Hirdetés
- Fórumok
- LOGOUT reakciók
- Algieba: Magyarnak lenni szívás
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- sh4d0w: Amikor az ostobaság szorgalommal párosul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pajac: Szinte mindene megvan
- sz_tibor: Fekete, kerülendő cégek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Politika csak a politika topikban engedélyezett!
A témát zártam.
-
törölt tag
De igen is látok, látom

Nincs jövő max jelen meg múlt. A holnap sosem érkezik meg. Valami spanyol nyelvű dal, lusta vagyok megkeresni.

-
Hieronymus
veterán
"Egy liberális demokratikus államban törvények tiltják az asztalra sz@rást..."
A liberális nem kormányforma. A demokráciához kapcsolódő intézmények miatt tekintjük az adott államot demokratikusnak. Függetlenül az államformától. Európában több királyságban demokrácia van. Sőt az osztrák birodalom is demokratikus berendezkedésű.
Liberális egy kormányzat lehet. A Fidesz első éveiben liberálisnak deklarálta magát. Miután Magyarországon a liberalizmus gyökértelen és az SZDSZ előnyre cserélte fel a liberalizmusát, fokozatosan átalakult át konzervatív párttá a Fidesz. Az irányváltásnak van egy másik is. Az emberek életében nem folyamatos a világnézet. Az évek gyarapodásával egyre inkább csúszik át konzervatív irányba a világnézet. Ezért nehéz liberális pártokat életben tartani. Általában a klasszikusan a bal- és jobboldali pártok váltják egymást a kormányokban.
-
Luck Dragon
támogató
-
törölt tag
Ritka dolognak lehetek tanúja , két olyan személy párbeszédét olvashatom akiknek annyira eltérő világnézetük van amennyire csak lehetséges . Még jó hogy főztem kávét a reggeli mellé.
Semmit nem fogsz látni, mint mindig, én hülye és trágár vagyok, aki mindenkit megsért. Erről tájékoztatva leszek.
Én mint jó végezte dolgát adok egy
hangulat jelet, és le van tudva. Mindenki megy a dolgara, és semmi sem változik. -
Luck Dragon
támogató
Ritka dolognak lehetek tanúja , két olyan személy párbeszédét olvashatom akiknek annyira eltérő világnézetük van amennyire csak lehetséges . Még jó hogy főztem kávét a reggeli mellé.
-
törölt tag
Az ország jelentős része, erre reflektáltam.
Vagyis annyit tesz, hogy valamiért az ország jelentős része nem képes, vagy nem is akarja az érdekeit érvényesíteni. Vagyis jó nekik ahogy van?
Mert ha igen akkor az a kisebbség akinek ez nincs így jó mit tehet, ha a többség sem tud/akar semmit sem csinálni. -
bambano
titán
Azért írtam, országtól független jelenség.

Akkor most onellentmondás van, hiszen van egy demokratikusan megválasztott kormány, aki a többséget képviseli, erre azt mondod ez ebben a formában nem igaz.
Akkor most mi van?
A formai kifogások jogosak, de inkább nézd úgy mint Galla, tök mindegy milyen formában mondom, minél polgár pukkasztobb annál hatásosabb.
Különben ha kicsit korábbi hozzászólást is megnézed, pontosan ugyan ez a stílus, én már csak a vicc kedvéért kifiguraztam.

"Akkor most mi van?": azon kívül, hogy nem beszélsz magyarul? semmi.
-
törölt tag
kultúrember el tudja mondani a véleményét úgy is, hogy nem süllyed le a fekália szintjére.
nem azt vitattam, hogy a jelenség létezik-e, azt vitattam, ahogy ezt kifejezted.
ha ilyen voltál gyerekkorodban is, akkor te nem rendszerellenes lázadó voltál, hanem szimplán neveletlen.szerk: a formai kifogásom mellett tartalmi kifogásom is van: az ország egy jelentős része nem szavazott erre, mégis túlzó általánosítással egy kalap alá vettél minden szavazót.
Azért írtam, országtól független jelenség.

Akkor most onellentmondás van, hiszen van egy demokratikusan megválasztott kormány, aki a többséget képviseli, erre azt mondod ez ebben a formában nem igaz.
Akkor most mi van?
A formai kifogások jogosak, de inkább nézd úgy mint Galla, tök mindegy milyen formában mondom, minél polgár pukkasztobb annál hatásosabb.
Különben ha kicsit korábbi hozzászólást is megnézed, pontosan ugyan ez a stílus, én már csak a vicc kedvéért kifiguraztam.

-
bambano
titán
Csak kifejtettem mint jelenséget, NEM egyénre, vagy konkrét csoportra vonatkozik. Ha érintett vagy elnézést, nem szándékos sértésnek szántam, max analógia a jelenlegi helyzetre.

Ha ez nem felel meg a kritériumoknak, kérlek jelentsd, nincs ebből semmi probléma.

Különben ezzel a hozzászólással, pont azt bizonyitod, a jelenség létezik, hiszen a választókat nemre, fajra országra tekintet nélkül is bucira veszik, és ennek meg örülnek is és tapsolnak hozzá.

kultúrember el tudja mondani a véleményét úgy is, hogy nem süllyed le a fekália szintjére.
nem azt vitattam, hogy a jelenség létezik-e, azt vitattam, ahogy ezt kifejezted.
ha ilyen voltál gyerekkorodban is, akkor te nem rendszerellenes lázadó voltál, hanem szimplán neveletlen.szerk: a formai kifogásom mellett tartalmi kifogásom is van: az ország egy jelentős része nem szavazott erre, mégis túlzó általánosítással egy kalap alá vettél minden szavazót.
-
törölt tag
Csak kifejtettem mint jelenséget, NEM egyénre, vagy konkrét csoportra vonatkozik. Ha érintett vagy elnézést, nem szándékos sértésnek szántam, max analógia a jelenlegi helyzetre.

Ha ez nem felel meg a kritériumoknak, kérlek jelentsd, nincs ebből semmi probléma.

Különben ezzel a hozzászólással, pont azt bizonyitod, a jelenség létezik, hiszen a választókat nemre, fajra országra tekintet nélkül is bucira veszik, és ennek meg örülnek is és tapsolnak hozzá.

-
bambano
titán
olyan embereket szidsz le ordenáré stílusban, akikről kívülállóként semmit sem tudsz.
görény stílus.
fáradj át a modkerbe. -
törölt tag
Ez egy érdekes meglátás, a baj vele az, hogy egy bizonyos életkorig ki vagy szolgáltatva TELJESEN.
Vagyis pont azokban az években amikor kialakul az aki vagy, így bizonyos dolgok ellen nem tudsz tenni SEMMIT.
Vagyis IGEN okolni kell, mert nem mindenki olyan szerencsés mint jómagam, hogy SEMMI nem tudott terelni, ennek meg is volt az eredménye, hiszen mar általános iskolában ki akartak rakni a szűrömet, nem ment a beilleszkedés sem.
Erre azt mondod bennem van a hiba és hülye vagyok, csak ott a bibi, hogy egy teljesen más környezetben SEMMI gond nincs velem.
Vagyis aki nem mer/tud szembe menni a nyájjal fiatalon, annak kampec.
Más nem marad nekik, mint felismerni, hogy NEM bennük van a hiba, hanem ezt dobta a gép.Vagyis Te/bárki aki ezt mondja nem ismered fel, hogy a milyen problémák vannak körülötted, mert teljesen belesimultál, te magad része vagy a problémának? Mert nem latok más magyarázatot erre.

-
törölt tag
Nem értesz vele egyet?
Akkor leírom másképp hátha nem jött át az analógia: Az emberek fejére szarnak, és azok úgy reagálnak rá IQ oldalról, mint egy asztal. Talán meg örülnek is neki, hogy nem direkt a szájukba kerül, hanem megvárjak míg magától becsorog.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Eastman
addikt
-
törölt tag
-
Noukoum
veterán
Demokráciában élünk.
A kisebbség nem erőszakolhatja rá az akaratát a többségre.
Ha a többség étkezés után az asztalra szarik, akkor két lehetőséged van.
Beállsz a sorba vagy elmész olyan helyre ahol nem szarnak az asztalra.
Van egy harmadik út is az oktatás és nevelés.De ez hosszú és rögös út.Az eddigi átnevelőtáborok kivétel nélkül tömegmészárlásba fordultak át. Nem járható megoldás.Egy liberális demokratikus államban törvények tiltják az asztalra sz@rást, azaz nem nekem kell elmennem hanem maximum másoknak. De ez nem egy ilyen állam, lásd csalás, lopás, korrupció az élet minden területén és minden szintjén.
-
Tikakukac
titán
Demokráciában élünk.
Van egy harmadik út is az oktatás és nevelés.De ez hosszú és rögös út.Az eddigi átnevelőtáborok kivétel nélkül tömegmészárlásba fordultak át. Nem járható megoldás.Már az első mondatnál sziszegtem
-
Somatom
veterán
Demokráciában élünk.
Van egy harmadik út is az oktatás és nevelés.De ez hosszú és rögös út.Az eddigi átnevelőtáborok kivétel nélkül tömegmészárlásba fordultak át. Nem járható megoldás.Így van. Négy évenként megválaszthatjuk, hogy kik szarjanak az asztalunkra.

