Hirdetés

2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) deske76


deske76
csendes tag

Szia

Teljesen egyet értek veled, én is állok mind két oldalon, adtam és vettem én is termékeket és azt kell mondjam, hogy eddig, mindig minden gördülékenyen ment, nem volt fennakadás. Inkább többet olvastam ilyen esetekről.

Az írásod mindent elmond a mai hardveraprós kereskedelemmel, de más oldalon is fellelhetőek ezek az esetek. Szerintem nem lehet nem elkerülni ezeket az eseteket, mert mindig lesz valaki, akinek valami miatt nem jó, vagy mert rossz napja volt, vagy valamiért csak akkor érzi jól magát, ha ezeken a pontokon végigment :D

Sajna a postázást már sokan kezdik elhagyni, vagy eleve olyan dolgokhoz kötni, ami meg másokat sért, mert még nincs nekik mondjuk xy pozitív értékelésük, stb. De aki az ország másik feléből vesz meg valamit, nem tudja elkerülni, de itt inkább használatos a csomagküldő vagy csomagpontok használata.

Engem igazán az bosszant fel, amikor az illető írja, hogy privát üzeneteket többet olvassa, majd ezekre az üzenetekre cseszik vagy csesznek válaszolni, ha én el szeretnék valamit adni, akkor mindent megteszek, hogy elérhető legyek, esetleg írja ki mikor tud válaszolni, munkaidő vagy egyéb ok miatt, vagy akkor írjon ki más elérhetőséget is, hogy könnyebb legyen a kommunikáció.

Én amondó vagyok, hogy igenis, be kellene iktatni a hirdetés feladásánál, hogy kötelező legyen egy telefonszám vagy egyéb elérés beírása, így aki üzletelni szeretne, had ne várjon már órákat esetleg napokat ha a feltett termék mindenképp kell neki. Telefonon hamarabb le lehet bonyolítani mindent és gyorsabb is.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 7 4/64 -PFGEU6XM - MIUI Global 12.0.2.0 Stabil

(#2) Freiherr


Freiherr
őstag

6%-os jutalék a Vaterán?Menjenek a picsába akkor...

Back to the future

(#3) nullpoint


nullpoint
senior tag

Itt is be kéne vezetni hogy személyigazolvány és lakcímigazoló, adókártya a hardveraprós regisztráció feltétele.

Akkor könnyebb lenne a csalókat kiűzni, és az újrareget megakadályozni.

Persze ehhez nagyon nagy szükség lenne arra hogy az oldal üzemeltetői is biztonságossá akarják tenni a piacteret.

(#4) Lauda válasza nullpoint (#3) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt hogy valósítanád meg? Photoshoppolok egy személyit és lakcímkártyát. Te hogy szűröd ezt ki?

(#5) SunyaMacs válasza Lauda (#4) üzenetére


SunyaMacs
aktív tag

Tavaly adategyeztetéskor állami adatbázisból nézte a hitelességet

(#6) Gdi válasza SunyaMacs (#5) üzenetére


Gdi
senior tag

Akkor kinéz egy hiteleset és arra photoshoppolja.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#7) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Csak pontokba szedve reagálnék.

1, én nem szoktam nézegetni, mikor lép be az eladó/vevő és mikor nem. Lehet más dolga van csak benézett vagy én többedik vagyok a sorban. Elfogadom.
2, Írd ki a nincs alkut. Még akkor is jöhetnek Biznisz Menek, de a többség érti.
3, Ez a pofátlanság legalja. Az ilyen emberekkel nem kell foglalkozni, csak tiltóra tenni.
4, Ezt a licitálós dolgot meghagynám a vaterára. Az eladónak legyen egy elképzelése arról, mennyiért akarja eladni. Ha alul árazott és még nem foglalta le senki, vegye le a hirdetést, majd tegyen ki újat (és nem a régit átírva). Ha foglalták, akkor meg adja oda annyiért.
Az utolsóra nem reagálok.

Én már inkább csak vásárolok, eladni macerásabb lett. Hál istennek tényleg korrekt eladókat fogtam ki. Egy panaszom volt, letiltott telefon, de mivel áron alul vettem (bőven alatta, minden másban tökéletes volt), így nem érdekel a dolog.

(#8) janeszgol válasza Freiherr (#2) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Soknak tűnik, de cserébe ellenőrzöttebbek az emberek, plusz telefonszám kötelező megadása kell a vásárláshoz (még a regisztráción kívülihez is). És mindet csak egyszer fogadja el a rendszer, mert tiltólistát vezet. (Ezt nem merem biztosra írni, de logikus lenne, ha X időnként - mondjuk 1-2 évente - levennék, mert egy idő múlva mind elfogy.)

(#9) petipetya válasza janeszgol (#7) üzenetére


petipetya
nagyúr

Szintén.
- Ha 24 órán belül nincs válasz, akkor nem foglalkozom a dologgal, legyek eladó vagy vevő.
- Vevőként mindig megkérdezem, odaadja-e ennyiért vagy annyiért (fix összeget mondok). Nagyjából annyival kevesebbet ajánlok, amennyit én is engednék. Például egy 3.000 Ft-os cuccot eleve 3200-ért tennék fel az alku miatt. Ha pedig le van fixálva az összeg, akkor az szent és sérthetetlen.
- Ha eladóként több üzenetet kapok, akkor az érkezési sorrendet vetem össze az illető hardveraprós/mobilarénás múltjával, és ebből kialakul egy sorrend. A második helyezettnek pedig elmondom, hogy van egy vevő, de szólok ha nem veszi meg és még aktuális - vevőként ugyanezt elvárnám.

