Hirdetés

2020. június 3., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Welcome to Hungary, the land of goulasch, paprika, Marischka and... hate.

Ezt tette az országgal az elmúlt kb 3-4 év - innentől kezdve -> politika topik:(

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) Silεncε


Silεncε
(őstag)

Mi is szoktunk viccelődni hasonlókkal, de mi csak viccelődni, nem vesszük komolyan. Na, van aki komolyan is veszi...

"God's in his heaven. All's right with the world" - NERV

(#3) Pete55555 válasza t72killer (#1) üzenetére


Pete55555
(addikt)

Nem akarok nagyon vitatkozni, nem volt jó az "elmúltnégyév", de a cikkben leírt gondolkodásért nem 3-4 év a felelős, inkább az elmúlt 30-40.

...Szeretem leracsniztatni...

(#4) Csapoati


Csapoati
(nagyúr)

Kimaradt a polipos hentai! :D

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#5) adlersson válasza Csapoati (#4) üzenetére


adlersson
(tag)

Jah, tényleg. :DDD

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#6) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Nem "utáljuk" Ázsiát - legalábbis nem jobban, mint bármelyik másik nyugati nemzet, szerintem épp hogy egyre több a japanofil - sőt, újabban sinofil ember idehaza. Egyszerűen csak szar a mintád - ha a Facebook és a netes kommentek reprezentatívak lennének, akkor azt is feltételezhetnénk, hogy minden magyar legalább 7 tudományterülethez ért behatóan, állandóan menő helyekre utazgatunk és ebben az országban már senkinek nem kell dolgoznia, hisz özv. Lakatosné Tóth Etelka (kitalált személy) is ráér egész nap macskás képeket posztolni az üzenőfalára.
Te magad tetted a megállapítást, hogy ez egy clickbait cikk - na de vajon tényleg az átlagembereket vonzza be a clickbait? Szerintem nem - csak a társadalom "alját", akik országtól függetlenül ilyen sztereotip bölcsességeket löknének az USA-tól kezdve Svédországon át Ausztriáig.

(#7) adlersson válasza Feketelaszlo (#6) üzenetére


adlersson
(tag)

"...ha a Facebook és a netes kommentek reprezentatívak lennének, akkor azt is feltételezhetnénk, hogy minden magyar legalább 7 tudományterülethez ért behatóan" - Ez azér' szar összehasonlítás, mert a tudomány nem szubjektív, hanem egy lexikális valami. A 2+2=4 megkérdőjelezhetetlen, akkor is, ha néhány idióta azt mondja, hogy 2+2 márpedig 5.

Egyébként mi az, hogy "alja"? Hol húzod meg a vonalat? Mi az hogy "minta"? Ezek ugyanolyan átlagemberek mint te vagy én, mitől kevesebbek?

Itt a PH lapcsaládon is olvastam ordas blődségeket vagy elfogult általánosításokat, csak mivel nem ez a lapcsalád profilja, ritkábban fut bele az ember efféle megnyilvánulásokba.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#8) Tamás88


Tamás88
(őstag)

A legjobb, amikor az animét kínai mesének hívják.

(#9) domos válasza Tamás88 (#8) üzenetére


domos
(senior tag)

Annak 99%-a trollkodás.

There is no replacement for displacement.

(#10) lezso6 válasza Csapoati (#4) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Én úgy tudom azért van, mert japánban valami 100+ éves hagyománya van annak, hogy cenzurázni kell a nemi szervereket. A legdurvább pornóban is. Rajzfilmben is. Aztán az egyik művész talált egy kiskaput: a polipkarokat nem kell cenzúrázni, miközben fallikus objektumban használhatók. És bumm, így lett a polipos hentai.

Valaki cáfoljon meg. :D

szerk, ezek szerint nem kamu: wikipédia (FIGYELEM, 18+ illusztrációk!)