-
dabadab
titán
Demokráciában élünk.
Van egy harmadik út is az oktatás és nevelés.De ez hosszú és rögös út.Az eddigi átnevelőtáborok kivétel nélkül tömegmészárlásba fordultak át. Nem járható megoldás.Demokráciában élünk.
A kisebbség nem erőszakolhatja rá az akaratát a többségre.Viszont a demokráciáknak fontos ismérve, hogy "a többség diktatúrája" se teljesüljön.
Egyébként meg a "demokráciában élünk"... hát... -
Hieronymus
veterán
Demokráciában élünk.
Van egy harmadik út is az oktatás és nevelés.De ez hosszú és rögös út.Az eddigi átnevelőtáborok kivétel nélkül tömegmészárlásba fordultak át. Nem járható megoldás. -
Tikakukac
titán
Mondjuk erre visszakézből szoktam mondani, hogy drága testvérem, ne nekem kelljen már elmennem a saját hazámból, mert mások az asztalra sz@rnak. Vagy legalább ne ez legyen a default megoldás a szemétdomb eltakarítására.
-
8th
addikt
-
Zolaash
senior tag
Mindenki a saját szerencséjének a pogácsa. Ha itt szar, el kell menni, senki nem tart vissza.
-
cskamacska
addikt
Pláne hogy a "balliberális oldal" szókapcsolatnak 1994 óta nincs értelme.
Ugyanitt a "nemzeti oldal" még gyomorforgatóbb, mert a szép emlékű "állampárt" szinonimája. 
Rakás populista, pénzelvű, takonygerincű pártunk van csak.Pl itt van nekünk a saját BLM-ünk is:

-
törölt tag
...dehogynem találtam fogást, akkor is és most is. Te azt állítottad a 90hz nagyon is jó, és csak azok fikázzák akik nem látták. én erre reagáltam, hogy pont egy Apple termék kacsán* tapasztaltam meg, hogy azért nem egy világmegváltó dolog. (ipad pro 120 hz). btw erre reagáltál anno, tehát vagy problémák vannak az emlékezőképességeddel, vagy kötekedésből írtad, hogy soha nem írok rosszat a márkáról. az itteni kommentjeidet meg cáfolták már többen is. már az első kommented a topikban egyébként hangulatkeltő, trollkodó, hater beszólás volt. itt is te kezdted, ahogy az op topikban is te álltál bele minősíthetetlen módon az emberekbe. én sem vetem meg a trágár beszédet, de ez (és ez csak jéghegy csúcsa) a legalja kategória szerintem, frusztrált, más véleményét el nem fogadó, trágár, indulatos embert tükröz.

Van ám egy Ring topic, ahol simán le-bokszolhatjátok.
(*Képesek egy kacsán összeveszni!)
A kórházi ágytál nagy kincs nem csoda, ha összevesztek rajta.
-
Hintalow
senior tag
-
D1Rect
félisten
-
Eastman
addikt
...dehogynem találtam fogást, akkor is és most is. Te azt állítottad a 90hz nagyon is jó, és csak azok fikázzák akik nem látták. én erre reagáltam, hogy pont egy Apple termék kacsán* tapasztaltam meg, hogy azért nem egy világmegváltó dolog. (ipad pro 120 hz). btw erre reagáltál anno, tehát vagy problémák vannak az emlékezőképességeddel, vagy kötekedésből írtad, hogy soha nem írok rosszat a márkáról. az itteni kommentjeidet meg cáfolták már többen is. már az első kommented a topikban egyébként hangulatkeltő, trollkodó, hater beszólás volt. itt is te kezdted, ahogy az op topikban is te álltál bele minősíthetetlen módon az emberekbe. én sem vetem meg a trágár beszédet, de ez (és ez csak jéghegy csúcsa) a legalja kategória szerintem, frusztrált, más véleményét el nem fogadó, trágár, indulatos embert tükröz.

Van ám egy Ring topic, ahol simán le-bokszolhatjátok.
(*Képesek egy kacsán összeveszni!)
-
Hintalow
senior tag
Lehet magyarnak lenni szar, de egy bolyváros lakójának lenni Warhammer 40K-ban még inkább az

