Hirdetés

2020. december 1., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Ádám16


Ádám16
őstag

Örülök ennek a cikknek. Jómagam is szeretek csemegézni a szolgáltatók ajánlatai között, de ha itt külön felhivjatok a változásokra a figyelmünket, szerintem nagyon hasznos fog lenni.
:R

(#2) Bagoly01


Bagoly01
aktív tag

Elképesztő ez az ország.
Tekintve hogy a sestore oldalán 219 990 Ft.

(#3) Kasya válasza Bagoly01 (#2) üzenetére


Kasya
nagyúr

Kizárólag 2 napig, akcióban. Amúgy a Telenor honlapján "napi áron" 230.000 ft hűség nélkül, ami a SES árához képest -20k (250k).

[ Szerkesztve ]

(#4) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Aki meg tud fizetni ekkora havidíjat, annak biztos jó, bár ha beleszámoljuk, hogy készülék mellett +3000 Ft/hó többlet van a tarifán akkor mindjárt 150 ezer körül jön ki az akciós ár. Kisebb csomagoknál meg egyszerűen nem éri meg, ha utánaszámol az ember - de persze a vevők többsége nem ilyen.

A hűség nélküli listaárak meg teljesen irreálisak, nemcsak itt, a másik kettőnél is.

[ Szerkesztve ]

B.Cs.

(#5) m1lan válasza Kasya (#3) üzenetére


m1lan
senior tag

A Telekomnál meg nem csak "napi áron" 225 280 Ft a listaára a telefonnak.

Telekom HU | SAMSUNG GALAXY NOTE9 & S7 EDGE

(#6) Soleco


Soleco
tag

Ez egy jó ajánlat, bár nehéz elmenni amellett, hogy itt is a fogyasztók átverésével próbálkozik a telenor. Közel sincs akkora "akció", mint amit hírdetnek. Egy átlagos M csomaggal 220 000 forint helyett megkapod 210 000 (174k + 36k) forintért az FE-t és gondolom a "közepes csomag" jó mérvadó az akció mértékére. A 300 000-es listaár, ami le van akciózva 290 000-re meg egy vicc, a világon sehol nem kerül ennyibe ez a telefon.
Kicsit sem sajnálom őket a tavalyi 1,8 mrd-os bírságuk miatt, szerintem még kellene egy nekik, hogy végre ne a hülye emberek tájékozatlanságából próbáljanak extra profitot szerezni.

[ Szerkesztve ]

(#7) rep3at


rep3at
őstag

Egy nyári emlék jut eszembe: Egy iPhone SE-t akartam venni, bementem több szolgáltató boltjába is, több előleget kellett volna (előleg, igen!) fizetnem mint amennyibe a készülék függetlenül kerül + ugye a két év rablánc egy vaskos előfizuhoz. Hát mondom akkor inkább hagyjuk..

Forward thinking. كرر

(#8) m1lan válasza rep3at (#7) üzenetére


m1lan
senior tag

Nincs ebben semmi meglepő. A szolgáltatók nem pénzintézetek, nem áruhitelt adnak, nem tudják a te fizetőképességedet vizsgálni. A hitelkeret náluk ügyfélmúlt alapján kalkulálódik, ha nem vagy előfizető egyiknél sem, akkor nyilvánvalóan a nulláról indulsz. Az előlegtől függetlenül kedvezményes áron kaptad volna meg a készüléket, a befizetett összeg erejéig nem kellett volna számlát sem fizetned.

Telekom HU | SAMSUNG GALAXY NOTE9 & S7 EDGE

(#9) rep3at válasza m1lan (#8) üzenetére


rep3at
őstag

Nem háborodtam fel, egyszerűen vettem máshol. Nekem az szúrta a szemem hogy előfizetéssel drágább volt mint függetlenül.

Forward thinking. كرر

(#10) szemy94 válasza Soleco (#6) üzenetére


szemy94
aktív tag

A listaárat nem kell nézni, ha bemész kártyásan kihozod, akkor is független, vagy ingyen függetlenítik, így már csak 5000 a különbség, persze a Magenta az olcsóbb így is egy kicsivel.

