Hirdetés

2022. augusztus 8., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [Algieba:] Magyarnak lenni szívás (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) baluka


baluka
tag

Húha, ez mát súlyos agybaj, kezetetned kéne magad... :W

(#2) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Fú ezt totál adom. Első sorban ha monarhia lennénk vagy méginkább osztrákok középszerű senki lenne vitya, gyurcsi, a többi slepp, gázt szerelne döbrögi... Igazából én tovább is mennék, ha már osztrákok vagyunk az osztrákok szinte németek, lehetnénk együtt egy nagy boldog ország. Lenne tenger, hegy, jó sör, euró, dőzs és minden is. Egyébként is nYeLvEkEt tAnUlNi oLaN nEhÉz...

baj van baj mondta egyszer 1989-ben egy elismert filozófus Lukács Laci, és tényleg

When you want a circus you exalt the clowns

(#3) nevemfel válasza baluka (#1) üzenetére


nevemfel
aktív tag

A nők szeretik magukat sajnáltatni, és mindenért másokat, többek közt a "rencert" hibáztatni. Közben meg persze élvezik a rájuk irányuló figyelmet. Nézd csak meg az instragramot, mennyi magamutogató + önsajnáltató nő van fent rajta.

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#4) #89309696


#89309696
törölt tag

Én nem gondolom így. Tudom mennyi ember élt a bolygón születésem pillanatában, tudom abból mennyi volt fejletlen, elmaradott országban. De még fejlett ország nyomortelepére is lehet születni. Baromi magas esélye lett volna annak, hogy egy olyan helyre szülessek. Hálát adok a Teremtőnek, legyen az bárki vagy bármi, hogy ide születtem. Annak is, hogy nem belvárosba születtem ami nagyon sok szempontból korlátozott volna. És nagyon sok minden másnak is örülök, hogy úgy alakult ahogyan, mert borzalmas lenne az életem másképp. Lehetne jobb is, de ismerve mennyire lehetne rossz is, boldog vagyok az arany középúttal.
Leszarom mi van nyugaton, leszarom az osztrákokat, a szomszéd fűjét. A magyar nyelv szar? Ezzel a nyelvvel tudom legjobban kifejezni érzéseimet, a gondolataimat, a legszínesebben, legpontosabban, legrészletesebben átadni mindent a másik ember felé. Ez egy szép nyelv. A pinánál szebb szó pedig nem is létezik.

(#5) nevemfel válasza blackrulz (#2) üzenetére


nevemfel
aktív tag

És olyan szép, kifejező szavaink lennének, mint pl. a "Schmetterling". :DDD

[link]

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#6) #89309696 válasza nevemfel (#3) üzenetére


#89309696
törölt tag

Ő egy kicsit más, mint az Instán csücsörítő illetők. Már írta egy régebbi blogja alatt is, hogy miért ír ilyen cikkeket és miért van szüksége a közönségre aki meghallgatja. Már eleve az, hogy ezt blog formájában teszi összeszedetten és nem egy szigorúan flagship mobillal készít csücsörítős képeket ahogyan más, már mutatja azt, hogy ő más. Persze abban is van igazság amit te írsz.

(#7) nevemfel válasza #89309696 (#6) üzenetére


nevemfel
aktív tag

Tudom, miket írt. De megyek is innen, nem etetem a nárcisztikusokat.

Boldogtalan, mert az univerzum nem az ő akaratának megfelelően görbül. Minnyá elsírom magam.

[ Szerkesztve ]

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#8) Algieba válasza blackrulz (#2) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

:R

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#9) bkercso


bkercso
nagyúr

Nem hiszem, hogy politikailag (=gazdaségilag) volt/van akkora szabadságunk, ami kellene a naív feleszmélés alapján a változtatásokhoz. A nyugati és keleti lobbi is erős a térségünkben.

