Openáp!
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
Openáp!
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
0. lépés: jó alapanyag, nem mindegy, hogy mit eszik a disznó, és hogy tartják. mostanában elég sokan bértartatnak (mi is), érdemes ismerősöket körbekérdezni.
egyébként én pont nem értek hozzá, csak a többiek a családban.
fontos dolgok
- mennyi sóba mekkora húst mennyi időre
- milyen füstölőbe, meddig, milyen fafajtán füstölve - szintén lehet bérfüstöltetni
nagyfater húsvéti főtt-füstölt sonkához mindig ezt a pácot használja, és jó [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
(#3) philoxenia
Hát igazából a sonka az mindenképp gyesznó és hátsó comb.... ezt hívják nálunk sonkának...
A csirkemellsonka az olyan, mint a betontalpfa....
Pácolt és füstölt hús persze sokféle létezik....
Az egyik lényeg a füstölés, ezt házilag városban nemigen könnyű kivitelezni.
A pácolás sem könnyű, az ágy alatt a teknyő, benne sózva a sódar, hetekig, közben időnként előszedni és locsolgatni saját lével.....
Egyszerűbb venni, az igazán jók persze nem olcsók.... Nekem most fő, de messziről hozták, pedig falun lakom...
[link]
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Különleges forrásnak ezt használd.
(#3) philoxenia:
Nyíregyházán régebben még volt bérfüstölő. Nem tudom, hogy működik -e még.
[ Szerkesztve ]
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
Törökszentmiklóson is volt nemrég még, de a pácolás sem egyszerű, ha nincs egy méretes és hűvös kamrád....
Nem igazán a netes keresés a bérfüstölők műfaja...
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
bejegyzés Házi sonka, de hogyan?