanoba (#3) üzenetére


waccamár
(aktív tag)

Ne aggódj, ha folyamatosan kattogsz ilyeneken, akkor be fog ugrani, lehet még jobb ;) Rá lehet gyúrni az ötlet-izomra :)
Javaslom a How to be an Idea Machine című könyvet.
Egy mondatban a könyv: Minden nap írj 10 ötletet!
Mindegy miről. Idővel reflexszerűen fognak jönni az új ötletek.
Bármilyen témát találsz ki, az első 3-4 ötlet könnyen fog jönni, 5-6 már gondolkodós, 7-8-nál megszakadsz, a 9-10-et pedig azt hiszed az elején hogy sosem fogod kitalálni :) de belejössz idővel.
Pl. 10 könyv amit megírnék, 10 alternatív útvonal a melóhelyre, 10 weboldal ötlet, 10 vállalkozás-ötlet, 10 ember akivel megismerkednék, 10 előadás amit megtartanék, stb.,stb.,stb., remélem megvan mire gondolok ;)

[ Szerkesztve ]

(#6) lezso6


lezso6
(HÁZIGAZDA)

:))

Hogy őszinte legyek, mosolyogtam olvasás közben. Gondolom még nagyon fiatal vagy, legalábbis nekem régen voltak ilyesmi gondolataim. Egyébként mi a cél? Pénz? Hírnév? Ambíció?

Ha van is ötlet, meg is kell ám azt csinálni. Már itt is láttam írást a logouton, hogy megvolt az ötlet, csak épp befektetőt meg kivitelezőt keresett, s persze 140%-os titoktartással. Nem megy ez olyan könnyen.

Én úgy vagyok vele, hogy egyrészt nem kell görcsölni, az ötlet magától jön. Ha jön. :D Másrészt olyan témában érdemes ötletelni, aminek kivitelezését meg tudod oldani.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#7) Feruendios


Feruendios
(aktív tag)

Hagyd elmenni, az ötlet nem ér semmit.
Legjobb ha olyat csinalsz amit mar masok is csinalnak, csak jobban vagy azzonos szinvonalon de olcsobban.

PC!

(#8) Redneck válasza Feruendios (#7) üzenetére


Redneck
(veterán)

Azért ez nem túl innovatív elgondolás. Egy ismerősöm szerint, ha van jó ötlet, és abból csilliárdos vállakozás lehet, azt csinálni kell! :K

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#9) amanoba válasza lezso6 (#6) üzenetére


amanoba
(őstag)

A vállalkozói attitűd mint olyan, eléggé hiányzik belőlem...próbálom magam trenírozni, ennyi az egész, szeretnék picit változni.

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#10) lezso6 válasza amanoba (#9) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Akkor menj a Wall Streetre, ott megkapod a vállalkozó attitűdöt. :DDD

Viccet félretéve: számodra mi az a vállalkozó attitűd? Nekem az egy rettenet negatív fogalom, konkrétan ez ugrik be róla: :D

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#11) amanoba válasza lezso6 (#10) üzenetére


amanoba
(őstag)

Szerintem a vállalkozói attitűd az a képesség arra, hogy kitalálj, felépíts, működtess egy vállalkozást, mindezt sikeresen és ha lehet mások számára hasznosan. Gondolom ez most elég utópisztikusan hangzik, de én még hiszek ezekben a pozitív dolgokban. :)

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#12) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Néha nekem is beugrik az "ÖTLET", de az nagyon gyorsan el tud illanni. Ha tényleg jó, akkor előveszek valami notepadot, vagy paintot és gyorsan leírom, lerajzolom. Ha nem írom ki magamból akkor aznap este el sem bírnék aludni. Nem feltétlen munkával kapcsolatos, de van olyan is. Összejött már egy szép nagy csokornyi ötletem zenétől, indijátékfejlesztésen át, a faiparig, amiket persze egy élet alatt sem tudnék megvalósítani, de még a megvalósításukhoz szükséges tudást sem tudnám összeszedni, de azért jó érzés írogatni. Egyet most próbálgatok is megvalósítani. Nem egy világmegváltó ötlet, de pár éve gondolkozom rajta és még mindig nem tűnik hülyeségnek, sőt van is realitása annak, hogy működő vállalkozás legyen belőle. Multimilliomos azért a legoptimistább számításaim szerint sem lennék, de már az is jó lenne, ha olyannal keresném a kenyerem amihez kedvem van és nem a főnököm ugráltatna nyugdíjas koromig. Kérdés, hogy ha nem ugráltat egy főnök, tudom e ugráltatni magamat? :DD