Én gyerekként a feudalizmus tanulásakor örültem, hogy ez már csak történelem... :U

[ Szerkesztve ]

HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#10) Algieba válasza bkercso (#9) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

A nyugati és a keleti lobbi sem nyomulna, ha "németek" lennénk. ;]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#11) blackrulz válasza #89309696 (#4) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Erre mindig csak azt a sztorit tudom elmesélni, amikor az egyik kínai partnerünk jött hozzánk, és mivel volt egy szabad napja elvittem pesten körbe lásson várost, soha nem járt kínán kívül. Teljesen kiakadt amikor meglátta hogy ivókút van lent, bárki aki arra jár ingyen ivóvizet ihat bármikor... Konkrétan le kellett fényképezzem, mert otthon nem hiszik el hogy ilyen létezik, és ivott belőle... Amikor mondtam hogy egy fajta víz van ami bejön a házba, az iható, és ezzel fürdünk, főzünk, és öblítjük a wc-t konkrétan hülyének nevezett, mert az biztos hogy nem úgy van, ez teljesen hülyeség lenne, nem értek hozzá, de teljes mértékben kizárt hogy ez így legyen...

When you want a circus you exalt the clowns

(#12) Noukoum


Noukoum
veterán

A nyelvünk haszontalan, és egyre inkább látom, hogy hiba volt a nyelvújítás. A németet kellett volna hivatalos nyelvvé tenni. Akkor alapból nem létezne az a vágyunk, hogy majd utolérjük Ausztriát, mert egy lenne a két ország.

Hiába engedett volna a nyelvel kapcsolatban az akkori magyar politikai elit, ez nem azt jelentette volna amire te gondolsz. Attól még hogy a német a hivatalos nyelv attól még nem lesz a lakosság német. A nacionalizmus felerősödése és ezen irányzatból létrejövő területváltozások ugyan úgy érintették volna az országot. Azzal a különbséggel hogy akkor lehet ma nem lenne Magyarország, hanem a szomszédos országok része lennénk.
Most abba bele se menjünk hogy a magyar nyelv feladása politikai öngyilkossággal ért volna fel a magyar vezetők részéről a Habsburg Birodalomban. És persze ez a mi lett volna ha kategória, melynek semmi értelme. Az viszont elég valószínű hogy nem Ausztria, hanem Románia Szerbia Szlovákia része lennénk. Ha te úgy boldogabb lennél...
A magyar nyelv pedig gyönyörű, értékelni kellene ahelyett hogy sírunk hogy bezzeg máshol jobb. Az úgynevezett (talán nem is létező, vagy legalábbis nehezen megfogalmazható) magyar mentalitás az amiatt "nem haladunk semerre". Nem pedig az hogy "magyarnak lenni szívás". Azért szívás mert azzá tesszük és senki nem akar változtatni, mindenki csak magának akar jót.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#13) #89309696 válasza blackrulz (#11) üzenetére


#89309696
törölt tag

Kínai turisták nagyon szeretnek fényképezni azt én is tapasztaltam. :D
Ha én kimennék Kínába valószínű ugyanígy meglepődnék nagyon sok mindenen, ahogy ők meglepődnek rajtunk. Annyira távoli egymástól a két kultúra.

(#14) blackrulz válasza #89309696 (#13) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Voltam kint gyarlatogatason, annyira nem volt vészes. Azon kívül hogy nagyon kevés európai volt a városban és minden csaj meg volt orulve ha meglatott olyan nagyon sok furcsaság nem jött szembe.

When you want a circus you exalt the clowns

(#15) #89309696 válasza nevemfel (#7) üzenetére


#89309696
törölt tag

PBalázs cikkeit is olvashatod. :D

(#16) Somatom válasza #89309696 (#4) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

+1
Most, itt ez a véleménye. Vajon, mennyire tartaná jónak Magyarnak lenni, amikor épp szúrja a talpát a tüske a szavannán, miközben sprintelve próbálja elkerülni, hogy egy oroszlán vacsija legyen.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#17) ergoGnomik válasza nevemfel (#5) üzenetére


ergoGnomik
tag

Az egy vicces videó. :) Kár, hogy csak a németet tolja úgy az az úriember, mint egy vérmes, beszpídezett SS közlegény, miután már második napja ébren van és az orosz fronton gyilkol. :( A többi nyelvet is szívesen meghallgatnám hasonló előadásban. :DDD A németet meg valami kedves ember meleg hangú tolmácsolásában.

