Hirdetés

2020. július 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Speed(R)


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

Az ember saját magát nyírja ki a sterilizált világra törekvéssel. Minél több sz@rt szedünk nyűgök ellen, annál érzékenyebbek leszünk más sz@rságokra..
Én ~4 éve nem voltam orvosnál, jókat kajálok, nem vagyok divatvega, ha megfázok, az azért van, mert télen rövidújjúban hócsatázok max..és akkor is kikúrálom magam 2 nap alatt egy jó adag forralt bor és némi 60+%os pálesz segítségével xD
Anyám meg él a kis paneldúcban és csodálkozik, hogy allergiás lett porra-szőrre. Közben munkán kívül nem jár el sehová, csak tesped a kocka előtt O_O
Szóval részvétem, de én nem hagynám tokjában a pecabotot..

Jóságok jóárasítva! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#2) Tüzi válasza Speed(R) (#1) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Volt is 2-3 éve a tv-ben egy csaj, hogy olyan szobában kell élnie, amibe ultratiszta levegő megy be, vegytiszta pamut ruhát vehet csak fel, egy virág, vagy szőnyeg, vagy semmi sem volt a szobájában. Azért én nem szeretnék ilyen lenni.
Életemben kétszer szedtem gyógyszert, egyszer kétoldali heveny tüdőgyuszira, mert különben sanszos lett volna, hogy elpatkolok, egyszer meg muszáj volt.
Orvoshoz is csak igazolásért, vagy jogsihoz papírért, vagy eü alkalmassági miatt megyek. Ha megfázom, sose szedek gyógyszert, befekszem a zuhany alá, és 15 perc után elmúlik.

Sose fogom megérteni, hogy emberek miért tömik magukba a gyógyszereket...

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#3) shade88


shade88
(csendes tag)

Én is allergiás voltam mindenféle növényre. Egész nyáron, ha csak kimentem az orromat fújtam szinte percenként. Engem viszont nem nagyon izgatott az egész egy ideig, így viszont se csajozni nem lehet rendesen, se strandra járni. (Milyen az már, hogy folyton elkezdesz tüsszögni a vízben is? :DDD ) Úgyhogy valamit csak kellett vele kezdeni, orvoshoz nem akartam menni, hogy aztán mindenféle sz*rt kelljen szednem, úgyhogy elkezdtem futni. Először elég nehéz volt, főleg miután befejeztem az aznapi futást, nem is kaptam levegőt az orromon egyáltalán, de nem adtam föl, így most már elmúlt az allergia. Azt nem tudom hogyan. Kutyát szőrével :DD ?

(#4) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Miket kérdezett tőled az orvos? Hasznos lenne ha megosztanád másokkal.

Egyébként sajnálom a dolgot, én magam már kb 15 éve vagyok pollenallergiás, és a mellett, hogy egyre erősödik, még egyre többfajta virágra/pollenre (és egyéb dologra) vagyok allergiás.

****

(#5) spirit007 válasza Tüzi (#2) üzenetére


spirit007
(senior tag)

"Sose fogom megérteni, hogy emberek miért tömik magukba a gyógyszereket.."

Úgy 29 éves koromig én sem értettem . Aztán jött ez az allergia .
És állíthatom , hogy 3-4 tátottszájjal végigaludt/szenvedett éjszaka után a szárított tevesz**t is megennéd... csak segítsen :DDD

Viszont annyit a Zyrtec-ről , hogy nekem semmit sem használt . Az orvos szerint ~2év folyamatos szedéssel teljesen meg lehet gyógyulni. Nos nálam ez nem jött be .
Azóta maradt a tüneti kezelés : orcsepp.

Azér várok még pár sorstársat , akinek bevált valami "népi" gyógymód ;)

Ollie
Kb ilyeneket : orrod folyamatosan dugul ? És szinte nincs mit "kifújni" ? Torkod nem fáj , de piros ? Orr/szem viszket ?
:)

[ Szerkesztve ]

(#6) ollie válasza Tüzi (#2) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Sajnos nem mindenkinek olyan a szervezete, mint a tied.

Egyébként az allergia nem az immunredszer gyengesége miatt van, hanem épp fordítva. Az immunrendszer olyan dolgokat is ellenségnek hisz, melyek nem azok.

****

(#7) Tüzi válasza spirit007 (#5) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Nálam a népi gyógymód kimerült a gyerekkorban. Akkor ilyen magas fűről leszedett golyócskákat dobáltunk egymás arcába, mint később kiderül, parlagfűnek hívják a cuccot :))

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#8) ollie válasza spirit007 (#5) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Allergiagyógyszertől nem lehet meggyógyulni, csak tűneti kezelés létezik allergiára (bárki-bármit mond).

****

(#9) spirit007 válasza ollie (#8) üzenetére


spirit007
(senior tag)

Erre én is rájöttem :)
Viszont ha bírja az ember szíve , akkor pl. a kávé sokat enyhít a tüneteken .csak egy kicsit suicid megoldás :D

(#10) blackberry7 válasza Tüzi (#2) üzenetére


blackberry7
(csendes tag)

Akkor te szerencsés vagy!

Én vidéken nőttem fel, soha nem laktam panelben, és sok időt töltöttem a nagyszüleimnél falun. Nyaranta ugráltunk a szénaboglyákban, ettük a búzát nyersen és egyéb ehető gazokat is :) De sajnos kb 4 éve én is allergiás lettem, mint kiderült az összes gyomra és a fekete ürömre. Engem is úgy kell elráncigálni az orvoshoz, tényleg csak "legvégső" esetben vagyok hajlandó menni. Hát ez az volt, mert már az asztmás kategóriába soroltak, alig kaptam levegőt....