-
Tikakukac
titán
Ügyesen próbálsz fogást találni de hiába. Kaptál választ. Értelmezd.
Lenne kedvem folytatni de politika mentesen nem lehet. Ahhoz viszont a politika topikba kéne átfáradni ami részemről teljesen kizárt. Évekkel ezelőtt mentálhigiénés okokból megfogadtam, hogy többet be nem teszem oda a lábam. És ehhez tartom is magam. Nem csípem ha pofára moderálnak a semmiért...Ügyesen próbálsz fogást találni de hiába. Kaptál választ. Értelmezd.
Meghúztad negyedjére is, nice. Protip: az, hogy megnyomod a válasz gombot, majd szavakkal töltöd meg a kis ablakot, az úgy sajnos még önmagában nem válasz. Még mindig valahogy meg kéne cáfolni, hogy a nagyon kemény álíltásaid a témában miért ütköznek a valósággal
-
D1Rect
félisten
Lenne kedvem folytatni de politika mentesen nem lehet. Ahhoz viszont a politika topikba kéne átfáradni ami részemről teljesen kizárt. Évekkel ezelőtt mentálhigiénés okokból megfogadtam, hogy többet be nem teszem oda a lábam. És ehhez tartom is magam. Nem csípem ha pofára moderálnak a semmiért..."Évekkel ezelőtt mentálhigiénés okokból megfogadtam, hogy többet be nem teszem oda a lábam."
Teljesen meg tudlak érteni. -
8th
addikt
Lenne kedvem folytatni de politika mentesen nem lehet. Ahhoz viszont a politika topikba kéne átfáradni ami részemről teljesen kizárt. Évekkel ezelőtt mentálhigiénés okokból megfogadtam, hogy többet be nem teszem oda a lábam. És ehhez tartom is magam. Nem csípem ha pofára moderálnak a semmiért... -
törölt tag
Találtam egy releváns cikket, ha érdekel valakit
Ennyire egyszerű az ember, ha kell Eurázsia az ellenség, ha kell Keletázsia.
-
Tikakukac
titán
-
korcsi
veterán
-
8th
addikt
-
CaNNa3IS
senior tag
gecijólehetapárodnaklenni
-
Tikakukac
titán
Ha jól gondolom te azon akadtál ki, hogy Magyarországon (is) a mindenkori hatalom megpróbálja lesöpörni a színről a számára kellemetlen hangadókat? Ez mindig is így lesz bárki is lesz épp kormányon. Nem csak nálunk, mindenhol. A politika már csak ilyen aljas mocsadék dolog, meg is lehet nézni miféle emberek állnak politikusnak. Aki úgynevezett „civilként" ellenzéki hátszéllel beleáll az aktuális kormányba azt pontosan tudja mit húz magára ezzel a szereppel. Ha okosan csinálja nem tudják sarokba szorítani ha nem pillanatok alatt bedarálják. Nekem sem tetszik, hogy így megy ez de ez van.
Én az egyszerű átlag emberről beszéltem feljebb akinek tele a töke a világgal és kiírja magából a bánatát. Igen, továbbra is állítom: itthon rohadtul senkit sem érdekel, hogy az átlag gipsz jakab miket irkál ki fosbúkra. Máshol simán felkeres ugyanezért a rendőrség. Még csak ordenáré mocskos szájjal szidnod sem kell a kormányt elég csak kulturáltan bírálnod őket. [link]
OFF: ha már rendőrség. Az is igen szép volt amikor az egyik kölni molesztált csaj aki szerencséjére megúszta annyival, hogy „csak" jól megfogdosták azon melegében még az éjjel feljelentést akart tenni a helyi rendőrségen amiért megpróbálták megerőszakolni és egyszerűen elküldte a rendőr, nem vette fel a vallomását. Akkor éjjel rengeteg nővel erőszakoskodott az az illegális migráns csürhe. A rendőrség a komplett németországi médiával együtt egy emberként igyekezett eltussolni az ügyet. Na ez van ha egy országban a totális médiatúlsúlynak hála tombolhat az állami véleménydiktatúra és távirányítással működik a komplett média. Nálunk ott vannak az igen olvasott ellenzéki weboldalak ahová egyáltalán nem ér el a kormány keze és ahol bármit elbír a nyomdafesték. Ennek ellenére Németország látványosan aggódik a magyar sajtószabadságért? Éppen ők? Ez több mint vicces.
1 állításod volt vagyis inkább vagy 3 ami nettó kamu és nem igaz. Ennyi a megfejtés.
-
Narxis
nagyúr
-
Somatom
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
-
parandroid
félisten
Ha jól gondolom te azon akadtál ki, hogy Magyarországon (is) a mindenkori hatalom megpróbálja lesöpörni a színről a számára kellemetlen hangadókat? Ez mindig is így lesz bárki is lesz épp kormányon. Nem csak nálunk, mindenhol. A politika már csak ilyen aljas mocsadék dolog, meg is lehet nézni miféle emberek állnak politikusnak. Aki úgynevezett „civilként" ellenzéki hátszéllel beleáll az aktuális kormányba azt pontosan tudja mit húz magára ezzel a szereppel. Ha okosan csinálja nem tudják sarokba szorítani ha nem pillanatok alatt bedarálják. Nekem sem tetszik, hogy így megy ez de ez van.
Én az egyszerű átlag emberről beszéltem feljebb akinek tele a töke a világgal és kiírja magából a bánatát. Igen, továbbra is állítom: itthon rohadtul senkit sem érdekel, hogy az átlag gipsz jakab miket irkál ki fosbúkra. Máshol simán felkeres ugyanezért a rendőrség. Még csak ordenáré mocskos szájjal szidnod sem kell a kormányt elég csak kulturáltan bírálnod őket. [link]
OFF: ha már rendőrség. Az is igen szép volt amikor az egyik kölni molesztált csaj aki szerencséjére megúszta annyival, hogy „csak" jól megfogdosták azon melegében még az éjjel feljelentést akart tenni a helyi rendőrségen amiért megpróbálták megerőszakolni és egyszerűen elküldte a rendőr, nem vette fel a vallomását. Akkor éjjel rengeteg nővel erőszakoskodott az az illegális migráns csürhe. A rendőrség a komplett németországi médiával együtt egy emberként igyekezett eltussolni az ügyet. Na ez van ha egy országban a totális médiatúlsúlynak hála tombolhat az állami véleménydiktatúra és távirányítással működik a komplett média. Nálunk ott vannak az igen olvasott ellenzéki weboldalak ahová egyáltalán nem ér el a kormány keze és ahol bármit elbír a nyomdafesték. Ennek ellenére Németország látványosan aggódik a magyar sajtószabadságért? Éppen ők? Ez több mint vicces.
Kölni szilveszteri eset:
Hónapokig ezzel volt tele a német sajtó (internet, tv, rádió, nyomtatott), valamint a közbeszéd is. Külön nyomozócsoportot kapott a dolog, külön erre létrehozott hotline-okon várták a tanúk, illetve áldozatok jelentkezését, ezeket mindenhol közzé is tették. Az eset után fokozott rendőri jelenlét volt minden tömegrendezvényen. Amúgy a németeknél kb minden második rendőrjárőr egyik tagja nő, részben pont azért, hogy a női áldozatokkal, illetve akár elkövetőkkel jobban szót értsenek.
Ami nem szerepelt a német hírekben az a ‘migránshordák erőszakoltak’ típusú hangulatkeltő fake news címek lehet, ilyesmi errefelé tényleg nem divat.
p
-
zotyesz66
őstag
A mi Zsótikánknál mennyit bír el a nyomdafesték?
Ha jól emlékszem, a valaha volt legjobb külügyminiszterünk nyilatkozta, hogy az EU-ban az a baj a sajtószabadsággal, hogy túl sok az öncenzúra. Meg kell gondolniuk, hogy mit írnak le. Ez tényleg borzasztó, hogy egy újságírónak végig kell gondolnia, amit leír!
Hát a mi hősünknek ettől tényleg nem kell félnie...
A Breitbart-nál meg néha azért meg kell nézni, hogy igaz-e amit ír. -
dabadab
titán
Az a baj, hogy amíg moderátor voltam, addig kifejezetten utána szoktam járni itt a fórumon azoknak a panaszoknak, amikor valaki azt állította, hogy őt tök igazságtalanul moderálták, mert abszolút semmit durvát nem írt, de a csúnya moderátorok rászálltak.
Nem tudom, hogy mennyire lep meg, de amikor megnéztem, hogy konkrétan miért és hogyan szankcionálták, akkor szinte mindig teljesen más kép rajzolódott ki.
És hát valahogy itt sem az derült ki, hogy átlagjózsi kommentál valamit, aztán az gyűlöletbeszéd meg bűncselekmény, igaz?
-
8th
addikt
Égbekiáltó baromságok, aha. Oké.
Ez volt akkor gondolom a kőkemény érvekkel és tényekkel való visszavágó. Nem tűnik durva sikernek eddig, nem győzött meg, a Google találatai alapján még mindig hazugság amit állítottál. Mondjuk piszkos nehéz lesz a valóságot leradírozni az tuti.
Ti balosok esküszöm valami párhuzamos univerzumban éltek.
Hát te állítottál valamit ebben az univerzumban. Ami tényszerűen és konkrétan nem igaz. Hogy máshola kicsodák mit csinálnak az nem az én dolgom
-
8th
addikt
-
Tikakukac
titán
Égbekiáltó baromságok, aha. Oké.
Ez volt akkor gondolom a kőkemény érvekkel és tényekkel való visszavágó. Nem tűnik durva sikernek eddig, nem győzött meg, a Google találatai alapján még mindig hazugság amit állítottál. Mondjuk piszkos nehéz lesz a valóságot leradírozni az tuti.
Ti balosok esküszöm valami párhuzamos univerzumban éltek.
Hát te állítottál valamit ebben az univerzumban. Ami tényszerűen és konkrétan nem igaz. Hogy máshola kicsodák mit csinálnak az nem az én dolgom
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Narxis
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
Akkor jo, nincs itt semmi látni való.

Ami most van, az pontosan az aminek lennie kell.
Aki nem akar erre büszke lenni, annak legyen három here golyója ami tüskés, akkor is ha nőnemű.

Nincs vallat rándító Emoji így nem tudom ide rakni

Köszönöm a részvételt, az internetet be lehet csukni, mar mindent is értek.

Ebben egyetértünk.
-
8th
addikt
-
Narxis
nagyúr
-
törölt tag
Akkor jo, nincs itt semmi látni való.

Aki nem akar erre büszke lenni, annak legyen három here golyója ami tüskés, akkor is ha nőnemű.

Nincs vallat rándító Emoji így nem tudom ide rakni

Köszönöm a részvételt, az internetet be lehet csukni, mar mindent is értek.

-
8th
addikt
Égbekiáltó baromságok, aha. Oké. Ti balosok esküszöm valami párhuzamos univerzumban éltek.
-
bkercso
nagyúr
Büszkék rá. Büszkén mesélik egymásnak azokat is, ld. korrupció, gyűlölködés vagy egyéb.
-
törölt tag
Elnezest, de neha belolem is kibukik az allat?
Viszon csak mellekes, a negativ dolgokra miert nem buszkek a hazafiak?
Ha fogalmazhatok igy.
OFFF: Ha mar szembe megyek a szabalyzattal, akkor azt szivvel lelekkel teszem, nem csak immel ammal.

-
proci985
MODERÁTOR
-
törölt tag
-
Egon
nagyúr
"Legyél büszke a két füledre!"
Miért?
"Rajtam kívűl még több millióan meg büszkék a magyarságukra."
Tényleg nem bántásból mondom, de tudod leginkább azok szoktak fenemód büszkék lenni erre, akik mögött nincs semmi más, amire valóban büszkének lehetne lenni. A valós érdem és a büszkeség - megfigyelésem szerint - fordított arányban áll egymással. Én szeretem a hazámat, de nem tudok "büszkének lenni a magyarságomra", hiszen nem az én érdemem, ha úgy tetszik nem tettem érte semmit, ide születtem. Egyáltalán nem bánom, de úgy sem érzem, hogy ettől én most bármivel is több lennék mint egy másik ember.
"Legyél büszke önmagadra, legyél büszke az egódra. Nyílván mindazt amit elértél csak is egyedül tetted, nem kellett hozzá egy közösség, egy család, egy nemzet."
Azt gondolom, hogy jobb helyen élhetnénk, ha a nagy ego és büszkeség helyett inkább néha egy kis alázatot és önismeretet próbálnánk tanulni / gyakorolni.