(#18) Hieronymus válasza Noukoum (#12) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Most abba bele se menjünk hogy a magyar nyelv feladása politikai öngyilkossággal ért volna fel a magyar vezetők részéről a Habsburg Birodalomban."

Nem.
A kiegyezés után, ami Magyarország számára valódi felemelkedési időszak volt, de németül lehetett boldogulni.
Ráadásul a kétnyelvűség inkább ad, mint elvesz. Ez ma is igaz.
Németországban a mai napig is általában két nyelvet használnak a tartományokban. Az anyanyelvet és a németet. Erőteljesen őrzik a hagyományaikat is.
Münchenben még a mai napig léteznek a népviselet területi hagyományai. Mindenkinek van népviseleti ruházata. Évente többször viseli is. Vajon mennyien tudják Budapesten a ruhaviselési hagyományokat és mennyien tudnának felöltözni?

A bajorok egy reggel arra ébredtek, hogy a saját királyuk eladta az országot a poroszoknak. A saját tartozásait egyenlítette ki a kapott pénzzel. A porosz azóta szitokszónak számít. De soha egyetlen bajortól sem fogsz olyan mondatot hallani hogy bajornak lenni szívás.

ruszkik, haza!

(#19) Algieba válasza Somatom (#16) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Tehát ha csak migrén gyötör, tegyem össze a két kezem, hogy nem végstádiumos rákos vagyok. Aha.

Egyébként a világ másik sötét helyére születve mit sem tudnék erről a fura kis skanzenről Európában, ahol egy igazi európai mix nép becsavarodva járja dervis táncát önmaga árnyéka körül.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#20) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Nem. Magyarnak lenni nem szívás. Életképtelennek lenni. Na az a szívás...

Azért vállalok felelősséget amit leírok nem azért amit te belegondolsz...

(#21) Noukoum válasza Hieronymus (#18) üzenetére


Noukoum
veterán

Ebben a kisregényben egy szót nem írtál arról hogy az akkori magyar politikai elitnek miért nem ártott volna ha belemennek hogy a német legyen a hivatalos nyelv. Annak meg hogy milyen a mai helyzet pl. Németországban semmi köze hozzá.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#22) Algieba válasza 8th (#20) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Határozottan nem vagyok még halott. :D Azonban felnőtt, önállóan gondolkozó és cselekvő emberként hadd ne kelljen már az össznemzeti tébolydában együtt bólogatnom, hogy igen, a szar az csoki és szeretem. :(((

[ Szerkesztve ]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#23) Somatom válasza Algieba (#19) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Innen nézve viszont pontosan tudod, hogy életminőségben az emberiség hány százalékához tartozol és igen, összeteheted érte a kezed.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#24) Algieba válasza Somatom (#23) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Magyarok életminősége... Ha lenne hozzá erőm, akkor felsorolnám, hogy ki hogyan szenvedett ki a rokonságomban és milyen lelki-testi gyötrelmeik voltak.

[ Szerkesztve ]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#25) Somatom válasza Algieba (#24) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Ennek mi köze a Magyarsághoz? A betegség, az mindenütt betegség.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#26) Algieba válasza Somatom (#25) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Az életminőségnek viszont van némi köze a betegségek kialakulásához. Az önkizsákmányolás, a mértéktelen dohányzás és alkohol fogyasztás, saját lelki-testi jelzéseink félresöprése "nincs nekem időm semmire, önmagamra se", ennek következménye volt a rokonságban néhány lábon kihordott infarktus... aztán halál... Se magunkra, se a másikra nem tudunk vigyázni.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#27) 8th válasza Algieba (#22) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

Nem is kell együtt bólogatnod senkivel. Uniós állampolgár vagy annak minden előnyével. EU-n belül oda vándorolsz ahová akarsz és ott vállalsz munkát ahol neked tetszik. Minden jogod megvan ehhez.
Ha itt olyan fújj de szar az élet hát uccu neki és irány a "mesés" bezzegnyugat sok szerencsét. Nincs lehetetlen csak tehetetlen.