"Japanese laws have impacted depictions of works since the Meiji Restoration, but these predate the common definition of hentai material. Since becoming law in 1907, Article 175 of the Criminal Code of Japan forbids the publication of obscene materials. Specifically, depictions of male-female sexual intercourse and pubic hair are considered obscene, but bare genitalia is not. As censorship is required for published works, the most common representations are the blurring dots on pornographic videos and "bars" or "lights" on still images. In 1986, Toshio Maeda sought to get past censorship on depictions of sexual intercourse, by creating tentacle sex.[31] This led to the large number of works containing sexual intercourse with monsters, demons, robots, and aliens, whose genitals look different from men's. While western views attribute hentai to any explicit work, it was the products of this censorship which became not only the first titles legally imported to America and Europe, but the first successful ones. While uncut for American release, the United Kingdom's release of Urotsukidoji removed many scenes of the violence and tentacle rape scenes.[32]"

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#11) adlersson válasza lezso6 (#10) üzenetére


adlersson
(tag)

A "bukkake" is hasonló ok miatt alakult ki, mondván, ha a hímtag nem látszódik, legalább a végeredmény legyen látványos.

A poén amúgy az, hogy van egy "bukkake udon" c. tésztájuk is, ami előbb volt ugyan, de a nyakamat rá, hogy kevesebben ismerik, mint a "filmipari" változatot. :D

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#12) Feketelaszlo válasza adlersson (#7) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

A minta olyan reprezentatív, homogén tömeg, amiből helyes következtetéseket lehetne levonni a teljes egészre, s szerintem ez a feltétel jelen esetben hibás. Az átlagember - aki középen van - a valóságban nem létezik, csak hozzá elég közel eső egyedek találhatóak. Te sem vagy átlagember meg én sem, ha a kettőnket összeadjuk és elosztjuk kettővel, az lehet már átlagember kettőnk sokaságára. Viszont a Facebookról nem bizonyítható, hogy olyan embereket tömörítene, akik átlaga közel áll a szélesebb magyar társadalom átlagemberéhez - a clickbait cikkek alatti Facebook kommentelőkről meg pláne nem. Ez pont olyan elvi hiba, mint azoké a doktoranduszoké, akik azt próbálták bebizonyítani, hogy a Facebook Németországban gyűlölethullámot idéz elő, mert a bevándorlók elleni támadások és a bevándorló-ellenes Facebook posztok időben egybeestek.
Az "alja" azt jelenti, hogy a kérdéskörben fontosabb előrejelző tényezők (IQ, jövedelem, végzettség - amit akarsz) ezen csoport esetén jóval alacsonyabbak, mint az átlagé. Mondjuk ők az alsó 10%. Lehet, hogy ez is sztereotípia, de én mindenesetre élnék azzal, hogy a Facebookon butaságokat hozzászólókból nem lehet a magyarokra/svédekre/osztrákokra megállapításokat tenni. Ebből legfeljebb azt a következtetést lehet levonni, hogy a Facebookon aktívak gyakran írnak butaságokat - de ebben talán nem sok újdonság van, csak eddig "hangos kisebbség" néven volt ismert ez a jelenség.

[ Szerkesztve ]

(#13) wesder válasza t72killer (#1) üzenetére


wesder
(veterán)

A Langosch hol marad?

It's like I'm holding all the aces, but I know I'll never win.

(#14) UnA válasza adlersson (#7) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Az a baj, hogy nálad ez az érintettség miatt hatványozottan jelentkezik érzelmi reakcióként. Ezt érdemes felismerni, és lassan ezek el fognak simulni benned :)

Így lesz az egyik béna általánosításból egy másik...

(#15) dabadab válasza lezso6 (#10) üzenetére


dabadab
(titán)

A japánok a prüdériát az angoloktól importálták: a japán csáppornónak tulajdonképpen sokkal több köze van az echte európai viktórianizmushoz, mint az ázsiai hagyományokhoz :)

Egyébként az tudtátok, hogy Amerikában minden mikróra rá van írva, hogy ne száríts benne macskát? :DDD

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#16) t72killer válasza wesder (#13) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Affene, a lényeget kihagytam:DDD

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) wesder válasza dabadab (#15) üzenetére


wesder
(veterán)

De csak abban az esetben nem szabad berakni, ha elöbb kimostuk.:))

t72killet
Pedig az a legfinomabb magyar étek a tehén gyümölcseivel.:) Amúgy fröccs van màshol is, vagy az is "hungarikum"?

It's like I'm holding all the aces, but I know I'll never win.

