Hirdetés

2020. április 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) eclipse19


eclipse19
(aktív tag)

Köszi a cikket.
Nagyon alapos és átfogó áttekintés. :R

Most már csak az kellene, hogy a Microsoft a WP kedvéért szétbarmolt Windows-ból ismét egy használható UI-val ellátott rendszert csináljon.

Otthon soha nem volt win7 utáni rendszerem és kb 2 hónappal ezelőttig a munkahelyen sem.

Azóta sűrűn emlegetem a felmenőit azoknak, akik kitalálták a keret nélküli ablakokat és a színtelen fejlécet, hogy nehogy jól meg lehessen különböztetni az aktív ablakot a többitől.

(Az áttekinthetetlen beállítások már csak hab a tortán)
:W

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#102) eszgabor


eszgabor
(tag)

Én a Lumia 625 miatt rágtam be rájuk. A fél giga ram nem volt alkalmas igazi multitaskingra és a wp10 frissítésből is kihátráltak.
Az ms profi abban, hogy tönkretegye azt, ami jó is lehetne.

Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

(#103) Plazmacucci válasza jbcs (#97) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Hát ez igen csak szép dolog, de gondolom nem használod sok mindenre. Egy alap Facebook Messenger üzenet küldése is problémát okoz azon a platformon.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#104) _drk válasza Plazmacucci (#103) üzenetére


_drk
(senior tag)

Arra nincs messenger, lehet azért ;].
Amúgy butatelefonnak, vagy fél okosnak még mindig használható, anyám mai napig el van vele, de a messenger őt is idegesíti, mert megkapja az üzenetet, telefon felül ki is dobja ami ki fér, de megnyitni már semmi nem tudja.

(#105) benedekco válasza Plazmacucci (#103) üzenetére


benedekco
(őstag)

Nekem csak egy buta telóm van, Nokia 1200. De van egy kamera, utazós telóm is, az egy Lumia 925.
Igaz sim-et nem teszek bele, tehát csak valami mini tabletnek használom. A massengerezés baromi macerás, illetve rengeteg weboldalt már meg sem lehet nyitni vele. Egy nyűg, de még mindig működik, van spotify, meg alap programok rá amik kellene, pl Here, időjárás, email, alap játékok elütni az időt.
Maxhaton browserrel sikerült csak a facebook-on bármit is megnyitni. Explorerrel már nem hajlandó megmoccanni sem.

Nekem amúgy még mindig kényelmesebb a csempe mint a droid. Jók kis cumpi ez, nekem tetszik.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#106) K4jusz


K4jusz
(tag)

Fel lehet tenni valahogy olyan Messenger verziót, amiben működik a video call?
Ezt a funkciót azt hiszem 2016-ban hozták be, aztán valamikor kivezették. Van tartalékba egy Lumia 735-öm, de ha ez a funkció működne, családban előléphetne még elsővonalas telefonná.

Szintén a 735-ről jutott eszembe, hogy hiányolom a cikkből a vezetéknélküli töltés, mint megoldás megvalósítását a Nokia részéről. Máig hiányzik, csak a csúcs telefonok tudják, ha tudják
Ez egy ~60 ezres telefon volt akkoriban (2015).

(#107) Plazmacucci válasza K4jusz (#106) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Szerintem nem. Videó hívás tuti csak a W10-es verzióban volt, és ahoz meg 2G RAM kell, hogy telepíteni tudd. Zsákutca.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#108) .Szaki. válasza eszgabor (#102) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Pontosan. Nekem is L625-öm volt.

A Windows Phone egy remek kis platform lehetett volna. A csempés elképzelés szerintem kiváló volt, engem a háttérképek, meg egyéb ilyen baromságok sosem érdekeltek, elég volt annyi szabadság, hogy megszabhattam, hogy a csempék milyen színűek legyenek, de azt is hagytam kéken, mert nekem úgy tetszett. Az első probléma az volt, hogy ha előhívtam a Menüt, na ott elképesztően illogikus helyen volt minden, voltak olyan dolgok, amiket csak harmadik, vagy negyedik alkalommal találtam csak meg úgy, hogy előtte már párszor sikerült megtalálnom, de mindig elfelejtettem, hogy hol a francban van az a pont.

Aztán jött a megbízhatatlanság. Tönkrement a hangszóró, fél évesen mehetett szervizbe. A Nokia Care korrekt volt, viszonylag hamar elkészült a telefon, gyönyörűen becsomagolva adták át a telefont, gondoltam is, hogy milyen óvatosak és gondoskodók. Aztán amikor visszamentem a munkahelyemre, kibontottam a telefont, akkor láttam, hogy valószínűleg azért volt annyira bebugyolálva, hogy ne tűnjön fel, hogy az addig karcmentes telefonon volt egy elég szép mély karc, ráadásul hol máshol, ha nem a kijelzőn...Na de ez nem a MS hibája, ez csak egy mellékvágány. (Tudom-tudom kibonthattam volna átvétel előtt stb, de borzasztóan siettem.)

