Hirdetés

2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Anubiss


Anubiss
tag

Ezen már én is filóztam. És nap mint nap tapasztalom a suliban...

(#2) Szplöttyy válasza Anubiss (#1) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Akkor ezért utál engem mindenki :DDD Rockot, Rapet, Technot is meghalgatok, hangulatfüggő. Akkor én most Vandál,Egoista, Lazagyerek vagyok... :DDD

Najó, csak vicceltem. Tényleg mindent meg hallgatok, de csak az igényesebbet. Az ilyen 50fillér, nótenx, meg Dj kispityu az ólból az nem pálya :)

Smoke & Torque

(#3) adalbert1


adalbert1
addikt

Hát a Thug Life-fal pont mellé lőttél... Most nincs kedvem előkeresni azt az interjút, ahol Tupac erről beszélt hogy pont nem a szó szerinti jelentését kell érteni alatta, így hirtelen csak ezt találtam, urbandictionary, az első változat a lényeg.

És mi van ha valaki több zenei stílust is szeret? ;] Én pl. teljesen jól megvagyok úgy hogy metal/rock/hip-hop/klasszikus zene/elektronikus zene...

(#4) Trub válasza adalbert1 (#3) üzenetére


Trub
tag

Nem lehet ennyire bekategorizálni az embereket!
Most is csak a legkirívóbb példákat kiragattad, és begyömöszölted egy közös csoportba. A legtöbb rocker nem megy ki vandalizálni, mégis.....
Az általánosítás egy nagyon rossz dolog.

Bocsi, félrement :B

[ Szerkesztve ]

(#5) Kiskokó válasza adalbert1 (#3) üzenetére


Kiskokó
veterán

Hello igen tudom erről én is hallottam. csak sajnos ezt ő képzelte így és a sok "értelmiségi" néger aki hallgatta azok nem fogták fel így. illetve attól hogy tupac nevéhez fűződik a Thug-life attól még más sok előadó is hirdette akik már nem biztos hogy úgy voltak vele mint Tupac.

A több zenei stílushoz meg azt fűzöm (énis több stílust szeretek) , hogy ezek a megnyilvánulások és vonatkoztatások az ember és az általa hallgatott zenék között csak akkor igaz amennyiben az illető erősen kötődik az általa szeretett zenéhez és csak azt tartja elfogadhatónak.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#6) Feruendios


Feruendios
aktív tag

Hát ez nagyban igaz, de azért ne általánosítsunk a Rockerek között van a legtöbb diplomás ember ez tény és való és akik rongálnak nem Rockerek vagy Punk-ok hanem azok a hungarista fradi drukerek. Hipp-Hop-ra ezt írni "igaz itt Magyarországon még nem annyira elterjedt" ezt nem tudom honnan szedted.

Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(

(#7) bwoay


bwoay
nagyúr

20 éve foglalkozom "reppel", de azon kívül, hogy nekem is 2Pac tetoválása jutott eszembe,
elég fura volt leírva látni, hogy a hip-hop a thug life-ot hirdeti :U
Bár az is biztos, hogy a kommersz szarok jellemzően nem sugároznak
pozitív dolgokat :D

maga az írás rendkívül felületes, és ordít róla, hogy laikus tollából származik,
mármint biztos, hogy az említett zenei stílusokban nem mozog otthonosan.
sőt, azokról ír, amik iránt szemlátomást ellenszenvvel viseltet.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8) Kiskokó válasza Trub (#4) üzenetére


Kiskokó
veterán

Persze itt erősen fellelhető az általánosítás és ugye szükséges az adott stílus iránt ERŐS kötödés.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#9) edward2


edward2
addikt

Hát igen negatív gondolatokat hoztál ki kérlek itt a stilusokbol. a techno és a rappes résszel még akár könnyen egyet is érthetnék, de mint aktiv rock hallgato erősen elutasítom amit összemostál itt a vandál pankokkal. Most is épp Satrianit hallgatok és aki erre a zenére zuz az elmebeteg, sőt ez a zene nagyon is érzelmes. Szerintem pozitiv dolgokkal is kiegészithetnéd ezt az írást.

(#10) PH-User


PH-User
addikt

Lassan kezdek áttérni a Hip-Hop-ról a Technora, mert a suliban a "*kisebbség" általában a telóján bömbölteti a jobbnál jobb Rap zenéket, és van úgy, hogy 20x egymás után, így azért kicsit zavaró. :(((

*Senkit nem akarok vele megbántani!