(#18) UnA válasza dabadab (#15) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Értem én, hogy ez illik ide, de azért nem kellett volna :)

De a legendák közel járnak a hétköznapi hülyeségekhez, mert pl. van nekem egy angol biciklim, és legalább 3 helyen van rajta matrica egészségügyi és biztonsági szempontból, ami azt magyarázza, hogy ne használjam erre vagy arra, mert ez nem sporteszköz csak úgy néz ki...

(#19) t72killer válasza wesder (#17) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Na, azt a szörnyedelmet se láttam máshol. Mondjuk azt is meg kell hagyni, hogy ittam már olyan "valódi bort" a németeknél, ami sikeresen múlta alul a magyar koleszos tablettás rémálmokat:Y.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#20) Hunmugli


Hunmugli
(aktív tag)

Elérhetőség-heurisztika

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#21) dabadab válasza wesder (#17) üzenetére


dabadab
(titán)

"Pedig az a legfinomabb magyar étek a tehén gyümölcseivel"

Úgy érted, hogy "frissföl" és reszelt "pizzafeltét" használatával, amik növényi olajokból készültek? :DDD

DRM is theft

(#22) wesder válasza dabadab (#21) üzenetére


wesder
(veterán)

Pontosan:D

It's like I'm holding all the aces, but I know I'll never win.

(#23) oriic válasza Tamás88 (#8) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

A legjobb amikor az animet mesenek hivjak...

Live-Die-Respawn

(#24) D1Rect válasza oriic (#23) üzenetére


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Teljesen helyes a kifejezés.
Értem én, hogy van aki az Attack on Titan-t nem tudja összeegyeztetni a Mekk Elekkel, de mindkettő mese.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#25) adlersson válasza Feketelaszlo (#12) üzenetére


adlersson
(tag)

Nem tudok egyetérteni az érveléseddel.

Egyrészt mert kimazsolázod a "hangos kisebbséget", holott az írás ennél sokkal tágabb rétegeket ölel fel. (Mondjuk valóban csak ezkehez van illusztráció, úgyhogy ezek impulzívabbak lehetnek, mint a sima linkek...)

Ott van Bog videója. Tényszerűen kijelenti benne, hogy 2 nap szabija van minden tajvani dolgozónak, aki nem dolgozik még legalább 5 éve. Hallott valamit sokadkézből, ami beleillett abba a prekoncepcióba, hogy az ázsiaiak annyit dolgoznak, mint az állat. Ennek tükrében elfogadható/reális a 2 nap szabi? Hogyne. Kell kritikával élni az efféle kijelentések előtt. Nem igazán, hiszen az ázsiaiak csak a munkának élnek meg a forrás (Tajvanon dolgozó ismerős) is "hiteles".

Ráadásul mindezt laikusok is megnézik, akikben esetleg ugyancsak élt hasonló, de bizonytalan előítélet, ám a videó megtekintése után ezt most már kész tényként kezelik, hiszen egy olyan ember állítja mindezt, aki járt Tajvanon. Még számadat is tartozik hozzá, így nincs apelláta.

De Bog mellett ott vannak azok is, akik egy-egy szóban forgó ország meglátogatása után is fenntartanak tévhiteket, mert mint írtam, előfordulhat, hogy egy-egy, izolált eset keretében a korábbi előítéleteik igazolásra kerültek és ezt úgy adják tovább a hallgatóság felé, hogy "Kész, ez és ez bizonyított tény, mert én is tapasztaltam.". Felcsapod az Index fórumot, ott is retteg mindenki Fukushimától, mert olyanok is tartanak tőle, akik jártak Japánban. De a "japán nagysebességű vasúton még nem volt halálos baleset" c. tévhitek is évtizedek óta keringenek újságírói meg olyan körökben is, akik úgymond függetlenek, tehát nem különösebben érdekük az, hogy Japán jó színben tűnjön fel.