Nézz utána, hogy mit jelent az "egészséges nemzeti öntudat". Ez kb. minden (normális) nemzet sajátja. Nem összekeverendő a nacionalizmussal: ez sokkal inkább patrícionizmus.
Persze a "büszke" szó jelentése félreviheti a gondolkodást. -
törölt tag
Egy a női lélek bonyolultságáról szóló cikk alatt sikerült mindenfele is kitérni végül. Tökéletes példája annak miért vagyunk magyarok.
Szerintem egy dolog hiányzik ebből a népből baromira, az a szeretet. -
proci985
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
-
parandroid
félisten
Konkrétan totális az átfedés egy bizonyos szélsőjobboldali politikai formáció támogatásával, úgy. Ugyanitt jelentkezhetnek még laposföldhívők, neonácik, qanon sámánok, 5g-rettegők, chemtrail-ellenes aktivisták, apokalipszis-várók, homofóbok, rasszisták, idegengyűlölők, és ki tudja még, milyen szerzetek.
Na, ők érzik magukat elnyomva, mert civilizált ember nem hajlandó meghallgatni a fröcsögésüket, és a társadalom 90%-a konkrétan elmebetegnek tartja őket.
Amikor kérdezik, a németek, hogy mi a frász van Mo-n, úgy szoktam elmagyarázni, hogy képzelj el egy országot, ahol az afd kétharmaddal kormányoz. Rögtön értik, mi a helyzet.
p
-
dabadab
titán
"Pl. nevezd Németországban a .... ami konkrét bűncselekmény
Aha, persze "
Gondolom Németországban tolod az ipart, hogy ennyire tudod. Ja nem.
A kulcsszó: Querdenker
Azok a nyomorult oltásellenes idióták mégis hogy jönnek ide?
-
törölt tag
-
Hieronymus
veterán
Pl. nevezd Németországban a közösségi médiában nyilvánosan tolvajnak, g*cinek és/vagy diktátornak Angela Merkelt. Az ott vastagon gyűlöletbeszéd kategória ami konkrét bűncselekmény
Aha, persze
Én értem, hogy megírta az Origó meg a prostisrácok, hogy ez így van, de miért kell el is hinni?"Pl. nevezd Németországban a .... ami konkrét bűncselekmény
Aha, persze "
Gondolom Németországban tolod az ipart, hogy ennyire tudod. Ja nem.
A kulcsszó: Querdenker
-
Somatom
veterán
-
törölt tag
-
proci985
MODERÁTOR
-
törölt tag
skandinavoknal gyerekfilmek kivetelevel minden feliratos.
Noukoum: azert ne altalanositsunk egy Romhányibol, hogy vilaghiru, foleg, hogy az urban legend, hogy a Flinstonest visszaforditottak angolra. DVDk idejen eleg kepben voltam, egy sima rendesen kevert surround hundub megugorhatatlan nehezseg volt. hazimozival 15 eve, a blu-ray elott is egy megoldas volt ha az ember minosegi hangot akart, es az az eredeti nyelv volt.
a "klasszikus" Vicos szinkronok joresze egyebkent szinten rossz (es nem csak minosegre), csak a megszokas nagy ur. a Ford Fairlane meg egy anomalia volt, egy ZSkategorias trashfilm amit a tultolt szinkron tett viccesse, eredeti nyelven vallatni lehetett vele. ja es megintcsak egy szem filmrol beszelunk.
persze ha tudsz mast, hogy miert is vilaghiru a magyar szinkron megbizhato forrasbol, azt szivesen fogadom. cenzura miatt muszaj volt mert igy lehetett kontrollalni, hogy mit lehet bemutatni, aztan meg maradt a megszokas.
"Ford Fairlane" az egyetlen film, amit semmilyen nyelven nem tudtam megnézni, mert nekem ego az egész

-
bkercso
nagyúr
-
D1Rect
félisten
-
Tikakukac
titán
-
D1Rect
félisten
Pedig még a válaszaid is konkrétan ciánozva vannak attól függően, hogy mi az, ami tényleg védhetetlen, na azok mindig sikkadnak
Szóval sajnos de.D1Rect: Nudli, bagatel. A 444-et ha megtolod 10 helyiértékkel sem leszel ott, mint egy jó vadhajtás bejegyzés. Néha rendesen kibukik belőlem egy tapsolhatnék is, a srácok olyan szinten kombóznak és költenek ki dolgokat, hogy a legutóbbi prosti és feri cikk után rendesen jó kedvem volt. Mert ezek az emberek tényleg megdolgoznak azért, amit kapnak. Más kérdés, hogy egy szebb világban nem csak fél tonna sajtópert kapnának, hanem börit.
Vagy 1 éve hallottam róla, akkor 1x megnyitottam, meg most még 1x.
-
Tikakukac
titán
Mit fejtsek ki azon, hogy egyszerűen mikor égbekiáltó baromságokat beszélsz és valaki sarokba szorít a tényekkel akkor szimplán onnantól kezdve ignorálod az egészet? Ez van, így tolod, mindig ezt csinálod, majd egyszer nézd vissza a topikokat, sormintázni lehetne