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#11) Kiskokó válasza Feruendios (#6) üzenetére


Kiskokó
veterán

Hip-hopra nem mitn zenei stílusra értem hogy nem elterjed magyarországon hanem az ahhoz köthető stílus megnyilvánulás... utcai lövöldözéske, leszámolások..

bwoay : az utolsó rész kicsit benézted mert igen is szeretem az Electro zenét, a Hip-Hop t meg egyenesen imádom.
de tény és való hogy nem vagyok hozzáértő és mindenttudó.
de én ezt az irás elején le is irtam hogy ezek csak az én hirtelen jött dolgok amik megfogalamzódtak az agyamban és látok köztük egy icipici realitást.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#12) Randall1017


Randall1017
tag

Én egy olyan emberke vagyok aki mindenféle zenét meghallgat, de csak olyat ami tényleg zene és nem zaj... Főként azért hip-hop-ot/reppet hallgatok... Itthon a rapnek 2 "irányzatát" tudom elkülöníteni: 1. Vannak akik azzal próbálkoznak mint az amerikai nagyok(drog,pénz,pia,lányok stb.) - ez az amit kevésbé csípek 2. És vannak azok akik a valóságot tárják elénk - na ők azok akiket inkább csípek
És szerintem a rap is elterjedt(lehet nem annyira mint a többi műfaj, de azért mégis jelen van). Véleményem szerint azért tűnik elterjedetlennek mert ezeket nem igazán játsszák a rádióba/tv-be...(de vannak online rádiók ahol tolják a magyar hip-hop-ot/rappet)

De ez csak az én véleményem ;)

Gondolom aki kicsit jártasabb a hip-hop/rap stílusban, az tudja miért írtam repp-nek a rapp-et, csak nem akartam konkrét előadókat írni(őket csípem) :DDD

[ Szerkesztve ]

Nem sírok, csak izzad a szemem

(#13) rankesz


rankesz
veterán

Valahogy úgy érzem, mintha az elektronikus stílusok, nem lennének éppen a favoritod... :N

Arra esetleg nem gondoltál hogy az "i love techno" azért van a google fő találatai közt mert egy rengeteg munkával bejáratott zenei rendezvénysorozat címe? ;)

(#14) LordDarkness


LordDarkness
aktív tag

Bűnöm a rock! :C

[ Szerkesztve ]

Rock Katona

(#15) v.tom


v.tom
őstag

Hmm, amit írtál véleményem nem teljesen igaz. Főleg az, amit a "rock"-nál írtál. Tény, hogy ez a műfaj áll ahhoz a legközelebb, amit a legjobban szeretek, de nem az elfogultság miatt fogok most írni. Nem tartom a legkevésbé sem jellemzőnek azt, hogy egy stílushoz lehet kötni pl. a rongálást, a balhézást.
Őszintén mondva, engem eléggé zavar ez a sztereotípia.
Nem látok egy cseppel sem több részeg "rocker"-t koncertről hazafelé menet törni-zúzni, mint részeg "diszkóst". Ez az általános viselkedési kultúra, az ivászat, stb, és az életkor függvénye is. Az a 15 éves sokkal keményebb lesz a haverok előtt, aki fair play küzdelemben le tud nyomni egy kültéri szemetest...

A következő dolog, ami megragadt bennem, amit a "thug life"-ról írtál. Maga a kifejezés egyébként nem azt jelenti, hogy "bűn az élet", hanem (szabad fordításban), "bűnöző élet". Ennek nyomait ott fedezheted fel, hogy ez közel áll a sokat hallott "gangsta rap"-hez.

(Megjegyzem, kicsit gagyinak találom a hazánkban oly' elterjedőben lévő, véleményem szerint elég gyépés szokást, hogy megpróbálják a dollármilliomos amcsi hip-hop sztárokak utánozni, ezért a sok gyerek magára kapkodja a műanyag/aluminium aranyszínű dollárjeleket ábrázoló fukszokat, mintha ezzel bármit is tudnának jelképezni...)

Az agresszióról még annyit, hogy az, ami ránézésre törés-zúzásról szól, nem biztos, hogy csak abból is áll. Itt egy példa.

Mod.: Nálam, ha hip-hop-ról van szó, akkor inkább ez a favorit.

