Hirdetés

2020. október 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) arn


arn
nagyúr

usa ugyanezt csinalja.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#2) borg25


borg25
senior tag

Saját kútfőből lehet, hogy évtizedekre lenne szükség, de vannak más módszerek is...pl felvásárlás hogy legálist mondjak?

(#3) Kékes525


Kékes525
nagyúr

"hiszen az események rávilágítottak arra, hogy a fontosabb cégeik működése mennyire függ az USA-tól. "

Az USA legalább ennyire függ Kínától. Lásd államadósság és ritkaföldfémek. A ritkaföldfémek nélkül nincs számítástechnika.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#4) hyperspace


hyperspace
őstag

A lapkák nagy része ARM vagy X86 alapú, nem? Anélkül nehéz elindulni.

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#5) Kékes525 válasza borg25 (#2) üzenetére


Kékes525
nagyúr

"más módszerek "

Ipari kémkedés.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#6) koby11h


koby11h
tag

meg ugye nem 10-12 mérnök esik neki a problémáknak hanem burkolt állami cégek révén 10-12000 mérnök és ami meg nem megy saját kútfőből az majd megy máshonnan

- Fejvadász, magának mi a véleménye a házasságról? - Ahhoz túl drága a lőszer.

(#7) hypno skate


hypno skate
aktív tag

Az ilyen kijelentésekről, hogy valami lehetetlen, mindíg az olyan példák jutnak eszembe, mint pl. hogy

...Az U2 kémrepülőgép olyan magasan repül, hogy nincs az oroszoknak olyan eszközük, amivel olyan magasra fel lehet lőni.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#8) strogov válasza koby11h (#6) üzenetére


strogov
aktív tag

Dolgoztam kínaiakkal. Egy 12 ezer fejlesztővel dolgozó cég 2 év alatt nem tudott feldolgozni olyan információt, hogy európában mit jelent egy számla. De ők mindent _is_ tudtak.

Attól, hogy 10-20 ezer biorobot nekiáll valaminek még nem lesz belőle eredmény. A jó termékhez kreativitás kell, nem elég ráküldeni 10 ezer embert.
A mai napig nincs egyetlen kínai termék sem amit azért vennének az emberek mert jó, és nem azért mert olcsó (jó ár/érték arány). Szoftverből meg 1db sincs amit használnék és kínai.

(#9) arn válasza strogov (#8) üzenetére


arn
nagyúr

nem hulyek a kinaiak, csak mas kultura, mashogy gondolkodnak. a jelenlegi vilag egy nyugati kulturan alapulo civilizacio, meg fogjak talalni a sajat utjukat, es valszeg azzal meg majd mi nem boldogulunk :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#10) szabi__memo válasza arn (#9) üzenetére


szabi__memo
veterán

Ehhez igencsak meg kellene változnia annak hogy a felülről jövő utasítások alapján dolgoznak. Azzal nincs valódi innováció, újítás csak az aktuális keretek tágítása. Márpedig ettől elég távol vannak

(#11) andy19770128 válasza strogov (#8) üzenetére


andy19770128
aktív tag

ez a 1 milliárd biorobot a világ második legerősebb hadseregét tudja maga mögött párhuzamosan 3 anyahajót épitenek. Ez még a jenkiknek sem megy. Saját fejlesztésű űrprogramjuk van és a hadi fejlesztéseik beérték már a nyugati szintet. Tény hogy az egy főre eső bevétel a béka segge alatt van. de igy élnek 3000 éve arrafelé. A gazdaságuk teljesitménye nélkül érdekes lennea világ. Arról nem is beszélve hogy az amarikai állampapirok 60% ka az ő kezükben van. Sárga majmok mi????? A jövő urai

(#12) szabi__memo válasza andy19770128 (#11) üzenetére


szabi__memo
veterán

Sok lúd disznót győz. A példád semmi más mint a számszerűségből adódik. USA 350 millió fő 1 anyahajó. Kína 1500 millió fő 3 anyahajó. Szerintem még dolgozhatnak..
Hol vannak pl az űreszközeik!? Sehol