-
8th
addikt
Pedig még a válaszaid is konkrétan ciánozva vannak attól függően, hogy mi az, ami tényleg védhetetlen, na azok mindig sikkadnak
Szóval sajnos de.D1Rect: Nudli, bagatel. A 444-et ha megtolod 10 helyiértékkel sem leszel ott, mint egy jó vadhajtás bejegyzés. Néha rendesen kibukik belőlem egy tapsolhatnék is, a srácok olyan szinten kombóznak és költenek ki dolgokat, hogy a legutóbbi prosti és feri cikk után rendesen jó kedvem volt. Mert ezek az emberek tényleg megdolgoznak azért, amit kapnak. Más kérdés, hogy egy szebb világban nem csak fél tonna sajtópert kapnának, hanem börit.
Na akkor ezt fejtsd ki nekem.
-
Tikakukac
titán
Volt alkalmam élőben megnézni akaratomon kívül is az Aurórás megmozdulásukat. Az a gond, hogy ez már írásban sem lenne akkora hahota, IRL szintre dobva pedig nettó böripozitív az egész. Csak ugye ez kell egy rétegnek illetve, hát, másoknak sem jön rosszul.
-
bkercso
nagyúr
Akinek ilyen újság kell ahhoz, hogy véleménye legyen, annak ez kell...
Max. röhögni jó szerintem. -
Tikakukac
titán
-
KISDUCK
addikt
A kuruc infó megint egy kókler oldal. Régebben hébe-hóba elolvastam 1-2 hírt/cikket ott is, de akkor döntöttem úgy hogy elég lesz amikor a cikkíró egy filmben meleg propagandát látott ott ahol nem volt nyoma se és a kommentekbe beleolvasva mindenki csak helyeselt.
-
dabadab
titán
-
D1Rect
félisten
-
8th
addikt
-
Tikakukac
titán
-
D1Rect
félisten
-
Tikakukac
titán
-
proci985
MODERÁTOR
skandinavoknal gyerekfilmek kivetelevel minden feliratos.
Noukoum: azert ne altalanositsunk egy Romhányibol, hogy vilaghiru, foleg, hogy az urban legend, hogy a Flinstonest visszaforditottak angolra. DVDk idejen eleg kepben voltam, egy sima rendesen kevert surround hundub megugorhatatlan nehezseg volt. hazimozival 15 eve, a blu-ray elott is egy megoldas volt ha az ember minosegi hangot akart, es az az eredeti nyelv volt.
a "klasszikus" Vicos szinkronok joresze egyebkent szinten rossz (es nem csak minosegre), csak a megszokas nagy ur. a Ford Fairlane meg egy anomalia volt, egy ZSkategorias trashfilm amit a tultolt szinkron tett viccesse, eredeti nyelven vallatni lehetett vele. ja es megintcsak egy szem filmrol beszelunk.
persze ha tudsz mast, hogy miert is vilaghiru a magyar szinkron megbizhato forrasbol, azt szivesen fogadom. cenzura miatt muszaj volt mert igy lehetett kontrollalni, hogy mit lehet bemutatni, aztan meg maradt a megszokas.
-
8th
addikt
Pl. nevezd Németországban a közösségi médiában nyilvánosan tolvajnak, g*cinek és/vagy diktátornak Angela Merkelt. Az ott vastagon gyűlöletbeszéd kategória ami konkrét bűncselekmény
Aha, persze
Én értem, hogy megírta az Origó meg a prostisrácok, hogy ez így van, de miért kell el is hinni?Egyiket sem olvasom úgyhogy ez mellé ment.
-
Somatom
veterán
-
Noukoum
veterán
Egyszer Magyarországon is úgy lesz. Pedig a magyar szinkron világhírű volt, kár hogy itt is győzött a mennyiség a minőséggel szemben.
-
Narxis
nagyúr
-
Eastman
addikt
a magyar nyelv egy ertek. pl matematikai szempontbol zsenialis, ugyanis konzekvensen hasznalja a decimalis abrazolast. tehat nincs az, hogy maradt a tucat (angol), ossze-vissza az abrazolas (nemet), 20as alapu (francia), 20as alapu felezesekkel (dan). talan ilyen szempontbol a kinai all kozel a magyarhoz, es barmilyen algoritmikus teruletnel az egy hatalmas elony, hogy nincs meg egy extra reprezentacios reteg. IT teruleten elonyben vagyunk. en a mai napig visszavaltok magyarra ha szamoltatni kell.
aztan persze ott vannak a lokalis dolgok, viszont ezek nem annyira pelda nelkuliek. ragasztonyelv van mas is (izlandi, nemet, finn), minden kenyszeres fordiutasa letezik mashol (izlandi, nemet a 90es evek vege elott), alany elhagyasa szinten ok (spanyol), hanglejtessel valtas szinten (pl thai ahogy tudom). random toldalekozas mas formaban (neveloknel), de szinten megvan a svedben (csak ott az eloljarokkal). a magyar nemtelen, ami sok szempontbol elony (sved, nemet, francia). a mondatstruktura szandekfuggo teljes varialhatosaga szuper, ilyen nem tudom mas nyelvben mennyire fordul elo.
arra meg, hogy senki mas nem beszeli a nyelvet van egy megoldas: finneknel es ahogy tudom eszteknel kotelezo az angol, mint lingua franca, oktatasa. mar ha az a cel, hogy nyitottak legyunk es megertsuk a szomszedokat.
Ha jól tudom - ha nem, majd kijavít valaki - a horvátoknál csak feliratos mozifilmeket vetítenek, nem szinkronizálnak. Anno a tévében is csak felirattal láthatták a gyerekek a filmeket, azok is akik ma, felnőttként a turizmusból élnek.
-
proci985
MODERÁTOR
a magyar nyelv egy ertek. pl matematikai szempontbol zsenialis, ugyanis konzekvensen hasznalja a decimalis abrazolast. tehat nincs az, hogy maradt a tucat (angol), ossze-vissza az abrazolas (nemet), 20as alapu (francia), 20as alapu felezesekkel (dan). talan ilyen szempontbol a kinai all kozel a magyarhoz, es barmilyen algoritmikus teruletnel az egy hatalmas elony, hogy nincs meg egy extra reprezentacios reteg. IT teruleten elonyben vagyunk. en a mai napig visszavaltok magyarra ha szamoltatni kell.
aztan persze ott vannak a lokalis dolgok, viszont ezek nem annyira pelda nelkuliek. ragasztonyelv van mas is (izlandi, nemet, finn), minden kenyszeres fordiutasa letezik mashol (izlandi, nemet a 90es evek vege elott), alany elhagyasa szinten ok (spanyol), hanglejtessel valtas szinten (pl thai ahogy tudom). random toldalekozas mas formaban (neveloknel), de szinten megvan a svedben (csak ott az eloljarokkal). a magyar nemtelen, ami sok szempontbol elony (sved, nemet, francia). a mondatstruktura szandekfuggo teljes varialhatosaga szuper, ilyen nem tudom mas nyelvben mennyire fordul elo.
arra meg, hogy senki mas nem beszeli a nyelvet van egy megoldas: finneknel es ahogy tudom eszteknel kotelezo az angol, mint lingua franca, oktatasa. mar ha az a cel, hogy nyitottak legyunk es megertsuk a szomszedokat.
-
dabadab
titán
Pl. nevezd Németországban a közösségi médiában nyilvánosan tolvajnak, g*cinek és/vagy diktátornak Angela Merkelt. Az ott vastagon gyűlöletbeszéd kategória ami konkrét bűncselekmény. Az a minimum, hogy bekopogtat hozzád a kripo de talán még a munkahelyedre is bemennek kutakodni utánad. De ha nem is amint eljut a hír a munkáltatódhoz az azonnal páros lábbal kirúg mert vállalhatatlan vagy a számára. A környezeted szomszédaid elkönyvelnek szar embernek a főbérlőd simán kibasz az albérletből mert a drága jó muttit szidtad és, hogy jössz ehhez te mint kelet európai bevándorló. Mindezt csak azért mert véleményed van még ha markáns is. Ezzel szemben itt azt mondasz amit csak akarsz. Következmények nélkül megteheted. Ha azt mondom hogy fletó egy akasztófára való elmebeteg alkesz bolsi milliárdos orbi meg egy köpcös kis g**i azt megtehetem. Nem jönnek be másnap a munkahelyemre vegzálni, nem dörömböl este az ajtón a rendőrség, hogy házkutasson és elvigye az informatikai eszközeimet, nem rúgnak ki a munkahelyemről a véleményemért és nem köpnek le érte az utcán. Itt senki le se szarja mit beszél a másik. Na ez a szabadság. Ezzel szemben bezzegnémeteknél már kétszer is jól meg kell gondolni, hogy mit ejt ki az ember a száján mert adott esetben akár a felépített egzisztenciája is bánhatja. Marhára nem szeretnék olyan helyen élni ahol így megsemmisítik az embert pusztán a véleménye miatt. A nyugat európai országok nagy része jelenleg már itt tart. A médiájuk is kb. annyira szabad és demokratikus mint a Dél-Koreai.
Aha, persze
Én értem, hogy megírta az Origó meg a prostisrácok, hogy ez így van, de miért kell el is hinni? -
törölt tag
Nekem nagyjából az összes pipa. Nyilván nem full kolbász a kerítés, meg vannak bosszantó apróságok, de be merem pipálni mindet.
p
Akkor van egy költői kérdésem: Ugye Magyar földön élsz?

-
törölt tag
Tudod ezzel az a baj, hogy engem például hidegen hagy az, hogy máshol mi van. Én ide születtem és szeretnék itt élni. Egyáltalán nem boldogít, hogy van ahol még rosszabb, ahogy ez sem izgat, hogy van ahol jobb. Az foglalkoztat ami itt van.
Ez az "összehasonlítósdi" sehová nem vezet véleményem szerint, meg aki akar az úgyis elmegy aztán szerencsét próbál.

Valami példát azért fel kellene hozni, legyen miheztartás.
Vagy kicsit sötétebben, ha ez a jelenlegi helyzet fejezi ki a legjobban a magyar identitást, akkor Te bármit is akarhatsz, csak magyar lofaszt fogsz kapni, max választhatsz, oboa, vagy végbél kúp formájában fogyasztod. -
parandroid
félisten
-
Gargouille
őstag
Azért na, a skandináv népség pl, Svájc, Német, talán Francia, és a ha nem városi életben gondolkodunk csak akkor szerintem könnyen bővíthető a sor.
Igaz az a kérdés ki mit akar csinálni, mert lehet úgy is gondolkozni, hogy otthonról végezni az irodai munkát, és a kondi terem helyett, lehet fát vágni, kapálni stb. Mert ugye azért megy az ember kondizni, és fizet is érte, mert nem mozog eleget.

Tudom, hülye vagyok.... Már megszoktam.
Tudod ezzel az a baj, hogy engem például hidegen hagy az, hogy máshol mi van. Én ide születtem és szeretnék itt élni. Egyáltalán nem boldogít, hogy van ahol még rosszabb, ahogy ez sem izgat, hogy van ahol jobb. Az foglalkoztat ami itt van.
Ez az "összehasonlítósdi" sehová nem vezet véleményem szerint, meg aki akar az úgyis elmegy aztán szerencsét próbál.

-
törölt tag
Azért na, a skandináv népség pl, Svájc, Német, talán Francia, és a ha nem városi életben gondolkodunk csak akkor szerintem könnyen bővíthető a sor.
Igaz az a kérdés ki mit akar csinálni, mert lehet úgy is gondolkozni, hogy otthonról végezni az irodai munkát, és a kondi terem helyett, lehet fát vágni, kapálni stb. Mert ugye azért megy az ember kondizni, és fizet is érte, mert nem mozog eleget.