[ Szerkesztve ]

(#16) MarioAna


MarioAna
senior tag

Én is meghallgatok mindenféle zenét, de főleg rock/metal/punk, DnB és trance.
Szórakozni viszont mostanában rock koncentertekre járok, és jó a feeling, mégse vadulunk / vandálkodunk haverokkal, szóval ez tényleg nagy általánosítás...de végülis ezért van a logout, hogy ilyeneket olvassunk, és legyen vitatéma :DD .

(#17) bwoay válasza Kiskokó (#11) üzenetére


bwoay
nagyúr

ha te ilyesmiket hallgatsz, akkor még rosszabb, hogy ilyen vélemény alakult ki benned, őszintén szólva ez számomra érthetetlen is.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#18) Kiskokó válasza rankesz (#13) üzenetére


Kiskokó
veterán

11-es HSZ :) az első soraidra.

történt egy kis Szerkesztés az elején. a viták elkerülése érdekében.
:)

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#19) Kiskokó válasza rankesz (#13) üzenetére


Kiskokó
veterán

11-es HSZ :) az első soraidra.

történt egy kis Szerkesztés az elején. a viták elkerülése érdekében.
:)

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#20) v.tom válasza Kiskokó (#11) üzenetére


v.tom
őstag

Ez nem értelmezhető így. Nem azért lövik egymást halomra a tesók a gettóban, mert összevesztek a zenén. Cinkes is lenne, ha így lenne...

(#21) Kiskokó válasza MarioAna (#16) üzenetére


Kiskokó
veterán

Na igen én is így akartam ezt az írást ide feltenni.Semmi rossz szándék nélkül csupán egy (jaj had tűnjek okosnak---> ) hipotézist feltenni és megírni nektek. aztán kitárgyalni természetesen kultúráltan.

v.tom : nem dehogy nem is erre gondolok, hogy a zenén vesznek össze ez tényleg hülyeség.

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#22) Randall1017 válasza v.tom (#15) üzenetére


Randall1017
tag

"(Megjegyzem, kicsit gagyinak találom a hazánkban oly' elterjedőben lévő, véleményem szerint elég gyépés szokást, hogy megpróbálják a dollármilliomos amcsi hip-hop sztárokak utánozni, ezért a sok gyerek magára kapkodja a műanyag/aluminium aranyszínű dollárjeleket ábrázoló fukszokat, mintha ezzel bármit is tudnának jelképezni...)"

Na ezt én is így gondolom... Na de vannak azért egyszerű repperek, akinek nem nem kell 10 kiló fuksz a nyakukba és nagyon komolyan veszik az egészet, és nem utolsósorban a zenéjük is 100x jobb :K

Nem sírok, csak izzad a szemem

(#23) Kiskokó válasza Randall1017 (#22) üzenetére


Kiskokó
veterán

Na hát igen ez tényleg elég gagyi hatású és főleg hogy ezek az emberek még azt is hiszik hogy ez menő és ettől ők jobbak lesznek, ha majmolják a sztárokat..

na de lépek holnap meló.
Remélem nem okoztam sértődéseket stb.
nem állt szándékomban
jóéjt

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#24) Randall1017 válasza Kiskokó (#23) üzenetére


Randall1017
tag

Szerintem egyáltalán nem okoztál sértődést(legalábbis nekem) ;)

Nem sírok, csak izzad a szemem

(#25) ZooLee19..


ZooLee19..
tag

Myvipre nem Írom ki, de a kedvedért kiÍrom, hogy I love techno :)
Angerfist,Korsakoff,The stunned guys powaaaaaaaaaaaa....

(#26) adalbert1 válasza v.tom (#15) üzenetére


adalbert1
addikt

(Megjegyzem, kicsit gagyinak találom a hazánkban oly' elterjedőben lévő, véleményem szerint elég gyépés szokást, hogy megpróbálják a dollármilliomos amcsi hip-hop sztárokak utánozni, ezért a sok gyerek magára kapkodja a műanyag/aluminium aranyszínű dollárjeleket ábrázoló fukszokat, mintha ezzel bármit is tudnának jelképezni...)