Nagyjából ennyi.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#10) djyuri válasza janeszgol (#8) üzenetére


djyuri
őstag

Ellenőrzöttebbek???
Úgy vágtak át 3-szor is tavaly, hogy csak pislogtam :D
Indok1: Bocsi,de építkezem. Kellett a pénzed.
Indok2: Nem érdekel!
Indok3: Sajnálom, így alakult.

A Vatera és a rendőrség se csinál semmit :D Kinyomtattam a beszélgetést, adatokat, Címet, telefonszámot. Két esetben a személyit és bankszámla számot is. Úgy elhajtottak dunakeszin a rendőrségről, hogy én éreztem magam elszégyellve :D Milyen ellenőrzés??? :D :))

(#11) Lauda válasza SunyaMacs (#5) üzenetére


Lauda
félisten

Ez hogy jön ide? A ph nem fér ehhez hozzá és egyébként sincs személyes találkozó.

[ Szerkesztve ]

(#12) AAntii válasza janeszgol (#7) üzenetére


AAntii
őstag

Az első esetnek számomra akkor van jelentősége, ha tényleg sürgősen kellene valami. A vásárlási szándékomon már a privát üzenet megírása előtt agyalok annyit, hogy maximum a második üzenetben már a bankszámla számot kérjem és a címemet adjam meg, így ha írok másnak is könnyen előáll az a helyzet, hogy mindkettőt vihetném és akkor a megveszem üzenet után írhatnám rögtön, hogy ja bocs, mégsem.
Nem, sajnos a többség sem érti. Fix ár a hirdetésben direkt kiemelve, 12 üzenetből 10 teljesen figyelmen kívül hagyta (ez a legutóbbi két hét termése). Ilyenkor persze elgondolkodhatnék azon, hogy biztos sokért tettem fel, de ennél a cuccnál pont úgy alakult, hogy az enyém az egyik legolcsóbb.
A 1155-ös korszakban két alaplapot vettem innen, mindkettőt hibátlanként hirdették, ehhez képest az egyik használhatatlan volt az elhajlott lábak miatt, a másik működött, p67-es lapként a tuninggal sem volt gond, de két láb csálé volt, csak szerencsére jól érintkezett még ennek ellenére is. Illetve egyszer nem kaptam meg amit vettem. Összességében kb. 60 megvett hardverhez képest a három problémás eset nem is számít soknak.

@nullpoint: szerintem ha lenne erre jogi lehetőség, akkor sem lehetne kiszűrni a csalókat. Nagy a család, ma a saját adataiddal csalsz, holnap anyádéval, stb. stb. A csalók elleni küzdelemben a leghatékonyabb megoldás a közösség ereje, sokan nézik rendszeresen a hirdetéseket és a nulla napos újoncoknál piaci ár 60%-ért hirdetett cuccoknál hamar megjelennek az önkéntes csendőrök, akik hozzászólásban jelzik, hogy vigyázzanak vele. A hirdetésekhez fűzött negatív, mindenki számára látható hozzászólásokat közül szerintem ezek abszolút helyénvalók és nem hiszem, hogy bárki kapott volna büntetést akkor, ha egy potenciális csaló üzletét akarta rontani. Ha pedig jelented a gyanús hirdetést, egy-két órán belül valamelyik moderátor intézkedik. A már említett jutalékos oldalnál kb. 5 éve húsvétkor volt egy csaló, akire felhívtam a kedves vezetőség figyelmét. Történt ez a hosszú hétvégét megelőző utolsó napon. Húsvét hétfőig kb. 2 millióval húzta le az embereket, mert nem foglalkozott senki a panaszommal. A helyzet itt szerint egész jó ilyen téren.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#13) SunyaMacs válasza Lauda (#11) üzenetére


SunyaMacs
aktív tag

A 200 ezer SIM kártyát vevő hajléktalan miatt a kormány bevezette az adategyeztetést. A telkók az állam adatbázisából nézték a személyes adatokat, vagyis hiába írtál be hamis adatokat, nem fogadta el.
De a PH-nak nyilván nem lesz hozzáférése az adatbázishoz addig, ameddig nem lesz ilyen fajta törvény az apróhirdetési weboldalakra. És ahogy írta AAntii, lehet a család adatait is használni.

(#14) Lauda válasza SunyaMacs (#13) üzenetére


Lauda
félisten

Nem is lesz ilyen törvény, felesleges is. Ellenőrizhetetlen, követhetetlen, értelmetlen lenne az egész ahogy van.

(#15) janeszgol válasza djyuri (#10) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Azt nem mondtam, hogy nincs csalás. A kedvencem (nem én estem bele, hanem linkelték): Miért nem nézte meg vásárlás előtt, hogy kitől vásárol. Ezt a vatera írta annak, akinek lenyúlták a pénzét. Szép.
De attól még tartom magam ahhoz, hogy biztonságosabb. Itt a sokadik reggel is úgy versz át embereket, ahogy akarsz. Akár ugyan azzal a telószámmal és számlaszámmal, akár több ezret. Ott mindkettő paraméter listás vagy kapcsolattal (az 1 a tiltó).