(#13) andy19770128 válasza strogov (#8) üzenetére


andy19770128
aktív tag

egszer nézz bele egy számitógépbe hogy hol gyártják..... a tudást a nyugat vitte oda és mostanába kezdenek saját kútfőből is dolgozni

(#14) anaqer válasza arn (#9) üzenetére


anaqer
veterán

A jelenlegi kínai "kultúra" mint olyan, nem értelmezhető. Ennyi erővel simán leNERezhetnéd a teljes Mo.-t, az is kb. ugyanannyira stimmelne. :U

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#15) joysefke


joysefke
veterán

A lemaradás mértékét figyelembe véve nem években, hanem inkább évtizedekben lenne érdemes gondolkodni a felzárkózást illetően.

Évtizedekre, persze ... :U

(#16) szabi__memo válasza joysefke (#15) üzenetére


szabi__memo
veterán

Nem hiszem hogy nulláról olyan gyorsan versenyképes chiptervező szoftvert írnak. Egyszerűbb szoftvereket sem képesek évek alatt normálisan megcsinálni.
És igazából jobbat kellene csinálni vagy legalább ugyanazt a szintet. A rosszabbbal pont semmit nem érnek

[ Szerkesztve ]

(#17) aginor


aginor
addikt

"nem években, hanem inkább évtizedekben lenne érdemes gondolkodni a felzárkózást illetően." - ezt mondták anno a kínai lopakodó programra is a nyugati szakértők, aztán mindenki meglepődött, amikor két év múlva már repült.. De említhetnék akár az űrprogramjukat is. Nem kellene azért lebecsülni őket. Alapvetően nagyon sok minden a rendelkezésükre áll, csak eddig még kellő ok nélkül nem másolták le. ;)

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#18) Reggie0 válasza andy19770128 (#11) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Az egy dolog, hogy meglevo technologiat le tudjak koppintani, viszont azt tovabbfejleszteni mar nem. Ez a bajuk a chipgyartassal is. Amugy india sem lett a vilag ura az urprogramjatol, szoval sokmindent ez nem jelent.

(#19) Fred23 válasza joysefke (#15) üzenetére


Fred23
veterán

Altatásra jó szöveg, hátha sokan beveszik. Kábé olyan, mint mikor Orbán azt mondta, hogy nem vár kétharmados győzelmet, de persze örülne neki. Így megnyugodott néhány ember, hogy na, nem lesz itt kétharmad, és nem ment szavazni.

(#20) arn válasza szabi__memo (#10) üzenetére


arn
nagyúr

ok mindig igy dolgoztak... hogy most part, csaszar, vagy nagyur, mindegy. es igen, a tavolkeleti kultura kevesbe kedvez az egyeni ambicioknak, valszeg nem veletlenul fejlodott a nyugati kultura gyorsabban, es hoditotta meg a vilagot.

de igazabol nyugateuropa sem tul jo ebben az innovacios dolgokban, mert a piac nem eleg egyseges ehhez. az usaban kitalalnak vmit, azonnal hatalmas piacon terjed szet. probald meg ugyanezt egy kis europai orszagbol, elobb elhal a kezdemenyezes, mielott megerosodhetne. ez tette nagyja amerikat, es meg mindig jok ebben - nem okosabbak, egyszeruen ott vannak meg ehhez a kornyzeeti feltetelek.

a kinaiak mashogy csinaljak, lehet egyeni teljesitmenyben nem lesznek kiugroak, de az atlagos szintet siman feltolhatjak a nyugati kultura fole, a tehetsegeket meg elszipkazzak. pl lehet egy kis orszag kiugroan jo egy sportagban az olimpian, de a nagyhatalmak fogjak az eremtablazatot vezetni. nincs ez a gazdasaggal sem maskent.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#21) strogov válasza andy19770128 (#11) üzenetére


strogov
aktív tag

"a világ második legerősebb hadseregét tudja maga mögött "

Védekező haderejét. Az egyetlen anyahajójukat (amit most másolnak több példányban) az ukránoktól vették roncsnak.