(#13) Mister_X


Mister_X
(nagyúr)

Fejlessz videojátékot. Hogy mire, az alapjánan mindegy, de legyen PC. Valami egyszerű, de ötletes, azaz ne copy legyen és add mondjuk 10€-ért, amiből persze lejön a Valve sápja (ÁFÁ-ra fogjuk rá, hogy egy ideig (6M) nem), marad 7€. Ha csak 1000 példány kel el - ami a legeslegpesszimistább szám, mert még az utolsó szemétből is többszörösét adják el -, az már 7000€ tiszta pénz. De nem 1000 darab fog elkelni belőle, ha jó játék lesz indie kategóriában. :N

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#14) lezso6 válasza amanoba (#11) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Persze, lehet bejön, de ehhez konkrétan hatalmas mák vagy tőke kell. Nekem ez tök úgy jön le, hogy mindenki akar magának sikersztorit, mert az milyen jó. Ennek neve is van: amerikai álom. De manapság már nagyon telített a piac, itt az internet, millió startup, stb. Ma már nem tud Google-t alapítani két egyemista srác, vagy legalábbis nagyon minimális ilyenre az esély. Ha meg megelégedsz az ötlettel, akkor meg általában kiderül, hogy már van olyan, más megcsinálta. :D

Volt nekem is kis hobbiprojektem. LED zenére. 2013-ban jött az ötlet, kb 2 heti fejlesztésbe került kivitelezni. Akkoriban még nem volt RGB mánia, így agyaltam rajta, hogy eladhatóvá kéne tenni, de idő hiányában erre nem került sor. Azóta meg bejött az RGB mánia, minden RGB-s, a nagy cégek felzabálták a piacot. Volt egy ötletem, de tőkém / mázlim semmi, rácsesztem. :)

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#15) lezso6 válasza Mister_X (#13) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Ja, szoftverekben van lehetőség. Az indie műfaj ma elég felkapott, elég csak a Flappy Bird mobiljátékra gondolni. :) De az se ma volt...

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#16) Feruendios válasza Redneck (#8) üzenetére


Feruendios
(aktív tag)

Igen viszont a sikerre az esély alíg több mint a lottó. Ha okosan akarsz válalkozni akkor nem a spanyol viaszt akarod feltalálni.

PC!

(#17) Feruendios válasza Mister_X (#13) üzenetére


Feruendios
(aktív tag)

Jah persze játékfejlesztés :) 1000 ügyfél után busás 7000€-val.
A B2B (céges) szoftvereknél 10 ügyfél hozza ezt a számot és elég jól be leher lőni mire van szüksége a cégeknek.

PC!

(#18) Mister_X válasza Feruendios (#17) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Ő kért ötletet, én adtam, te is :) Magam részéről a játékfejlesztés azért kreatívabb valamivel, mint a B2B szoftver. De nem kell bemutatnod nekem, látom mibe kerülnek azok a licenszek és néha el is kerekedik a szemem.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#19) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Egyáltalán nem biztos, hogy kell ötlet. :N

Sikeres vállalkozás szerintem:
1% szerencse
9% hozzáértés
90% meló

Mihez értesz? Semmihez? Felejtsd el. Bármihez? Abból csinálj vállalkozást.

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#20) Vladi válasza amanoba (#9) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

ha az attitűd hiányzik belőled, akkor hozzá se láss. Jó neked a bérmunka. Jó esetben elfiselhető bérért, rossz esetben éhbérért.

(#10) lezso6:

Ez mi? Láttál te már magyar vállalkozót? Én nagyon nagyon sokat. Millió féle területen. It-től kezdve a pszichológuson át a villanyszerelőn keresztül az almatermesztőig.