Ami igazán a MS hibája az a borzasztó támogatás. Tulajdonképpen saját maguk nyírták ki a platformot azzal, hogy akárhányszor jött egy frissítés, ha meg is oldott egy problémát, jött a helyébe másik kettő. És ez minden egyes frissítésnél így volt az első 8.0-tól a 8.1 Denim-ig. (Azt hiszem az volt rajta az utolsó, de már nem emlékszem pontosan, régen volt). Iszonyat hektikusan működött, rengeteg probléma volt vele. Kedvencem a fényerőszabályzó idiótasága. Amikor átvettem a telefont, akkor az volt a gond, hogy remegett a fényerő, iszonyat zavaró volt. Később pedig sikerült elérni azt, hogy telefonálás közben valahogy háttérbe rakta a telefonálást, tehát ha megpróbáltam a hívást befejezni, akkor a főképernyőt láttam, felül zöld sávban pedig magát a hívást. Ilyenkor mit csinál az ember, logikus, nyilván rá akar tapintani a zöld sávra..Igenám, de mivel a telefonbeszélgetés miatt ultraérzékeny módban van a közelségérzékelő, ami a kijelző tetejénél van, akárhányszor próbáltam rátapintani arra a rohadt sávra, állandóan elsötétült a kép...Azt hittem földhöz vágom.

Több ismerősömnek volt L520-a, ami kb a telefonok Toyota Corollájaként volt anno nyomatva, korrekt áron korrekt tudás, és örök élet plusz egy év. Ehhez képest másfél év után már olyan gondja volt mindnek, hogy még a hívást sem tudták fogadni, lefagytak, szaggattak, lehetne még sorolni.

Szóval összegezve: Adott volt egy márka, a Nokia Lumia, aminek a telefonjai elképesztő szépek voltak, jó színekkel, szögletes formával és ehhez baromira passzolt a WP OS, ami az eredeti elképzelés alapján, egy remekül használható, tényleg funkcionális, zárt rendszer volt, azt ígérte, hogy megbízható társ lesz hosszútávon, kicsi az erőforrás igénye és hosszútávú támogatást fog kapni. (Nem tudom..ismerős valahonnan ez a szöveg. :) ) Egyébként beígérték a W10M-et is.

Ehhez képest mit kaptunk? Kaptunk egy valóban remekül kinéző telefont, szintén gyönyörű platformmal, ami cseszett rendesen működni, az ígéretekkel ellentétben az áruházban alig volt értékelhető applikáció, amit mondjuk munkára, vagy tanulásra lehetett volna használni, és kaptunk még egy ordas nagy hazugságot, miszerint az 512GB RAM elég a Windows Phone-nak. A L625 konkrétan üvöltött az 1-1,5 Gigáért.

Innen is látszik, hogy saját maguk cseszték el az egészet. Az elképzelés rendben volt, viszont a frissítések, amik arról kellett volna szóljanak, hogy reszelgessék kicsit az OS-t és egy-két hibát javítsanak, azok tulajdonképpen csak a bajt hozták. Ez volt az utolsó szög a koporsójukban.
_______________________

Egyébként az írás remek volt, remekül látod a dolgokat, rengeteg időt fektethettél ebbe a cikkbe. :R

(#109) K4jusz válasza Plazmacucci (#107) üzenetére


K4jusz
(tag)

Thx :)

(#110) D1Rect


D1Rect
(félisten)
LOGOUT blog

Mindig is szar volt, az android és az ios előnyei helyett a hátrányait sikerült egyesíteni.

Pedig jó is lehetett volna, ez a közel 80%-os Androidos részesedés nem vagyok benne biztos, hogy jót tesz a piacnak.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#111) ldave


ldave
(nagyúr)

Nekem 925-ösöm volt, örök kedvenc marad (az N9-cel együtt).

A Slime draws near! Command?

(#112) .Szaki. válasza D1Rect (#110) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

+1

A mondandód első részével teljesen egyetértek.

A második részére meg csak annyit reagálnék, hogy pontosan ezért sajnálom igazán a WP-nek az eltűnését, valamint a BB OS-t is. Nem tesz jót a piacnak, na meg jóval színesebb is volt az egész. Volt választási lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#113) jbcs válasza Plazmacucci (#103) üzenetére


jbcs
(tag)

Igen, alapdolgokra használom, internetezek, emailjeimet olvasom, word, excel, note, fényképezek, viber ha ez alap, akkor igen:) De olyan nem volt, hogy ne tudtam volna telefonálni vagy nem tudtak volna elérni.

(#114) UnA válasza Solten (#23) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Mar anno rohogtem az un. "magyar szaksajto" cikkjein, szerintuk Androiddal beleallt volna a foldbe."

Szerintem erről a cikkről beszélsz: A pokol felé lovagolnak az androidos mobilgyártók, ami igazából egy véleménycikk volt a HWSW-n 2010-ben, és sokan támadtak.

De szerintem a cikk valódi jövőbelátásról tanúskodik, főleg ha elolvasod és végiggondolod újra az egészet, mert az akkori androidos gyártók sehol sincsenek már (Motorola, HTC, ZTE, stb) – lassan már csak a mobilfanok emlékeznek rájuk. A Samsung nem érdekes ebből a szempontból, mert nem mobilgyártóként lépett be ebbe az iparágba. De ugyanígy lecserélhető lesz a Samsung is egy Huaweire, és így tovább.

Emellett a cikk még arról szól, hogy ha lemondasz a szoftverfejlesztésről (=Android), akkor olyan mértékben adod fel a termékfejlesztés lehetőségeit, hogy az maximum stagnálásra elég. De így járt a Nokia a Microsofttal is, vagyis az sem volt jobb ötlet, szerintem ragaszkodniuk kellett volna a saját MeeGo / Maemo rendszerükhöz.