Aztán az évek alatt mindig kísérleteztem, "hátha idén nem jön ki...", de nem volt szerencsém. Általában minden évben váltanom kellett a gyógyszert, mert az előző évi már semmit nem használt. Orrsprét nagyon ritkán használok, mert tönkreteszi a nyálkahártyát, a pipát sosem használtam, még asztmás koromban sem...
Viszont már nem olyan vészes, mintha egyre enyhébb lenne minden évben, nem tudom miért. Remélem egyszercsak elmúlik! :)

Mily` különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié! Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja, miért, de néha azt hiszi, hogy sejti. (A.E.)

(#11) Sidaries válasza blackberry7 (#10) üzenetére


Sidaries
(őstag)

SZVSZ:
Az fejlődik amit használsz. És ez az immunrendszerre is igaz. A legjobb gyerekkorban kifejleszteni, de később is lehet. Szerintem előbb-utóbb neked is el fog múlni.

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#13) koxx


koxx
(MODERÁTOR)

Nekem ez vált be igaz nem szűnt meg teljesen az allergia, de elég sokat segített napi 2-3x10 perc. Itt egy elég részletes tájékoztató.
Ez maga a készülék. (rhino beam)
Zyrtec meg felejtős sztem, egy idő után egyáltalán nem használt viszont a hatása olyan volt mintha lónyugtatót szedtem volna :/

[ Szerkesztve ]

(#14) Makaveli


Makaveli
(senior tag)

Én sose voltam allergiás semmire, remélem nem is leszek. Csak azt nem értem, hogy mi benne az elviselhetetlen? A tüsszögés? Az nekem kifejezttül jólesik (jó, mondjuk nem 10 perben 500-szor ;]). Mi benne a rossz? Nem dulakodással kérdezem... :K

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#15) koxx válasza Makaveli (#14) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Erre azt tudom mondani, hogy 2 féle ember létezik
- aki allergiás
- és aki az lesz ;]
Kívánom neked, hogy soha nem tapasztald meg milyen.
Nem csak a tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés.

[ Szerkesztve ]

(#16) Lortech válasza Makaveli (#14) üzenetére


Lortech
(addikt)

Könnyezel, viszket a szemed, vérben van, folyik az orrod, nem sűrű, mintha víz folyna apadhatatlanul. Törlöd zsepivel, akárhogy is vigyázol, egy idő után kiszárad, kipirosodik, fáj. Viszket az arcod, de nem olyan viszketés, hogy megvakarod és ok, hanem csak vonzza, hogy odanyúlj, de nem lesz jobb tőle, le tudnád kaparni. Tüsszögés egy-két perc alatt 10-20 már nem olyan kellemes. Szerencsétlenebb esetben párosul asztmával, nehézlégzéssel, nem kapsz levegőt, súlyos esetben, ha nem szedsz hörgőtágítót, meg is fulladhatsz.

Ez a sok hülye ember meg gyógyszert szed rá, nahát, normális életet akarnak élni, a marhák!

(#17) Yany


Yany
(addikt)

Örömmel venném az alternatív gyógyászatból származó sikersztorikat. Na, nem az "egyik ismerősöm mesélte...", meg az "azt hallottam..." félék érdekelnének, hanem az "elmentem ide, ezt kellett csinálnom és mára teljesen jól vagyok" amire gondoltam.

Van ilyen olvasó?

Eladó Enermax Platimax 1700W táp FÉLÁRON: bit.ly/elacucc

(#18) Olcsi


Olcsi
(senior tag)

Nálam is kb 5-6 éve alakult ki az allergia, és én is szintén megfázásnak gondoltam az elején. Aztán szépen lassan rá kellett jönnöm, hogy allergiás vagyok. Már ott tart a dolog, hogy március végétől októberig tart. Senkinek sem kívánom.
A másik rémisztő dolog, amit tavaly éltem át először az, hogy nagyon könnyen átmehet a dolog asztmába. Ezt tavaly meg is kóstoltam kicsit, egyik este elkezdtem fulladni, meg viszketett belülről a mellkasom, iszonyúan szenvedtem. Nem mellesleg házi por allergiám is van, kellemetlen tud lenni. Sajnos gyakran a gyógyszer sem enyhíti a tüneteket. Elég sokszor megkeseríti az életemet ez a dolog. :(
Azért az nem egy egyszerű dolog, hogy a lakásodban sem tudsz megmaradni prüszkölés, és köhögés (igen, köhögés) nélkül. A sokszor majdnem percenkénti orrfújás meg egyszerűen kész... :(((

[ Szerkesztve ]

(#19) Latissimus Dorsi


Latissimus Dorsi
(senior tag)

Nekem por és macska alergiám van, amit tavasszal a nyírfa tesz teljessé.
Ehez képest panelban lakom és van macskám. A nyírfát kilőttem :D Mondjuk az a legdurvább mind közül, uh. most májusig szívás, vagy gyógyszerezés lesz :(

MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?