Szerintem ez hozzállás.
1. a munkaidő nem ér véget. Főleg nem 16.00-kor.
2. lelkiismeretesen kell csinálni, mert magadnak csinlod.
3. szabad vagy, de ez borzasztó nagy felelősség.
4. szinte mindenhez kell értened egy kicsit. Ha nem értesz hozzá akkor tanulni kell hajlandónak lenned.

Hirtelen ennyi ugrik be. :)

Múltkor olvastam egy jó cikket, ha meglesz belinkelem.

(#11) amanoba:

Ez teljesen így van, nem utópia, napi gyakorlat.

(#8) Redneck:

Ismerősöd nagyot téved, Feruendiosnak van igaza.
Milliárdos üzlet/ötlet? A valóság: 100 vállalkozó/vállakozásból 60 bedöglik. 30 vegetál, némi bevételt hoz, 9 jól megy, megél belőle a gazdája, 1 milliárdos lesz.

(#14) lezso6:

Semmilyen piac nem telített. Magyarországon kapásból mondok neked 8-10-et ami szakemberhiánnyal küzd. Jó hát kézbe kell hozzá venni egy kalapácsot, nem a billentyűk fölött baszni az időt... :U

[ Szerkesztve ]

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#21) lezso6 válasza Vladi (#20) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Akkor, amit írsz, az alapján én vállalkozó vagyok. :) Kinek mi.

Nem a munkahelyekről van szó, hanem ötletekről. Ma sokkal nehezebb olyaat kitalálni, amivel nagyot szakíthatsz.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#22) Stanlee válasza lezso6 (#21) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyet kell ertenem. Nagyon nehez manapsag olyan termeket/szolgaltatast kitalalni, amire van kereslet es meg tud elni belole egy kisebb-nagyobb ceg.

Vannak egyszeruen olyan picai resek, ahova az ember be tud ferkozni, de mondjuk 2-3 szemelynel tobbnek nem tud megelhetest biztositani, mert ennel tobb embernel mar nem gazdasagos a mutatvany.

Az en tapasztalatom az, hogy olyan termekek ertekesitese hosszutavon gazdasagos, amit rendszeresen kell az embereknek megvenniuk. Ha csak egyszer tudok valamit eladni, abbol nem lesz folyamatosan cashflow, elobb utobb bedoglik a ceg.

newsroll.net

(#23) Kisgépkezelő válasza Stanlee (#22) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Már 10 éve is azt hittük, hogy nehéz újat kitalálni, aztán annyi újat találtak ki azóta, hogy már arra sem emlékszem miről hittük azt 10 éve, hogy ennél már nem lehet jobbat kitalálni. Majd 10 év múlva ott lesz a fiókban az, amiről most még nem is sejtjük, hogy valaha kitalálják, de még azt sem, hogy egyszer igényünk volna rá. Lehet amanoba terméke lesz az, ha egyszer újra eszébe jut, ami eszébe jutott. :)

(#24) ViZion


ViZion
(félisten)

Nem kell feltétlenül új dologba vágni. Ahol dolgozom, ott is kapkodom a fejem, h mennyi lóvét lehet(ne) bérgyártással összetarhálni. De nekünk nem megy. A tulajdonos alakította így, pedig a lehetőség adott, gépek adottak, szakemberek is hellyel-közzel. de ha kiveszi a nagy gempát és napi gondokkal kell szopni, akkor nem lesz nagy bevétel.

Egy üzemcsarnok, megmunkálóközpontok és mehet németbe a bérgyártás éjjel-nappal, rendes haszonnal. És ez csak egy terület, rengeteg lehetőség van. Beindítani egy vállalkozást viszont sok 10 milla. Ami egyszerűbb és kevesebb tőke kell, az a forgalmazás. Itthon vmi külföldi termék disztribútoraként lehet megélni.

De agyaltam már, h németben magyar termékekkel boltot (boltokat, vagy amolyan franchise rendszerben vmit) kellene nyitni. Viszont ehhez utazni kell, egyeztetni, papírokat, engedélyeket megoldani és addig is amíg beindul, valamiből enni adni a családnak...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.