Hirdetés

2019. augusztus 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Armagedown


Armagedown
(senior tag)

Ha valami bevált, nem kell lecserélni.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#2) zizidor válasza Armagedown (#1) üzenetére


zizidor
(aktív tag)

Ha így lenne, még mindig barlangban élnénk.

(#3) VIC20 válasza zizidor (#2) üzenetére


VIC20
(őstag)

Kiegészítve:

Ha valami bevált, nem kell lecserélni - csak akkor, ha az új sokkal jobb is.

(#4) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Nem ismerem a működési aspektust, de ha a Windows XP gépeken az USB portok le vannak tiltva, az internetre pedig korlátozottan "lát rá" a gép (dedikáltan csak a RZS szervereinek IP-it engedélyezik a hálózaton elérni), akkor az a rendszer nagyobb biztonságban van, mint bármelyik átlagos otthoni vagy KKV szféra béli számítógép, még ha azokon a legújabb OS is fut...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5) dajkopali válasza Cifu (#4) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

megfontolandóak az érveid - de vajon a balassagyarmati rendőrkapitányságon van-e olyan rendszergazda, aki ezekkel tisztában van, és meg is csinálja?

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#6) Cifu válasza dajkopali (#5) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Ezért mondom, hogy nem ismerem a rendszer-üzemeltetés körülményeit. :)

Azért egy rendőrségi számítógépen (számomra) eleve elvárás lenne a külső hozzáférés mindennemű tiltása, illetve az internetelérés korlátozása...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#7) zsolt501 válasza dajkopali (#5) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Én úgy tudom nem helyi infósok vannak, hanem utazó infósok, legalábbis a határon és kisebb körzeti megbízottaknál így volt az utóbbi időben, ha gond volt akkor felhívták a központot, és egyszer csak megérkezett a segítség.
De ami még szebb mikor laptopon hurcolják a nyomozati anyagot, de nem rég olvastam, hogy elhagytak egy adathordozót amin a rendőrségi alkalmazottak adatai szerepelt.
[link]

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#8) klambi válasza Cifu (#4) üzenetére


klambi
(addikt)

szerintem egy kicsit nagyok az elvárásaid... akik egy "rendes" környezetre és hozzátartozó szoftverekre nem költenek... eléggé nagy a gyanúm, hogy hozzáértő ember sincs ott, mert az nem kétszáznettóért dolgozik.

Amúgy most volt egy cikk kint nem rég, az elhagyott pendrive-ról... azt hiszem ez is megadja a választ, hogy mennyire veszik komolyan az IT biztonsági ajánlásokat. Tudjuk mind, a felhasználónak a kényelem az első, és ugye miért pont vele történne meg bármi is a hozzáállásuk :)
(nekem a személyes kedvencem az volt amikor az MNB! mamutmail-en küldött adatokat...
valamint amikor pont az a kolléga indítja a crypto-t akinek a beosztása az, hogy ezt megelőzze és tájékoztassa a kollégákat.)

"De stadion az kell!"

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#9) Cifu válasza klambi (#8) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Dunno, azért van fejlődés, pár éve még fegyverszoba-ellenőrzésnél indigós másolattal, kézzel volt írva a jegyzőkönyv. Most már van laptop, és e-mailen érkezik.

Abban sajnos igazad lehet, hogy ott feltehetően nem azért van WinXP, mert nincs informatikus, hanem azért, mert nincs pénz a 10+ éves gépek lecserélésére, és ez bizony elég gáz... :(

@zsolt501: Azzal együtt, hogy a rendőrségi pendrive ügye eléggé fejvakarós, azt is tegyük hozzá, hogy az adott illető utána szabályosan jelentette az esetet. Függetlenül attól, hogy hülyeséget csinált, a gerincet azért illik elismerni, hogy nem elhallgatta és csendben maradt (lehet, hogy az életben nem derült volna ki...), hanem felvállalta a dolgot.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) klambi válasza Cifu (#9) üzenetére


klambi
(addikt)

Valahogy ezt a állami szférában sosem értettem, hogy már csak presztízsből is miért nem náluk vannak kiemelkedően jó rendszerek és biztonság. Nem feltétlen csak IT területen de, hogy na mi vagyunk az ÁLLAM legyen itt minden rendben élére állítva, emberek megfizetve és minden flottul működjön! Sajnos pont az ellenkezője látszik. Semminek nincs gazdája és semmi fejlesztés nem történik és karbantartás sincs, jóvanazúgy szemlélet. :(

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#11) klambi válasza zsolt501 (#7) üzenetére


klambi
(addikt)

Azért legalább egy jelszavas excelbe bevághatták volna... :) ha már semmilyen biztonságos adathordozót nem használnak.
OKé tudom, hogy nem az excel a megoldás (1 perc megoldani :) talán másfél reggel kv előtt ) de a legleglegalja megoldásnak elmenne...