(#16) asdf_ válasza Freiherr (#2) üzenetére


asdf_
veterán

6%-os jutalék a Vaterán?Menjenek a picsába akkor...

Hahh, nezd meg, mi marad nalad egy ebay-es ertekesites utan. Pillaznal alaposan...
(ebay jutalek+paypal jutalek+paypal szar arfolyamon valtja a penzt= kb. 18%)

(#17) hege8888


hege8888
aktív tag
LOGOUT blog

Hálistennek többnyire vevőként egyszer csúsztam a Léhàrt/Zsaxn sztoriba, 12000 forintom bánta. A többi eladó mind korrekt volt, le a kalappal.

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#18) Oldman2


Oldman2
veterán

Egy jó kis stroy, igaz nem Hardverapró, de akár itt is megtörténhetne.

Feltettem egy működőképes öreg P4-es gépet, hogy ingyen vihető...

Valaki jókor volt jó helyen, lecsapott rá. Át is utalta másnap a csomagköltséget, de a postacímet azóta sem.
Azóta bármikor ráírok, meg van sértődve, hogy ne zavarjam (a köreit).

Mindez 2018.02.24-én kezdődött. Ma (holnap) már április van. A cucc becsomagolva azóta már kezd nagyon útban lenni...

(#19) llax válasza djyuri (#10) üzenetére


llax
senior tag

Igen, ellenőrzöttebbek. De az ellenőrzés részben a Te dolgod is és ehhez elegendő információt ad a Vatera, ill. a trükközések ellen is hatásos megoldásai vannak (bankszámlaszám visszaigazolása + a jutalék miatt nem lesznek százával "sikeres" fake eladásai).
Sok éve regisztrált, sok terméket értékesítő, jó értékelésű eladótól viszonylag biztonságosan lehet vásárolni.

(#20) llax válasza Lauda (#14) üzenetére


llax
senior tag

Egy bankszámla ellenőrzés részben kiválthatja a személyes adatok ellenőrzését (utalj át 100Ft-ot az üzemeltetőnek egy neveden lévő folyószámláról).

(#21) AAntii válasza llax (#19) üzenetére


AAntii
őstag

Én a Vateráról akkor iratkoztam ki, mikor 60 sikeres, nulla panaszos adás-vétel után szerették volna elkérni a személyi igazolványom scannelt másolatát, illetve a lakcímkártyámmal kapcsolatban ugyanezt adategyeztetés céljából.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#22) llax válasza AAntii (#21) üzenetére


llax
senior tag

Én erre azt mondom: Ez még nem a világ vége... Egy kevésbé tisztességes szándékú egyén még ennyire sem örül az ilyen intézkedéseknek.

Az alaplapos példádra:
Egyre többször sikerül olyan cuccot vennem (nem csak Vaterán), ami ugyan használható, de az egyszerű használatból adódó kopásnyomoknál (ami normális - nem bontatlan dobozosat vettem) azért több probléma van vele, ami nem lett megemlítve a leírásban. Olyan dolgokról van szó, amit még 5-6 évvel ezelőtt egy igényesebb eladó a leírás mellé külön le is fotózott. Ilyen pici hibás dolgokat véve régebben inkább "pozitívan csalódtam". No ez mára kiment a divatból... (az Ebay-en, Nyugat-Eu.-ból vásárolva kicsit jobb a helyzet)
Egyre többen hanyagolják a termékről készült fotót is (miközben eszköz egyre inkább lenne hozzá), betesznek egy neten talált gyári/webshopos termékfotót, de néha már annyit sem (termékfotót én is találok, sőőőt, a gyári adatlapot is sokkal hamarabb láttam, mint azt a hirdetést). A hiánygazdaság felénk már csak történelem, de némely eladó úgy viselkedik, mint ha abban élne - a vevő kussoljon, inkább örüljön ha kap valamit. Akinek az én pénzem kel, az dolgozzon meg érte :)

Vásárlás/leütés/privát üzenet előtt szokásom megnézni az eladó adatlapját és a többi hirdetését is (nem csak hátrálás, de plusz vásárlás is lett már ebből, többször is). Aki egy másik hirdetésében pl. sok éves, maga idejében is max. középkategóriás PC alkatrészt "gémernek" hirdet, vagy "van középen néhány hibás pixel, de a használatot nem zavarja" (any*d nem zavarja...) jellegű hirdetései vannak, azt hagyom azonnal, még akkor is, ha a keresett cucc hirdetése egyébként korrektnek tűnik (ezek után inkább csak "tűnik").

Vásárlóként "azonnal intézkedő" vagyok. Ezt nem várom el az eladótól, a pénz érkezése utáni 2-3 napon belüli feladást nem tartom késésnek. De aki a mindenféle fenyegetés mellett határidőket szab a hirdetésben, annál a pénz érkezését követő munkanapon finoman rákérdezek a feladásra :) (ha mást sürget, sürgesse magát is - tapasztalatom szerint pont az ilyenek nem szokták) Persze ilyentől eleve csak akkor vásárolok, ha éppen mástól nem tudok. Hiába nem érint a fenyegetőzése, nekem nem tetszik. (lehet kulturáltabban is határidőket szabni).