Másrészt meg a kérdéskörben a végzettség meg a jövedelem stb. pont, hogy tök irreleváns. Az IQ/EQ esetleg számíthat, mert itt leginkább "kritikus gondolkodásra" és "toleranciára" van szükség ahhoz, hogy ne kívánjunk zsigerből még néhány atombombát Japánnak az illegális bálnavadászat miatt. Ha én, mint Japánban élő azt mondom egy, a téma iránt viszonylag közömbös (nem járt Japánban, nem ez a szakmája, általában lesz*rja az egészet), véletlenszerű illetőnek, hogy "Te, Japánban vannak bugyiautomaták, viszont tök finom a kajájuk.", szerinted melyikre fog asszociálni a későbbiekben, ha szóba kerül Japán?

"...szerintem épp hogy egyre több a japanofil - sőt, újabban sinofil ember idehaza." - Ezt meg így nem értem, hogy egy, arányait tekintve infinitezimális réteggel próbálod alátámasztani azt, hogy nem "utáljuk" Ázsiát, majd reprezentatív felmérést kérsz számon.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#26) Ghoosty válasza D1Rect (#24) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Én el tudom fogadni, hogy az 'Attack on titan' is mese, de ebben az esetben a 'Bolygó neve: halál' is mese. De valahogy a köznapi értelemben a mese inkább jelenti a gyerekeknek szóló történetet, mint általánosabban a kitalált történetet.
Valamiért sokaknál a rajzfilm egyenlő a mesével. Ami viszont semmiképpen nem helyes a rajzfilm csak részhalmaza a mesének bármilyen értelemben is használjuk.

Hogy on is legyek. A világ valahogy ilyen. Amit nem ismerünk, arról hajlamosak vagyunk elfogadni sztereotípiákat. Nézd meg ami nálunk megy migráns ügyben. Totál ugyanez.
Jó pár éve volt, hogy valaki járt nálunk az USA-ból és megkérdezte, hogy tényleg lóval járunk-e dolgozni. Erre még rátesz egy lapáttal az, hogy a keletieknél tényleg tömegesen fordultak elő számunkra összeegyeztethetetlen dolog, pl kamikaze pilóták. Meg tapasztaltam már többször, hogy nagyon erős a hierarchia és nem mernek dönteni/ellent mondani a vezetőnek.
De megnézheted az USA sztereotípiákat: Ott mindenki hülye/semmit nem tudnak a világról, filléres dolog az iphone, még a budira is kocsival járnak, folyamatosan lövöldöznek stb. Szóval ez nem utálat, csak emberi hülyeség.

[ Szerkesztve ]

(#27) D1Rect válasza Ghoosty (#26) üzenetére


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Persze, hogy az is mese.
De valamiért az anime rajongók nagyon beforognak a mese kifejezésen.

Az, hogy valaki teljesen tájékozatlan és azt hiszi, hogy minden rajzolt content gyerekeknek való...
Ezen teljesen fölösleges megsértődni.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#28) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Nem utáljuk őket, csak egyes szokásaikra furcsán tekintünk. Szerintem ez normális. Gondolom ha sokat beszélsz helyiekkel, egy idő után róluk is kiderülne, hogy egy-két dolgot furcsállanak rajtunk. Ki tudja, ott milyen legendák keringenek rólunk? Lehet, hogy csak a tizedik alkalom után, de csak rákérdezne a kínai, hogy itt miért viszik kutyafitnessbe a vahúrt, miközben kerülhetne akár édes savanyú mártásba is. :D

(#29) domos válasza D1Rect (#27) üzenetére


domos
(senior tag)

Az animerajongók szeretnek úgy tekinteni magukra, mintha valami elit klub tagjai lennének, és ebbe nem fér bele a mese.

There is no replacement for displacement.

(#30) Ghoosty válasza D1Rect (#27) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Valószínűleg azért sértődik meg, mert hétköznapi értelemben a mese=gyerek content.
De igazából ugyanúgy megsértődik, mikor a "súlya?" kérdésre azt mondom, hogy 850 newton. Pedig ez a helyes válasz, de hétköznapi értelemben meg tömeg mértékegységet várnak.

Anyósom szokta mesézni a anime-okat. Én meg szoktam mesézni a filmjeit/sorozatait, aztán forgatja a szemét rendesen. :D Engem meg annyira nem zavar.