[ Szerkesztve ]

(#115) Norb79 válasza Plazmacucci (#107) üzenetére


Norb79
(aktív tag)

950esban van rögtön 3 giga is a ramból, mégsincs videócall. Elő lehet csalni vhogy?

(#116) laracroft


laracroft
(tag)

Köszi a cikket, nagyon jó volt ;)

Nekem először Omnia7-em, majd L925-öm volt, az vágta be a kiskaput, hogy annak
ellenére nem kapta meg a W10M-et, hogy volt 1 GB RAM-ja.
Pedig ezért vettem, -és szerettem is nagyon- mert azt mondták az 1GB-os telók megkapják...

Csatlakozom a WP billentyűzetét dícsérők táborához :)

(#117) Plazmacucci válasza Norb79 (#115) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

A bétában volt. Cikkben a link, hátha működik.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#118) Reverend


Reverend
(tag)

Hát igen. 520/535/640XL, majdnem egy 930, illetve másodkézből még némi tapasztalat 1020 és 950-el. Én imádtam. Feleségem is imádta. Szinte azonnal tudta kezelni, nem kellett segíteni semmiben. (Korábban ajándékba kapott egy Androidos telefont, és visszaadta, hogy csináljak vele, amit akarok, de ez neki nem kell.)

Nálunk egyértelműen az app hiány okozta a vesztét. A felület, főleg a 8.1 csodás volt. (Már sokan leírták miért.)

Lehet, hogy mi kivételek vagyunk, de mi iPhone-ra váltottunk. Semmi igényünk nincs az Android nyiltságára, meg testre szabhatóságára, viszont igénylem a stabilitást, és a használhatóságot. (Minezek mellett Android fejlesztő vagyok :D )

Ha holnap megjelenne újra a WP8 teljes app palettával, gondolkodás nélkül visszamennék...

(#119) swayze


swayze
(csendes tag)

Sziasztok!

Csodálkozok rajta, hogy van aki ennyire szereti a Microsoft-ot, ők tipikusan az a cég akik az operációs rendszeren kívűl semmihez sem értenek igazán (rengeteg dologba beleszálnak, majd x idő után ha megunták kihátrálnak pl meego (ez egy nagyon szimpatikus rendszer volt még úgy is, hogy akkor is és azóta is iPhone-om van). Szinte semmit se vennék amiben a microsoft alapító, mert az biztos, hogy 1-2 éven belűl támogatás nélkűl magára marad. Már igazából a windows is csak kényszer, mert nincs más elérhető és használható árban (OSX nekem drága na meg apple limitációkkal nem gondolom, hogy túl jó, linux na az meg nem felhasználó barát már a telepítéstől kezedve csomó macera van vele).

Még is mit szeretsz a Microsoft-ban igen volt jó rendszerük az xp, meg a 7-es a vista katasztrófa a 8-as 8.1 es frissítéssel tűrhető a 10-es jó lenne, de a felhasználót nagy ívből lesz@rja! (Saját magát frissíti erőszakosan dolgoztam a gépen megvolt neki adva, hogy 01:00 kor frissíthet, mert ugye 2 naponta megkérdezi és fogta magát a kezeim közt elkezdett telepíteni 1 óra 30 percig ha használom ezt miért nem kérdezte meg önkéntenség helyett!!), a háttérben drivereket cserélget (2 szer kellett wifit telepítenem, mert ő valamikor kicserélte a drivert és amit felrakott nem működöt) felesleges értesítéseket dobál.
Úgyhogy a részemről nem lepett meg a win mobil bukása a nevük már erre eleve fedezett volt!

Olyan ez a cég mint az Intel a proceszorokon kívűl semmiben se jók (ők is mindeből kihátrálnak amiből meg nem az meg kritikán aluli! Pl: mobil proceszorok, integrált vga, mirecast stb stb.

[ Szerkesztve ]

(#120) quailstorm válasza UnA (#114) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Mondjuk a HTC pont rengeteget tolt bele a Sense-be, egy HTC Desire C vagy HTC Desire 200 is fényévekkel menőbb, mint a mai stockdroid, amivé fajult a HTC is. Ők se fognak már ilyeneket csinálni...
Azért ők lehozták belépőszintre anno a Senset, és nem csak szép volt hanem gyors is, meg relatíve takarékos. Ahhoz képest a TouchWiz... mégis a Samsung nyert.

Lényeg a lényeg, hogy a droidba is lehet fejlesztési pénzt tolni és van is kézzelfogható eredménye. Bár mostanra kezdenek kikopni a gyártóspecifikus felületek és kiterjesztések, meg az is igaz, hogy sok dolgot már az alap droid tudott. Azért egy alap 2.3 állapotsáv egy nagy 0 volt a CM7-hez, TouchWizhez, Sense-hez képest.

[ Szerkesztve ]

(#121) somogyib válasza swayze (#119) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

"ők tipikusan az a cég akik az operációs rendszeren kívűl semmihez sem értenek igazán"

Az írás éppen arról szól, hogy ahhoz sem értenek igazán. :D

(#122) Solten válasza UnA (#114) üzenetére


Solten
(őstag)

Koszi hogy megkerested ezt a cikket de nem erre gondoltam; konkretan a Nokiaval volt kapcsolatos, mennyire a jovolatasrol tanuskodik hogy az android hypetrain helyett a Microsoftot oleltek a keblukre es de jol fognak jarni ezzel.

Saor Alba

(#123) elmepocok


elmepocok
(tag)

Kiváló írás, le a kalappal!