Azért vállalok felelősséget amit leírok nem azért amit te belegondolsz...

(#28) LamerGyuri


LamerGyuri
senior tag

Magyar vagyok, és jól érzem magam tőle. Ez gáz?

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#29) AxBattler


AxBattler
félisten

A himnusz. Miért kell folyton nyomasztani az embert?!?

No, ezt adom. Azért a siraloménekért nem lenne kár...

Eladó cuccok: Gainward Pegasus GTX1650 D6, Sapphire RX570 ITX 4G

(#30) májkimiki válasza baluka (#1) üzenetére


májkimiki
őstag

.

[ Szerkesztve ]

(#31) májkimiki


májkimiki
őstag

Szégyeld magadat!!!

(#32) bambano


bambano
titán

Algiebának lenni szívás...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#33) #90088192


#90088192
törölt tag

Kérdés van mint mindig: Az itt jelenlevők 99% egyetért abban, hogy legalább 1 dolog nem stimmel MO-val kapcsolatban.
Mi ezen problémák oka?
Miért nincsenek megoldva?
Vagy legalább megpróbálni megoldani a problémákat?

Semmi másról nem szol ez az egész, mindenki azt hajtogatja, mekkora zseni ez a nép, aztán körbe nézel, és egy lepukkant balkáni országot lat, aki Ukrajnaval meg Romaniaval versenyez.
Mert a történelem így, mert mások úgy...Kifogást könnyű keresni.
Ha annyira zseni mindenki, meg őszinte, kitartó, hazafias, akkor miért nincs változás? Miért nem a legnagyobb szellemi tökét adja a világnak? Nem kell hozza semmi csak esz, nem?

Gondoljátok már egyszer végig...
Vagyis mi van most?
Alkoholisták, nem oda való emberek hada vezető pozícióba, munkahelyeken gyakorlatilag terror, mindenki utal mindenkit.... es hozza 9 millio ember aki tapsikol és bólogat, mert sikerül egy problémát előtérbe helyezni, aminek megoldása, olyan módszerrel történik, hogy az elfojtott agressziót a népből, ki lehet rá vetíteni...Tudod 1984 nyitó jelenete a filmben, a bűnös kepe a vetítő vásznon, és mindenki üvölt, majd katarzist el át, valójában semmi nem történt, mert bar penge van, csak nem éles.

Nem ismerős így sem?

[ Szerkesztve ]

(#34) adlersson válasza májkimiki (#31) üzenetére


adlersson
tag
LOGOUT blog (1)

Példád mutatja, hogy a szerzőnek valahol igaza volt a nyelvvel kapcsolatban. ;]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#35) májkimiki válasza adlersson (#34) üzenetére


májkimiki
őstag

Szmájli nélkül olyan nehéz értelmezni, hogy ez nem a Szégyeld magad! lenne?
Undorító, önlenéző, szánalmas ömlengés az írás.
Aki a saját anyanyelvéről így tud írni, az minimum szégyelje magát.

(#36) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

okcső

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#37) Somatom válasza #90088192 (#33) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Sztem nincs igazad. Én egy régebbi vezetőnk bölcs tanácsát követtem (legalábbis félig):
Akinek nem tetszik, az elmehet Magyarországról.
Hat éve dolgozom Németországban és őszintén sajnálom őket. Szörnyű ország, szörnyű nép. Kiköltözhetnék, de képtelen lennék ott élni. Ahogy vége a melónak, pucolok haza, Magyrországra. Sztem Magyarországon jó élni, csak a pénzt kell máshol megkeresni. Nekem csak egy bajom van Magyarországgal: nincs pálmafás, mediterrán tengerpartunk. :N