Erről 2 idézet jut eszembe:

"Talking about you Getting Money
But it's funny to me
All you niggas living bummy
While you fucking with me?
I'm a self made Millionaire"

"Can I gets some room, or do I have to make me a path
break you in half, fake niggas make me laugh
Yall niggas is funny, still talking about money
And ain't got none, get the shotgun cause you hungry "

Amúgy ha már van itt pár hip-hop szerető ember, tudna valaki ilyen pörgős tracket ajánlani?

(#27) Alchemist


Alchemist
addikt

Bocs, de a rock és a punk két teljesen külön világ... és akkor mit szóljon, aki mondjuk a gothic-neofolk zenét szereti..? (pl. az Emo és a New Age műfajok is kimaradtak)
:)

Nálam pl. a Metallica és a Deadcandance vagy a VHK és mondjuk a Kitaro egyaránt belefér... hogy a nepáli techno-ról ne is beszéljek!
:))

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#28) moma


moma
őstag

nekem nincs zenei stílusom. ezek szerin nincs is lelkem :Y . mondjuk eddig sem gondoltam, hogy van :P .

we all deserve a bit of luck.

(#29) Rudikaaa


Rudikaaa
csendes tag

Szia Kiskokó, illetve a többi fórumozó!

Szerintem kicsit jobban összefoglalhattad volna a stílusokat, hogy milyen is egy-egy buli, milyenek az oda járó emberek/fiatalok, illetve a pozitívumok tényleg hiányoznak (pl. szerintem a diszkósoknál szinte az összes másik stílus rajongója sokkal összetartóbb). Megjegyezném, hogy nagyon hiányolom a trance stílust, és a punkot, a hungarizmust, és a rockot jobban elkülönítettem volna a helyedben, esetleg a személyes tapasztalatokra konkrét példákat is szívesen olvasnék.
Egyébként kezdetnek jó lenne a cikk, csak több helyen is eléggé sarkít.

Üdv, Rudikaaa

(#30) #56474624


#56474624
törölt tag

Tudod, én ismerek olyan lányt, aki hallgatja a legbrutálisabb hc, deathcore, metál stílusú zenéket is (emellett még egyébként mást is, teljesen más, igazán elmélyült, komolyzenéhez közelálló zenéket is), de nem lehetne ráfogni, hogy vandál lenne. Sőt, hihetetlen érzékeny, senkinek nem árt a világon. Valószínű a tudatalattiját elégíti ki az ilyen zenékkel. Egy haverom ugyan nem olyan érzékeny, de az a halálnyugodt típus, aki mikor még nagyon ideges, akkor sem tűnik fel senkinek rajta kívül, ő szintén nem árt soha senkinek akarattal, pláne nem brutális, vagy bunkó személy. Miközben death, black metált, grindecore-t is hallgat.
A képlet nem olyan egyszerű.
Annyi bizonyos, hogy egy zene minél bonyolultabb, komplexebb, elmélyültebb, annál több értelmi és érzelmi intelligenciát követel, meg egyfajta érzéket a zenéhez is nyilván, a zene szeretetét.

[ Szerkesztve ]

(#31) Kiskokó válasza Alchemist (#27) üzenetére


Kiskokó
veterán

Hát ha megnézed a punknál linkelt leírást ott is írják hogy a punk eredetileg a rock műfaj utánzata ként alakult meg... bár nem értek hozz annyira.

moma : az igen XD hehe

na télleg jó éjt bye

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#32) Kiskokó válasza #56474624 (#30) üzenetére


Kiskokó
veterán

na hát persze ez természetes hogy ez az egész dolog nem ilyen egyszerű hiszen a zene sem egy alap dolog és maga az ember mint intelligens lény se a legegyszerűbb dolog a világon nemhogy a kettő egymáshoz való viszonya és egymásra gyakorolt hatása.

rudikaaa: igen elég felületes és sok sok dolgot és zenei stilust is kihagytam illetve mint irtad külön kellet volna vennem de ezt már csak azért sem tettem mert ahhoz már tényleg komoly zene műveltés és tudás kellene illetve nagyon sok utánajárás ami a hirtelen jött ötlethez hogy ezt megirjam nem igazán jött össze XD

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#33) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Ja amúgy ha valaki érzi olyan kretivnak magát írhatna valamelyik stilussal kapcsolatban olyan monológot mint ami a Soproni reklámban van. ellégé elterjed most ennek a reklámszövegenk a minden féle átköltése XD

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#34) joey04


joey04
titán

fura dolog mert egyet is értek, meg nem is.

