Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Ádyka


Ádyka
őstag

Ahogy elnéztem ez sehonnan nem elérhető, csak úgy ha valaki a nevemre klikkel, és kiváncsi a logoutos írásaimra. A logout oldalárol nem is látszik, hogy írtam, csak jobb oldalt látszik valami "most frissült" alatt.

Ennek kb annyi értelme van most, mintha egy world doksiba írtam volna az egészet, és elmentettem volna a hdd-mre. Senki nem látja, senki nem olvassa, nem lesznek vélemények, tanácsok, pedig szerintem érdekes problémárol vakeráztam.
Hát ennyi. Jó, valóban nem lett elsőosztályú minőség, de a téma igencsak érdekes.

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#2) Gerisz


Gerisz
addikt

Szia!

Én tesztelgettem neked, mikor beírtad a topikba. Nekem nem igazán módosul. Annyiban, hogy mikor megmozdítom kivétel közben felugrik 30-ra :) Egyébként 15-16ms

(#3) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Sajnos a samuval nekem sincsenek jó tapasztalataim. Vettem egy 500-as darabot a notimba. Az elején baromi gyors volt (noti viszonylatban!), felment a windóz, tökjó, felmásoltam az adataimat satöbbi. Aztán elkezdett laggolgatni. Egyre többet, egyre gyakrabban. Végül már a windóz se töltött be. Használhatatlan lett, legariztattam, szuper, kaptam másikat. Az ugyanezt produkálta, azzal a kivétellel, hogy nem jutott el a csúcspontra, csak napi 2-3 alkalommal laggolt be, kb 20-30 másodpercekre, úgyhogy 6 hónap szenvedés után végül lecseréltem egy védé kék skorpióra.

Asztali fronton viszont eddig nem volt a samukkal bajom. Pl van egy 200 GB-os több ezer badsectoros, harddisk sentinel szerint már halott winyóm, teljesen jól megy. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4) Avicularia


Avicularia
veterán

Nekem is ilyen wincsim van.Egy icy box külső hdd dockban használom esata csatlakozón keresztül a notimmal.Megmértem én is aida-val ugyanígy ahogy te és nekem 16 ms körül volt az átlagos elérési idő.video

(#5) McClane


McClane
aktív tag

Hasznos cikk. Ki gondolta volna, hogy erre is kell figyelni.

(#6) Zlin50 válasza Ádyka (#1) üzenetére


Zlin50
senior tag

Nekem is van ilyen HDD. Amig az AHCI módot be nem állítottam a bios-ban (P5QSE plus) irdatlan lassú volt, de a sebessége most sem lenyűgöző bár gyorsabb.
Én úgy látom, hogy ezek a HDDk csak szemfényvesztésre jók. Nem tudnak semmit kihozni belőlük csak erőlködnek. Beépítve a hangjuk is szépen előjön és jó kis rezonanciát produkálnak. A tárkapacitásuk az egyetlen pozitívum. SSD-hez még nem volt szerencsém pedig jóval gyorsabbnak mutatkoznak a tesztek szerint, de ezeknek meg a kapacításuk nincs sehol.

"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

(#7) Avicularia válasza Zlin50 (#6) üzenetére


Avicularia
veterán

Lineáris olvasás írásnál nálam 115 megabájt/sec megvan,azért ezt nem mondanám lassúnak.

(#8) djculture


djculture
félisten

Ma szereltem egy ilyen nyavalyával szerelt gépet igaz 1tb-os verzió de ugyanezt műveli, hát komám olyan 2 magos gép létére a gép mintha valami p3 lenne. Rákattintok valamire és 2 percig recseg ropog a vinyó mire előjön a cucc akár egy sima kép is.

(#9) Wind-Storm


Wind-Storm
őstag

Szép... :C
Noti HDD fronton vajon mi a helyzet?
Kár, hogy nem korábban leltem rá erre a bejegyzésre, kíváncsi vagyok a WD7500BPVT-mből milyen különbségeket lehetne kihozni így, de kiszerelni nem fogom, mert nem lenne elég a házból, hanem még a 2,5"-os quiet drive-ból is ki kéne...
Bár a box nagy tömege révén a tehetetlensége is nagy lenne ami már önmagában esetleg lassulást okozhat egy azért elég könnyű notebook hdd-nél, abból meg kivenni nem fogom végképp mert akkor oda a csendesebb üzem.. :U

[ Szerkesztve ]

(#10) liksoft


liksoft
nagyúr

Grat!

Annyit megtennék vele, ha az akusztikai beállításokat tudja (nem teszteltem), akkor különböző beállítások mellett is ezt hozza? Ugyanis pont a fejmozgatás sebessége az amit ilyenkor tudunk állítani. Mivel az pont a rezonanciával, belengésekkel is összefüggésben van, azt is el tudom képzelni, hogy másik beállításhoz lett optimalizálva, és a gyáriban rosszul teljesít (persze az is lehet, hogy a Samu gyárt SSD-t is). Ha van rá lehetőséged kipróbálod?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11) mikk2000


mikk2000
őstag

Hát ez szörnyű.

Tényleg azon csodálkozol hogy egy 5400-as vinyó, ami adattárolásra van kitalálva lassabb mint egy 7200-as?
Teherautóval sem mennek autóversenyezni :)

Ez az egész több sebből vérzik.
Először is az everest/aida elérés teszt mindig többet mutat mint más programok.
Másrészt nekem egy hasonló de hitachi 2TB-os vinyó van, amire szintén azt mondja az aida hogy 20 msec.
De nekem eszembe nem jutna rá rendszert tenni, és tökéletes.
Vinyót nem illik mozgatni működés közben, mert tönkreteszi, főleg hogy bekattan a helyére stb.

Az hogy kézbe véve az elérési idő javul az érdekes. Vagy nagy rezgés van a házban, vagy földelési probléma is lehet, mivel a fémházzal is megszakad a kapcsolat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.