Szerk.: hasonló közepes csomagokkal:
Kék: 9490/hó korlátlan beszéd, 5GB net 175k
Magenta: 9180/hó korlátlan beszéd, 4GB net 196k

[ Szerkesztve ]

S9, S10 Lite | xBox 360, xBox One S 1TB

(#11) foximaxi248


foximaxi248
lelkes újonc

"A 299.991 forintos listaár 289 ezerre mérséklődött"

Miközben a hivatalos ára 250 ezerről indult, és már a legtöbb helyen bőven ez alatt jár. Valaki elmagyarázná, hogy a szolgáltatók miért kínálnak szinte mindent bőven a hivatalos ár felett, és hogy ez miért nem minősül bűncselekménynek?

(#12) exkalibur válasza foximaxi248 (#11) üzenetére


exkalibur
csendes tag

Amire gondolsz, az az 50-es években volt, amikor az párt meghatározta a termékek árát, aki pedig drágábban adta azt megbüntette. Napjainkban viszont piacgazdaság van, így mindenki annyiért árulja pl a telefont amennyiért akarja.

(#13) Bagoly01 válasza exkalibur (#12) üzenetére


Bagoly01
aktív tag

Vagy is vadkapitalizmus.

(#14) janeszgol válasza Ádám16 (#1) üzenetére


janeszgol
veterán

Régebben heti szinten volt ilyen cikk.

(#15) janeszgol válasza bollokcs80 (#4) üzenetére


janeszgol
veterán

Ha jól emlékszem kapott már ezért büntetést szolgáltató, mert a nulla forintos telefon nem nullaforintos volt a csomagár rejtett emelése miatt. Én büntetném azt is, ami nem nulla forint, és ha készüléket is veszel, akkor a csomagot drágábban adják neked.
Mert ha egy telefon 30 ezer ft, de ha készüléket is veszel, akkor a csomagod drágább, akkor az már nem 30 ezer ft. Ezzel a Voda is trükközött anno (2014, de talán 2017-ben vezette ki ezt).

(#16) janeszgol válasza foximaxi248 (#11) üzenetére


janeszgol
veterán

Mert ha büntit fizetsz (kötbér), azt listaárban számolják. A kapott kedvezmények (mennyibe adják neked a listaárhoz viszonyítva), illetve még rakódik rá.
Ez amúgy szerintem is nettó bűncselekmény, de piacgazdaság van.

(#17) mario1988


mario1988
csendes tag

Samsung galaxy s20 FE a vodafonnal 199.990 Ft 😀

(#18) bollokcs80 válasza janeszgol (#15) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Igen, ez a "nullaforintos" dolog elég megtévesztő - semmi sincs ingyen. :U Mondjuk én sohasem vettem telót előfizetéssel, pláne nem csúcskategóriát. Mindig megnéztem mi tetszik, mire van pénz és megvettem függetlenül. Szerintem sok embert ez egyszerűen nem érdekel, egyszer elkezdi, aztán lejár a két év és megy a szolgáltatóhoz. Sok ismerősöm még azt sem tudja, milyen díjcsomagja van.

Amúgy megnéztem a két másik szolgáltatónál mennyi a telefon a legnagyobb csomaggal:

- Telekomnál 98 ezer (13 ezer a havi díj magentában, 17 ezer simán, nincs emelt havidíj)
- Vodánál 196 ezer (16 ezres, RED csomaggal, itt sincs különbség a havi díjban)

B.Cs.

(#19) mario1988 válasza bollokcs80 (#18) üzenetére


mario1988
csendes tag

(#20) bollokcs80 válasza mario1988 (#19) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Benéztem, nem okéztam le:

A lényeg, hogy itt se trükköznek a tarifacsomag árával.

B.Cs.

(#21) janeszgol válasza bollokcs80 (#20) üzenetére


janeszgol
veterán

Hál égnek a Voda és a Telekom leszokott erről. (Talán a Telekomnál nem is volt ilyen.) A Telenor még mindig ezt nyomatja. Elhiszem, hogy jól mutat a telefon csökkentett ára, csak ez megtévesztés.
Hasonló eset volt, amikor az árukeresőn megjelent itt-ott a nettó ár. A megtévesztés iskolája.

(#22) clon válasza exkalibur (#12) üzenetére


clon
aktív tag

Ez azért pont nem teljesen igaz. Az apple is elég komolyan szokta az árait meghatározni a hivatalos partnereknek (amik nem a dzsunka kereskedések) még a szolgáltatók felé is (ezért érdekes a jelen helyzet - legalábbis nekem), de Honor is ugyancsak ezt tette pl a Honor 8 esetén és meghatározta az akciós árat és a "normál" árat amitől nem térhettek el (gyakorlatilag mindenütt ugyanannyi volt az ár kivéve a Honor által meghatározott akciós helyeken amit folyamatosan rotált így ha valahol lemaradtál a következő héten másik cégnél volt akció és készlet is).