(#20) Peat;) válasza Makaveli (#14) üzenetére


Peat;)
(veterán)

A múltam:
Képzeld el hogy kb-minimum 6 hónapig standard a megfázás tüneteit produkálod, naponta, minimum. (én gyakorlatilag a teszten majdnem mindenre reagáltam, a füvekre, állatokra meg még jópár dologra 3 kereszttel, ami az erősen érézékeny kategória) Csak emellé az ember élné életét, nem úgy mint a náthánál hogy pár nap és elmúlik. Próbálj meg étterembe menni úgy, ha tüsszögsz és 2 percenként egy zsepit megtöltesz az anyaggal, nyitott szájjal kell enned úgy hogy nem is érzed jól a kaja ízét stb. Próbálj meg úgy társaságban/randiban/moziban/buliban lenni, hogy bármikor cseppenhet az anyag az orrból (zsepit nem lehet elővenni elég hamar ha súlyos, értsd mint egy csöpögő csap szó szerint, és van hogy nem is érzi az ember mert 1-2 erősebb nap és ki van dörzsökve az orr), vagy egy gyengéd cigifüst az arcba és nem bírod kinyítni a szemed mert folyik a könny meg fuldokolsz, gyakorlatileg cigifüstös helyre én nem tudtam menni. Ez ma is nagyon zavar.
Nem kapsz levegőt orron, ezért lihegsz mint a kutya. Egy séta is ciki lehet egy nővel. A nyálad egybe van, az orrdugulás is pluszmóka=nem tudsz jól és érthetően beszélni. Higénia érzet nuku. Lehet szedni rá gyógyszereket, amivel javul a helyzet, csak nálam pl. szájszárazságot okoz a legenyhébb, és annyit segít hogy az orrom végleg eldugul de legalább nem folyik...:) tehát megint lihegek szájon át és nehéz érthetően beszélni. Ezért nem is szedem. A folyamatosan túlterhelt immunrendszer által a betegség is könnyebben jön, nálam a torkom nem bírja a hideg dolgokat nyáron. Sportolni is korlátozottan tudsz máshoz képest.

Szóval kellemetlen, a tengeri levegő, sós barlang segít a tünetekben. Az aszthmát(fulladás) aki fiatalon kapja meg annak van esélye kinőni sportolással. Akinek megmarad vagy később jön elő, akkor súlyos állapothoz vezethet, főleg ha egy betegséggel együtt van az allergia. Pl. huszon éves srácnak infulenza mellett elhanyagolt allergia+fulladásos tünetei voltak,végül a légútjára úgy lerakódott a cucc hogy megfulladt, engem éppen ezzel sikerült megtanítani kisebb koromban a spray használatára. Csecsemőknél is egyre gyakoribb az allergiás eredetű fulladás általi halál, mivel kortól nemtől függetlenül mindenkit sújthat a dolog. Ez a fulladás nem felső légi úti eredetű, az csak az elje, a komolyabb esetben a tüdődben érzed a cuccost (nyálka mondjuk így) és ha veszel egy nagy levegőt szájon át csal sípolsz mint a gumikutyus(a tüdőd, nem az orrod!) és alig jutsz oxigénhez. Ha köhögsz akkor mégjobban elindul a reakciós folyamat és egyre rosszabb lesz, érzed hogy belül égő érzés van és egyre kevesebb a levegő. Ma már van erre gázos gyógyszer, beszívod és javul. Régen ritka volt...

Allergia nagyon erősen lelki eredetű is(van aki meglát egy macskát és tüsszent, na azokon jót röhögök, kis sírógépek), főleg a fulladásos része. Nekem kis korom óta van és sosem voltam gyógszerpárti. A fulladásokat kinőttem(ott is tanulni kellett, mikor milyen finoman vegyem levegőt hogy ne okozzon irritációt a légcsövemben és tüdőmben, illetve ha jött a tünet pihegve vettem levegőt, és visszatartottam köhögést, nálam ez bevált és nem kellett spray), a többi részét megtanultam kontrollálni. Mert meglehet valamennyire. Mostmár nem is zavar. De akinek hirtelen jön egy súlyosabb állapot és nem ezzel nő fel annak életminőségét leronthatja nagyon komolyan. Én ma már nem panaszkodom, csak arra hogy nem bírom a hideg cuccokat nyáron, mert tudom milyen volt régen és ahhoz képest kánaán. De sokan panaszkodnak úgyis ha alig van allergiájuk. Tőlük kiráz a hideg :)

(#21) adam182


adam182
(csendes tag)

nézz utána a Reiki nevű "természetgyógyászatnak". engem full szkeptikusként megkezeltek kétszer. két évre elmúlt az alergiám. édesanyám 10 éve szedi a gyógyszert ellene. egyszer kezelték január végén. azóta egy szemet sem kellett bevennie.

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#22) Slax


Slax
(senior tag)

Én kb 10 éve voltam először allergia szakrendelésen. A tesztekből mindre pozitív voltam. A doki azt mondta, próbáljunk ritkábbakat. Mind pozitív lett (ne kérdezzétek mik voltak, 10 év telt el, de a szantálfa és a parafa közte volt). Szerencsére semmi súlyos tünet nincs, csak a szokásosak. Ám én ezt tetéztem. A munkám és a lakóhelyem jóvoltából a nap majdnem 24 órájában folyamatos kapcsolatban vagyok a legnépszerűbb allergénekkel. Nyáron kaszálom, sodrom, rakom, gyomírtózom, télen mozgatom és égetem őket. Nekem a Zyrtek vált be (de nem szedem egész évben, csak idényben, télen nem, csak maszkot, ha meló van), orrsprayt nem használok, és ahányszor dolgozom velük (nyáron napi 8-10 órát alsóhangon) 3M porszűrő maszkot használok. Egy nyáron 4-5 darabot. Annyit értem el, hogy nem súlyosbodott, de jobb sem lett. :( Ennyi. :R

[ Szerkesztve ]

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit

(#23) Shim


Shim
(őstag)

12 éve vagyok allergiás parlagfűre. Júliustól október végéig halál. A megállás nélküli orrfújástól tönkrementek az erek az orromban, ezért az allergiás időszakban naponta többször vérzik, szinte megállíthatatlanul. Ez egy-egy megfázás alkalmával is előjön persze.

