Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
addikt

Ne menj sehová, csak ha fulladsz. Úgysincs idejük veled foglalkozni.
Vírusos megbetegedésre nincs antibiotikum, azt majd a szervezeted legyőzni.
Csak akkor kell lázat csillapítani, ha már KO vagy. A láz segíti a szervezetet legyakni a vírust. Az elmúlt ~20 évben teljesen feleslegesen szedették a népekkel, pár éve hagytak fel ezzel.

(#2) UnA válasza ncc1701 (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

Így van.

De ez a mondat: "-Ilyenkor ha lázas beteg vagyok, antibiotikumot szoktak felírni." – ez nagyon rosszul hangzik, ezért áll így az egészség-tudat a legtöbb embernél, ahogyan. Mert majd csak gyorsan bekapok egy-két pirulát, és majd jobban leszek...

(#3) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Jobbulást, gyors gyógyulást kívánok!

"Körülbelül százmilliárd, a Naphoz hasonló csillag található meg minden galaxisban." https://www.youtube.com/watch?v=McUdml5ZlA8

(#4) Agyturbina válasza UnA (#2) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Attól függ milyen piruláról beszélünk, mert van egy kettő ami tudja ezt ;]
Tulajdon képpen minden betegség legyőzését az immunrendszer kell, hogy elvégezze. Ha ez nem megy akkor azt AIDS nek hívják.

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#5) Agyturbina válasza Eastman (#3) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Volt már sok szép temetés még csúnya halott, te ezt ne akard magadnak.

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#6) Narxis


Narxis
nagyúr

Kitartást, jobbulást! Lélekben veled vagyunk! :(

(#7) nevemfel


nevemfel
tag

A gond az, hogy a feleségem beteg, műteni kellene de most nem lehet az egy napos sebészet szüneteltetése miatt. A másik gond, hogy ott a 8 hónapos kislányom. Igazából miatuk aggódom.

Pozitív kontakt esetén készülj a legrosszabbra. Próbálj meg keríteni valami ismerőst vagy rokont, arra az esetre, ha lerobbannál. Covid esetén könnyen előfordulhat, hogy 2 óra elteltével már levegőt se nagyon tudsz venni, legjobb esetben is napról-napra hullámzó lesz az állapotod. A lázra figyelj, és legyen lázcsillapító-, illetve fájdalomcsillapító. Ja, és ne mozogj, ne mászkálj, főleg ne ki, a hidegbe.

Nobody loves no one

(#8) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
aktív tag

"Előzményekről annyit, hogy a kollégám hétfőn nem jött dolgozni mert belázasodott. Tesztelték, pozitív.
A vele egy irodában lévő kolléga egész héten jött, ott volt órákat a mi irodánkban és egyre jobban köhögött, szerdán már fájt mindene. Hiába mondtuk neki, hogy ne jöjjön így, mindig volt valami magyarázat, hogy ez csak egy kis megfázás, stb..."

Egyszer miután egy ilyen kolléga hármunkat fertőzött le, úgy leugattam, hogy a végén már el akart bújni a saját pólójába, mint egy teknősbéka. :D Pedig akkor még sehol nem volt korona, csak valami sima barátságos mandulagyulladást hozott nekünk, amire nekem ráment a családi karácsonyozásom.

Ha ez bíztat, nekünk is hasonlóan indult a dolog nagyjából három hete, kis torokkaparás némi hőemelkedés, fejfájás, hidegrázás, egyikünknek viszonylag erős köhögés is de csak 1-2 napig tartott, aztán már szép lassan gyógyulásnak indultunk. De egy éjszakám olyan volt, amilyen rossz szerintem az egész évtizedben nem volt, pedig én egész sokat küzdök mindenféle felső légúti nyavalyákkal. Most már szinte semmi sem maradt a tünetekből. Még az orrom folyik egy kicsit, de kb. csak annyira, hogy napi kétszer ki kell fújni, meg a szaglásom nem tért még vissza 100%-ban.