Tudom, hülye vagyok.... Már megszoktam.
-
8th
addikt
Nem csináltál titkot belőle, itt a probléma. Olyan szempontból nem fair az összehasonlítás, hogy akkoriban nem volt facebook. De 2 okból problémás a mostani helyzet, egyrészt később lehet vissza mutogatni, hogy de a másik is ezt csinálta, másrészről meg akkor a külföldi esetben, pl. a Hertha-tól elküldött magyar kapusedző esete miért is más? Azért ott vicces, hogy nagyon nem akar hazajönni ebbe a szép magyar világba az állítólag konzervatív nézetű emberünk, inkább pereskedik a Hertha-val. A hanyatló nyugat ugye...
A semmiért rúgták ki. Naná, hogy pereskedik. Én is azt tenném.
-
Alg
veterán
Most, hogy ennyi negatív vélemény összejött, el tudjátok képzelni az életet másképp is?
Pl
Meg lehet élni a fizetésből akkor is ha egy gyárban dolgozol.
Nem kell Senkit ismerni, csak elmenni a meghirdetett állás ajánlatra.
Az utcán nem a szemét hömpölyög.
A média + dolgokkal kampányol, a kritikus kérdésekben konszenzusra törekszenek még a politikusok is.
Az utcán szóba állhatsz bárkivel, legyen az utolsó csóró, vagy milliárdos, politikus....
Képes vagy stabil jövőképet felrajzolni.
A rendőrség nem igazoltat 5 percenként, de ha hülye vagy 90% hogy instant lekapcsolnak.Rengeteg ország van ahol ez lehetséges, nem azért mert hazafiak, hanem azért mert figyelnek egymásra az emberek. Ami a legfontosabb, képesek a saját hibák felismerésére.
Erre kellene tartani.
A többi csak mese habbal.Rengeteg ország van ahol ez lehetséges,
...volt, 30-40 évvel ezelőtt. Ma már abból is nagyon kevés van, ami nem bukik el rögtön az első soron. -
törölt tag
Most, hogy ennyi negatív vélemény összejött, el tudjátok képzelni az életet másképp is?
Pl
Meg lehet élni a fizetésből akkor is ha egy gyárban dolgozol.
Nem kell Senkit ismerni, csak elmenni a meghirdetett állás ajánlatra.
Az utcán nem a szemét hömpölyög.
A média + dolgokkal kampányol, a kritikus kérdésekben konszenzusra törekszenek még a politikusok is.
Az utcán szóba állhatsz bárkivel, legyen az utolsó csóró, vagy milliárdos, politikus....
Képes vagy stabil jövőképet felrajzolni.
A rendőrség nem igazoltat 5 percenként, de ha hülye vagy 90% hogy instant lekapcsolnak.Rengeteg ország van ahol ez lehetséges, nem azért mert hazafiak, hanem azért mert figyelnek egymásra az emberek. Ami a legfontosabb, képesek a saját hibák felismerésére.
Erre kellene tartani.
A többi csak mese habbal. -
Narxis
nagyúr
Nekem ne mondd. 2005-ben azért nem hosszabbították meg a szerződésemet mert tudták rólam, hogy 2002-ben nem a szocikra szavaztam sőt az önkormányzati választásokon az szdsz-es polgi ellen szavaztam. Ez nálunk főbenjáró bűnnek számított és kimondatlan elvárás volt a cégnél, hogy mindenki oda ikszeljen "ahová kell". Állami fenntartású önkormányzati cég begyöpösödött kirobbanthatatlan odakövült vérkomcsi vezetéssel akik nyakig bent voltak az szdsz-es polgi ánuszában. Egy tipikus balos fellegvárnak számító dél-magyarországi porfészek kisváros. Én meg szembe mentem az árral és nem is csináltam titkot belőle. Mehettem is amerre láttam. Akkor még nem a fidesz kormányzott és lám már akkor is így mentek a dolgok. Így ment ez régen is így megy most is és a jövőben is ez lesz bárki kerüljön is a hatalom közelébe. Naivitás azt gondolni, hogy ez mostani brancs alatt kezdődött vagy csúcsosodott ki. Egy fenét. Na de elég a mocskos politikából.
Nem csináltál titkot belőle, itt a probléma. Olyan szempontból nem fair az összehasonlítás, hogy akkoriban nem volt facebook. De 2 okból problémás a mostani helyzet, egyrészt később lehet vissza mutogatni, hogy de a másik is ezt csinálta, másrészről meg akkor a külföldi esetben, pl. a Hertha-tól elküldött magyar kapusedző esete miért is más? Azért ott vicces, hogy nagyon nem akar hazajönni ebbe a szép magyar világba az állítólag konzervatív nézetű emberünk, inkább pereskedik a Hertha-val. A hanyatló nyugat ugye...
-
Noukoum
veterán
"Pl. ne bassz át másokat, ne bánts másokat szándékosan. Kezdetnek ez is bőven megfelel. Hadd ne soroljam fel hány olyan embert ismerek aki folyamatosan sír ha más valaki csal / lop, na de ha őt teszi ezt akkor semmi baj nincs. Ugye nem kell bemutatnom a “ politikusok is lopnak, én miért ne lophatnék?” vagy “ ő is lop” vagy “ő többet lop” mondókákat. Hát akkor miről beszélünk. És ezer példát lehetne hozni. Azzal semmi baj nincs ha valaki közömbös, azzal van a baj ha árt"
A közömbös is árt, én "vesztem már össze" emberekkel, mert szóvá mertem tenni, hogy ne verje magát arra, hogy lopja a munkahelyéről a ramot és árulja a hardveraprón.
Meg abba is beleálltam, amikor a másik üzletszerű adócsaláshoz keresett társakat.
Persze aztán megmagyarázza, hogy én vagyok a fasz és letilt mindenhonnan, de jobb ez így mindenkinek.A közömbös is árt, én "vesztem már össze" emberekkel, mert szóvá mertem tenni, hogy ne verje magát arra, hogy lopja a munkahelyéről a ramot és árulja a hardveraprón.
Meg abba is beleálltam, amikor a másik üzletszerű adócsaláshoz keresett társakat.
Ez nagyon nem közömbös hiszen árt a cégnek, árt az államnak. -
Narxis
nagyúr
Én szeretem a hazámat, de nem tudok "büszkének lenni a magyarságomra"
+1
engem ugyanezért hagy hidegen az összes sport, olimpia, vébé, akármi: semmi közöm hozzá. ha nyer egy magyar az olimpián, ahhoz nekem nem sokkal több közöm van, mintha egy üzbég nyert volna. legyen büszke magára, mert nyilván komoly teljesítmény a legjobbnak lenni, meg legyen rá büszke az anyukája meg az edzője, de nekem miért kellene eksztázisba esnem ettől, csak mert ugyanaz a cég nyomtatta a személyi igazolványunkat?leginkább azok szoktak fenemód büszkék lenni erre, akik mögött nincs semmi más,
ezzel is csak egyetérteni tudok, nagyszerű példa volt erre pár éve a csíki sörös hiszti, amit azért kellett nyomatni, mert magyar meg erdélyi... az, hogy mint sör, egy középszar tucatláger volt, afelett finoman el kellett volna siklani, mert hát nemzethy... hát kösz, nem.
+1 most nagyon divatos lett büszkének lenni a semmire.
-
D1Rect
félisten
Senkit sem kérek arra hogy legyen balek, ellenben ha valaki tényleg változást szeretne akkor kezdje magánál. Pl. ne bassz át másokat, ne bánts másokat szándékosan. Kezdetnek ez is bőven megfelel. Hadd ne soroljam fel hány olyan embert ismerek aki folyamatosan sír ha más valaki csal / lop, na de ha őt teszi ezt akkor semmi baj nincs. Ugye nem kell bemutatnom a “ politikusok is lopnak, én miért ne lophatnék?” vagy “ ő is lop” vagy “ő többet lop” mondókákat. Hát akkor miről beszélünk. És ezer példát lehetne hozni. Azzal semmi baj nincs ha valaki közömbös, azzal van a baj ha árt.
A magyarországi munkahelyhelyzetről napokig lehet beszélni. Szerintem ennél fontosabb hogy itthon még mindig nem nőttünk fel ahhoz hogy a munkaidő azért van hogy normális tempóban, normálisan dolgozzunk. Sem a vezetőség, sem a dolgozó réteg nem nőtt fel ehhez. Előbbi minél többet akar, előnybe részesíti a mennyiséget a minőséggel. Utóbbi meg nem akar dolgozni, ellógja az időt hiszen neki teljesen mindegy mi lesz. Nyilván itt is az értelmes szívja meg. Vezetőként azért mert átbasszák a dolgozók, dolgozóként azért mert szarrá akarja dolgoztatni a főnök.
De ott is ugyanez megy mint máshol, nyírják egymást az emberek. Részben azért hogy dolgozni ne kelljen mindkét részről. Azt hogy az emberek önzők azt nem lehet kinőni, maximum korlátozni, szabályozni, neveléssel alakítani. Munkahelyre fogni azt hogy valaki egy rohadék (vagy úgy viselkedik) az baromság.Inkább az a szomorú hogy itthon még mindig ott tartunk hogy a politikától várjunk a változást. Nem pedig magunktól. Már ha egyáltalán akarunk változást teszem hozzá, mert általában mindig ott kötünk ki hogy kapni szeretnék de adni nem. Más kössön kompromisszumot, na de én soha. Ja persze akkor lehet nyugodtan sírni, meg külföldre menni dolgozni hogy aztán itthon járj orvoshoz mert a magán (mely állami rendelőben dolgozik, állami felszereléssel, támogatással) sokkal olcsóbb mint ahol dolgozol, itthon csináltasd meg a fogadat mert kint nem tudnád, itthon járj henteshez mert ott be se mersz menni az árak miatt. Csak kiveszel, betenni meg semmit aztán jó az élet. Az alapvető mentalitással van a gond. És persze most lehet jönni hogy máshol sem jobb, persze. Senki sem tökéletes. De ettől még nálunk nem lesz jobb.
"Pl. ne bassz át másokat, ne bánts másokat szándékosan. Kezdetnek ez is bőven megfelel. Hadd ne soroljam fel hány olyan embert ismerek aki folyamatosan sír ha más valaki csal / lop, na de ha őt teszi ezt akkor semmi baj nincs. Ugye nem kell bemutatnom a “ politikusok is lopnak, én miért ne lophatnék?” vagy “ ő is lop” vagy “ő többet lop” mondókákat. Hát akkor miről beszélünk. És ezer példát lehetne hozni. Azzal semmi baj nincs ha valaki közömbös, azzal van a baj ha árt"
A közömbös is árt, én "vesztem már össze" emberekkel, mert szóvá mertem tenni, hogy ne verje magát arra, hogy lopja a munkahelyéről a ramot és árulja a hardveraprón.
Persze aztán megmagyarázza, hogy én vagyok a fasz és letilt mindenhonnan, de jobb ez így mindenkinek. -
8th
addikt
Semmilyen retorzió nem fogja érni.
Ha egy külföldi multinál dolgozol kisfogaskerék pozícióban, akkor nem - max., ha bent is mondod, akkor szólnak, hogy a politikát hagyd kívül a telephelyen.
De, ha pl. egy kis cégnél vagy, akinek az egyik fontos vevője valami NERes, máris úgy támadhat kellemetlenséged, hogy nem is tudod, mi miért történik veled. Lehet, hogy akár még a főnök is utálja őket, aztán mégis.Nekem ne mondd. 2005-ben azért nem hosszabbították meg a szerződésemet mert tudták rólam, hogy 2002-ben nem a szocikra szavaztam sőt az önkormányzati választásokon az szdsz-es polgi ellen szavaztam. Ez nálunk főbenjáró bűnnek számított és kimondatlan elvárás volt a cégnél, hogy mindenki oda ikszeljen "ahová kell". Állami fenntartású önkormányzati cég begyöpösödött kirobbanthatatlan odakövült vérkomcsi vezetéssel akik nyakig bent voltak az szdsz-es polgi ánuszában. Egy tipikus balos fellegvárnak számító dél-magyarországi porfészek kisváros. Én meg szembe mentem az árral és nem is csináltam titkot belőle. Mehettem is amerre láttam. Akkor még nem a fidesz kormányzott és lám már akkor is így mentek a dolgok. Így ment ez régen is így megy most is és a jövőben is ez lesz bárki kerüljön is a hatalom közelébe. Naivitás azt gondolni, hogy ez mostani brancs alatt kezdődött vagy csúcsosodott ki. Egy fenét. Na de elég a mocskos politikából.
-
Algieba
őstag
Ebben az interjúban van egy utalás, hogy a 19-20. század fordulóján nagy más élmény lehetett magyarnak lenni a kiegyezett monarchiában. Akkor prosperált az ország, jó lehetett magyarnak lenni, meg lehet nézni pl stockholm utcái nem sokban különböznek pestétől.
Amit a nyelvvel kapcsolatban írtál, abban nem értek egyet, sok nemzetközi nyelvész szakember méltatja a magyar nyelv struktúrális különlegességét, egyrészt kultúrális szempontból van jelentőssége a megőrzésének, másrészt komoly hatással van a gondolkodásmódunkra. Szerintem ha nem is a génállomány(mert miért lenne más, mint bármelyik fehér európai népé), de ez akár még előnyünk is lehet. Nyugodj meg, csehek sincsenek kisegítve, hogy könnyen megtanulnak lengyelül, szlovákul, vagy szlovénul.Azt nem csodálom, hogy a mai polarizált szociális/politikai környezetben, közhangulatban nem tudod tartani magadban a lelked. Túl régóta nyög ez a nép, anélkül hogy bármi foganatja lenne, miközben látni mi történt/történik az íreknél, vagy a 2008ban csődöt jelentett izlandon, esetleg Litvániában. De 30-50 éve Finnország is a béka segge alatt voltak.
Ha egy kis lélekemelőt akarsz, hogy van itt akarat, értelem, és kiút ebből az elbalkánosiasodó nemzetből(megjegyzem pest és pestmegye inkább elnyugatiasodik), akkor ajánlom hallgatni Filippov Gábort, és az Egyensúly intézet tevékenységét.
Az biztos, amit Gyurgyák is mond a linkelt interjúban, hogy ebből, amiben most van az ország, nem az egyesült ellenzék fog kihúzni minket.Himnusz: Csernus írta valamelyik könyvében, hogy régen, talán még a megzenésítés előtt kuruczos verbunkos stílusban adták elő, úgy azért teljesen másként hat, máshol van a hangsúly. Pl illeszd rá a "még azt mondják nem illik" népdal ritmusára.
"A nemzetinek hazudott kormány hideg polgárháborút folytat a magyar emberek ellen.
De ki mire számított? Rendkívül mocsok volt ellenzéknek is a fidesz. Irtóztam a húzásaitól, és mindenkit figyelmezettem a környezetemben, hogy nem kaphat kétharmadot. Ez a narancs gömböc felfal mindent."
2020 májusában írtam egy HVG cikk alá.
Egyébként két protoállam küzd egymással hazánkban. Ez is megérne egy alaposabb kutatást, ha ezzel foglalkozó szakember lennék. De én csak egy érzékeny polgár vagyok. -
Noukoum
veterán
Magyarországon bárkinek lehet ilyen prosztó primitív véleménye és ezt arccal névvel bátran hangoztathatja is nyilvánosan pl. facebookon vagy bárhol máshol ahol ezt úri kedve tartja. Semmilyen retorzió nem fogja érni. Próbálná meg ugyanezt egy német. Vagy akár bírálja nyilvánosan az országa bevándorláspolitikáját. Megnézhetné magát utána.
Ezen nem tudom hogy nevessek vagy sírjak. Van egy fiatal pedagógus ismerősöm aki néha megoszt / megosztott a jelenlegi kormányt kritizáló bejegyzéseket. Néhány óra múlva mindig jelezte neki az intézmény vezetősége hogy azonnal távolítsa el őket. Természetesen mindez a saját privát profilján zajlott, hiszen a diákokkal szigorúan tilos jelenkori politikával kapcsolatos nézeteket, gondolatokat megosztani.
-
parandroid
félisten
Magyarországon bárkinek lehet ilyen prosztó primitív véleménye és ezt arccal névvel bátran hangoztathatja is nyilvánosan pl. facebookon vagy bárhol máshol ahol ezt úri kedve tartja. Semmilyen retorzió nem fogja érni. Próbálná meg ugyanezt egy német. Vagy akár bírálja nyilvánosan az országa bevándorláspolitikáját. Megnézhetné magát utána.
Civilizált helyeken Magyarországon sem, csak te mozogsz sokat ilyen körökben, úgy tűnik. Lásd az utolsó előtti mondatom az utolsó posztomban.
p
-
Gargouille
őstag
"Ugyan nem a gyalogátkelőhely a legnagyobb probléma, de ha már; 85-90%-ban megállnak előttem és viszont."
Én még ennél is megengedőbb vagyok, ha már legalább a többség megáll...
-
bkercso
nagyúr
Semmilyen retorzió nem fogja érni.
Ha egy külföldi multinál dolgozol kisfogaskerék pozícióban, akkor nem - max., ha bent is mondod, akkor szólnak, hogy a politikát hagyd kívül a telephelyen.
De, ha pl. egy kis cégnél vagy, akinek az egyik fontos vevője valami NERes, máris úgy támadhat kellemetlenséged, hogy nem is tudod, mi miért történik veled. Lehet, hogy akár még a főnök is utálja őket, aztán mégis. -
Somatom
veterán
Ennyi. Magyarország egy jó hely. Ilyen szabadság ami itt van nem sok helyen van Európában. Sőt, inkább sehol. Persze van egy a mindenre is zsigerből diktatúrát kiáltó elmebeteg réteg de velük nem kell foglalkozni. Ők így fogják leélni a nyomorult megkeseredett kis életüket. Elég szar lehet nekik.