Sokáig szedtem Claritint, de egész nap kómás voltam tőle, a többi hasonló gyógyszertől is – mellesleg semmit sem javítottak az állapotomon.

A "megváltást" a homeopátiás kezelés okozta. A Boiron nevű gyártó Pollens és Histaminum nevű készítményeit szedem. leírás
Használat előtt homeopátiás orvossal érdemes a használatról és adagolásról konzultálni.
Nem, ez nem humbug varázslat, ez gyógyszer, bárki-bármit is hallott volna róla.

Nem lettem tünetmentes, de sokkal jobban érzem magam, nem vérzik be, nem viszket a szemem, tudok aludni esténként, nincs fejfájás az oxigénhiány miatt.
(Ha mégis viszketne a szemem, az eddig általam próbált legjobb szemcsepp is homeopátiás: Oculoheel. Még mindig megvan a doboz, amit először vettem öt éve. Szerencsére ritkán kell használni, de akkor azonnali és hosszantartó hatása van.)


Orrvérzésre van vkinek tuti tippje? ;) Még régen kiégették az ereket, ami annak ellenére, hogy borzalmas fájdalommal járt, legalább nem használt semmit.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#24) MaTTeS


MaTTeS
(senior tag)

nekem kb 5-6 éve kezdőtött először mindenféle füvekkel de az mára elmult és 2 éve a poratkára vagyok allergiás az meg az év minden szakaszába van...
Szóval mindig kell itthon gyógyszernek lennie (Aerius) hogy amikor szarul érzem magam már akár reggel akkor beveszek belőle és nem fogok szenvedni egész nap...

(#25) Olcsi válasza Slax (#22) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Én annak ellenére, hogy porallergiám van, elég poros helyen dolgozom. Raktárosként elég sok papírdobozzal találkozom nap, mint nap, sokszor szabályosan szenvedek az orrfújástól.

Shim: én azt az állapotot nem szeretném elérni, hogy kb minden orrfújásnál vérezzen az orrom. Sajnos már eljutottam olyan szintre, hogy szagokat, illatokat nagy ritkán érzek, vagy csak akkor, ha nagyon koncentrálok a dologra (tehát kifejezetten szaglászok valamit). Szinte állandóan be van részlegesen dugulva az orrom, tehát kvázi az orromon csak kevés ideig tudom venni a levegőt, mivel kevesebb levegőt tudok kapni azon keresztül.
A legrosszabb tényleg az, hogy amikor rámjön egy ilyen "roham", akkor szinte folyamatosan fújnom kell az orrom, sokszor nem érzem, hogy folyik, vagy ha érzem sem tudok olyan gyorsan zsepihez jutni.

(#26) Olcsi válasza MaTTeS (#24) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Mondjuk ezek a gyógyszerek általában nem hatnak azonnal. Én úgy tudom, hogy min 1 hetes átfutási idejük van, amíg elkezd hatni.

(#27) spirit007 válasza Kalandor (#12) üzenetére


spirit007
(senior tag)

Uhhh , azt hittem sikerült törölnöm :B :B :B

(#28) ladybug


ladybug
(őstag)

Na, igen. Nekem is van vmiféle pollenallergiám, de sosemvolt szerencsére olyan vészes, hogy orvoshoz kellett vele forduljak.

A kisebbik lányom viszont ekcémás. Ő ételekre allergiás. Ha banánt, földimogyorót és ha több tejterméket eszik kiütésesebb lesz. Cetirizin hexal cseppeket kap ilyenkor a viszketés ellen, és egy elidel nevú kenőcsöt. Szerencsére megtaláltuk azt az orvost, aki nem rögtön szteroidos kenőccsel kezelte, az előtte lévő 2-3 orvos csak ebben látta a megoldást. Mivel 2 éves így nem akartam a bőrét, szervezetét ezzel rongálni. Ezért kerestem másik orvost, és örülök, hogy találtam.

Mivel atópiás ekcémája van, azt mondta a doktornő, hogy talán kamaszkorára elnövi, de ha nem, akkor allergiává, asztmává csaphat át a dolog.

Nagyon remélem, hogy elnövi.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#29) Olcsi válasza Kalandor (#12) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Jééé...Új avatar! ;) :C

(#30) Shim válasza Olcsi (#25) üzenetére


Shim
(őstag)

Használsz valami (jó minőségű) pormaszkot?

ladybug:
Unokahúgom is születésétől fogva ekcémás volt, de most úgy néz ki kinőtte hat éves korára. Remélem ti is szerencsével jártok!