Én évekig WP párti voltam, a 8.0-val ültem föl a vonatra és személy szerint imádtam.
Nekem bejött a csempés UI és a végletesen minimál dizájn, arról nem is beszélve, hogy akkoriban Android vonalon még a felsőbb kategóriákban is felháborítóan sokszor találkozott az ember "az alkalmazás sajnos leállt" típusú hibaüzenetekkel és lagtengerrel, az első lumiámon pedig gondolkodnom kellett, mikor először ki akartam kapcsolni, hogy hogyan kell, mert az első bekapcsolás óta nem kellett.
Aztán ahogy jöttek a frissítések, ez az előny elillant, az appok rövid minőségi javulást mutató időszakot követően befagytak egy verziószámon és kész, vége volt. Az 50-es Lumia sorozatot már nem mertem megkockáztatni.
Azelőtt és azóta sem szerettem úgy telefont, mint akkoriban, kíváncsi vagyok, hogy fogok-e még.

(#124) Aweriot válasza swayze (#119) üzenetére


Aweriot
(veterán)
LOGOUT blog

Egy fórumon nem vezet sehova ha egész egyszerűen kinyilatkoztatsz, ezt tartsd észben ;)

Csodálkozok rajta, hogy van aki ennyire szereti a Microsoft-ot, ők tipikusan az a cég akik az operációs rendszeren kívűl semmihez sem értenek igazán

Office? Jelenleg szvsz a legjobb irodai szoftvercsomag.

Szinte semmit se vennék amiben a microsoft alapító, mert az biztos, hogy 1-2 éven belűl támogatás nélkűl magára marad.

Alapító? Mármint fejlesztő. Xbox?

linux na az meg nem felhasználó barát már a telepítéstől kezedve csomó macera van vele

Ez csak szimplán BS.

Olyan ez a cég mint az Intel a proceszorokon kívűl semmiben se jók [..] integrált vga

Az Intel féle IGP-k kifejezetten jók, itt talán frissítésre szorulna a tudásod ;)

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#125) zolee001


zolee001
(őstag)

Csatlakozom a gratulálokhoz.remek cikk és egyben ha az index,444,pcforum,hvg döntéshozói olvassák akkor az ott regnáló kártevöket,akarom mondani akik magukat ujságirónak hiszik ,azonnali kirugás és a szerzöt alkalmazni!

Jómagam 2017 év vége óta használok WP telefont (nem röhög),az MS karácsonyi ajándéka volt egy 640XL il 950XL,bevallom elötte a kezemben sem nagyon járt illetve az egyik szegedi MS fejtágitón osztogattak WP7 telokat (2012 ben) amit bontatlanul helyeztem a kukába.
Nos,lassan 1 éve a Lumiát használom elsödleges telefonnak és "phabletnek" elsösorban MS ököszisztéma (skype,skype for business,O365,twitter,hirolvasás ,rss) tevékenységekre és teljesen elégedett vagyok vele,egyszoval kissé megkövetem az MS-t az addigi ellenszemvem alaptalan volt ,RÉSZBEN.
Az kimaradt az igen szinvonalas cikkböl ,hogy a WP7-en pl sokáig nem volt skype,a WP8-8.1-gyen pedig tavaly juiusban szüntették meg ami kimeriti a gusztustalanság fogalmát.
Emlithetnék még számos MS alkalmazást amik a saját gyártsu hardverén és szintés saját gyártásu szoftverén nem volt elérhetó de a konkurenciánál igen.
Zseniális huzás,bravo MS.
Manapság ez természetes mivel a 2017-es "creators update launch-on" jelentették be ,hogy oda mennek ahol a userek vannak,szóval android és ios.
A komáromi nokia gyárrol valami olyan emlékem rémlik,hogy az elsö kirugási hullám után szijjárto futsball péter 3mrd ft visszanemtéritendö állami támogatást adott az MS-nek amit ök köszöntek szépen és fél-1 év mulva bezártak és az adofizetök pénzével távoztak.

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#126) salesman


salesman
(őstag)

Köszönet a jó kis cikkért.

(#127) swayze válasza Aweriot (#124) üzenetére


swayze
(csendes tag)

Alapítóként arra gondoltam amibe az elejétől fogva fő támogatók.

A inteles vgaban meg valamelyest igazad van nem használhatatlan sőt, de azért ott is csak az van, hogy erőből akarják megoldani a dolgokat (2x annyi tranzisztor mikor csak átervezni kellett volna vagy jobb drivert írni).

Az office tényleg jó, de hát ez nem menti meg őket az alól, hogy 100 másik jó ötletet meg tönkretesznek a visszalépkedéseikkell.

(#128) ricshard444


ricshard444
(veterán)

Volt átmeneti telefonnak egy Lumia 925-m kettő csúcs Android között és imádtam, olyannyira, hogy az 1 hónap amit vele terveztem 6 lett, az alkalmazások hiánya ami miatt sajnos dobnom kellett, pedig nagyszerű készülék volt.

Elolvasom a cikket, amint lesz lendületem. Köszi a munkát! :R :R

Vannak dolgok...

(#129) wolfgabriel


wolfgabriel
(újonc)

Microsoft Lumia 640XL tulaj voltam anno.

Van néhány gondolatom pro és kontra.