Elsőre valóban ez jön le amit a cikkben írtál, én is ezt látom , és igazat adok.
De ez csak a felszín, hogy úgy mondjam. Ezek a szószólók, ők vannak a középpontban, a keménymag, és ezért ezen kis maroknyi "minta" alapján ítélkezünk. Nekem is a saját hányásában fekvő rockker, a bedrogozott technos, és a gengszter, bűnöző rapper van a szemem előtt, mert ők vannak szem előtt. pedig én magam is ismerek nem egy nem két rendes embert mindegyik csoportból.

én magam egyébként a rap felé hajlok, azt hallgatom legszívesebben.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#35) Alchemist válasza Kiskokó (#31) üzenetére


Alchemist
addikt

A rock alapvetően az önállóság és a szabadság életérzésével lázadó, a punk viszont nihilista.
Még ha a kommercializálódás során átfedések is jöttek létre, a korszakosan különböző gyökerek tekintetében éppen annyira eltérőek, mint ahogy egy pankrátor és egy utcai harcos is mást jelképez...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#36) kEX182


kEX182
csendes tag

éééss a (death)metal hol marad?

(#37) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Rocker vagyok, de nem érzem magam felsőbbrendűnek. A Punk meg főleg nem fogja annak érezni magát, hiszen saját bevallása szerint is a társadalom söpredéke.
A következtetéseid vadak és túlzóak ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#38) v.tom válasza Kiskokó (#31) üzenetére


v.tom
őstag

A wikipédia nem ad választ mindenre. :U Én azt javaslom, hogy ne érdekeljen mások véleménye, fogd magad, és menj el pár, számodra stílusidegen buliba. Menj el pár jóféle hc koncertre, nézz meg egy "klasszikus" rockbandát élőben, énekeld a kárpátia feldolgozásait egyszer, menj el egy sensation white-ra és egy black-re, de ne felejts el beülni egy szimfónikus zenekar előadására is. Hallgass nagyon sok zenét, és ismerkedj meg személyesen is minél több emberrel, hogy alkothass egy ennél átfogóbb képet, mert ha úgy az alapján ítéled meg az embereket, amit leírtál, akkor joggal gondolhatják rólad, hogy felszínes vagy.

(#39) v.tom válasza joey04 (#34) üzenetére


v.tom
őstag

Neem, szerintem sohasem a keménymag alapján ítélkezik a többség ilyen esetben. A keménymag igazán nem kelt feltűnést. Azok, akik minden stílusban a feltűnést keresik, akik miatt létrejönnek a sztereotípiák, általában a szélsőség.

(#40) v.tom válasza adalbert1 (#26) üzenetére


v.tom
őstag

(#41) Bici


Bici
nagyúr

Hááátőőő, egy bizonyos kor alatt biztos így van. Tizenéves koromban én is szinte kivétel nélkül az akkori tüctüc-trágyát hallgattam, és narancssárga műanyagzacsó volt a kabátom helyén. Elég röhelyes, így visszagondolva. :DDD
Azóta hallgatok mindent, és nem hat rám egy irányzat által sugallni akart hülyeség sem; nem kezdek el rongálni rock zene hallatán, nem lövöm be magam a technótól, nem kezdek gandzsát szívni a regitől, és nem kezdek el frakkban menüettet járni, ha komoly zenét hallgatok.

[ Szerkesztve ]

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#42) MobilosFeca


MobilosFeca
tag

Apukám ezt te most komolyan gondoltad? Több mint 3 hónapja nem léptem be a fórumba, de ezért most muszáj volt... Rocker "vandál", Raper "gettóómadafaka"... Mi lenne ha kinyitnád a szemed és nem csak a vivából itélekeznél? Oké, hogy ott max annyi folyik, hogy "na ki gyütt vissza vazzzeee??" de pl. szerinted a tömérdek magyar underground raper miről beszél? 1 számot ajánlanék, azt gondolkozzál el azon, hogy milyen hülyeségeket írtál: Fankadeli - Álmodtam

Ui.: Paraszt (igen, antifaces szerinti értelemben, és aki ezt most nem érti, az nyugodtan keressen rá youtube-on az"antifaces" kulcsszóra) és hülye emberek mindig is lesznek, ezeket a dolgokat ne általánosítsuk már zenei stílusokkal.