A német meg ugyan olyan pöcs népség mint régen is volt. Unokahúgomat feljelentette a házinéni mert az utcán egy éjszaka alatt fél tenyérnyi olajfoltot hagyott a kocsija miután visszakapta a szerelőtől. Érted, nem szól neki. Feljelenti. Mikor a csajszi kora este hazaért munkából akkor sem mondott neki semmit pedig találkoztak, egyszerűen csak ráhívta a rendőrséget. Ő meg csak nézett, hogy mi a fsz van? Egyszerűen nem normálisak. És rohadtul lenézik a kelet európai népeket akik a szar alja munkákat éhbérért elvégzik helyettük.Tökéletes hely nincs. Sztem akinek Magyarországon félig üresnek látja a poharát, az bárhol máshol is félig üresnek fogja látni.
-
bkercso
nagyúr
Senkit sem kérek arra hogy legyen balek, ellenben ha valaki tényleg változást szeretne akkor kezdje magánál. Pl. ne bassz át másokat, ne bánts másokat szándékosan. Kezdetnek ez is bőven megfelel. Hadd ne soroljam fel hány olyan embert ismerek aki folyamatosan sír ha más valaki csal / lop, na de ha őt teszi ezt akkor semmi baj nincs. Ugye nem kell bemutatnom a “ politikusok is lopnak, én miért ne lophatnék?” vagy “ ő is lop” vagy “ő többet lop” mondókákat. Hát akkor miről beszélünk. És ezer példát lehetne hozni. Azzal semmi baj nincs ha valaki közömbös, azzal van a baj ha árt.
A magyarországi munkahelyhelyzetről napokig lehet beszélni. Szerintem ennél fontosabb hogy itthon még mindig nem nőttünk fel ahhoz hogy a munkaidő azért van hogy normális tempóban, normálisan dolgozzunk. Sem a vezetőség, sem a dolgozó réteg nem nőtt fel ehhez. Előbbi minél többet akar, előnybe részesíti a mennyiséget a minőséggel. Utóbbi meg nem akar dolgozni, ellógja az időt hiszen neki teljesen mindegy mi lesz. Nyilván itt is az értelmes szívja meg. Vezetőként azért mert átbasszák a dolgozók, dolgozóként azért mert szarrá akarja dolgoztatni a főnök.
De ott is ugyanez megy mint máshol, nyírják egymást az emberek. Részben azért hogy dolgozni ne kelljen mindkét részről. Azt hogy az emberek önzők azt nem lehet kinőni, maximum korlátozni, szabályozni, neveléssel alakítani. Munkahelyre fogni azt hogy valaki egy rohadék (vagy úgy viselkedik) az baromság.Inkább az a szomorú hogy itthon még mindig ott tartunk hogy a politikától várjunk a változást. Nem pedig magunktól. Már ha egyáltalán akarunk változást teszem hozzá, mert általában mindig ott kötünk ki hogy kapni szeretnék de adni nem. Más kössön kompromisszumot, na de én soha. Ja persze akkor lehet nyugodtan sírni, meg külföldre menni dolgozni hogy aztán itthon járj orvoshoz mert a magán (mely állami rendelőben dolgozik, állami felszereléssel, támogatással) sokkal olcsóbb mint ahol dolgozol, itthon csináltasd meg a fogadat mert kint nem tudnád, itthon járj henteshez mert ott be se mersz menni az árak miatt. Csak kiveszel, betenni meg semmit aztán jó az élet. Az alapvető mentalitással van a gond. És persze most lehet jönni hogy máshol sem jobb, persze. Senki sem tökéletes. De ettől még nálunk nem lesz jobb.
Nagyon jól összefoglaltad!!
Ha megugorjuk ezt a szintet, akkor itt is jólét lesz, amibe majd aztán úgy belekényelmesedünk, mint a brit, amerikai vagy német.
-
Tikakukac
titán
Magyarországon bárkinek lehet ilyen prosztó primitív véleménye és ezt arccal névvel bátran hangoztathatja is nyilvánosan pl. facebookon vagy bárhol máshol ahol ezt úri kedve tartja. Semmilyen retorzió nem fogja érni.
Tényleg? Biztos vagy ebben? Akkor ne kezdjem keresgetni a sztorikat ebben az irányban, mert véletlenül sem fogok találni bőségesen nagyon mókás történeteket, ugye?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
8th
addikt
Felmerült már benned, hogy ez nem azért történik, mert nem lehet saját véleményed, hanem mert képtelen vagy emberi hangon megfogalmazni, netalán tartható érvekkel is alátámasztani? A mindent összeesküvéselméletekkel magyarázó, habzó szájjal mocskolódó, kirekesztő tahókat meg általában csak a hozzájuk hasonlók szokták elviselni. Persze csak addig, amíg éppen össze nem ütköznek az elméleteik, onnét kezdve egymásra is megy a köpködés.
p
-
parandroid
félisten
Pl. nevezd Németországban a közösségi médiában nyilvánosan tolvajnak, g*cinek és/vagy diktátornak Angela Merkelt. Az ott vastagon gyűlöletbeszéd kategória ami konkrét bűncselekmény. Az a minimum, hogy bekopogtat hozzád a kripo de talán még a munkahelyedre is bemennek kutakodni utánad. De ha nem is amint eljut a hír a munkáltatódhoz az azonnal páros lábbal kirúg mert vállalhatatlan vagy a számára. A környezeted szomszédaid elkönyvelnek szar embernek a főbérlőd simán kibasz az albérletből mert a drága jó muttit szidtad és, hogy jössz ehhez te mint kelet európai bevándorló. Mindezt csak azért mert véleményed van még ha markáns is. Ezzel szemben itt azt mondasz amit csak akarsz. Következmények nélkül megteheted. Ha azt mondom hogy fletó egy akasztófára való elmebeteg alkesz bolsi milliárdos orbi meg egy köpcös kis g**i azt megtehetem. Nem jönnek be másnap a munkahelyemre vegzálni, nem dörömböl este az ajtón a rendőrség, hogy házkutasson és elvigye az informatikai eszközeimet, nem rúgnak ki a munkahelyemről a véleményemért és nem köpnek le érte az utcán. Itt senki le se szarja mit beszél a másik. Na ez a szabadság. Ezzel szemben bezzegnémeteknél már kétszer is jól meg kell gondolni, hogy mit ejt ki az ember a száján mert adott esetben akár a felépített egzisztenciája is bánhatja. Marhára nem szeretnék olyan helyen élni ahol így megsemmisítik az embert pusztán a véleménye miatt. A nyugat európai országok nagy része jelenleg már itt tart. A médiájuk is kb. annyira szabad és demokratikus mint a Dél-Koreai.
Felmerült már benned, hogy ez nem azért történik, mert nem lehet saját véleményed, hanem mert képtelen vagy emberi hangon megfogalmazni, netalán tartható érvekkel is alátámasztani? A mindent összeesküvéselméletekkel magyarázó, habzó szájjal mocskolódó, kirekesztő tahókat meg általában csak a hozzájuk hasonlók szokták elviselni. Persze csak addig, amíg éppen össze nem ütköznek az elméleteik, onnét kezdve egymásra is megy a köpködés.
p
-
Silverboy
aktív tag
Illetve dicsérni se szabad semmit, mert jön az adott díszpinty meghallja és már molesztálod a kolléganőt.
Eléggé nagy szám van amit ki is nyitok, ha valami nem tetszik, Anno a Német/Francia telepen meg is jegyezték, ha ilyet mondanál itt, akkor holnaptol "konec" és mehetek vissza a balkánra.
Nem mondok cégnevet, világcég, Sok minden kritikán aluli itthon, de még nem kaptam itthon "figyelmeztetést" azért mert megjegyeztem, egykoru kolléganőnek a nyári hőségbe, milyen jó szettben jött ma be dolgozni.
(Pedig "fél"államiba melózok elég rég óta).#100 Gargouille
Írás teljesen más kategória, amíg nem vagy vezető beosztásban, ilyen nem igen lesz. Pont lesz*rják, de amikor pozicíót kapnál, előtte végig monitoroztatják a fél világhálót mit írtál public-ban. Kompatibilis vagy-e a rendszerrel. Itthon csak Leadnél, kint már Devnél is...
-
Tikakukac
titán
Csak, hogy megnyugodj: már sok évvel ezelőtt is konkrétan munkahelyről fenyegettek vissza és kellett innen moderáltatnom hsz.-t, különben baj lesz.
Amúgy meg szerintem nagyon nem olvasol médiát és nincs kicsit neccesebb helyen ismerősöd, mert de, le fognak köpni, rádmegy a rendőrség és random hivatal, munkahelyeden gatya felköt