(#23) AAntii válasza llax (#22) üzenetére


AAntii
őstag

Én sem tartom késésnek, kivéve ha kifejezetten abban állapodunk meg, hogy másnap feladja. A magam részéről, hogyha már a számlámon van a pénz, de még nem tudom feladni én kellemetlenül érzem magam annak ellenére, hogyha nem valami hirtelen dolog jön közbe előre jelezni szoktam, ha nem tudom feladni már másnap. Mindenkinek más az ingerküszöbe a személyes adataival kapcsolatban. Nekem nem fér bele, hogy egy piactér ki tudja milyen módon tárolja vagy felhasználja a személyes adataimat. Nem gondolnám, hogy amint látják, hogy az vagyok aki a megsemmisítenék a személyimről készült scant. Az említett két alaplapot itt adtam el, de fel sem merült bennem a trükközés, makroképeket töltöttem fel a hirdetéshez, hogy mindenki lássa mit vesz és a két elhajlott lábas történet esetén együtt tud e élni a hibával. Most pl. a videokártyáimról nem csináltam képet, mivel teljesen gyári állapotban vannak, nem láttam értelmét. Amivel az ember nem kerül fizikai kapcsolatba (pl. kopott telefon) vagy kifényesedett touchpad laptopoknál nem igazán tud az állaga romlani.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#24) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

A helyszínen alkudozós ami a legjobban felingerel. Nemrég hirdettem egy laptopot, írtak többen, volr rá kb. 5 érdeklődő. Az egyik nem alkudott, de személyesen akarta megnézni (hogy tetszik-e a lányának vagy mittudomén), de nem Budapesten, hanem vidéken. Pont jártam arra, gondoltam elviszem neki, ő volt az első aki nem alkudott, legyen, jegelem. Bár kicsit furcsának tűnt hogy elejtette, hogy ha tetszik-e a tudomisénkinek meg így meg úgy, de annyira nem tűnt komolynak. Gondoltam, ha tetszik - nem tetszik alapon akarna valaki vásárolni akkor bemegy a Media Marktba aztán kinézi a legcukibbat.

Épp mielőtt indultam volna vidékre, felhívott egy korrektnek tűnő srác, hogy Ő most azonnal vinné, alku nélkül, mondjam meg hol vagyok, és idejön érte azonnal. Udvaraisan elutasítottam, hogy valakinek már odaígértem. Közben kiderült, hogy mégsem kéne vidékre mennem, de hát ha megígértem, akkor nincs mese, elviszem.

Így is lett, jön az átadás pillanata, odasereglik az egész család meg a szomszéd is kb., az célszemélynek tetszik, legalábbis úgy tűnt. Erre megjelenik a profi hardverszakértő, hogy a haverja laptopjára is az van írva, hogy snsV, meg, hogy Ő bizony mindent tud erről és majd jól átnézi és majd jól visszafizethetem ha így meg úgy. Persze, ha az egy hét próbagarin belül valami előjön, minden probléma nélkül. Ha azon túl, akkor viheted a hivatalos szervízhez, drágám. Erre elkezdett pofázni, hogy Ő bezzeg kereskedő és ismeri a törvényeket, és ha nem tetszik (!!), akkor két hétig még visszaadom a pénzt. Annyit válaszoltam, hogy ha nem tetszik, azt most döntöd el. (Ha meg egy hét után találod ki, hogy nem "tetszik", akkor jól elküldelek anyádba, aztán hajrá.) Aki egyébként meg is jelent nemsokára (mármint a kedves édesanyja, valamelyik résztvevőnek), akinek volt pofája nekiállni alkudozni. Érted, alkudozni, egy termékre, amire a hirdetési helyén több azonnali vevő lett volna, én meg elhoztam több mint száz kilométert ezeknek a világtalanoknak. Vagyis lehet az utóbbi én voltam. Akkor szépen nekiálltam összecsomagolni a cuccot, de végül nagy szájhúzások közepette előkerült a megbeszélt összeg. Írattam egy szerződés, hogy én is védve legyek az esetleges szivatásoktól, aztán leléptem, még mielőtt leütnek, vagy nem tudom. A némber még tett valami megjegyzést amikor kiléptem az ajtón azzal kapcsolatban, hogy nem engedtem az árból (nem túl szép szavakkal). Fel sem vettem, elég hirtelen haragú vagyok, ugye nem jönne ki jól, ha a saját házában pofozok fel valakit...

A laptop egyébként tökéletes állapotban volt, értekelést azóta sem kaptam, a megkereséseimre nem válaszolnak. Azokat a teljesen normális PH-sokat sajnáltam, akik ezek miatt lemaradtak egy jó gépről. Visszatekintve inkább elpostáztam volna a tizenéves srácnak az ország másik felébe tizenöttel kevesebbért, mert Ő tisztelettudóan kommunikált velem. Csak ennyi. Mindenki üzleteljen óvatosan!

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#25) bazsi83vp válasza llax (#22) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Na ja... a hibás pixel az hibás pixel.
Az új gépeknél is írja némelyik bolt is... az x-y szabvány ennyit megenged. A törvény meg nem engedi meg és az az erősebb.