(#31) adlersson válasza Ghoosty (#26) üzenetére


adlersson
(tag)

Neked is csak azt tudom mondani, hogy ne szedd szét a szöveget, mert nemcsak a főállásban tartalmat megosztó Mari nénik, hanem bizony világot látott, szellemileg és anyagilag is tehetős jóemberek is segítenek fenntartani, táplálni ezeket az előítéleteket. Az utálat meg nem véletlenül van idézőjelben, FYI.

"De megnézheted az USA sztereotípiákat: Ott mindenki hülye/semmit nem tudnak a világról, filléres dolog az iphone, még a budira is kocsival járnak, folyamatosan lövöldöznek stb. " - Mondjuk ezek többsége nem csak sztereotípia. A "Jó pár éve volt, hogy valaki járt nálunk az USA-ból és megkérdezte, hogy tényleg lóval járunk-e dolgozni." résszel pont hozol is egy példát.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#32) Ghoosty válasza adlersson (#31) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Valamilyen rétegben mindig van alapja egy sztereotípiának. Kérdés, hogy mennyire reprezentatív a társadalomra.
Bugyiszalgolgatósok vannak? Vannak. Csápos hentai-k vannak? Vannak. Polipos pornó van? Van. Akkor van alapja a perverz sztereotípiának.
Japánban külön neve van a túlmunkába való belehalásnak? Igen. Akkor van alapja az éjjel nappal dolgoznak sztereotípiának is.
A vonatok pontosságának is van alapja. Itt egy közlemény 20 másodperces korábbi indulás miatti bocsánatkérés. [link]
Ha szerinted az USA verzió nem csak sztereotípia, akkor világlátott emberként te is azt teszed, amit kritizálsz Ázsia esetében. Pedig pont csak annyi alapja van, mint a fentieknek.

A lovas érdeklődő meg pont olyan, mint a magyar perverz Japánozó, csak ő az USA-ban élő magyarokról alkotott sztereotípiát hozta elő.

(#33) adlersson válasza Ghoosty (#32) üzenetére


adlersson
(tag)

De pont ez a lényeg, hogy, amiket te kiemelsz Japánból azok "vannak". Amit az USA-ból, az meg több, mint sztereotípia.

USA-ban le*szarnak mindent és mindekit? Nótoriusan ignoránsak? Igen. Nem azért mert feltétlenül hülyék, hanem mert egyszerűen nem érdekli őket, meg olyan az oktatás is (pl. földrajz, nyelvek stb.). Ez nem sztereotípia, ez tény. Kocsival járnak budira? Hogyne (forrás), mert néhány nagyvárost leszámítva hulladék a tömegközlekedés, meg olcsó a benzin is. Lövöldöznek? Lassan hetente. Dagadtak is? Hát, eléggé.

Belátható, hogy a "mindenki bugyit szagolgat szabadidejében" meg "öngyilkos lesz a miniszter, ha késik a vonat" a legtöbb sztereotípia, amit korábban felsoroltam, igazságtartalmát tekintve köszönőviszonyban nincs azzal, mint amiről az emberek úgy gondolják, hogy csak sztereotípia az USA-ban. Dolgoztam én eleget az USA-ban is ahhoz, hogy érezzem, hogy nem egy kaliber az USA és a Távol-Kelet sztereotipizálása.

A munkaidőkbe nem megyek bele még egyszer, mert egy korábbi fórumtárs sem értette meg, hogy aki "munka miatt meghal", annál már más is elszakadt korábban.

"Itt egy közlemény 20 másodperces korábbi indulás miatti bocsánatkérés." - Korábban indulásért Mo.-n is ugyanúgy elpicsázzák az érintetteket, szóval ebben semmi extrém nincs. Az, hogy ezt hogyan kommunikálják az utasközönség felé az meg megint más kérdés.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#34) Ghoosty válasza adlersson (#33) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Pont ez a sztereotípia, nem jók földrajzból, ezért hülyék. Hol vannak a hasonló felmérések más országokból? Nagyon sok rossz példával találkozok nálunk is. Mi van a többi témával/egyéb készségekkel? Itt folyamatosan azt olvasom, hogy az emberek nagy része funkcionális analfabéta. Akkor most mihez képest hülyék az amcsik?

Dagattak? Ebben lehet valami, de a magyaroknak pont kushadni kéne ebben a témában, mert Magyarország a 4. legdagattabb a világon.