A csempés felület mobilra tökéletes,aki mást mond az sose használta. Kiindulásként is megállta a helyét, és elképesztő fejlesztési lehetőségek is lettek volna még a felületben. A testreszabhatóságot kb. a csillagos égig lehett volna (KELLETT VOLNA!) nyomatni.Sajnos nem nyomták.Gőzön nincs miért. Nehéz leprogramozni 150 beépített hátteret? Nehéz leprogramozni, hogy csipkés szélű is lehessen a csempe? Nehéz leprogramozni, hogy legyen 8 féle (és nem 3) csempeméret?

Nem tudtok olyan dolgot mondani, amire a csempe nem jobb.
Androdion: ikon és widget.
W10M: csempe. (Ami tudhat widget funkciókat is.)
Na melyik az egyszerűbb? Átlag juzer melyiknek a működését érti meg előbb? (Egyszer 20 percig magyaráztam valakinek androidon, hogy a widget az nem egy különálló app.)

A W10M beállításának egyszerűségét kb. mostanra érték el az android főverziók. Arra gondolok, hogy végre nem 4-5 helyen kell/lehet keresgélni egy beállítást, hanem összegyűjtötték egy hierarchikus és átlátható menübe. Köszi, ezt a W10M már tudta. (Kár, hogy a desktop Windows meg elfelejtette közben.)

Mi azzal a probléma, hogy van egy inditó képernyő és balra suhintva megkapom a teljes app listát abc rendben, keresőmezővel? Túl egyszerű? Ez tényleg baj? Mennyivel jobb az ha van 8 indítóképernyőm tele ikonokkal és összevissza keresgélek, aztán ha nem találom, akkor megyek a teljes applista ikonra, ott megint suhintok még párat mire megtalálom..... ???

Apphiány. Ez vágta haza a W10 mobilt. Fagyott az Android is mégis használták. De ha nincs ami lefagyjon?! Egy Facebook messenger évekig bétás? Androidon és Ios-en 12-szer frissült, amíg windows mobilon egyszer sem? A világon leggyakrabban használt appok listája mennyire hosszú? 10-20 elemű lista? Legalább ezeknek a fejlesztését kellett volna tűzzel vassal (+sok sok pénzzel) keresztülvinni és folyamatosan szinten tartani. Komolyan azt gondolom, ha ezt meglépték volna, ma már megint meglenne az 5% minimum. Támogatni kellett volna a fejlesztőket, növelni az exkluzivitást: ha egy app windows mobilra jön ki először, akkor a fejlesztési költségek felét MS állja. Ilyen és hasonló akciók. Nem így lett. Eltolták.

(#130) Maxentius


Maxentius
(addikt)

Brutálisan alapos és nagyszerű cikk, le a kalappal! :)

Samsung Galaxy A70 | Gear S3 frontier | JBL E65ANC

(#131) Decske válasza eclipse19 (#101) üzenetére


Decske
(tag)

Ha a beállításokban engedélyezed a színek megjelenítését a kereten és a fejléceken, akkor ez a hibát is ki tudod magadnak küszöbölni. A Settings app meg pont annyira átláthatatlan, mint a Control panel.

Nokia Lumia 620 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Microsoft Lumia 950XL -> Huawei Mate 9, Microsoft Surface Go

(#132) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Arra tippelek, hogy nem ez volt az MS utolsó próbálkozása a mobiltelefonok területén.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#133) #77646080 válasza Tigerclaw (#132) üzenetére


#77646080
(törölt tag)

Mire gondolsz? Milyen irányban van valami halovány jele ilyen tervnek? (Nem kötözködés, valóban érdekel.)

(#134) eclipse19 válasza Decske (#131) üzenetére


eclipse19
(aktív tag)

Tudom, hogy a fejléceknek lehet színt adni, be is állítottam, de Az Office alkalmazásokra ez sajnos nem érvényes, ott ugyanolyan szürke akár aktív, akár nem. (WTF?)

Igazából azt nem értem, hogy a p***ba bírt az valakinek az eszébe jutni (és hogy lehetett ezt jóváhagyni), hogy egy multitaszkos rendszerben nem kell jól láthatóan feltüntetni (alapbeállítás), hogy melyik alkalmazás kapja az bemenetet a billentyűzetről (aktív ablak) ???

Ablak keretek tkp nincsenek is, illetve olyan mintha átlátszó lenne: átméretezésnél az ablak szélétől 3-4 mm-re lehet "megfogni" az egérrel az ablak keretének helyét. Színt ennek én még nem tudtam beállítani.

[ Szerkesztve ]

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#135) Kisgépkezelő válasza eclipse19 (#134) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Ilyen nagyon vékony kék kerete van az aktív ablaknak. Mondjuk nekem viszonylag alacsony PPI mellett is alig tűnik fel, úgyhogy lehet, hogy egy ugyanilyen felbontású, de pár collal kisebb monitoron tényleg észrevehetetlen. Nekem nem szokott gond lenni azzal, hogy nem emlékszem melyik ablakba kattintottam bele, de azért volt már, hogy engem is megviccelt a dolog. :D

(#136) eclipse19 válasza Kisgépkezelő (#135) üzenetére


eclipse19
(aktív tag)

"Nekem nem szokott gond lenni azzal, hogy nem emlékszem melyik ablakba kattintottam bele"

Ne aggódj, nem lesz mindig így. :)
Az sem mindegy, hogy hány ablak között váltogatsz és milyen gyakran. Az ablakok méretéról és elhelyezkedéséről nem is beszélve.

