Hirdetés

2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Daanika


Daanika
(tag)

Helyesirasert elnezest, irni sem tudok, csak megakartam osztani veletek.

(#2) Pukkancs


Pukkancs
(tag)

A szívedet kiteszed, hogy segíts másokon, ezek meg jönnek és megtapossák. Biztos órabérben dolgoztak.

(#3) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Fuvarozás. Mit vagy úgy meglepve, oda csak olyanok mennek, aki tényleg nem ért semmihez, vagy aki még a suttyó gyűjtőközépsuli mellett valami manit akar keresni.

Én jó iskolába jártam, egyszer elmentem magam is ilyen munkára - péntek éjféltől másnap délig. És... ugyan nem vagyok egy nagydarab vagy egyáltalán erős ember, de nem a munkát nem bírtam. Az sem volt gyenge, meg közben rámborult a lábfejemet majdnem szétzúzva vagy ötven pozdorja asztal, amit bénán raktak előttem oda; de amit nagyon nem bírtam, az a többi ember suttyósága. Annyi síkagyat egy helyen...

Nem minősítek minden fuvarozócéget, de ahol én voltam, annak elég sok munkája van, és ott bazi hülye volt minden sima munkás.

MOD: igen, a fuvarozók, mármint a munkások órabérben dolgoznak. Bár nálunk azért volt hajtás, 12 óra alatt karácsony előtti hétvégén egész múzeumokat meg csarnokokat pakoltunk ki/be, vagy tucatnyi ember.

[ Szerkesztve ]

(#4) Daanika válasza Crystalheart (#3) üzenetére


Daanika
(tag)

En erre csak azt mondom, hogy egy segelyszervezet akkor ne ilyeneket alkalmazzon, hanem tegyen meg mindent annak erdekeben hogy ezeket az embereket elkerulje, es a cel lebegjen a szemuk elott. A jotekonykodas.

(#5) 7


7
(addikt)

Legközelebb szerintem ajánld fel itt a PH!-n, az még úgy is jobb ennél, ha beleveszed, hogy nem szeretetszolgálatnak adod. Meg persze el is adhattad volna némelyik bútort akár jelképes összegért is, biztos lett volna rá vevő :(

[ Szerkesztve ]

(#6) finest


finest
(őstag)

Korábban önkéntes voltam a Vöröskeresztnél, ott is így megy, ha megnyugtat. Mennyi értékes idő, erőforrás lett feleslegesen felhasználva a semmiért, elképesztő!
Valszeg a szállítók is önkéntes alapon csinálták, ha meg nem, akkor kalkuláld bele, h tuti nem fizetik meg őket, annyira biztos nem, h visszahívjanak és maguknak csinálják a plusz munkát. :DDD

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#7) Vakegérke

Elmehetnek a fenébe a segélyszervezetek. Így a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, meg a Vöröskereszt is. Jótékonykodnak, mi pedig meghatódunk jóságukon.
De kinek a zsebéből jótékonykodnak? Az adományozókéból. Aki tud, ad. Aki pénzt tud adni, az pénzt ad. Ez a legegyszerűbb. Hogy aztán milyen csatornákon fogy el, azt nem publikálják sehol.
Azonban olyan is akad, aki tárgyi adománnyal segítené a szervezeteket, mondván osszák szét a rászorulók között.

Decemberben elhúnyt a feleségem. Nem voltunk gazdagok, de elég szép értéket képviselő ruházat, cipő maradt utána. Mind újszerű, nem voltak megkopottak. Kár lenne kihajigálni, elajándékozom, gondoltam én.
Elsőként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat-ot hívtam. Ó, ők ilyennel bizony nem foglalkoznak. Mondom tél van, hideg van, osszák szét a hajléktalanok közt. Hát nem értem, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel? Tényleg nem értettem.
Elő a Vöröskereszt számával. Nagyon jó, elfogadják. Mikor jönnek érte? Ők ugyan nem, vigyem be az X utca akárhányba, de csak a hét ilyen napján, ettől eddig. Mondom még én fizessek a taxiért? Elég nagy értéket adnék, meg sem közelíti az a párezer forint ráfordítás, amelybe a fuvarjuk kerülne. Nem érnek rá, vigyem be én, de ők átválogatják, és amit nem fogadnak el, vihetem a bánatba.