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#38) Luck Dragon

Ha minden jól megy egy évet Helsinkibe fogok tenni-venni . És lesz egy kis tapasztalat hogy vajon mennyivel lesz más az ottani élet a mostanihoz viszonyítva .
De hozzátenném magam részéről szeretem a kis hazámat , mert legyen akármilyen is , tudtam alkalmazkodni és kihozni az adott lehetőségekből a legtöbbet .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#39) #90088192 válasza Somatom (#37) üzenetére


#90088192
törölt tag

Úgy, ha van pénzed, teljesen mindegy, ott élsz ahol tetszik. :C
Ha nem kell részt venni a mindennapi atlapatolas című sportban, gyönyörű hely.
Aztán jön a helyi Voodoo varázslat, aminek Minden évben változnak a szabályai, mert miért ne.
Az egyik héten szabályos a kémény a hazadon, aztán vissza menolegesen 3 éve szabálytalan, fizess visszamenőleg büntetést. :DDD

Persze aki ebben nőtt fel, ez a természetes.

Én meg hivogatom a favágó kollégát, hogy küldjön már számlát, mert nem tudom kifizetni. :K

(#40) Somatom válasza #90088192 (#39) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Olyan helyre biztos nem költöznék, amit már eredetileg is börtönnek szántak. ;]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#41) joergie


joergie
őstag

Ebben az interjúban van egy utalás, hogy a 19-20. század fordulóján nagy más élmény lehetett magyarnak lenni a kiegyezett monarchiában. Akkor prosperált az ország, jó lehetett magyarnak lenni, meg lehet nézni pl stockholm utcái nem sokban különböznek pestétől.
Amit a nyelvvel kapcsolatban írtál, abban nem értek egyet, sok nemzetközi nyelvész szakember méltatja a magyar nyelv struktúrális különlegességét, egyrészt kultúrális szempontból van jelentőssége a megőrzésének, másrészt komoly hatással van a gondolkodásmódunkra. Szerintem ha nem is a génállomány(mert miért lenne más, mint bármelyik fehér európai népé), de ez akár még előnyünk is lehet. Nyugodj meg, csehek sincsenek kisegítve, hogy könnyen megtanulnak lengyelül, szlovákul, vagy szlovénul.

Azt nem csodálom, hogy a mai polarizált szociális/politikai környezetben, közhangulatban nem tudod tartani magadban a lelked. Túl régóta nyög ez a nép, anélkül hogy bármi foganatja lenne, miközben látni mi történt/történik az íreknél, vagy a 2008ban csődöt jelentett izlandon, esetleg Litvániában. De 30-50 éve Finnország is a béka segge alatt voltak.
Ha egy kis lélekemelőt akarsz, hogy van itt akarat, értelem, és kiút ebből az elbalkánosiasodó nemzetből(megjegyzem pest és pestmegye inkább elnyugatiasodik), akkor ajánlom hallgatni Filippov Gábort, és az Egyensúly intézet tevékenységét.
Az biztos, amit Gyurgyák is mond a linkelt interjúban, hogy ebből, amiben most van az ország, nem az egyesült ellenzék fog kihúzni minket.

Himnusz: Csernus írta valamelyik könyvében, hogy régen, talán még a megzenésítés előtt kuruczos verbunkos stílusban adták elő, úgy azért teljesen másként hat, máshol van a hangsúly. Pl illeszd rá a "még azt mondják nem illik" népdal ritmusára.

[ Szerkesztve ]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#42) Eastman válasza #90088192 (#33) üzenetére


Eastman
őstag

Ha annyira zseni mindenki, meg őszinte, kitartó, hazafias, akkor miért nincs változás?

Nem olvastam a témaindítót, mer' nem "kávézok", alacsonyan tartom a pulzusszámom. Talán ebben az összefoglalóban válaszokra találsz... ;)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#43) Eastman válasza joergie (#41) üzenetére


Eastman
őstag

Igen, maga a dal verbunkos hangsorra hasonlít. Kb. kétszeres lejátszási sebességgel szoktam meghallgatni a NewPipe segítségével. Nem kérdés, hogy lelkesítő...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#44) Luck Dragon válasza Eastman (#42) üzenetére

Pedig finom a “ kávé “ ;]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#45) májkimiki válasza joergie (#41) üzenetére


májkimiki
őstag

Vannak még sokan, kiknek helyén van az esze és a szíve. Köszönöm.