[ Szerkesztve ]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#31) ladybug válasza Shim (#30) üzenetére


ladybug
(őstag)

Így legyen, köszi.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#32) Olcsi válasza Shim (#30) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Sajnos nem használok, de lehet, hogy sokszor jól jönne. Ha nem dobozolok sokat, meg ilyesmi, akkor nincs is probléma, egyébként alig bírok dolgozni...Lehet, hogy nem ártana valami maszk. :U

(#33) TheProGamer


TheProGamer
(csendes tag)

Olyan 5-6 évvel ezelőtt rólam is kiderítették hogy allergiás vagyok (fű + gabonafélék) mikor anyám elzavart orvoshoz 2 hónap kőkemény náthának látszó valami után. A doki fel is írt valami orrspray-t meg egy adag Zyrtec-et, a recepteket a rendelőből kilépve azonnal iktattam az első kukába mivel öcsém miatt tudtam hogy ezek csak a tüneteket kezelik magát a problémát nem (a tüneti kezelést meg hülyeségnek tartottam mindig is, a betegség egy probléma amit meg kell oldani ha lehet és nem besöpörni a szőnyeg alá). Azóta nem is vettem be semmi témábavágó gyógyszert és teljesen jól megvagyok, igaz hogy a szezonban nem kapok levegőt az orromon és egész nap tüsszögök de már nem zavar, hozzászoktam. (Ugyanilyen megfontolásból nem vagyok hajlandó fájdalomcsillapítókat zabálni fejfájásra, az évek alatt már megszoktam hogy fáj és nem különösen zavar másrész meg úgyis elmúlik másnapra.) A bezárkózás és az allergia kapcsolatát meg cáfolni tudom, öcsém aki mindig imádott kint lenni a természetben kiskorában gyakorlatilag az ételeken és a fémeken kívül mindenre allergiás volt amire lehetett (azóta nagyrészét elnőtte de még mindig maradt), én pedig aki mindig szerettem a szobában ülni megúsztam egy lazább verzióval.

[ Szerkesztve ]

/* note: free will is deprecated and may be removed in a future version */ - gamedev.net

(#34) Ősember válasza Speed(R) (#1) üzenetére


Ősember
(őstag)

tudod, ez pont olyan, mint amikor a "fogyjunk le" topikba beirja valaki, hogy mennyi pacalpörköltet eszik, nem mozog stb stb és mégsem hizik :((( erre it semmi szükség. örülj neki, hogy szerencséd van és nem vagy allergiás. én sem panaszkodom, nekem is csak idöközönként jön elö, de elhiheted, nem egy álom. viszont én nem szedek gyogyszert. orrcseppet is csak akkor, amikor már levegö se be se ki :) elég rossz a helyzetem, mivel emeleten lakok, a nap föleg nyáron egész nap süti a tetöt, tehát marha gyorsan bemelegszik a hely, vagyis szellöztetni kell :P pollenszürös légkondi meg cseppet drága, ráadásul nem akarom magam elzárni ezektöl a külsö hatásoktol sem, mert akkor félek eldurvulhat a helyzet, mivel a pollenmentes környezetböl kimegyek a pollenhalálmezöre és ottmaradok :D

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#35) MaTTeS válasza Olcsi (#26) üzenetére


MaTTeS
(senior tag)

jaja, de márt az első alkalommal mikor elkezded szedni érzed a hatását :)
de mongyuk én ugy szedem nyáron a porosabb melegebb időszakba hogy feleket veszek be minden nap és amikor szarabbul érzem magam akkor veszem be az egész tablettát... így nemis kerül havonta 2000Ft-ba és nem mérgezem szét az agyam :D

(#36) Speed(R) válasza Ősember (#34) üzenetére


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

A fogyós topikba is tudnék szépeket írni mikor azt látom, hogy valaki bioszarokat eszik hogy éppen ne haljon éhen és mellette egész nap tesped vagy ülőmunkát végez. 90%uk ha lenne akaratereje már rég lefogyott volna sportolással normális kaja mellett. A maradék 10%ról lehet talán kijelenteni, hogy genetika. Arra meg ott egy jó terapeuta, hogy megtanuljon teljes értékű életet élni és elfogadni magát olyannak amilyen.
Lehet szerencsés vagyok, de gondolj bele, régebben miért nem volt ennyi nyavalyája az embereknek. Megtanultuk túlélni az influenzát meg jópár régebben halálos betegséget, cserébe az immunrendszerünk sokkal érzékenyebb más sz@rságokra. Elfogadom, hogy van az allergiának súlyos fajtája, de az időszakos "éppenhogy" arcok nem hatnak meg.

Jóságok jóárasítva! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#37) Olcsi válasza Speed(R) (#36) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Adj hálát az égnek, hogy ilyen erős a szervezeted!
Az immunrendszerünk, ill. szervezetünk gyengülése meg egészen egyszerűen a civilizáció velejárója. Ezen nincs mit filozofálni. De nem is erről szól a dolog.
Ne tudd meg soha, milyen az amikor az orrfújástól az arcod hótt piros, és ég minden egyes orrfújásnál, amitől újra rosszabb lesz, és nem akar begyógyulni. Ha éppen elkezd gyógyulni, akkro újra jön néhány szarabb nap, amikor nem tudod letenni a zsebkendős-zacsit.
És az, amikor fújod az orrod, mert úgy érzed jön, de közben nem jön semmi, és be is van dugulva az orrod! Ez teljesen paradox, de így van!!! Nagyon kellemetlen!

