Hirdetés

2020. november 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36) Noukoum válasza Fitzgerald (#34) üzenetére


Noukoum
addikt

Ne értsd félre ezzel nem az AMD-t akarom védeni. (jelenleg is geforce dübörög a gépben) Szerintem tagadhatatlan hogy az AMD vga szinten rengeteg hibát gyengeseget mutatott az elmúlt években, de akkorava vált az nvidia előnye hogy lényegében tok8 mi a helyzet. Szemléltető példa: gtx 960 r9 380 esete. Az AMD megoldása egy erősebb kártya volt, driveres javitasokkal meg eléggé verte a geforcet. De nyilván a többség 960-at vett. Mert geforce. És sorolhatnám (nyilván bőven volt olyan is amikor az nvidia adott jobbat azonos árért, de az meg is látszott az eladasokon.) Ha bemész egy számtech boltban biztos a polcokon 10/8 arányban nvidia lesz ha nem több, az osszeszerelt gépekben is nvidia lesz, és ha kerderdezed az "informatikust" akkor azonnal ravagja hogy Nvidia és felejtsd el az AMD-t. Szóval itt tartunk sajnos. Amúgy 1050ti rx 570 esete megvan? Ott mégdurvább a helyzet.
A supereket hagyjuk, mindenki elvan ájulva hogy milyen jók lettek, csak az maradt ki hogy annyit tud mint az AMD megoldása csak megint drágábban. De igen tudom, addig még nincsenek custom 5700-asok addig nem érdemes mérlegelni.

Tényleg nem avulnak annyira a hardverek mint régen, de illik hozzátenni hogy 2019-ben már egy újdonsült gamer pc-nek 1440p 60fps vagy 1080p 144fps-nek kéne lenni, ezek a monitorok már abszolút megfizethetőek. És hát finoman szóva ezek a kártyák erre nem alkalmasak. Egy rtx 2060-al talán lehet mit kezdeni, de ugye az 110e+ és akkor 3 év múlva kérdés mennyit fog nyújtani ezekhez az igényekhez.
Persze ez személyes vélemény is. Jó még a 1080p 60fps is, csak a gyártók néznek nagyon semmibe. És igen lehet mondani hogy amúgy a mai kártyák nem rosszak, de az áruk is megnőtt... És akkor csodálkozunk hogy drága a használt piac is.

És az nvidia nem lesz az Intel, az AMD-nek nem lesz olyan egyszerű dolga vga fronton, mint az a ryzennel tett a semmiből... Magyarul valószínűleg marad a monopol helyzet még sokáig.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.