(#46) tope


tope
addikt

1-2 gondolat eszembe jutott a cikkel kapcsolatban, mint a magyarság...

Miért van az, hogy nem egymásért vagyunk, hanem nagyon sokan csak a saját érdekét nézi, még úgy is, hogy a másik dögöljön meg!?... qvára nem jó ez így, hogy olyan világban kell létezni/élni, hogy ha valakinek nem tetszel, és hatalmat kap, akkor neked annyi, hiába nincs semmi gond veled

Miért nem tudunk összefogni, miért nem történik semmi?, de komolyan, olyan dolgok történnek szinte nap mint nap, hogy fogod a fejed hogy mi volt ez, és semmi se történik, megy tovább az élet, de ha Te követnéd el, akkor vagy börtönben lennél, vagy a föld alatt... (politikai élet, "celebség"...)

Számítógépet szeretnél, nézz szét a hirdetéseim között

(#47) D1Rect válasza joergie (#41) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

"Szerintem ha nem is a génállomány(mert miért lenne más, mint bármelyik fehér európai népé)"
A történelem során jó sokszor végigerőszakolták/telepítették az országot, ezért jó kis keverék a génállományunk, nem véletlenül olyan szépek itt a csajok.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#48) Eastman válasza tope (#46) üzenetére


Eastman
őstag

Goto #47...
Ennyi.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#49) Gargouille


Gargouille
őstag

Sarkosan fogalmazol de értem mit akarsz mondani. Sajnos sok igazság van benne, ahogy Agyturbina kolléga is fogalmazott, a társadalmunk sok tekintetben közelebb áll egy balkáni "pöcegödörhöz", mint felvilágosult nemzethez.

Engem is zavar ez az álszent melldöngetés. Tudod van az a vicc, hogy a pokolban minden nemzet üstje mellett ott áll egy őr, csak a magyarokét nem őrzi senki, mikor megkérdik miért nincs ott őr, akkor azt mondja az ördög, hogy azt nem kell őrizni, ha egyik ki akarna mászni a többi úgyis azonnal visszahúzza. :)

Ezt a "büszkeségének lenni a magyarságra" dolgot sem tudom értelmezni egyébként. Büszkének arra az eredményre lehet lenni amit saját erejéből, eszéből, ügyességéből elér az ember. Az, hogy valaki magyarnak születik az nem egy "eredmény", hanem puszta véletlen, amiben nulla "teljesítmény" van. Nem saját érdem. Mikor ezt mondogatja valaki, akkor az kb ugyanolyan értelmetlen mintha valaki arra lenne "büszke", hogy két füle van.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#50) joergie válasza Gargouille (#49) üzenetére


joergie
őstag

Szerintem a büszkeség fogalmát sem egyszerű manapság itthon megfogalmazni, mert pl egy cseh vagy holland másképp definiálná, mint egy magyar, ellenzéki vagy kormánypárti lelkületű 2021-ben.
Szerintem a legtöbbünk úgy gondolja, hogy büszkének lenni az olyan, hogy többnek érzem magam másoknál. Miközben szerintem nincsen összefüggés, lehetek úgy is büszke magyar, vagy bármilyen nemzetiségű, úgy, hogy nem nézem le a másikat azért, mert ő máshova született. Ez csak nekünk van ide beégve az agyunkba.
Büszkének lenni az neked egy plusz, és ehhez nem kell mindenki más mellé egy minuszt tenni. Lehetsz büszke magadra, teljesítményedre, a családodra(a névre, amit jelent), nemzetiségedre anélkül, hogy más kevesebbet érne. Miközben ne felejtsük el, hogy a hét főbűn egyike, de az is másképp van megfogalmazva, mint amit akkor ez a kifejezés-latinul-jelentett. Ezt csak mint érdekesség.

[ Szerkesztve ]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [Algieba:] Magyarnak lenni szívás (téma lezárva)
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.