(#38) Peat;) válasza Speed(R) (#36) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Ha nem érint (még, közvetlenül) minek írsz ide. Majd ha egy újszülött gyermeknek jön elő a körzetedben időszakosan egy aszthmás fulladás elgondolkozol hogy kell-e gyógyszer az ilyen embereknek. Nem lehet ítélkezni hasracsapással. Gondolom van ismerősöd akinek alig van baja de panaszkodik, de van aki tényleg gányul van. Hiszits ember+enyhe allergia valóban elviselhetetlen, de topikban nem láttam erre egyértelmű jelet.

Az immunrendszerünk nem lett érzékenyebb szerintem, csak nem a modern civilázcióra tervezték, az új környezet akasztja ki és gajdul be. Van aki 50 évesen lesz allergiás, van aki 5 naposan.
Az meg hogy szerencsés vagy egy dolog, statisztikailag kizárt hogy a jövőben ne legyen olyan hozzátartozód (gondolom nem remete vagy) akit nem érintene az allergia, mocskosul terjed. Ha meg allergiát nem kezelik gyógyszerrel akkor sok esetben egyre súlyosabb állapot lesz az eredménye, végül kialakul az aszthma. Ez orvosilag igazolt. Fogyi topikkal ezt nem lehet összevetni. Hogy tehetne arról bárki hogy allergiás lesz.

(#39) groth99 válasza Speed(R) (#1) üzenetére


groth99
(tag)

Én már nem is emlékszem,hogy mikor voltam utoljára dokinál. Ha valami bajom volt,inkább lenyeltem néha 1-2 C-vitamint,és annyi. Anya meg elkezdett ugrálni,hogy ilyen-olyan gyógyszereket kell bevegyek,és már rohant is a gyógyszertárba...természetesen a dobozka bontatlanul maradt szinte minden esetben :DD De sztem legalább 2ropi ment már el így fölöslegesen :U

Metalt a népnek \m/

(#40) Olcsi válasza groth99 (#39) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Ezek a dolgok szerintem nem nagyon hozhatók össze az allergiával!!! Ez nem olyan, mint egy megfázás... :( Nem lehet összehasonlítani egy torokfájással, stb.

[ Szerkesztve ]

(#41) Speed(R) válasza Peat;) (#38) üzenetére


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

Azért írok ide, mert szemét vagyok és élvezem, hogy másoknak rossz :U
Fogyi topikot nem én hoztam fel párhuzamként, OFFban is reagáltam rá.

Amúgy muterom beletartozik a HP allergének csoportjába. Csípem is érte.
Ahelyett, hogy leköltözne vidékre szívja tovább a városi port. Porallergiával.

Az immunrendszerünk olyan satnya, hogy belehalnánk az életbe a gyerekkori oltások garmadája nélkül. És ennél csak rosszabb lesz. Mindenki vegyen gyógyszeripari részvényeket amíg lehet. Mellé meg dohányiparit. Tökéletes duo.

[ Szerkesztve ]

Jóságok jóárasítva! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#42) Dany007


Dany007
(veterán)

Ezt elég durva egyébként, hogy 5-6 éve én is allergiás / szénanáthás voltam. Voltunk is teszten. Fekete üröm meg ilyesmikre voltam allergiás. Gyógyszert is kaptam. És asszem mindig augusztusban jött ki rajtam.
Viszont mindezután 2 évvel elmúlt és kész. Azóta semmi. Persze náthás vagyok meg ilyenek ahogy más is, de nem fulladok, nincs allergiás reakció se semmi... Érthetetlen de örülök neki!
Kitartást az allergiásoknak!!!

(#43) Peat;) válasza Speed(R) (#41) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Egy dicshimunszt írtál magadról az 1-esben, nekem úgy tűnt.
Akinek csak egy porallergiája van azért alacsony kategória, az igazi allergiás két helyen van jól: tengerpart meg sósbarlang. Vidék? Ugyanmár, van akinek még rosszabb. Szerintem nem vagy tudatában annak milyen tünetszintek vannak ebben a betegségben. Ne is legyél. De ha nem tapasztaltad, nem beszéltél orvosokkal, nincsenek súlyos állapotú ismerősied akkor offban is erősek a kijelentéseid. Attól hogy panelban él még nem allergia okozó. Van aki újszülöttként is az. Van aki 50 évesen lesz az vidéken tanyán. Hiszed vagy sem.

A gógyszeripar azért növekszik mert nő az átlagéletkor, egész eu nép öregedő és az idős réteg a legnagyobb fogyasztói réteg.
Sokan nem oltatják be a gyerekeket, most ez jött divatba, merthogy lehetnek mellékhatásai. És vígan élnek, azonban ha megbetegszenek egy olyan járvánnyal ami ellen védett volna az oltás akkor felelőtlenek. Hát ilyenről még nem volt hír. A allergia meg nem az immunrendszer satnyasága, hanem túlzott reakció.
A dohányipar meg attól függ melyik vásárlói piacot nézzük, itthon kevesebb cigit szívnak, az árkontroll(jövedéki adó) és az egyre szigorúbb előírások miatt.

[ Szerkesztve ]

(#44) Olcsi válasza Speed(R) (#41) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Egyébként az ilyen "erős" emberekről, mint Te vagy a közvetlen főnököm jut eszembe. Szerinte 80kg alatt nem ember az ember, saját elmondása szerint ő sose betegszik meg, mert disznósajton és szalonnán él, ill. egy egész pulykát képes megenni egyszerre (mondjuk meg is van hozzá a termete, és megnézném 5-10 év múlva...de ez más kérdés). Na érdekes módon rajta is kijött az allergia. Igaz neki csak nyár végefelé jön elő, és enyhébb módon...