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#12) Xpod válasza klambi (#10) üzenetére


Xpod
(őstag)

Sajnos van tapasztalatom állami szférában. Vannak helyek ahol, ha valaki tud tintapatront cserélni, akkor ő lesz a rendszergazda.
A legtöbb helyen nincs motiváció, szakértelem. Eddig működött, akkor jó lesz ezután is.ó hozzállás. Sokszor az informatikus kb annyit ért az informatikához, mit vérpistike.
Fejlesztés nincs, mert minek, jól van az úgy.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#13) Shyciii válasza Cifu (#4) üzenetére


Shyciii
(addikt)

Mindez igaz lenne, ha azt feltételeznénk egy egy home usert ugyanaz a hacker támadná, mint egy kiemelt közpénzen működő szervezetet. Márpedig tudjuk, hogy ez nincs így.

(#14) klambi válasza Xpod (#12) üzenetére


klambi
(addikt)

ó van nekem is, mint szerver mint kliens oldalon... ja hálózatot ki ne hagyjam :)

[ Szerkesztve ]

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#15) klambi válasza Shyciii (#13) üzenetére


klambi
(addikt)

azért nincs kizárva, már ez is lowhangingfruit kategoriába tartozik :)
valamint azért az eléggé erős kifejezés, hogy ha valaki post adatokat módosítva árat ír át azt "HEKKERNEK" hívjuk... én is rendeltem így évekig pizzát olcsóbban, mégsem vagyok hacker sem cracker.

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#16) sztanozs


sztanozs
(addikt)

Khmmm, személyes adatokat nem kellene kitakarni a képről?

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#17) klambi válasza sztanozs (#16) üzenetére


klambi
(addikt)

lehet már ez is a pendrive-ról van :D

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#18) DaveJr


DaveJr
(őstag)

Azt se felejtsük ki a képletből, hogy lehet, hogy az adott program nem fut újabb OS-en. Én is találkoztam egy olyan programmal ami XP-n hibátlanul futott, Vistán már el sem indult. Ezért ott kellett hagyni a régi gépet a sarokban, hogy ha kell a program akkor tudják használni.
A benne lévő adatokat 10 évig kellett tárolni és hozzáférhetővé tenni, de export lehetőség nem volt és a fejlesztője már nem létezett.
Ha az említett program nem fut újabb OS-en akkor vagy meg kell venni ez újabbat, vagy fejlesztetni kell, vagy cserélni egy másikra. De az utolsó esetnél valahogy migrálni kell a régi adatokat. Nem kevés összegről beszélünk pláne a túlárazott állami beszerzéseken.
De majd biztos találnak egy IT céget ami jó áron megoldja a problémát ;]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#19) zsolt501 válasza sztanozs (#16) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Hú ezt azért tényleg nem így kellett volna feltenni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#20) strogov válasza Cifu (#6) üzenetére


strogov
(aktív tag)

Elvileg az irodai gépek zárt hálózaton vannak, tehát nem is VPN. Viszont USB tiltás mint a hírekből tudjuk nincs, és vannak a zárt hálózaton olyan gépek amik egyébként meg nyílt hálózaton is lehetnek. Innentől meg mindegy. Elég egy külsős gépet, vagy pendrive-ot megfertőzni.
Inkább szándék nincs fertőzésre, vagy betörésre. A bűnözői csoportok egyszerűen "elkérhetnek" egy pendrive-ot ha kell nekik. Magasabb szinten meg kérni se kell.

(#21) klambi válasza DaveJr (#18) üzenetére


klambi
(addikt)

Persze, mert a fejlesztés vagy új verzió pénzbe kerül az meg nem adunk mert drága!
azért erre már réééég van megoldás, egyszerű olcsó szinten is.
1, w7-ben (vagy tól, ezt nemt tudom pontosan, már rég garázdálkodtam ilyenekkel...) van olyan hogy xp-mód, és most nem a kompatibilitásra gondolok!
2, csináljanak egy vm-et a gépből és akkor legyen úgy futtatva.
tádááá, olcsó és elfogadható megoldás.