"Saját fejlesztésű űrprogramjuk van"

Ez csak pénz kérdés. Magyarországnak is lehetne MASZAT-nál komolyabb űrprogramja ha ennek lenne bármi gazdasági haszna.

"az amarikai állampapirok 60% ka az ő kezükben van."

Ezt azért futtastd át egy fact check-en. Egy kicsit gyorsítom, mert azt hiszem vannak korlátaid ebben: Kína kb. 1130 milliárd dollárnyi állampapírral rendelkezett 2 hónapja. Japánnak kb. 1070 milliárd dollárnyi volt, és akkor a többi nagy vásárlóról (Brazília, Írország, Anglia) nem is beszéltünk.

Megjegyzem semmit se jelent, hogy van valakinél X mennyiségű állampapír. Az amcsik piacra dobták, kína, japán, stb. megvette. Ha eljön az idő majd vissza kell venni. Legfeljebb abból lehet valami ha nem tudják visszafizetni, de ez amerikát nem fenyegeti egy dollár papírnál, mivel ők adják az értékét.

(#22) szabi__memo válasza arn (#20) üzenetére


szabi__memo
veterán

Pontosan így van. Az inkább itt a nagy kérdés hogy miközben ők jönnek fel mi lesz a nyugattal.

(#23) atike válasza strogov (#8) üzenetére


atike
nagyúr

"A mai napig nincs egyetlen kínai termék sem amit azért vennének az emberek mert jó, és nem azért mert olcsó (jó ár/érték arány)."

Ó dehogynincs. Ironikus, de a videómegfigyelésben nem csak hogy ár/teljesítményben nagyon jók, hanem minőségben és szolgáltatásban is. Dahua és HikVision pld. És abban biztos vagyok, hogy egyéb területeken is lehet ilyet találni...

(#24) Micsurin válasza atike (#23) üzenetére


Micsurin
veterán

DJI

|Nokia 2600 Classic > Samsung S5230 > Galaxy Mini > Xperia SP > LG G4 / Nexus 9 > Huawei P8 > Honor 8 > Huawei P20 > Galaxy S10| |Xbox live: Pummpe| "A régebbi iPhone-okhoz sem jár a töltő mostantól." iuser:"Ha van pénz majomra, legyen banánra is."

(#25) body007 válasza atike (#23) üzenetére

Szerintem a xiaomi se egy rossz márka :K Jó hát tele van külföldi technológiával, nade mégis...

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#26) joysefke válasza strogov (#21) üzenetére


joysefke
veterán

Védekező haderejét. Az egyetlen anyahajójukat (amit most másolnak több példányban) az ukránoktól vették roncsnak.

És akkor mi van? Szuperhatalmak háborújában mégis mit ér egy-tíz anyahajó? Valószínűleg a háború első napján a tengerfenéken lenne az összes környéken kószáló anyahajó.

[ Szerkesztve ]

(#27) atike válasza body007 (#25) üzenetére


atike
nagyúr

....vagy akár a Huawei is akkor már, de igen... :)

(#28) Fred23 válasza joysefke (#26) üzenetére


Fred23
veterán

"Valószínűleg a háború első napján a tengerfenéken lenne az összes anyahajó."

Ez csak a legutóbbi időkben lett egy elképzelhető forgatókönyv, akár csak 5 éve még nem sokan feltételeztek volna ilyesmit. A hiperszonikus rakétarendszerek terjedésére gondolok leginkább.

(#29) opr válasza koby11h (#6) üzenetére


opr
addikt

"- Maga tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?"

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#30) #59063552 válasza andy19770128 (#11) üzenetére


#59063552
törölt tag

Ehhez kepest meg mindig ott tartanak, hogy a szomszedos taiwan-t sem merik megtamadni (mivel valoszinuleg vesztenenek), aztan mindossze 23 millio ember el azon a szigeten.