(#9) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Nekem is 2 kollégám van óda korona gyanújával.
Egyik előttem, másik utánam van. Akivel egy műszakban vagyok az meg 2 napot nem jött egyik héten mert piszkosul fájt a háta/vese tájékán. De ez lehet csak huzat volt.

Eddig a főnök volt oda 2 hétig. Tuti ö is koronás volt.
Volt egy email hogy nem csináltunk meg munkát, erre ő azt mondta hogy mindenki fegyelmit kap.
Végére kiderült hogy ott nem dolgoztak ahonnan az email jött. Mi elvégeztük a mi részünket.
Most meg sír hogy korona miatt nem vagyunk elegen és vigyázzunk.

[ Szerkesztve ]

A testem casual, de a lelkem pro. / A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#10) janeszgol


janeszgol
veterán

Te is tudod, hogy elkaptál valami vírusos betegséget. Ez lehet influenza, vagy a Covid-19.
Muterom egyik volt munkatársa (mindketten nyugdíjasok, a volt munkatársa 71 éves, vesebeteg) egy hétig feküdt nagyon erős fejfájással. Ő pozitív lett Covid-19-re, az unokájától kapta el, mert nála volt (ő is pozitív lett, de őt nem nyomta el ez a fertőzés). Utána még gyengeséget érzett pár napig, aztán elmúlt az is.
Én ebből tudok kiindulni. Meg hát ha a kollégáid azok lettek, akkor ugye...
----
Én november elején voltam beteg. 2 napig hőemelkedés, de étvágyam volt. A szaglásom teljesen odalett majdnem 2 hétig (utána kezdett visszatérni, most már érzem a szagokat, illatokat), még a parfümöm sem éreztem. Meg az ízlelésem csorbult. Nem teszteltem magam, nem tudom milyen nyavalyát szedtem össze.
---
Jobbulást!

[ Szerkesztve ]

(#11) Rive


Rive
addikt

Antibiotikum azért hasznos ebben az esetben, mert nem kell neked erre a sz@rra még valami bacis felülfertőzés. Más esetben elég biztonságos csak akkor, ha nem javul, de most jobb megelőzésképpen.

Ha tudsz, akkor szerezz valami véroxigénszintmérőt. Az meg tudja mondani, hogy még okés vagy-e otthon, vagy kórház.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#12) UnA válasza janeszgol (#10) üzenetére


UnA
Korrektor

Ez szinte biztosan koronavírus volt nálad, mert a szaglás elvesztése eléggé egyértelműen azt jelzi. De tesztelni szerintem is felesleges lett volna.

(#13) Kisgépkezelő válasza janeszgol (#10) üzenetére


Kisgépkezelő
aktív tag

Ez a teljes szaglásvesztés elég covidspecifikusnak tűnik. Soha senkitől nem hallottam korábban ilyet, és magam sem tapasztaltam hasonlót.

UnA: Látom közben sikerült ugyanazt válaszolnunk. Szerintem egyébként nem felesleges a teszt. Hátránya nem származik belőle az embernek, előnye viszont annyi van, hogy tényleg 100%-ra tudja, hogy hanyadán áll ezzel a vírussal.

[ Szerkesztve ]

(#14) UnA válasza Kisgépkezelő (#13) üzenetére


UnA
Korrektor

"...hogy tényleg 100%-ra tudja, hogy hányadán áll ezzel a vírussal."

Ez csak egy félelem, tehát felesleges ;)

(#15) janeszgol válasza Kisgépkezelő (#13) üzenetére


janeszgol
veterán

Ha rosszabbul lettem volna, akkor hívok mentőt, vagy elvitetem magam az egyik kórházba, és ott letesztelnek.
Én inkább azok akadok ki, akik lázzal (38+) otthon ülnek legalább 4-5 napja. Miért? Azt már a veszélyesbe sorolom. Olyankor el kell menni a dokihoz vagy a kórházba, nincs mentség.