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#22) oszi666


oszi666
(őstag)

Akik itt nagyon szidják a közszférát ugye vágják, hogy szó szerint 0 Ft van IT fejlesztésre? Én állami helyen dolgozom éppen és szánalom ami itt van (nem ITs vagyok). Egy központi beszállítótól lehet mindent rendelni iszonyatosan túlárazva. De ilyenekre gondoljatok, hogy 15 centis microUSB kábel vmi 8000Ft. Egy sima HP laptop, legalja tejfölös doboz ami MM-ben kb 140.000 az a beszállítótól 230.000. Hát hova meg miből fejlesszenek a szerencsétlenek.

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#23) zsolt501 válasza oszi666 (#22) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Nekem nem kell bemutatni, én az egészségügyre látok rá, és ott is hasonló a helyzet, van amire van, és van amire már évtizedek óta nincs pénz.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#24) dajkopali válasza sztanozs (#16) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

gondoltam, hogy valaki megjegyzi :)
természetesen nekem is eszembe jutott, alap - de mivel a kép hat éve elérhető e neten, arra gondoltam, hogy most már minek

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#25) MasterDeeJay


MasterDeeJay
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Emlékszem rá hogy 2010-ben már éppen lecseréltük az utolsó windows 98-at is egy hivatalban XP-re. Most meg már szinte az összes gépen windows7 van 1 éve. 10 év múlva meg windows 10 kerül rájuk. Az ország összképét nézve szerintem még jobb is a helyzet.
Meg ugye az a sok jávás gov.hu-s cucc 1.5-1.6-os verziókkal :DDD IE only.

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#26) DeFranco válasza klambi (#11) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

hogyan nyitsz fel egy friss formátumú (nem .xls) jelszavazott excelt 1 perc alatt?

.xls-en még tényleg egy tízsoros makró volt, de xlsx-en nem tudok workaroundról (igaz nem is nagyon kerestem)

(#27) DaveJr válasza klambi (#21) üzenetére


DaveJr
(őstag)

Találkoztam olyan szoftverrel ami egyik megoldásnál sem működött.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#28) Cifu válasza MasterDeeJay (#25) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A KIR3 és társaira gondolsz? :)
Nekem az a legutolsó információm, hogy már akkor sem csak 1.5-1.6-os verziójú JAVA működött, de valamiért nem frissítették a telepítési útmutatót. Mi is anno szenvedtünk, hogy felerőszakoljuk a pénzügyes gépére, és ott is tartsuk.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#29) Gargouille válasza DeFranco (#26) üzenetére


Gargouille
(aktív tag)

Na erre én is befizetek, ha felnyitja 1 perc alatt. Sőt ha 3 perc alatt, akkor is megemelem a kalapom. :D

(#30) MasterDeeJay válasza Cifu (#28) üzenetére


MasterDeeJay
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Nem csak arra, van még egy pár. Valami olyanra emlékszem hogy nyomkodni kellett a run later run..stb gombokat mire elindult mert nem jegyezte meg hogy elfogadom hogy sérülékeny, lejárt stb. Azt hiszem az autó műszakis adatfelvivő is ilyen, az már szerencsére 1.7-el megy.
Szerencsére kb 5 éve otthagytam a kormánytisztviselői informatikus állásomat. A legjobb napjaim voltak amikor felmondtam és nem töltöttem ki a felmondási időmet sem csak sétálgattam az utcán kávézókat járva. :DDD
Szóval nem szar munka csak alulfizetett és szívatnak meg a magasabb főnökök is gyökerek meg pénz sincs. Oh wait mégiscsak szar munka...

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#31) Xpod válasza Cifu (#28) üzenetére


Xpod
(őstag)

Ezt végül megoldották, és elvileg a KIRA már bármilyen java verzió alatt elfut.Most az ASP a sláger ahogy hallom a rendszergazdáktól, mert 2 tök egyforma gépen, az egyiken csak Firefox a másikon csak Chrome alatt fut rendesen.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#32) klambi válasza DeFranco (#26) üzenetére


klambi
(addikt)

2010-es xlsx az kb ennyi, 2013-as már jelentősen nehezebb és több idő, 2016-al meg eddig nem próbáltam.
azonban ha xp-ket használnak akkor 100,hogy xls volt, nyakamat rá!

[ Szerkesztve ]

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#33) Cifu


Cifu
(nagyúr)

@MasterDeeJay: Én is élveztem azt az időszakot, amikor ilyenben dolgoztam, akkor. De így utólag visszagondolva már tényleg inkább az önszívatás egy különösen morbid formájának tartom. :DDD

@Xpod: Ha jól rémlik, már akkor is ment volna, de a telepítési útmutatóban (és e-mailben) külön kiemelték, hogy márpedig kizárólag az 1.5-ös JAVA verzióval működik. Mi meg emiatt meg sem próbáltuk frissebbel... :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#34) Cifu válasza klambi (#32) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

azonban ha xp-ket használnak akkor 100,hogy xls volt, nyakamat rá!