Úgyhogy sok szerencsét az elképzelésedhez, ott ahol vagy lehet ez eddig még nem okozott gondot, egyébként pedig de, sok-sok éve okoz és egyre inkább fog is. -
Eastman
addikt
Nem akarom hasonlítgatni magunkat más nemzetekhez, de valahogy olyan országban szeretnék élni, ahol nincs okom tolvajnak, g*cinek nevezni a miniszterelnököt, meg ahol például megáll az autós ha lelépek a zebrára, meg ilyenek...
Ez, amiről írsz igazából nem a szabadság, és nem is igaz. Ha például olyasmiről írsz nyilvánosan, ami kellemetlen épp a politikának, akkor hirtelen "nyomoz a rendőrség", meg véletlenül épp "feltűnsz a NAV-nak is", vagy ha újságíró vagy, akkor hirtelen "szerződést bont veled" a munkáltatód, vagy "nem nyersz több tendert", vagy véletlenül épp "megtalál pár kopasz focihuligán" stb. A különbség csak annyi, hogy itt nálunk gyáván, sunyi módon csinálják ezt. Itt nem nyíltan érted jön a rendőr, itt úgy csinálnak mintha semmi közük nem lenne hozzá, miközben...szóval ez maximum látszatszabadság.
Ugyan nem a gyalogátkelőhely a legnagyobb probléma, de ha már; 85-90%-ban megállnak előttem és viszont.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- LOGOUT reakciók
- Algieba: Magyarnak lenni szívás
- (téma lezárva)
- Medence topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Microsoft Rewards
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 I RYZEN 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I 6 hó gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- MICROSOFT Surface Pro 5 (1807),3K,i5-7300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,LTE,TOUCH
- ÚJ! EZÜST, ALCANTARA Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i5-1235U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Keychron BM25 vezetéknélküli egér eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

hangulat jelet, és le van tudva. Mindenki megy a dolgara, és semmi sem változik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)