[ Szerkesztve ]

(#45) Speed(R) válasza Olcsi (#44) üzenetére


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

Nem tartom magam erős embernek, bár 90+kg vagyok és szeretem a jó szalonnát. És ha nem is pulykát, de egy csirkét gond nélkül beburkolok egyedül :)
Persze, én is lehetek még allergiás. De nem hinném, hogy azt fogom csinálni, hogy halomra rágom a gyógyszereket és bezárkózok egy tisztaszobába.

Peat;), távolról sem dicshimnusznak szántam, félreértettél. Attól pedig, hogy nincsenek súlyosan allergiás ismerőseim vagy magam nem vagyok az, még ismereteim lehetnek a dologról, ha megfelelően olvasott ember vagyok, nemde?
A véleménynyílvánítás pedig úgy tudom nem tiltott ezesetben (sem).

[ Szerkesztve ]

Jóságok jóárasítva! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#46) Olcsi válasza Speed(R) (#45) üzenetére


Olcsi
(senior tag)

Nekem pl eszem ágában sincs bezárkózni, mellesleg itthon is ugyanúgy előjön...
Lehetőség szerint én nagyon szívesen járok el bringázni (nem csak városban és hosszabb túrákra is), kirándulni, strandolni (Kockulásnak nem vagyok híve!), viszont sajnos nagyon megnehezíti ezeket a dolgokat az allergiám...

(#47) azbest


azbest
(nagyúr)

(#1) Speed(R):
Van igazság abban amit mondasz, viszont én nagyrészt a táplálkozásra tippelek. Sok félkész/konzerv alapanyag, a "friss" gyümülcs sem a fán érik be.
Valószínűleg valami nyomelem, vagy vitamin... valami nincs az étrendünkben és ez épp elég arra hogy a szervezet rosszul működjön. Szó szerint saját bőrömön tapasztalom, hogy télen az arcomat kenegetnem kell (tetszőleges glicerin tartalmú) krémmel, mert annyira kiszárad, kirepedezik szinte anélkül. Nyáron több / erősebb napfény ér és olyankor rendbejön. Valószínűleg D-vitamin hiányom van télen.

(#41) Speed(R):
A házipor elől nem tud elköltözni.
"Az atka táplálkozása, fejlődése és szaporodása számára igen lényeges a testfelület bőrének felső rétegéről lekopó felhám, illetve a fejbőrről pikkelyszerű darabkákban lehámló részek („korpa”), amelyek a házi por lényeges alkotórészei." forrás
Akármilyen gusztustalanul is hangzik, a por nagyrésze az ottlakók bőréből származik.

Annak idején mikor először csináltak rajtam tesztet 2# esek voltak leginkább az eredmények. Szedettek velem zyrteket meg orrsprét... váltottunk is gyógyszereket mikor mondtam, hogy nem igazán hat...

De idővel rájöttem, hogy a gyógyszer szedése mellett produkáltam olyan szintű tüneteket, mint korábban gyógyszer nélkül. Ha pedig kihagytam egy adagot is, akkor majd megfulladtam.

Akkoriban újra csináltak rajtam tesztet. Egy fül orr gégész doki vizsgált. Még kritizálta is a kórházat ahonnan a régi eredmény volt mert azoknak nem ez a szakterületük. Hát igencsak elcsendesedett, mikor meglátta a tesztje eredményét.

Volt olyan ami lehet csak azért tűnt reagálónak, mert a két szomszédja annyira durván produkálta a tünetet hogy összeértek. Volt pár 4#es pár 3# meg enyhébbek is.

Na ezután fokozatosan leálltama gyógyszerekkel. Szenvedetm is nagyon... kellett pár év mire újra az eredeti enyhe szintre csökkentek a tünetek.

Szóval a saját tapasztalatom az, hogy a gyógyszerek a tüneti kezelés miatt csak függőséget alakítanak ki. Ha egyszer komolyabban elkezdi valaki szedni, akkor valójában csak súlyosodik a helyzet, csak elnyomja a tünetet a gyógyszer.

A szervezet védekező reakciója a tünet, talán azzal hogy a gyógyszer elnyomja van alkalma a szervezetben lerakódni az irritáló anyagoknak, ami a gyógyszer kihagyásakor fokozottabb tüneteket produkál.

Mostanában is vannak tüneteim, kis mértékben egész évben olyan vagyok mint aki náthás. Az orrom gyógyszer nélkül inkább kiszárad mint hogy folyna. Ez lehet nem a legszerencsésebb, de sokkal kevésbé kellemetlen mint a folytonos orrfolyás. Az enyhe orrvérzés is azzal függhet össze hogy kiszárad az orr nyálkahártyája és kirepedezik.

Alapvetően úgy lehet kontrolálni a tüneteket, hogy figyelni kell az apróságokra. Pl ha kimegyek nyáron a szabadba, akkor utánna kimosom az orromból a lerakódott port, meg úgy napoközben párszor a hűvös víz jót tesz.