Bocs, de nem igaz. LibreOffice / OpenOffice alatt simán fogsz .XLSX fájlokkal dolgozni, jelszavazni, stb...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#35) DeFranco válasza klambi (#32) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

hát no offense, tényleg, de ez így nem sok.

(#36) klambi válasza Cifu (#34) üzenetére


klambi
(addikt)

persze ez lehet, de régebben rengeteget küzdöttünk, hogy mindenkit rábírjunk az újabb formátum használatára, eléggé kevés sikerrel. A filefelnyalós programok minde elhasaltak tőle, valamint akik annyira cseszenk az IT-ra azokat ez pont nem fogja érdekelni, és hidd el, hogy ők már akkor paráznak, ha más a színe a gombnak, vagy csak megkavarod a menüszallagot.... az ilyen emberekből indulj ki. és itt tipikusan érvényes az az alapszabály, hogy olyan erős a rendszered milyen a leghülyébb felhasználód.

szomorú tény, évek alatt én mindig erre jutottam

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#37) klambi


klambi
(addikt)

nem warez oldal nem adhatom ki :), volt már más topicon ebből figyelmeztetésem és válasz törlésem :)1, 2 pedig azért ha nekiáll az ember ezzel foglalkozni akkor rá lehet lelni a megoldásra a neten, csak sok kamu régi leíráson át kell vergődni. (nekem is úgy indult, hogy valakinek probléma lett a fél életét jelentő jelszavazott excele, és segítséget kért)

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#38) Cifu válasza klambi (#36) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Az egy másik történet. :)

Én csak arra reflektáltam, hogy WinXP alatt is simán lehet .XLSX fájlokkal dolgozni. Nálunk amúgy az inkább az .ODS volt a bevett, mert összesen két gépen volt rendes Office, a többin csak Libre Office, mert hát nem volt pénz MS Office licencre (de bezzeg "fentről" folyamatosan küldözgették az MS Excell makrókkal teleszórt táblázatokat, amelyeket viszont nem kezelt le a Libre Office).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#39) nyisziati válasza klambi (#10) üzenetére


nyisziati
(addikt)

Állami szférában a "presztízs" azt jelenti, hogy valaki beül a szervezet "trónszékébe". :DDD
Tehát ő az "uralkodó". Az, hogy min - és kiken - uralkodik, mellékes.

Nehogymá' még költsön is rá, az a pénz az ő zsebébe kell! :(((
/dolgoztam városüzemeltetőnél/

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel

(#40) sztanozs válasza Cifu (#34) üzenetére


sztanozs
(addikt)

Nem úgy van az... Lehet, hogy ha csak a "tiszta" számolásra gondolsz, akkor nincs gond, de én néha használok formázott, függvényezett óriási excelleket. Azoknál csoda, ha ugyanazt adja még két különböző MS verzió is. Ráadásul az Office Windows-os és Mac-es változata sem kompatibilis egymással - és most nem csak a makrókra gondolok.
Ha pedig nem csak excel kell, akkor az MS Office és Libre között pedig olyan irgalmatlan problémákkal szoktam küzdeni ppt-k esetében, hogy néha a sírás kerülget.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#41) bambano


bambano
(titán)

megjött a jogász, rögtön hülyeséget is beszél:
"A bűnügyi személyes adatok kezelése esetén ugyanis – eltérő rendelkezés hiányában – a különleges adatok kezelésének feltételeire vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.": nem hiányzik az eltérő rendelkezés. a bűnügyi személyes adatok kezeléséről a 2016/680-as európai tanácsi irányelv gondoskodik, amit átültettek az infotörvénybe.

a rendőrségnek meg dedikált hálózata van, a rendőrség épületébe történő belépés naplózott, tehát az xp közel se akkora kockázat, mint sejtetni akarja.

Az elveszett pendrive esetéhez meg annyit, hogy különleges adatot tartalmazó adathordozót leltározni kell, tehát ha tényleg elveszett volna, és nem jelenti, leltárnál lebukik. jobb jelenteni, egy bűnnel kevesebb.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#42) Sani0423


Sani0423
(csendes újonc)

Az szép :D

(#43) zizidor válasza VIC20 (#3) üzenetére


zizidor
(aktív tag)

Ha valami bevált, az még nem elégséges feltétel. Attól, hogy régen valami 100%-ig jó volt, mára simán lehet elavult, használatra alkalmatlan. Főleg olyan környezetben, ahol bizalmas adatokkal, személyes adatokkal dolgoznak.