[ Szerkesztve ]

(#31) joysefke válasza Fred23 (#28) üzenetére


joysefke
veterán

Ezt már akkor tudták. Egyszerűen az anyahajók kiválóan illeszkednek a 2.VH utáni USA hatalmi nyomásgyakorló eszközei közé, ahol proxi háborúkban kis-közepes országokat vonnak tengeri blokád alá, bombáznak le, vernek össze stb. Ennek megfelelően azUSA-ban mindig bőségesen volt pénz az anyahajó flotta fejlesztésére.

Ebben nagyon hatékonyak az anyahajók.

Azonban olyan ellenfél ellen, amelynek van halk tengeralattjárója, számolatlanul rakétája, komoly légiereje és nem utolsó sorban atombombája még nem bizonyítottak.

A feltörekvő hatalmak részére, akik egyik potenciális jövőbeli ellensége az USA, nem az anyhajóépítés lesz a fő cél, hiszen az anyahajókat valószínűleg nem másik anyahajókkal lehet a leghatékonyabban legyőzni.

A hiperszonikus rakétarendszerek terjedésére gondolok leginkább.

Akár. Ha nem csak tengeri blokádra, hanem egy igazi háborúra kerülne sor, ahol el _akarnak_ süllyeszteni anyahajókat (és nem csak a figyelmeztető lövések rakétás megfelelőit adják le) én még azt is el tudnám képzelni, hogy szorult helyzetben, ha már a többi opció kimerült előrántanak pár nukláris torpedót a nagy hajók ellen, azokkal még célba sem kellene találni. Na persze nem mintha a hagyományos torpedók nem lennének veszélyesek.

[ Szerkesztve ]

(#32) koby11h válasza opr (#29) üzenetére


koby11h
tag

Itt a hangsúly az állami támogatáson van - pénz, cyber haderő, "korlátlan" emberi erőforrás...
Ha nem tudod megoldani pénzzel oldd meg sok pénzzel...

- Fejvadász, magának mi a véleménye a házasságról? - Ahhoz túl drága a lőszer.

(#33) jeriko2 válasza Reggie0 (#18) üzenetére


jeriko2
tag

"Az egy dolog, hogy meglevo technologiat le tudjak koppintani, viszont azt tovabbfejleszteni mar nem. Ez a bajuk a chipgyartassal is."

Megjegyezném, hogy létezik egy olyan cég, aminek neve TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), - ami ugyan nem Kínában van, hanem azon a Taiwanon, amit Kína saját tartományának tart, és a világon viszonylag kevés ország van, aki elismeri önálló államként - nos egyike annak a két cégnek a világon (Samsung a másik) aki jelenleg képes 7nm-es gyártásra. Itt gyártják az Apple processzorait, az AMD-ét, és még sorolhatnám - mivel a legnagyobb bérgyártó a világon.

(#34) szabi__memo válasza jeriko2 (#33) üzenetére


szabi__memo
veterán

Nem ott van és nincs hozzá semmi közük. De amúgy jó példa lenne

(#35) jeriko2 válasza Fred23 (#28) üzenetére


jeriko2
tag

"A hiperszonikus rakétarendszerek terjedésére gondolok leginkább."

Arra gondolhatsz, mert még sehol se állították hadrendbe. Kísérletek folynak vele, de rengeteg a probléma - fegyverrel még fel sem szerelték őket, még az önálló repüléssel is gondok vannak. Egyébként pont a kínaiak azok, akik eddig a legtovább (állítólag 6 perc környéke) kontrollált repülésben tudtak tartani egy ilyet.

(#36) myckie2 válasza #59063552 (#30) üzenetére


myckie2
senior tag

Sosem tervezték. Sokkal egyszerűbb, olcsóbb, kényelmesebb a háttérben olyan vezetést választani és pénzelni, aki azt csinálja amit mondasz neki.