És nem is csak kattintani lehet. Ott az ALT-TAB is.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#137) joey04


joey04
(félisten)

Köszönöm szépen. Ez a cikk felér gbors cikkeihez. Azokra szoktam ennyi időt áldozni, úgy, hogy falom az oldalakat, ha van időm, órákon keresztül akár. Bármelyik hazai, vagy külföldi oldalon (persze angolul) megállná a helyét. Most is lefekvés előtt még rákattintottam a cikkre, azt hittem lesz valami rövid összefoglaló, aztán látom milyen mega anyagot fogtam ki... És órák óta olvasom. Mert elolvastam sok belinkelt cikket, sok korábbi topikot. És minden szavával egyetértek. Annyira jól visszahoztad az akkori hangulatot ami a fórumokon meg a sajtóban tetteérhető volt, hogy majd beleszédültem a bólogatásba, ahogy helyeseltem olvasás közben. A kinézettel kapcsolatos problémák, az appok hiánya, a hw problémák, a stratégiai problémák, stb, stb, a meego helyzete, a droid és a nokia vizsonya, lehetőségei, minden. Minden úgy volt és van, ahogy leírtad. És a keménymag akik mindent tagadtak, mindent ferdítettek és igen, jó hogy kimondtad, érdekük volt. És félrevezették a laikusokat, befolyásolták a cikkeket, borzasztó időszak volt. És sokan most itt tevékenykednek és annyira fáj nekik a droidos Nokia, hogy hisztizve verték/verik az asztalt, amikor Nokia telefonként hivatkoznak az adott tesztkészülékre, és ahogy a wp korszakban, úgy itt is manipulálják a szerzőket, mert azóta folyamatosan hmd global így, hmd global úgy, ezzel van tele a teszt, mintha a Nokia felirat az valóban csak egy felirat lenne és nem lenne semmi köze az "igazi" Nokiához. Szóval ezek a dinoszauruszok köztük élnek, mint valami alvó vírus, ami aktivizálja magát megfelelő körülmények között. Legyen az egy andoridos Nokia, vagy esetleg a jövőben egy újabb telefonos MS próbálkozás bármilyen formában.

Köszönöm úja! :R

[ Szerkesztve ]

(#138) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Mielott elolvasnam a hozzaszolasokat, leirom a velemenyem. Elsonek a cikkrol es a kapcsolatom a cikk targyaval.
1, regen olvastam ilyen jol megirt cikket. Ez profi. Latszik, hogy kitanult ember vagy, nem csak tanult. Egy hiba van, ez pedig az utolso oldalon az S3 es a 920 osszevetesenel. A kezdeti sorrendet tartsd fenn! Helyesen: S3 es Lumia 920 (4.8 es 4.5 colos Amoled illetve LCD IPS). Ennyi a hiba 14 oldalon. Illetve van egy tevedes. Lumia 610-re is van 7.8.
2, WP-s eszkozeim (voltak es vannak) 610, 710, 800, Omnia W, Omnia (fem hatlapos, nem jut eszembe), HTC 8s (vacak, boven az 520 alatt minosegben), 435, 520, 530 (sz@r), 535 (a javitott panel sem jo), 550, 620, 625, 630, 635, 640, 640XL, 720, 820 es 920. Pont.

A 7-es WP megbocsathatatlan dolgai a Zune eroltetese es a logikatlan menu felepites. A tobbit vette a gyomrom. Anno a Lumiak nagyon dragak voktak. Latszott rajtuk, hogy premiumnak szantak oket. Ami tetszett: hardver megkotes (minimum fel giga ram, amit csak a 610 szegett meg, illetve csak QC SoC). En osszessegeben a mai napig szeretem a platformot (vegre a W10M is hasznalhato iden osz ota), de az Android (>2.1) sosem volt lemaradva tole, max bizonyos rom megoldasok.
WP7<2.2+
WP8<4.1+
W10M<4.4+

2020: búcsú a Samsung márkától (Galaxy M21/M31 vs A51, illetve Exynos miatt). | Huawei és Nokia marad. Kéne új márka a piacra.

(#139) BMW E39


BMW E39
(csendes újonc)

Megjelenése óta Windows mobilt gyűrök...Ha valaki én tudok véleményt alkotni...kezdtem 500 szériával aztán 640, 830, 930.-ami a mai napig a kedvenc...és több mint egy éve a 950...Nálam tökéletesen működik nem fagy nem teker...bőségesen használható..mint a Navigáció mint a 4K Videó....majdnem csak a mai napig az egyik legjobb lencsével felszerelt kamera bújik meg benn....Retina schenner....soroljam? Volt menet közben Android is a kezeim között de hamar hanyagoltam a Win 10 mellet Őket....Én elégedett vagyok vele mint szoftver mint hardver ügyileg...Lehet hogy sok a műanyag de ennek ellenére kézbe álló mutatós készülék..Internet, Email...Sport progik, fotózás, navigáció....Skype "ami egyedül állóan jó" Éles kijelző...és a mai napig min..2 napos aksi....úgy hogy soha semmit nem kapcsolgatok ki....
Sajnálom hogy nem tudott tovább lépni a Nokia vagy Microsoft ezen a téren...

(#140) quailstorm válasza eclipse19 (#134) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Office-nak egyedi, felüldefiniált ablaka, fejléce és témája van, azért nem úgy viselkedik, mint a rendszerablak.

WPF-ben lehet most ilyeneket csinálni, csinálnak is, néha szar is lesz. Minitool Partition Wizardnál se örültem neki... Annyit nem ér a csicsa, hogy aztán gesztusvezérlés ne menjen, meg a W98-as ablakfunkciók épp, hogy működjenek.