(#16) Kisgépkezelő válasza janeszgol (#15) üzenetére


Kisgépkezelő
aktív tag

Nem úgy megy. Nem visznek, hanem otthon letesztelnek. Ha meg levésbbé vagy rosszul és van kocsid is, akkor a háziorvos bejelent az egyik tesztpontra, odagurulsz, letekered az ablakot, bedugják a gyorstesztet vársz 10 percet. Ha a gyorsteszt pozitív mehetsz haza, ha negatív, akkor bedugnak egy lassútesztet is és azután mehetsz haza. Az eredményt meg majd utánadküldik az ügyfélkapura. Maga a mintavétel (nekem orrból vették kétszer) mondjuk szar érzés, de 2-3 másodperc alatt megvan, azt ki lehet bírni.

(#17) ncc1701 válasza janeszgol (#15) üzenetére


ncc1701
addikt

Értsd már meg, h a láz önmagában nem veszélyes. Vírusfertőzésre azt mondja a doki, h maradj otthon, igyál forró teát, és aludj. Nincs rá gyógyszer, az immunrendszerednek kell legyőznie. Pihenés, folyadék, sok vitamin tud segíteni. Lázcsillapítás csak akkor, ha már nem bírod.

(#18) janeszgol válasza ncc1701 (#17) üzenetére


janeszgol
veterán

Értsd már meg, a több napos láz vírusfertőzésnél szövődményt jelenthet. Ezt orvos állapítja meg, nem te.

(#19) ncc1701 válasza janeszgol (#18) üzenetére


ncc1701
addikt

Aha, 3-4 nap nem a világ vége. Én ennyiért nem szaladnék dokihoz.

De persze mindenki máshogy viseli. Én 38 fokkal még simán le tudok menni konditerembe, és értelmesen tudok edzeni.

[ Szerkesztve ]

(#20) janeszgol válasza ncc1701 (#19) üzenetére


janeszgol
veterán

Én nem fogom senkiért vállalni a felelősséget. Több ember is úgy nyitott, hogy napokig lázas volt (38 felett), csak lázas száraz köhögéssel, majd tüdőgyulladással kezelték. Ilyen esetleírások mentén én nem marasztalok senkit.
Vizsgálják meg, és ha úgy ítélik egy nincs szövődmény, akkor üljön otthon.

(#21) Ed3r_X_ válasza ncc1701 (#19) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

No offense, ezt mondjuk én se értem. Anno 39 fokkal dolgoztam még, és nem irodán, rendes fizikai melót.

Most átestem én is a covidon, 38,4-ig ment fel a hőmérsékletem, de ez kb semmi volt, a 2 évvel ezelőtti megfázásom rosszabb volt.

37,6 körül amúgy is csak hőemelkedésről beszélünk tudtommal, az meg még bőven kibírható.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#22) ncc1701 válasza Ed3r_X_ (#21) üzenetére


ncc1701
addikt

Asszonnyal mi még február közepén estünk túl rajta, szintén két napig volt 38 fok, nem nagy kaland. Pénteken nem mentem melózni, hétfőn már nem volt bajom, mentem is edzeni. Utólag szerintünk covid volt, de akkor még hivatalosan nem volt az országban, de az összes jellemző tünet megvolt.

(#23) Met


Met
veterán

Még este vettem egy meleg lábvizet
Hány litert és mennyibe került?:D

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#24) TeeBee73 válasza Met (#23) üzenetére


TeeBee73
őstag

Lábvíz. :)

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#25) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Szakadok.

A testem casual, de a lelkem pro. / A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#26) Adamyno válasza Met (#23) üzenetére


Adamyno
tag
LOGOUT blog

Őszintén szólva... valószínűleg az ország egyik legdrágább lábvize volt :D
Ilyen 900Ft/m3 áron mérik.
De szerintem drágább volt a tusfürdő amit belenyomtam :DDD

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#27) Ghoosty válasza UnA (#12) üzenetére


Ghoosty
őstag

Pár éve volt egy komolyabb megfázás jellegű betegségem, aminek következtében teljesen eltűnt a szaglásom. A tömény ecetnek sem éreztem a szagát. Akkor még COVID-ot még hírből sem ismertük, szóval van még olyan betegség, aminek a tünete a szaglás elvesztése. (Azóta már helyrejött.)

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.