A lövöldözés előfordul és tényleg kicsit sok a sulis, de egyrészt baromi nagy országról beszélünk, másrészt ez olyan környezetben kerül elő, hogy ha kimész, majd jól lelőnek, ami egyáltalán nincs így. (Az idei durván kiugró az elmúlt években fele ennyi se volt)

"USA-ban le*szarnak mindent és mindekit?"

Lehet, hogy csak jó a marketingjük, de ezt nagyon nem látom. Még hallani sem hallottam, mint sztereotípia. Ráadásul sokszor találkozok, hogy erre-arra szerveznek adomány gyűjtést. Lehet, hogy ebben ki is merül, de nem szeretek ítélkezni, főleg nem látatlanul.

"öngyilkos lesz a miniszter, ha késik a vonat"

Erre csak azt tudom mondani, ami már itt elhangzott. Egyáltalán nem biztos, hogy ezt bárki komolyan gondolja. Magam is szoktam hasonlóan sztereotip dologgal viccelni. De azért alakult ki, mert ott tényleg komolyan veszik a menetrendet. Azt meg kétlem, hogy nálunk bárkit is lecsesznének 20 másodperces korábban indulásért. Észre se venné senki. Meg ilyen mértékű időkülönbségnél felmerül, hogy melyik óra szerint. Valószínűleg késésért is lecseszik nálunk is azt aki felelős, de kifelé nem érzi az ember azt hogy ez tényleg fontos lenne a vállalatnak, míg ott annak tűnik.

"nem egy kaliber az USA és a Távol-Kelet sztereotipizálása."

Nyilvánvalóan más körben mozgunk, de én sokkal erősebb lenézést tapasztalok USA-val szemben, ami sztereotipikában jelenik meg mint távolkelettel szemben.

Mivel nem vagyok nagy kedvelője a témának ebben is tévedhetek, de a fent említett perverz képzelgéseket eddig csak távol-keleti szereplőkkel/rajzokkal láttam. Mivel viszonylag sokféle van, ez azt jelenti, hogy jelentős a fizetőképes kereslet rá tehát sokan élnek vele. Szóval ezen ne csodálkozzon senki, hogy leperverzezik a japánokat.

Sok munkával kapcsolatban meg idei hír, hogy 68 óráról 52 órára csökkenti a maximum munkaidőt. Azt is elhiszem, hogy tényleg van egyéb baja is annak aki ebbe hal bele, de nem ritka esemény, ha saját szót kap a jelenség. Nem csak Japánban, hanem Koreában és Kínában is.

[ Szerkesztve ]

(#35) DonElvis


DonElvis
(tag)

"Ez utóbbival ott a nagy gondom, hogy olyanok is tesznek általános kinyilatkoztatásokat, akik max. 7-10 napot töltöttek pl." Ott a pont.

Három hét Ázsiában tartózkodás után azt hittem mindent tudok a földrészről. Három hónap után azt gondoltam, hogy igazábó llenne még mit tanulnom. Három év után rá kellett döbbenjek, hogy szinte semmit nem tudok Kínáról.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#36) adlersson válasza Ghoosty (#34) üzenetére


adlersson
(tag)

Kicsit kettős mércét érzek, mer' ha USA-val kapcsolatban állít valaki valami neked nem tetszőt, akkor az "sztereotípia" (még akkor is, ha statisztikák támasztják alá ezt) meg "van benne valami", egyéb kifogások, viszont Japánnal vagy Ázsiával kapcsolatban meg csak "Egyáltalán nem biztos, hogy ezt bárki komolyan gondolja. Magam is szoktam hasonlóan sztereotip dologgal viccelni." Amiket kiemeltem "sztereotípiákat" az USA-val kapcsolatban, azokban mindig több volt egy egyszerű "Hát, előfordul."-nál, de amiket bemutattam Ázsiával kapcsolatban, azok vagy nettó hülyeségek vagy izolált, arányait tekintve elhanyagolható számú esetek, mégis egész nemzeteket írnak le általuk. (Igen, a munka miatti öngyilkolás sem számít elterjedtnek csak ld. ugye a korábban említett elérhetőség-heurisztika...)