"For every man there is a cause which he would gladly die for."

(#37) jeriko2 válasza szabi__memo (#34) üzenetére


jeriko2
tag

"Nem ott van és nincs hozzá semmi közük. De amúgy jó példa lenne"
https://computerworld.hu/tech/evakualta-a-gyarait-a-tsmc-132551.html
Ezek szerint unalmukban szoktak ilyesmit csinálni.
A központ is ott van - bár kétségtelenül van pár gyáruk máshol is.

[ Szerkesztve ]

(#38) Fred23 válasza jeriko2 (#35) üzenetére


Fred23
veterán

Olvastam én is. De adj még 2-3 évet a technológiának, gyorsan múlik az idő! Aztán percek kérdése lesz bármelyik anyahajó elsüllyesztése, vagy olyan célpontok gyors megsemmisítése, ami egyelőre csak álom.

(#39) andy19770128 válasza #59063552 (#30) üzenetére


andy19770128
aktív tag

Nem érted a távolkeleti mentalitást mi? Nekik 100 év annyit jelent mint neked 1. ráérnek... akkor fogják taiwant benyelni mikor a amcsi flotta nem lesz ott. Ha holnap mennek el akkor holnap támadnak ha 200 év mulva akkor 200 év mulva.. Csak egy kina létezhet. AZt nem gondolhatod hogya taiwani hadsereg bármit is meg tudna fogni ugye? ez csak egy rosz vicc lehet

(#40) dabadab válasza jeriko2 (#33) üzenetére


dabadab
titán

Tajvannak kb. annyi köze van Kínához, mint Észak-Koreának Dél-Koreához, nagyon különböző helyek és a mentalitás is különböző.

DRM is theft

(#41) debrejo válasza szabi__memo (#16) üzenetére


debrejo
senior tag

Nem is kell a nulláról, elég ha odacsábítják a nyugati ipari elitet hihetetlenül magas fizetésekkel. Szerinted hogyan tudott a KIA/Hyundai testvérpáros 10 év alatt a VW szintjére feljönni? Átcsábított BMW vezető dizájner, pár vezetőmérnök a motor- illetve karosszériagyártásból másik német gyártóktól és voila, 10-15 év elteltével egy lapon emlegetik őket az autógyártás krémjével. Ennyit kell Kínának is tennie.

(#42) andy19770128 válasza strogov (#21) üzenetére


andy19770128
aktív tag

itta ahiba kina sosem gondolkozott védekezésben mindig akkor és csak is akkor támadott ha a stratégiai elemzés nekik kedvezett. A vizre tett hordozó a korábbi orosz varjag volt ez igaz. de nem roncsnak vették meg hanem mert nem akarták nulláról kezdeni. első nekifutásnak jó ez a 70 000 tonnás nehéz hordozó. A következő már 80 000 tonnás amit jövő év végén adnak át. az utánna jövők 90 000 tonnásak atommeghajtásuak... 2 db gyártását kezdték el tavaj év végén. Ezek már superhordozók.. nem fognak megálni 10 - 12 db hordozónál biztos lehetsz benne. 2040 ig 20 db ban gondolkodnak. közben a stratégiai fegyvereik eszement mértékben fejlődnek. Jelenleg 2 ország van akik rendelkeznek Hiperszónikus rakétával kina és oroszország. ezek lelövése jelenleg lehetetlen. Kina az első haditengerészet akik lézerfegyvert birtokolnak széria gyártásban. (a jenkik is tesztelgetik a sajátjaikat de sorozat gyártás nincs még) Azt án 2 éve kezdték el a ultrahangos lézer vivő sugaras fegyverek gyártását a különleges erőknél. tankok terén nem fejlesztenek nagyon mivel nem gondolkodnak olyanban hogy a belátható dőn belül használható lehet egy modern ország ellen. A legközelebbi Japán de oda elég mechanizált gyalogság és a légi lovasság. A gazdasági adatokon meg csak röhögök mivel azok szart sem érnek az ottani viszonyok közt. A kinai paraszt el van egy tál rizzsel és némi vizzel. Csak a nagyvárosokban van minimális civil társadalom. Jelenel kivárnak és figyelnek. Lassan terjeszkednek ha kell saját szigetet (szigeteket) hoznak létre a tengeren mert a nemzetközi szabály az hogy a tulajdonolt szárazföld körülötti vizterület a birtokló országé. az ez elmúlt 10 évben több mint 130 ilyen előretolt bástyákat hoztak létre amire haditengerészetet telepitettek. kifutóval laktanyával..... nem véletlen hogy az amcsik folyamatosan szorulnak kifelé lassan lépésről lépésre. Tajwannak annyi. és lehet délkoreának is. 30 éven belül. Ez egy nátó elemzés onna másoltam ide