(#43) #56474624 válasza joey04 (#34) üzenetére


#56474624
törölt tag

Sokszor mégcsak nem is a felszín, hanem épphogy az van elnyomva jó mélyen az adott illetőben.
És a zenében tör ki. Van ilyen. Az emberi lélek sokkal bonyolultabb, minthogy így le lehessen egyszerűsíteni az egészet. Alapvetően nem tartom hülyeségnek a cikket, csak kicsit olyan infantilis, gyerekes a látásmódja.

Ugye most említhetném például a hc-t, amelyek közül nem egy keresztény (ún. straight edge) zenekar van, és hiába olyan a zene, ezek az emberek nemhogy nem vandálok, hanem még emberibbek is a nagyátlagnál.
Kár általánosítani, beskatulyázni. Amit már az előző hsz-ban leírtam, azt azért tartom, de annál semmi többet. Pl. azért zenei stílus alapján tudom, hogy egy depresszió, tcs, hasonló szintű zenekarokat (és ennél "velősebbeket" nem is) hallgató lányhoz eszem ágába sincs úgy közeledni, mert vagy nem elég zenei, vagy nem elég intelligens, vagy nem elég érzékeny, ezek például számomra nagyon fontos értékek mind. Én kb. ennyi következtetést merek levonni. Többet nem nagyon, bár már ez is épp elég információ nekem. Volt olyan lánnyal dolgom még régebben, amelyik kiröhögött, hogy Csajkovszkijt is hallgatok, na azzal a lánnyal nem is lett amúgy semmi... :D

(#44) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

nézzetek bele a blogomba és mondjátok meg ki vagyok:D 4 zenei "ajánló" is van, az uccsó kettő nagyon hosszú:)

(#45) DarkByte


DarkByte
addikt

Zenéről objektíven írni hálátlan dolog és véleményem szerint közel lehetetlen. Legalább annyira képes mindenki belőle szívügyet csinálni mint amennyire teszik ezt sokan az operációs rendszerekkel, web böngészővel, procival, videokártyával, stb.

Én is egyébként mindenevő vagyok de az elektronikus zenéhez, a rock zenéhez és az igényesebb pop zenéhez vonzódom leginkább. Hip-hop és rap nem az én stílusom, de persze ott is vannak kedvencek. Pedig se nem vandálkodom; nem hogy drog de még alkohol is alig, cigi pedig egyáltalán nem volt a kezemben; a "thug life" -hoz meg max. annyira vagyok köthető mint bárki aki a netröl töltöget.

[ Szerkesztve ]

(#46) v.tom válasza #56474624 (#43) üzenetére


v.tom
őstag

A straight edge-et szerintem ne keverjük bele a dologba. Valójában nem sok minden köze van a valláshoz. Ahhoz pont nem. De nagyon sok máshoz igen. Ez egy elég kényes téma, sok a vita körülötte.

(#47) #56474624 válasza v.tom (#46) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ok, tudom, hogy valláshoz nem kell, hogy köze legyen (no alkalmi sex, no pia, no drogok, kb. ennyi az "alapszabály"), de sok straight edge zenekarban játszó zenész keresztény, ezt tudom. Amúgy nem értek hozzá különösen, én végülis straight edge életmódot folytatok, mégsem vallom magam annak. :)

(#48) Kickass


Kickass
őstag

Na most jól megfogom bántani a cikk szerzőjét, de ez az írás egy tök értelmetlen agymenés, először is az általad prezentált elég sarkos példák nem a zenei stílus szüleményei, pontosan forditva, bizonyos szociális problémák zenei leképezése. Vki nem azér lesz erőszakos, anarchista, vagy fog lövöldözni mert punkot rapet vagy akármit hallgat, pontosan forditva, azért fog ilyet hallgatni mert ezzel tud azonosulni. A te irásod nem ezt sugallja, másrészről zenei stilusok alapján ilyen egyértelműen bekategorizálni embereket......ezt sem tartom túl okos dolognak. Na persze ez meg csak az én szubjektiv véleményem....

(#49) v.tom válasza #56474624 (#47) üzenetére


v.tom
őstag

Erről van szó kb, igazad van. A straight edge egy olyan dolog, ami szerintem inkább elvi alapokon áll, mint sem annyi, hogy nem dohányzok, nem vedelek, ezért már straight edge arc vagyok.

(#50) Velen válasza Kickass (#48) üzenetére


Velen
addikt

És még finom is voltál. :R

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.