[ Szerkesztve ]

(#141) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(őstag)

Én is használtam mind WP 7.8-as mind 10-es rendszerű telefont, utóbbi most is a fő mobil internetes eszközöm, hibái ellenére szeretem, mert 20k-ért (lumia 550 két éve Black Friday-on) nem volt értelmesebb 4G-s eszköz (sokan huhognak, mikor írom, minek LTE, mert vidéken úton csak ezzel folyamatos a netes rádió a Telekom hálózatán!!!). Nem hibátlan, voltak frissítések amik rontottak a helyzeten, de általában nem hagyott cserben, a böngésző is viszonylag használható, de nem egy sebesség bajnok.

UWP: Annyiból védeném a koncepciót, hogy ami most van win32 terén, az se jó. Nem magával a win32-vel van gond, hanem hogy nincsenek rákényszerítve a gyártók egy konkrét rendszerre, van ugye megszokásból a Program Files mappa, de a legtöbb programnak vannak mindenféle hülyeségei, hogy ide kell még írnia egy filet meg oda. Rá kellene kényszeríteni valahogy a programfejlesztőket, hogy egy szigorú struktúra szerint rakosgassák a telepítők a a program állományait és beállításait, és másra ne lehessen mód. Az sem ártana, hogy pl programonként legyen külön registry db állomány, ami virtuálisan hozzácsapódik a rendszer és a user registry adatbázishoz, és egyszerűen eltávolítható. Mindenképpen valamiféle homokozó+konténer féle struktúrát kellene erőltetni és nem csak az enterspájz verziókon, hanem minden új Windows rendszeren. Ha jól értem az UWP-sített win32 alkalmazások is így viselkednek, szóval, ilyen irányba kellene szvsz az UWP-vel elmenni, nem pedig a HTML5+JavaScript pukizóalkalmazások nyomatásával.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#142) quailstorm válasza E.Kaufmann (#141) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Ez szép és jó, csak van csomó cucc, ami nem engedheti meg magának, hogy UWP legyen. Azok meg a WPF óta nem kaptak értelmes fejlesztést, és a DPI kezelés se lett jobban megoldva, mint ami a Win7-ben van.

(#143) E.Kaufmann válasza quailstorm (#142) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Van UWP konverter (igaz, nem próbáltam), amihez meg nem jó, oda kellene egy homokozó. Pl nem lenne olyan nagy cucc megcsinálni, hogy a kisPistaERP 1.0 azt hinné, hogy a dokumentumok mappába ír, közben az alapértelmezetten vagy a homokozó része lenne, vagy meg lehetne adni, hogy át legyen irányítva egy másik mappába, ami megmarad akkor is, ha le kell takarítani a kisPistaERP 1.0-át.
Csak azt akartam írni, hogy nem az API a legfőbb baja a Windows-nak, hanem még mindig ez az őskáosz, hogy egy program a már bevezetett védelmi technikák ellenére taccsra tudja vágni a rendszert.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#144) quailstorm válasza E.Kaufmann (#143) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Majd ha ilyesmi szoftverből lesz natív UWP verzió, akkor elhiszem, hogy le lehet cserélni a Win32-t...

(#145) E.Kaufmann válasza quailstorm (#144) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Félreértettél. Pont azt mondom én is, hogy nem az API a gond! Az a gond, hogy még most is sok telepítő telehányja az egész gépet, átláthatatlan változásokat hoz létre az alaprendszerben, amit talán még a saját uninstall része se bír feloldani, valamint működése közben is teleszemeteli a rendszert. Ezen kellene változtatni, vagy ezt lekezelni.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#146) Bgisi


Bgisi
(újonc)

Először is gratulálok, remek, hiánypótló az írás. Itt-ott érezhető nagyon a csalódottság, de ez "windowsosként" nem is csoda.

Youtube-ról írhattál volna bővebben, mert bár az API mizériában hunyó volt a gugli is, de azért nem kellett volna a Microsoftnak sem önfejűen kiadni az appot, úgy, hogy a YouTube licenceit, és a Gugli fő bevételi forrását semmibe veszi (reklámok és célzott hirdetések, ugye). Azért egy ilyen húzással sikeresen magára haragította a Guglit, illetve más termékek gyártóinak is elgondolkodtató lecke, hogy mennyire fontosak és hogyan is bánik az MS ezekkel a dolgokkal.

Az app gap-pal kapcsolatban: a WP itt is olyan szinten elkésett, hogy akik tehették, már megvették a fontos appokat más platformon, és eszük ágában sem volt újból kiadni pénzt értük. Jómagam is droidra vettem egy passzentos fájlkezelőt, egy kellemes képmanipuláló szoftvert (ami a nagyméretű kameraképet átméretezi úgy, hogy csak pár száz kb legyen és gmail mellékletként akár mondjuk 52 képet is tudjak csatolni), egy kamerás szkennert ami a képjavítás után A4- re vágja és átkonvertálja pdf-re a képet, ha kell ocr-rel felismertetem, illetve a Nova launchert hogy az ikonokat, dockot, widgeteket és a gesztusokat teljesen a saját szám íze szerint állithassam be. Meg azt a pár játékot amivel akár a táblagépemen is el tudtam ütni az időt. Mindeközben előfizettem a Play zenére és gépeltem beszéddel sms-t autózás közben, valamint offline térkép ide vagy oda, rengeteget segített a gugli maps a dugók elkerülésében. Megnéztem WP-s ajánlatokat, nade hiába volt kb ugyanolyan vagy jobb ár/érték arányú hardver a Microsofté, ha a megvásárolt programokat és a kényelmi funkciókat nem akartam kvázi kidobni. Ezek engem is visszahúztak a droidhoz.