(#43) Eugene Roe válasza andy19770128 (#11) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Egy hadihajó kissé komplexebb annál, hogy darabszámmal ki lehessen fejezni az értékét. Van potenciál a kínai haderőben, de expedíciós képesség hijján semmit se ér. Pláne amíg a Fülöp szigetek, Japán és Dél-Korea USA szövetségesek. Hipp-hopp el lehet zárni őket a tengeri kereskedelemtől, és akkor se energiahordozók, se élelem, se $ a termékekért, de még az Afrikában kitermelt ritkaföldfémektől is elesik...

30 év múlva a felmelegedés miatt valszeg úgy is mindegy lesz, és az éhező 900 millió az 1,2 milliárdból lesz a legnagyobb bajuk.

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#44) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Lehetne szó a cikk témájáról is? Ez olyan mint mikor az óvodában vitatkoztunk a partizánfilmekről.... :U

(#45) jeriko2 válasza dabadab (#40) üzenetére


jeriko2
tag

Igen, anno Hongkong-al kapcsolatban pontosan ugyanezt lehetett hallani.

(#46) #59063552 válasza myckie2 (#36) üzenetére


#59063552
törölt tag

"Sosem tervezték. Sokkal egyszerűbb, olcsóbb, kényelmesebb a háttérben olyan vezetést választani és pénzelni, aki azt csinálja amit mondasz neki.

Nem terveztek? Tanulni kellene egy kis tortenelmet. Egyebirant a mai napig fenyegetik oket. Ezenfelul taiwan-on eleg nehezen fogsz te kinai babkormanyt csinalni.

(#39) andy19770128:

"Nem érted a távolkeleti mentalitást mi? Nekik 100 év annyit jelent mint neked 1. ráérnek... "

4 evet eltem a tavolkeleten, szoval valoszinuleg jobban ertem mint te, aki maximum olvasott roluk. Ez a 100 eves dolog pedig netto faszsag.

"nem gondolhatod hogya taiwani hadsereg bármit is meg tudna fogni ugye? ez csak egy rosz vicc lehet:\"

Nem gondolom, hanem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#47) dabadab válasza jeriko2 (#45) üzenetére


dabadab
titán

És most, hogy már huszonkét éve újra Kína uralja, még mindig külön világ - szóval mit is akarsz mondani?

DRM is theft

(#49) rottenbull válasza andy19770128 (#11) üzenetére


rottenbull
senior tag

Kina kb 6-7%-at tartja kezben az amcsi ossz allamadossagnak. Ennyijuk van papirokban. Ez nem sok.

(#50) #59063552 válasza rottenbull (#49) üzenetére


#59063552
törölt tag

As of October 2018, foreigners owned $6.2 trillion of U.S. debt, or approximately 39 percent of the debt held by the public of $16.1 trillion and 28 percent of the total debt of $21.8 trillion.[49] At the close of 2018, the largest foreign holders[50] were China ($1.13 trillion), Japan ($1.02 trillion), Brazil ($313 billion), and Ireland ($287 billion).

5%. Sokan azt kepzelik, hogy ezzel utokartya van kina kezeben

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.