Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) amanoba


amanoba
őstag

Openáp!

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#2) Ringman


Ringman
nagyúr

0. lépés: jó alapanyag, nem mindegy, hogy mit eszik a disznó, és hogy tartják. mostanában elég sokan bértartatnak (mi is), érdemes ismerősöket körbekérdezni.

egyébként én pont nem értek hozzá, csak a többiek a családban. :)
fontos dolgok
- mennyi sóba mekkora húst mennyi időre
- milyen füstölőbe, meddig, milyen fafajtán füstölve - szintén lehet bérfüstöltetni

nagyfater húsvéti főtt-füstölt sonkához mindig ezt a pácot használja, és jó [link]

(#3) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Hát igazából a sonka az mindenképp gyesznó és hátsó comb.... ezt hívják nálunk sonkának...
A csirkemellsonka az olyan, mint a betontalpfa....

Pácolt és füstölt hús persze sokféle létezik.... :)

Az egyik lényeg a füstölés, ezt házilag városban nemigen könnyű kivitelezni.
A pácolás sem könnyű, az ágy alatt a teknyő, benne sózva a sódar, hetekig, közben időnként előszedni és locsolgatni saját lével..... :D
Egyszerűbb venni, az igazán jók persze nem olcsók.... Nekem most fő, de messziről hozták, pedig falun lakom...
[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4) Vladi


Vladi
nagyúr
LOGOUT blog

Különleges forrásnak ezt használd.

(#3) philoxenia:

Nyíregyházán régebben még volt bérfüstölő. Nem tudom, hogy működik -e még.

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5) philoxenia válasza Vladi (#4) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Törökszentmiklóson is volt nemrég még, de a pácolás sem egyszerű, ha nincs egy méretes és hűvös kamrád....

Nem igazán a netes keresés a bérfüstölők műfaja... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.