Nem megyek a kukoricásba :D (ez még közvetlen a gyógyszeres időszak után volt)
Emlékszem anyámnak akkor eshetett le hogy nem csak játszom az eszem az allergiával, amikor egyszer segítettem kukoricatörésben. Kicsit nedves is volt a hajnali párától. Mire a sor végére értem olyan szinten lehámlottak az újaim, hogy szivárgott a vér belőlük. Persze akkor is jött a sablon duma, hogy biztos csak az úri kezem nincs hozzászokva a munkához, de azért csak látta hogy 3 hét kellett mire rendbejöttek a kezeim. Persze azóta is a tüsszentésemre az az első reakciója hogy megfáztam e. Jó példa arra, hogy aki nem tapasztalja az nem érti.

A doki olyat is mondott hogy kétoldali orrsövény ferdülésem is van (beszűkült orrjárat ha jól gondolom), de lehet csak egy rejtettebb tünete az allergiának. Emiatt valóban nem egyszerű néha kifújni az orromat, társaságban meg csak nem lehet kézzel rásegíteni. Máshogy pedig szinte lehetetlen megszabadulni a besűrüsödött anyagtól... csapnál vízzel praktikus(na ez kellően naturalista fogalmazás volt :D )

Ja igen, a cigifüstöt én sem komálom. Ha rajtam múlna betiltanám a közterületen való dohányzást is. Sokaknak nincs annyi esze, hogy ne a tömött buszmegálló közepén gyújtsanak rá. És most nem általában az önpusztításuk miatt panaszkodok, hanem egyszerűen pár szippantás a füstjükből felér azzal, mintha a képembe nyomtak volna egy csokor virágot.
Virág: 2 éve nőnap alkalmából kimaradt virágokat a szobatársam benn hagyta a sötétítő függöny mögött a dolgozószobába. Én meg nem tudtam rájönni miért fáj a fejem és foylik az orrom. Mikor megtaláltam az okot, meg akartam lincselni :DDD
Hasonló sztori: anyám hová tette vajon a cserepes virágot, amit kapott :D Persze hogy a szobámba, mikor tudatosult bennem az összefüggés a roszullétem és a virág közt, akkor ultimátum: tegye át a saját szobájába különben én teszem ki valahova. Inkább kitette a teraszra mert zavarta az erős illata :W Fel sem merült benne, hogy nekem milyen lehet, ha még őt is zavarta. :(((

[ Szerkesztve ]

(#48) MaTTeS válasza azbest (#47) üzenetére


MaTTeS
(senior tag)

nők... :DD

(#49) sghc_toma


sghc_toma
(senior tag)

jópár éve egy szép napon húgom hazahozott egy rakás orgonát, berakta egy vázába a konyhán, ahol éppen kajáltam.. fél perc alatt a jobb szemem kétszeresére dagadt, és könnyeztem, nagyon..
csináltak tesztet, minden fűre-fára allergiás vagyok.. először Zyrtec-et szedettek velem, olyan voltam tőle, mint egy zombi.. aztán jött a Claritine, aminek *urva jó íze volt ( :) ), de nem nagyon hatott.. vagyis inkább nagyon nem..
most már két éve nem szedek semmit.. nyáron kicsit szar: tüszögök, viszket a szemem, meg folyik az orrom, de kibírható.. nem rosszabb, mint mikor szedtem a bogyókat..
ja, és minden nyaramat nagymamámnál töltöm Szentgotthárdon, és eszem ágában nem volt az allergia miatt lemondani az Őrségi kirándulásokról, Rábában való pecázásról/fürdésről.. tavaly nyáron még szénát is gereblyéztünk egy barátomék házánál.. :)

in asm we trust

(#50) Cs.Orsolya


Cs.Orsolya
(aktív tag)

Nagyjából átfutottam, amiket írtatok.

Az allergia pszichoszomatikus betegség. Javarészt hipnoterápiásan, vagy NLP segítségével - megfelelő terapeutánál - ki lehet kezelni. A gyógyszerek csak tünetenyhítőek. Nem csak azért mondom, mert ez az egyik szakterületem, hanem azért is, mert engem is ezzel kezeltek.

Érdemes egyébként eljárni hegyekbe, és úszni rendszeresen. Mindkettőnek preventív hatása van. Főleg, ha téli időszakokban is rendszeresen csinálja valaki.

Általában nem a pollen, vagy a por az igazi allergén, hanem keveredik ez a szmoggal, és minden egyéb kémiai vegyszerrel, tartósítószerekkel az ember testében, s valójában ettől okoz immunválaszt egy amúgy semleges dolog. A kialakuló allergiában a helytelen táplálkozás ugyanúgy szerepet játszik, mint az egészségtelen levegő. A betonpor sem tesz jót, ami a panelekben száll. A porban egyébként az atkák ürüléke jelenti az allergént. Ugyanakkor különféle gombaspórákat tartalmaz, amik szintén okozhatnak allergiás tüneteket olyan helyzetben, ahol kicsit gyengébb az immunrendszer. A C vitamin rendszeres szedése is igen jót tesz neki.

Másik, írt itt valaki orrvérzésről, és bőrbetegségekről. Ez utóbbiak 99%-ban szintén pszichoszomatikus eredetű betegségek.
Az orrvérzésre vannak alternatív módszerek, de ha genetikai eredetű vérérfali gyengeségről van szó, és nem gyerekkori érzelmi hatások eredménye, akkor nem kezelhető túl nagy hatékonysággal.

Szerintem, akinek elege van az évente ismétlődő szenvedésből, menjen el egy terapeutához. Ismerek párat, akiket jó szívvel tudok ajánlani!

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.