(#26) llax válasza AAntii (#23) üzenetére


llax
senior tag

"makroképeket töltöttem fel a hirdetéshez, hogy mindenki lássa mit vesz"

A korábban írtak (kizáró okok) mellett még az ilyen alaposságot keresve szoktam megnézni az eladó számomra egyébként érdektelen hirdetéseit. (no nem mindet, meg nem napokig böngészve) Miután egy termékre felmerült valamilyen igény, választok hozzá kereskedőt is :)

"Mindenkinek más az ingerküszöbe a személyes adataival kapcsolatban."

Nálam nem annyira ingerküszöb, inkább helyzet kérdése. Nem zavar, ha egy hivatalosan működő cég ismeri az alapvető személyes adataimat, különösen nem akkor, ha az alapvetően jó célokat szolgál. Az alapvető személyes adatok (szig., lakcímkártya), "csak" száraz adatok, egyedül a tárolás biztonsága az, ami miatt meggondolandó a kiadásuk (rossz kezekbe ne kerüljön).

Sokkal jobban zavar a "felhasználói szokások gyűjtése". Ezek szerintem sokkal "személyesebb" adatok, mint az a néhány karakter a személyi igazolványban. FB, Google, MS, pontgyűjtő kártyák, de legjobban a reklámszolgáltatók tevékenységét (a háttérben adatokkal kereskedés) tartom irritálónak. Soha, semmit nem vettem még személyre szabott (sem egyéb) reklám miatt (felmerül valami igény -> keresek rá megoldást).
Mióta a műsoridő negyede-harmada reklám, nem nézek tévét (jó sok éve - kivéve F1), nem hallgatok rádiót (ugyanakkor a hobbijaimnak külön műhelyt kellett összehozni - most is onnét írok). A közel 30 éve járó megyei napilap előfizetése tegnapelőtt lett felmondva.
Kb. annyi reklám, mint az ingyenes napilapokban, mostanában még több, teljes oldalas fizetett politikai hirdetések, stb., a külföldről átvett hírek kb. Google fordító szint, ami után a nyelvhelyességet kissé kipofozták, ugyanaz a folyamatos színvonal esés, mint az online újságírásnál. Ezért fizetni??? Mondjuk alternatív gyújtóson még gondolkodni kell :)

(#27) janeszgol válasza Tomi_Sci (#24) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Az ember szíve ilyenkor összeszorul, hogy egy (általad leírt, de én bízom benne) nagyon megkímélt cucc ilyen idióta vademberek kezébe kerül. Vétek. Az a szagértő egy idióta lehetett. Egy jó szakértő akkor szól, ha tudatában van valaminek. Én adtam el egy 6 éves notit, BGA hibával, de minden más oké volt. Hát a fickó semmit nem szólt a két szián kívül. Magabiztosan nézte, én próbáltam beszéletni közben, megtudni mi jár a fejében. Odaadta a pénz és azt mondta, szia.

(#28) betalokk válasza deske76 (#1) üzenetére


betalokk
tag

Használt termék esetén lehet gond a postázással: az ilyen terméket személyesen érdemes megnézni, az utólagos viták elkerülése végett. Meglepődve tapasztalom, hogy ez sokakat nem érdekel (engem viszont igen), az sem, hogy eleve nem jeleztem postázási szándékot. Aki nem hajlandó rászánni az időt, energiát a személyes átvételre, nem tartom komoly üzletfélnek; igenis látni kell, hogy miért fizet.

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#29) flymi válasza Oldman2 (#18) üzenetére


flymi
addikt

Küld el nekem, tiszta haszon! ;)

Termék személyes átvételekor vagy átadásakor az esetek jelentős %-ban meglepődök, hogy az üzenetváltások után bizony nem erre az arcra számítottam. Szerencsére (gyors lekopogom) eddig csak egy problémázó vevőm volt, minden más esetben korrekt eladókat vagy vevőket fogtam ki. :C
Azért a postázásnak is megvannak a maga előnyei, meg hátrányai is.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#30) AAntii válasza flymi (#29) üzenetére


AAntii
őstag

A személyes átvételhez kapcsolódva: az ember szerintem megválogatja kit enged a lakásába, ha pedig nem tudod a személyes átvételnél megnézni, hogy tényleg működik pl. a videókártya, akkor nulla biztonságot nyújt. Arra kár alapozni, hogyha személyesen veszed át akkor a személyes kontaktus miatt kisebb eséllyel vernek át, mert szerintem ezen sok nem múlik. Hozzátenném a mundér becsületének védelme érdekében, hogy a ph-n is van rengeteg olyan ember, akiknél felesleges időpazarlásnak érezném a személyes tesztet, mert 100-200 üzlet van mögöttük és még csak elégedetlen vásárlójuk sem volt. Ha pedig olyan településen laksz, ahol a ph-n szereplő összes helybéli embert az egy kezeden meg tudod számolni kénytelen vagy a postára hagyatkozni vagy soha nem fogsz tudni semmit sem venni. Az MPL futár nekem nagyon bevált, időben megérkezett eddig minden, olyan állapotban ahogy feladtam.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#31) Dr. Romano válasza AAntii (#30) üzenetére


Dr. Romano
veterán

"az ember szerintem megválogatja kit enged a lakásába..."