(#23) bollokcs80 válasza janeszgol (#21) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Mert így jobban fest az árcédula. A magyar ember meg árérzékeny. Én egyébként ár/érték arányban nem szerettem a tarifacsomagjaikat, szerencsére sikerült bejutnom dolgozói tarifás flottába, az tökéletesen megfelel. Igaz ott nincs készülékkedvezmény, de annyi baj legyen (ld. #18)

B.Cs.

(#24) bollokcs80 válasza clon (#22) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Ez igaz, pl. a 128-as SE náluk is meg boltokban is 199 ezer jelenleg. Maximum csomaggal ez 139-re jön ki (a tarifakülönbözetet rászámolva), "normális" boltokban 175 ezer körül akciózzák. Így mondjuk nem rossz, kisebb csomagnál viszont kb a bolti akciós árra jön ki tarifakülönbözettel. Így érthető #7 rep3at álláspontja is.

B.Cs.

(#25) Lami66


Lami66
senior tag

20 éve vagyok a Telenornál (3 előfizetéssel), de az utolsó 5 évükben semmit nem tettek azért, hogy régi előfizetős ügyfeleket megtartsanak. Csak ilyen látszat akciókkal szórakoznak. Hát ha nem, akkor nem....

[ Szerkesztve ]

(#26) rep3at válasza bollokcs80 (#24) üzenetére


rep3at
őstag

Én le is tettem a részletekről meg havidíjakról, egy kifizetett Note 10 Lite lett kártyásan aztán kész, nem kell aggódnom a számlák miatt legalább. Más kérdés hogy ehhez meg mennyibe kerül a net de ez már tényleg off..

Forward thinking. كرر

(#27) .Szaki.


.Szaki.
őstag

Telenornál továbbra sem feltétlen a készülékek árazásával van probléma, hanem a tarifák teljesen idióta és személyre szabhatatlan kialakításával.

(#28) Viktor0610 válasza .Szaki. (#27) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

?
Mit szabnál rajtuk személyre?

Mikor kijöttek az összerakható tarifával, egy kezemen meg tudom számolni azokat az ügyfeleket, amik nem az alapcsomagokat kérték.

Eladó Pocophone X3 NFC Nillkin Nature TPU tok (gray) - érd. privátban! - https://hardverapro.hu/apro/elado_pocophone_x3_nfc_nillkin_nature_tpu_tok_gray/friss.html

(#29) .Szaki. válasza Viktor0610 (#28) üzenetére


.Szaki.
őstag

Más szolgáltatónál mégis van és valószínűleg működik, én is ezért fogok többek közt váltani januárban. Jelenleg nem elég a telefon, mobilnetem viszont annyi van, hogy a 10%-át sem használom fel, de cserébe legalább drága. Az előtte lévő tarifacsomag pedig már kevés minden tekintetben.

(#30) Viktor0610 válasza .Szaki. (#29) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem tudom, milyen csomagban vagy (talán Hiper M Net?), de arról válthatsz a Hiper M Talkra, ami hasonló havidíj, de neked talán jobban megfelelne.

De még mindig nem értem a gondodat.

Van kisebb havidíjú csomag, ami mellé kérhető plusz net, a sok beszélgetés csomagja pedig a Hiper M Talk.

[ Szerkesztve ]

Eladó Pocophone X3 NFC Nillkin Nature TPU tok (gray) - érd. privátban! - https://hardverapro.hu/apro/elado_pocophone_x3_nfc_nillkin_nature_tpu_tok_gray/friss.html

(#31) szemy94 válasza Viktor0610 (#30) üzenetére


szemy94
aktív tag

Nekem is az van, az asszonynak is (M Talk) kicsivel így a havidíj is kevesebb mindkettőnknek, Hiper-csoportban.
Lehet ő 26 év alatti, és az M net olcsóbb volt akkor, mikor kötötte.

S9, S10 Lite | xBox 360, xBox One S 1TB

(#32) .Szaki. válasza Viktor0610 (#30) üzenetére


.Szaki.
őstag

Pontosan ez a gond, hogy a kettő közé kéne ékelni minimum egy lehetőséget. Az első lépcső 5GB, a második pedig 100?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.