A "mi lett volna ha..."-val kapcsolatban, hozzátenném hogy a Samsung akkortájt háborúban állt az Apple-lel, a lekerekített sarkokra és hasonlókra gondolok - a Nokiát ez sem érintette volna, így az emberek is inkább választottak volna egy olyan telefonmárkát androiddal, amelyik "tiszta", amelyik nem keveredett jogvédelmi háborúkba. Ez is csak a Nokia felé billentette volna mérleg nyelvét.

És nem utlsó sorban a "villantások" hiánya. Sokszor kaptam én is hogy a play store fingós appokkal van csak tele... Ettől függetlenül, egyszerűen nem volt vonzó és "trendi" a WP az innovációkat felvonultató kisebb-nagyobb "3d party" cégeknél sem. Vettem a lányomnak 3D varázsceruzát egy boltban, amivel ha rajzolt az aszfaltra, egy appot letöltve megelevenedett az alkotása. iPhone-ra és Androidra jelent csak meg. Lego 3D papír alapú katalógus, amit ha kinyitottál, a kamerán keresztül nézhetted hogyan lehet a legóval játszani (mezei AR). Nem volt WP-s app rá (amikor én néztem). Megjelent a Cardboard és társai, nem lehetett WP-vel használni, pedig már a YT is tele volt ilyen videókkal, mint ahogyan a szomszédom drónját sem lehetett irányítani, mert a gyártó nem csinált hozzá applikációt WP platformra, így a kölkök iPhonnal reptették. A sort lehetne még folytatni, sokáig nem volt rá simple, nem volt rá a kedvenc online rádiós appom, és a bankom meg sem próbált erre kiadni bármit is... szóval a lényeg, hogy a külsős cégek, akik megtöltik a platformot, épp hogy csak alig fejlesztettek rá, vagy éppen semmit.

(#147) Plazmacucci


Plazmacucci
(nagyúr)

Hogy őszinte legyek, én imádtam a rendszert. Többször is visszatértem rá, holott nagyon jó droidos telóim voltak közben (Samu Note4), de valahogy még is visszahúzott. Többek közt maga a készülék volt az ami a must have érzést keltette, aki "ismer" tudja, hogy a 1520 volt az, sárgában. Nem tudom jól megfogalmazni, hogy mekkora hatással volt rám. Hatalmas, gyönyörű, jól kidolgozott, masszív, nehéz, a kornak megfelelő kamerával és kijelzővel. Az első készülékem fekete volt, az is tetszett, de a sárga mindent vitt.
Maga a rendszer jó volt, azt még 7.5 verzióval ismertem meg, mikor Lumia 710 kapható volt a Telekomnál. De rég volt... Persze 800-at akartam, de akkor erre tellett. A 7.5 gyors volt, az integrált messenger fasza volt, az asszony 2.3-as androidja egy kalap szemét volt ehhez képest.
8.0 és 8.1 szintén bejött, nem voltam akkora szosöl bubus, hogy zavarjanak az alkalmazások hiánya. Ez csak valamikor a már a W10 Mobile érában kezdett zavarni, bár a Messenger Beta ott is működött, és annyira nem volt gáz. Ha nem lett volna akkora bugos hulladék a W10M mint amilyen volt, akkor talán tovább használtam volna, vagy ha az új MS telefonok nem néztek volna ki szarul. Egyértelmű számomra, hogy a Nokia dizájn kukázása hatalmas hiba volt.
Most van egy tarcsi 1020 kamerás telefonom, néha előveszem ha olyan a téma, hogy azzal jobb fotózni, de amúgy a fiókban pihen. Win 8.0 van rajta, és meglepően fürge.
Mindenesetre kár érte, jó ügynök volt. RIP.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#148) Alchemist válasza quailstorm (#144) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Én inkább azon csodálkozom, hogy a MS még nem nyírta ki az UWP-t...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#149) oszi666


oszi666
(őstag)

te figyu, látom, hogy mennyire szereted a windowst, de a linuxot próbáltad már?...
:D :D ;)

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#150) Crafter32


Crafter32
(őstag)

Nagyon jó volt végigolvasni. Szépen le van írva mi okozta a bukást. Az IOS másolàsa a hülyeségekben nem volt túl jó dolog. Az Applenek a szerencsèje volt, hogy megtudtàk etetni a néppel a bankkàrtya leszívásos módszerűket, még egy ilyen szerencséje nem lesz egyik gyártónak sem.
Fórumokban pedig ha leírtam, hogy vmi ritka rusnya a csempe, letépték az fejemet is a válaszokban, pedig vállalhatlan ronda volt. Az IPhone és IOS legalább gyönyörű mégha idegesítően felhasználó ellenes és csak a pénz lehúzásra megy. Szerintem a Nokia most sokkal jobb lenne ha nem adtàk volna ki részben a kezükből. Akár lehet volna a történet vége egy 8800 anyagminőségű androidos telefon Here térképpel és a világ legjobb kamerájàval is, de folyamatosan elszúrták. Én nagyon sajnálom, mint Nokia rajongó.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.