Senkit! 10+ éve üzletelgetek itt hébe-hóba, de mindig egy mindenki által ismert helyszínen (vasútállomás stb.) helyszínt beszéltem meg.
Oké volt olyan hogy házhoz mentem/jöttek, de akkor is az utcán zajlott a biznisz. :)

(főleg a mútkor amikor lomot hirdettem ingyéé és azonnal jöttek is utánfutóval az Uruk-hai harcosok ;] )

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#32) llax válasza betalokk (#28) üzenetére


llax
senior tag

"eleve nem jeleztem postázási szándékot"

Vevőként nagyon zavaró tud lenni, ha nincs az átvétel és/vagy szállítás határozottan megjelölve. Több olyan embertől vásároltam sikeresen postázással, aki a postázást nem jelölte külön, de nem is írt olyat: "csak személyes átvétel" vagy "nem postázom". Így viszont - mielőtt bármi más szóba kerülne - kénytelen vagyok egy extra kérdéssel kezdeni...

"Aki nem hajlandó rászánni az időt"

Végül is egy szabolcsi faluból megéri elmenni Budapestre (Dunántúlra, vagy akárhova 30-50km-nél messzebb) egy párezer - néhány tízezer forintos cuccért. Mennyibe kerül 40l benzin??? :) (megsúgom: 8-15 darab posta/futárdíj, de nekem még a megyeszékhely is egy méretesebb-nehezebb csomag postaköltsége és min. 2 órás program, persze oda még elmegyek a cuccért - közben megnéztem a buszjegyárakat: még benzines kocsival is olcsóbban megúszom...)
Szóval legyen egyértelműen odaírva, hogy nem postáz az eladó (ami megérthető), vagy küldje a számlaszámot, csomagolja a cuccot.

Nálam még valami a postázás mellett szól: nincsenek szóbeli megállapodások... (ami ugye elszáll... emiatt telefonálni sem szeretek)

[ Szerkesztve ]

(#33) flymi válasza AAntii (#30) üzenetére


flymi
addikt

Én nem szoktam a házban fogadni senkit, max a kapuban, személyes átvétel legtöbbször nyilvános, semleges helyen. Ha én adok el, akkor tesztelem a működését és erről képet is teszek fel. Aztán vagy elhiszi vagy nem, az már a potenciális vevő dolga, az értékeléseim mindenesetre magukért beszélnek. Ha pedig vevő vagyok, akkor nagyjából ugyanezt várom el.
Személyes átvételnél úgy értettem, hogy 5-10 üzenetváltás után megjelenik egy szakadt kombiban, munkásruhában egy kétajtós szekrény típusú ürge, egy olyan környéken, ahová éjjel valószínűleg az orrodat sem dugnád ki. De amúgy korrekt az arc, csak nem erre számítottál első körben. :DDD
Postázás kényelmesebb és én is jobban szeretem, de néha (~évente 2x) csinálok bevásárló körutat, mondjuk veszek 6-7 holmit és mind Pesten van akkor felmegyek, olcsóbban kijövök mint ha mind postáznák darabját egy Mátyásért, mert vonaton ingyen utazom, egy 24 órás jegy meg 1650.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#34) Lacc


Lacc
aktív tag

1. Az 1 Ft-os hirdetés a legundorítobb amit itt az eladók művelnek. Ez a titkolozás, húzzuk egymás idejét, hívjam fel én telefonon őt, hogy megtudjam az árat stb. Szerintem aki 1 Ft-ért hirdeti meg legyen kötelezhető arra, hogy annyiért is adja el!
2. A merevlemez szekciót bekéne tiltani a Hardveraprón, 3-szor próbáltam venni merevlemezt, mind a 3-szor átbasztak, személyes sem garanacia, látod, műkődik minden, kivülről is, de 1 hét után tönkre megy, szétszedtem, akkor láttam, hogy gányolták a vezérlőt, 2-szer meg utalással, OTP és MagNet bankszámla, a Rendőrség nem akadt a nyomukra, így ejtették a dolgot, legalább 10 pirospontosak voltak és pár éve regisztráltak.
3. Budapestiek utazási undora az egyik amit nehéz elviselni, tanultam, éltem, dolgoztam Budapesten, de ez amikor én voltam a vevő vagy az eladó, és akkor sem hajlandó Budáról átmenni Pestre forgalmas részre, metróval is megközelíthető az már mindennek a teteje.
4. Vevő helyben szétszereli a cuccot, mert hogy ő látni akarja, meg ezt meg azt a hibát nem látta, és emiatt 5000 Huffal kevesebbet adna, ez undorító, elsőnek is a hibáról volt kép, nagy, külön el is küldtem neki. A másik meg én szívesen szét kapom a laptopot lefotozom, de ne a BurgerKingbe szedjük már szét, úgy hogy még vadidegenként ki sem fizetted... akkor gyere le vidékre nálam lehet, de nem ott ahol valaki véletlenül kiborítja a koláját, meg majd én szétkapom, nem kell hogy egy marha szétkarcolja véletlenül stb.

[ Szerkesztve ]

(#35) Pepe78


Pepe78
senior tag

Sziasztok.

Számomra ami igazán megfoghatatlan az a kötelező 3 nap próba gari..

Nekem volt már vitás esetem sajnos ebből korábban.

Hiszen hiába adok én el jó alkatrészt , pl VGA-t ha a vevő tudatlan.
Tételezzük fel, hogy beszerelni még be is tudta , de még matat valamit a házban csavarhúzóval miközben megy a gép. 1 mp és már is összezár valamit és bumm a VGA kuka.