(#44) sztanozs válasza zizidor (#43) üzenetére


sztanozs
(addikt)

Egyes (fejlett) országok hadseregében - hálózattól elszeparált részeken - még mindig vannak eszközök Win 3.1-el...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#45) Xpod válasza bambano (#41) üzenetére


Xpod
(őstag)

A pendrive esetén ott a probléma, hogy saját adathordozó volt és saját célra másolta ki (legalábbis ez volt az index cikkben). Ergo nincs letározva.
Azzal a 0. probléma, hogy egyálatán bedughatta és tudott rá másolni.

"a rendőrségnek meg dedikált hálózata van, a rendőrség épületébe történő belépés naplózott, tehát az xp közel se akkora kockázat, mint sejtetni akarja."

Az épületbe bejutás naplózva lehet, de a helyiségekbe vagy a számítógépbe is? Szerintem nem, és ha jól gondolom az XP gépbe belépnek reggel, elindítják a programot és max este van kijelentkezés. Addig se zárolás, se kilépés még üres irodában sem, az ül le hozzá, aki akar, és azt csinál amit akar. Még azt sem tartom kizártnak, hogy RDP-vel rá lehet lépni.

Dediekált hálózat ok, de hány gép van azon a "dedikált" hálón?
Vagy elég ha csak egy gépbe tesznek 2. hálókártyát és rákötik egy másik hólózatra. Láttam már ilyen önkormányzatnál.

[ Szerkesztve ]

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#46) bambano válasza Xpod (#45) üzenetére


bambano
(titán)

A képernyő zárolás elmulasztása és a plusz ethernet kártya hekkelése emberi probléma, az ellen a w10 se véd.

tehát az általad emlegetett hibák nem az xp hibái.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#47) zizidor válasza sztanozs (#44) üzenetére


zizidor
(aktív tag)

Elszeparált. Aha. Milyen kincset érő szoftver lehet rajta...

Nagybátyám fészere is elszeparált helyen volt (zárt telek), meg aztán "oda úgysem akar senki betörni". Ez volt az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy mindkét TUTO lakatot leverték egy vascsővel, és lába kelt a fűnyírónak, a grillsütőnek és a láncfűrésznek. Meg 5 liter házi baracknak. Ez utóbbit fájlalta legjobban. :D

(#48) Xpod válasza bambano (#46) üzenetére


Xpod
(őstag)

Igazad van.

De ha van 2. kártya, márpedig simán lehet benne, mert akkor nem 2 gépen kell pl az adott usernek dolgoznia, akkor már az XP sérülékenységei közel a lowhangingfruits kategóriába sorolják a teljes hálózatot, mert ugródeszkának lehet a gépet használni.

Az XP-re már nem nagyon van management alkalamzás, amivel ezeket a cuccokat lehet rendesen felügyelni, szabályozni. (Az Active Directory valószínűleg nem jöhet szóba, mert elszórt gépekről van szó, nincs közös stabil hálózat.) Jó esetben a usernek nincs rendszergazda joga, bár tapasztalataim szerint sajnos valószínűleg van.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#49) bambano


bambano
(titán)

kérdés még, hogy a hivatkozott blogbejegyzésben levő mondat: "Mindez azért is különösen fontos megállapítás, mert lényegében bármilyen további érdemi vizsgálat nélkül, konkrét incidens ismerete nélkül, bármilyen egyéb védelmi megoldás értékelése nélkül, pusztán az operációs rendszer hivatalos támogatottságának hiánya miatt veszélybe kerülhetnek a személyes adatok, és ezzel az alapvető jogok az AJBH szerint. Az persze vitán felül áll, hogy a Windows XP alkalmazása kockázatot jelenthet" mit jelent.

azt jelenti, hogy probléma, hogy xp van a gépeken, vagy azt jelenti, hogy probléma, hogy a vizsgálat úgy ítélt alkotmányos problémának egy állapotot, hogy nem ellenőrizte le komplexen a teljes helyzetet annak minden szükséges ismérve szerint, csak beböfögött valami marhaságot?

Aki megnézi az eredeti jegyzőkönyvet, az láthatja, hogy egy jogász, három pszichológus és egy pszichiáter végezte a látogatást. ők meg tudják mondani, hogy konkrétan mi az adatvédelmi probléma? szerintem nem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#50) Xpod válasza Xpod (#48) üzenetére


Xpod
(őstag)

Mondjuk az XP miatt az IBTV-vel is gondjaik lehetnek.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.