Csókoltatom a jótékonykodó szervezeteket.
A hajléktalanoknak meg üzenem, hogy volna meleg ruházat télre, ha tényleg karitatív lenne a szolgálat.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Brumi válasza Vakegérke (#7) üzenetére


Brumi
(senior tag)

Én a Vöröskereszttel kapcsolatban azon akadtam ki a legjobban, hogy az általad ingyen és bérmentve felajánlott ruhákért pénzt kérnek a rászorulóktól, és mindezt még a TV-ben is bemutatták. Persze 500 Ft egy jó cuccért nem sok, de hát mégiscsak ingyen kapták. Ez pár évvel ezelőtt volt, nem tudom, hogy még most is folytatják eme "nemes" hagyományt.

A bútorokkal kapcsolatban meg csak annyit, hogy én is ugyanebben a cipőben járok. Lakásfelújítás miatt van egy csomó felesleges jó állapotú bútorom, de még ingyen sem kell senkinek. Itt a PH-n is hirdetem, meg az iwiw-en is, de semmi. Egyébként használt bútorért pénzt kérni nagyon nehéz, annak ellenére, hogy iszonyat drágák az új bútorok, még jelképes összegért sem kellenek senkinek az újaknál sokkal jobb minőségű régiek.
Úgy látszik mindenki gazdag és nincs szüksége használható jó bútorokra.

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#9) rudi válasza Crystalheart (#3) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Sokszor a bármilyen szakmájú "mesteremberekkel" is ez van. Nálunk pár éve járt asztalos, kőműves, csempéző, festő, mind elb@szott valamit, pedig elvileg az a "mestersége". Ráadásul olyan lazán jelentették be, hogy elcseszték, mintha ez teljesen normális lenne. És utánakérdeztem ismerősi körben, és tényleg az... :( Valszeg tényleg az van, hogy csak a hülyék mennek el ilyen melóra a többiek próbálják megúszni a fizikai dolgozást vagy nemtom... Pedig egy jó mesteremben (meg a nem jó is), többet keres egy tanárnál, irodistánál.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#10) BenJoe válasza Vakegérke (#7) üzenetére


BenJoe
(senior tag)

Üdvözlet Vakegérke, és minden hozzászóló!

Én csak annyit mondanék, hogy néha nagyon nagyot lehet csalódni az ilyen szervezetekben (bár ezt többen írták is). Egyik ismerősöm pék, és volt 2 hatalmas zsák zsemle, ami valaminek a kipróbálásakor lett sütve, így deformáklt alakja lett. Minden stimmelt, íz is, fogyasztható is volt, csak kereskedelembe nem kerülhetett. Felhívtak több állatmenhelyet például, hogy valaki ugorjon el többezer ft. értékű ételért, mire a vonal túloldalán közölték, hogy ők semmiért nem mennek ki, és csak ezzel meg azzla a feltétellel fogadnak el adományt, stb. Tehát nekik nem adomány kell.... csak pénz. :U

╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫

(#11) kozmate


kozmate
(tag)

Mi úgy jártunk egyszer, hogy szekrénysort, ruhákat, hűtőt, tv-t szerettünk volna odaadni valakinek (nem lelakott szarokat, hanem használhatót). Felhívtunk valami szervezetet, ahol közölték, hogy adományként csakis új dolgot fogadnak el. 'nyád. Nehogy már csak új hűtő feleljen meg az igényeknek...

Aztán a szomszéd városka állatmenhelyét hívtuk fel, mert a gondozó lakását szerették volna berendezni. Két napon belül saját kocsival jöttek és vittek mindent, lukas lábasokat vödröket is mert nem volt mibe enni adni az álltatoknak se. Nem győztek hálálkodni, azt mondták, hogy nem is számítottak rá, hogy egyáltalán valaki ad valamit. Nekik szükségük volt a segítségre és el is fogadták, nem úgy mint feljebb.