"Mi van a többi témával/egyéb készségekkel?" - Nyelvek? Bármiféle érzékenység a világ dolgai iránt?

"USA-ban le*szarnak mindent és mindekit?" - Nyilván az USA-n túlmutató történésekre értendő.

"...perverz képzelgéseket eddig csak távol-keleti szereplőkkel/rajzokkal láttam. Mivel viszonylag sokféle van, ez azt jelenti, hogy jelentős a fizetőképes kereslet rá tehát sokan élnek vele. Szóval ezen ne csodálkozzon senki, hogy leperverzezik a japánokat." - Nem látom az összefüggést (meg egyébként odahaza kortársaim 12-13 évesen ÖKM-et meg Kretént nézegettek, mégse lettek perverzek), de hasonló gondolatmenettel az USA-ban is sokféle fegyver van, tehát jelentős a fizetőképes kereslet, tehát élnek is velük.

"Azt meg kétlem, hogy nálunk bárkit is lecsesznének 20 másodperces korábban indulásért." - Pedig nyugodtan elhiheted, mert így van. Van egy F.2. számú forgalmi utasítás nevű izgalmas olvasmány, a 15.17.-es fejezet részletesen taglalja, hogy hogyan és mikor indulhat a vonat. Az előírtnál korábbi indítás utasításellenes és a vasúti közlekedés biztonságát potenciálisan veszélyeztető cselekedet. Így de, biztos lehetsz benne, hogy ezért itthon is, meg a fejlett világban bárhol, p*csánrúgás jár érte. Még villamosnál is.

Másra már inkább nem reagálok. Pláne úgy, hogy nyilvánvalóan csak az egyik oldalt ismered / véded.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#37) Ghoosty válasza adlersson (#36) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Te nagyon félreértesz engem, mikor kettős mércét emlegetsz. Pont azt próbálom elmondani, hogy a sztereotipizálás nem egyirányú nem korlátozódik Ázsiára. Csak mivel te azt jobban ismered, jobban a szívedhez nőtt ezért hamarabb észreveszed és jobban zavar. Mivel te magad is megalapozottnak tartod az USA féle sztereotípiákat, ezért azokon keresztül próbáltam bemutatni, hogy miért hülyeség. Ezért tűnhetett úgy, hogy védem őket.

""...perverz képzelgéseket eddig csak távol-keleti szereplőkkel/rajzokkal láttam. Mivel viszonylag sokféle van, ez azt jelenti, hogy jelentős a fizetőképes kereslet rá tehát sokan élnek vele. Szóval ezen ne csodálkozzon senki, hogy leperverzezik a japánokat." - Nem látom az összefüggést (meg egyébként odahaza kortársaim 12-13 évesen ÖKM-et meg Kretént nézegettek, mégse lettek perverzek), de hasonló gondolatmenettel az USA-ban is sokféle fegyver van, tehát jelentős a fizetőképes kereslet, tehát élnek is velük."

Igen, pont hülyeség mind a kettő, de az első miatt kiakadsz, a másodikat meg terjeszted és megalapozottnak tartasz, csak azért, mert volt huszonpár elmeroggyant, idén aki suliban lövöldözött.
Huszonpár ember tettét extrapolálod 325 millió emberre, de fennakadsz azon, ha valaki több ezer túlmunkában elhunytat extrapolál 127 millióra. Ha statisztikát hiányolod, akkor itt van egy Japánról. [link] Ez pont ugyanolyan színvonalú, mint amiket te linkeltél és állítólag minden 5. ember érintett.

(#38) cami][us válasza domos (#9) üzenetére


cami][us
(senior tag)

Az 1% tudja, hogy van amelyik tényleg made in PRC, csak Japánban kerül rá a hang és ott is adják le. ;]

(#39) Ghoosty válasza adlersson (#36) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

" Nyelvek? Bármiféle érzékenység a világ dolgai iránt?"

Most hogy jobban elolvastam a linkelt Business Insider-es cikket, pont az van benne, hogy az egynyelvűség nem is feltétlenül megalapozott, mert a fiatalok jó része beszél más nyelven, meg fejtegetik, hogy ez onnan eredhet, hogy hibás kérdésfelvétel van a statisztikákban.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.