Majd jön, hogy vedd vissza mert rosszat adtál el.

Hát ez egy számomra elfogadhatatlan helyzet.

pepe78 felhasználónak 146 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#36) djyuri válasza Pepe78 (#35) üzenetére


djyuri
őstag

Üdv.
Jól megfogalmaztad. És amikor ott a helyszínre elutazva kimérem neki és tudatosítom benne,hogy ő volt a lúzer és lám hibatlanul üzembehelyeztem az ő RIG bányagépét úgy,hogy nekem az volt az első rig,amit élőbe láttam és ő állítja,hogy tucatot összetett már. Néha nem tudom hogy találnak el wc-re az emberek.

Meg a fillérb*szók. Egy milláért! Egy milláért vesz VGA-akat. És még majd félért VR szemüveget. De a 60 ezret érő tápegysébgől a 30-es árából a helyszínen kitalálja,hogy alkudik. Kihasználva,hogy leutaztál 3 órát az életedből. (Sehol az életbe nem talál jobb tápot annyiért)
Egyszer elviseltem ezt. De a másodiknál hanyatt belöktem a fószert a lakása ajtaján és sarkonfordultam haza. Még aznap eladtam a következő vevőnek a sorban,aki két kézzel ujjongva adott érte 35-t.
Akit belöktem az ajtaján az 500+ piacos tag volt (remélem magára ismer a suttyója)
Akinek meg eladtam, az 5 pozitívval rendelkezett.

[ Szerkesztve ]

(#37) AAntii válasza Pepe78 (#35) üzenetére


AAntii
őstag

Külön eset, mikor a próbagaris 3 nappal úgy él valaki, hogy előadja, hogy kompatibilitási gondjai vannak, de mivel nem biztos benne, hogy nem az alaplapra vezethető e vissza, ezért ugyan, vedd már vissza a cuccot. Ez a találtam másikat olcsóbban, vagy beesett az ablakon még tízezer és tudok venni drágábbat, így a tiédet kend a hajadra kategória.
Ha garantálva lenne a személyi igazolványos nyilvántartás során az adatok normális kezelése én nem lennék ellenére. Egyfajta evásárlási jogosítványként nyilvántartva.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#38) Energie X


Energie X
őstag

Vannak érdekes emberek az biztos.
Az alkudozókkal nincs nagy gond, megpróbálja és ha meggyőz akkor rendben, kivéve ha tényleg annyira alacsony áron adom. Ha viszont nem tud/akar normálisan kommunikálni akkor hagyjuk, függetlenül attól hány értékelése van.
Pl.: hirdetek valamit kapok 1 privátot: szia xxk érte? Válaszolok, hogy nem igazán értem mit akar. 3-4 szóból álló üzenetekkel válaszolt.. Namondom megnézzük. Látom biznisszmen sok pozitív értékelés. Oks beszélek vele normálisan biztos csak rossz napja volt vagy siet. Hááát kellett váltani egy pár privátot mire kiderült mit is akar. Neki ennyit ér meg. Szépen leírtam, nekem ez így nekem nem éri meg és elköszöntem. Ha nagyritkán hirdetek valamit akkor minden második hw-emnél megtalál egy ilyen.
A másik kedvencem amikor szó szerint pár száz ft-on múlik a buli. Volt olyan, hogy 200Ft miatt nem vették meg. Röhögtem, hogy egyszerűen ilyen emberek vannak.
Viszont találkoztam nagyon rendes kollégákkal is akikkel valóban érdemes üzletet kötni. Nekik minden tiszteletem :)

(#39) flymi


flymi
addikt

Szerintem vannak kritikusabb termékek, ahol több neandervölgyibe és bizniszmenbe lehet botlani. A korábbi hasonló bejegyzések alapján ilyennek mondanám a laptop és a telefon kategóriát.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#40) llax válasza flymi (#39) üzenetére


llax
senior tag

Telefon témában az eladói oldal sem jobb... Nem is mernék hirdetésből, kéztől venni :) Vagy 10.000 eladás után legyen 101%-a :)

[ Szerkesztve ]

(#41) flymi válasza llax (#40) üzenetére


flymi
addikt

Egyszer vettem innen apróról egy telefont a húgomnak 0 értékeléssel bíró tagtól, fostam is rendesen, de elhozta házhoz, tip-top volt, gyári fióliával, talán csak bekapcsolva volt egyszer, rendben volt a masina. Még értékelést sem kért. Kellemeset csalódtam szerencsére. :)

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#42) llax válasza flymi (#41) üzenetére


llax
senior tag

Nekem meg van egy Kínából vásárolt, jelenleg 4,5 éves készülékem, aminek kb. 1,5 éve keresem az utódját (kicsit frissebb hardver és szoftver kellene). Ebből gondolom sejthető az is, hogy nem viszem túlzásba azt a keresést... A készülék rendelkezik olyan (fizikai) tulajdonságokkal, amit szeretnék viszont látni az utódnál is (nagyon leszűkíti a kört és emiatt maradt közel újszerű állapotban a mostani). Az ilyen új készülékek abban az árkategóriában mozognak, amit nem mernék olyan körülmények között használni, mint a jelenlegit. Túlárazott / keveset tudó és emellett vaskos strapatelefon nem kell, kínai vonalon nem jött utódja a meglévő típusnak (elődje volt, reménykedtem, hogy folytatják a sorozatot, de nem így történt).