Legutóbb kb. 200 kötet könyvet akartam odaadni egy könyvtárnak. Azt mondja, hogy írjak ilyen-olyan listát, majd válogatnak belőle. Hát tudod mikor. A helyi gondozási központ viszont örült neki.

(#12) Crystalheart válasza rudi (#9) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

(Megjegyzem, manapság pl. tanárnak is többnyire az megy, aki nem jó jobbra, vagy tényleg minden álma az... :| )

A dolog miértje szerintem az, hogy míg egy diplomával azért van lehetőség bazi sokat keresni, burkolóként max simán jól.

(#13) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Ilyen esetekben hozzám közel mindent lehet küldeni :D A házunk - sajnos, de ez van - lomtalanításos cuccokkal van berendezve. Hát, nem bővelkedünk...

(#14) finest válasza Crystalheart (#12) üzenetére


finest
(őstag)

Ja, azt ezek tanítják a rudihoz járó szakikat, akik mindent elb@szarintanak. Előítéletesség rulez! :(

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#15) Daanika


Daanika
(tag)

Akit erdekelnek a megmaradt butorok, vagy tud olyat akit erdekelne, kerem szoljon, kuldjon privat messzidzst, kuldok roluk fenykepet.

(#16) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Vicces történet lenne, ha nem lenne ennyire szomorúan magyar... :(
Nesze Neked jó tett helyébe... :W

[ Szerkesztve ]

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#17) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Ezt érdemes lenne a TV Ügyvédjében felolvasni (kommentekkel együtt), kíváncsi lennék mit szólnának az illetékesek hozzá. Persze megmagyaráznák..

Nekünk van ismerősünk pl. Kárpátalján.
Rendszeresen küldtünk csomagot (évente 4-5 alkalommal), egy kábé nagyobb mikró-méretű dobozt telepakoltunk ruhával, meg élelemmel (nem kávéval meg cigivel), mert szegényeknek semmilyük nem volt. Aztán a Postán a gyakorlatilag 0 értékű, méretéhez mérten habkönnyűnek mondható csomagot 4-5ezerért vették be.
Akkoriban volt nagy árvízkár arrafelé, már régen volt, talán még a Fideszes időkben, nem lényeg, akkoriban volt egy lehetőség, h a Posta nem kért pénzt ha az árvízkárosultaknak küldtünk csomagokat.
Az nagyon jó volt, de az 5ezer forintos csomagokat sajnos már nem tudjuk vállani.
Segíteni lenne pénzünk, ruha, élelelem nem gond, de 5ezer postáért az sok.
Szerencsére már nem annyira rosszak a körülményeik, de mindenesetre sajnálatos a Posta hozzáállása az efféle esetekhez.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#18) Kantorpe


Kantorpe
(tag)

Egy dolgot tanultam meg egyszer, a pokolba vezeto ut is joszandekkal van kikovezve. :((

Azota nem probalkoztam.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#19) T0rnad0


T0rnad0
(őstag)

Ha azt szeretnéd, hogy épen megkapják amit felajánlasz, legjobb magad ( haverokkal ) elvitetni, de még akkor sem biztos, hogy jó helyre kerül. Ha pénzt ajánlasz fel, egyből segítőkészek lesznek :U

S20U / P30 Pro

(#20) Hakudoshi


Hakudoshi
(tag)

"..az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatalos segélyszervezete..."

Hát nem tudom, ezektől mit vártál??? :( Talán meleg hógolyót? :W

* * *

mod: Ha fölösleges cuccaid vannak, akkor:

1: Haverok megkérdez, nekik kell-é. Ha nem, akkor:
2: Vaterán meghirdet :D
3: Fölgyújt a g***be, nehogymá' más ingyé' kapjon valamit. ;] (Ezt persze nem így, de hát jól esett leírni, na... :DDD )

[ Szerkesztve ]

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#21) Daanika válasza Hakudoshi (#20) üzenetére


Daanika
(tag)

"3: Fölgyújt a g***be".
en egeszen pontosan azt mondtam, hogy "leviszem a haz ele es felgyujtom a g***be".

(#22) Hakudoshi válasza Daanika (#21) üzenetére


Hakudoshi
(tag)

Jah, na de nálam a sorrend volt a lényeg. ;)

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.