Nem sok próbálkozásom volt, de még olyan eladóban is csalódtam, akitől nem sokkal korábban vásároltam és akkor végletekig korrekt volt. (telefon? jön a ci....kodás...)
Ha majd haldoklik a most használt, átmenetileg előveszem az elődjét és nézek valami újat... Mivel megvan az elődje... néha töltök is az akkujába. Az eddig használt tizenvalahány telefonomból kettőt adtam el (többnél is megkíséreltem... az ősz hajszálak annyira sem hiányoznak, mint a pénz), a többit végül vagy családtagnak adtam, vagy "ment a fiókba".

(#43) betalokk válasza llax (#32) üzenetére


betalokk
tag

Érthető az álláspontod, azonban használt termékek esetében mindenképpen a személyes átvételt preferálom.
Mivel nem ebből élek, számomra nincs jelentősége sem az idő tényezőnek, sem annak, hogy mennyi potenciális kuncsaftot veszítek el. Előbb-utóbb elmegy...
Javaslom a lakhelyhez közelebbi eladót.

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#44) llax válasza betalokk (#43) üzenetére


llax
senior tag

"Javaslom a lakhelyhez közelebbi eladót."

Ha lenne... De sok keresett témában egyszerűen nincs. Vagy értékelései, vagy negatív értékeléseire adott reakciói alapján messzire kerülendőnek tartom.
Nem egyszerű az élet Bp.-től távol és még annyira sem nagyvárosoktól távol (utóbbi távolság nem vészes, de min. kényelmetlen).
Ahogy az új cuccokat többségében webshopokból kell vennem, úgy a használtakat is postával/futárral. Ugyan vannak a közelben is szaküzletek, de oda csak apróságokért vagy "sos" érdemes menni (pl. a legközelebbi számtech. boltban egy 2TB-os WD HDD 2-3 futárdíjjal drágább, mint a nagyobb webshopokban).

Használt cuccokból egyre inkább tűnik (számomra, érdeklődési köreimben) kiváló alternatívának az Ebay, EU-n belülről vásárolva. (nem csak kínai vásárlásra jó...)
Tavaly vettem közel szalonállapotú fotómasinát UK-ból, szaküzlettől, jó drága szállítással együtt is kb. 2/3-a áron, mint amennyiért itthon a típusból össz. 2 szakadt darabot kínálták... Mondjuk az Ebay-en is ~2 hónapot vártam, mire lett a típusból EU-n belül eladó, amit Mo.-ra is hajlandóak küldeni.
Vagy pl. hibás vakut kerestem egy alkatrésze miatt (az ugyanolyan sajáthoz). Végül a hármat is vettem, mindet apróért (Magyarországon még azt is többért adnák, amin átment egy úthenger). Ugyanis a 3. volt olyan állapotban, amit nem sajnáltam elbontani, a másik kettő pár perc rááldozása után működött, így viszont lett 3 működőm.
Volt még pár hasonló pozitív meglepetés...

(#45) KaiotEch válasza janeszgol (#8) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Persze, anyám vércsoportja, bioritmusa, ujjlenyomata nem kéne? :W

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#46) bgeo


bgeo
újonc

Sziasztok !
Az egyik, hirdet, üzletbe szállunk, telefon, megbeszéljük, értemegyek vagy nem, készáru.
Posta ? OK. !
REAKCIÓ, Semmi 0 Se privát, se mail, se sms....etc
kiderül, hogy hibás, menetközben, ha hívom !
Ugrott a biznisz, de vagyok, olyan jófej, és toleráns, azt mondom majd később !
Háát ittt tartunk, Magyarország így szeretlek.

UI.: Három vevő is variált, mi az ? hogy elállt nálam is !

Mi van? Korrektség ?
Naaa Neem, Türelem !

(#47) Chaser


Chaser
titán

sok éve még teljesen jó volt az oldal, de ide is beférkőzött a slepp', már csak muszájból árulok itt bármit is - venni eszembe nem jutna -
egyértelműen megadom pontosan hol, nincs posta, mennyiért, mi van, telszámomat, erre ezen kérdések jönnek:
hol lehet átvenni?
van-e ez meg az?
utalok, postázni kellene
mi a számom?
mennyie kerül?
wtf? v csak engem találnak meg a nettó idióták, nem tudom, nemrég felraktam pár ramot, komolyan mondom az érdeklődők 90%-a az nem normális, aki pár mondatot nem tud elolvasni/értelmezni, ott bajok vannak

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#48) bgeo válasza Chaser (#47) üzenetére


bgeo
újonc

De,B@megg ! miért hírdet ha nem tuti a dolog ???

(#49) Chaser válasza bgeo (#48) üzenetére


Chaser
titán

kérdezd tőle...:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#50) Chaser


Chaser
titán

Azt tudom, h tegnap is volt erdeklodo aki defaultnak vette a postat, mikor szepen kiirtam nincs, be is van jelolve h csak szemelyes atvet
Ha beirom h: megkernem, h a sulyosan ertelmi fogyatekosok keruljenek, tobb lenne v kevesebb ? ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.