Hirdetés

2019. szeptember 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Komplikato


Komplikato
(veterán)

Szép, hosszú, részletes ellemzés. Sok munka van benne.
Azért a fene tudja, nekem úgy tűnik az MS csak más irányba ment el, nem adta fel. Erre utal az ARM-os W10, meg az a furcsaság, hogy elég gyorsan, szinte fű alatt lett Androidra MS Launcher, Edge, Cortana integráció, meg egy rakat dolog, amit a WP alá kellett volna időben megcsinálniuk.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#2) Aweriot


Aweriot
(addikt)

Nagyon jó írás, ezzel biztos brutál meló volt :R

_____________

Még megvan a fiókban a 920, a mai napig használnám, csak sajnos meghalt a WP8. Kár érte, nekem a mai napig elég lenne.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#3) t72killer


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

A tündöklés ez volt, a WiPho egy kínlódás volt a kezdetektől és sose mászott ki belőle:

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) #77646080


#77646080
(törölt tag)

Köszönet a munkádért, azért, hogy közzétetted. :)

Nemrég vettem újra használatba a Windows-os Lumia 640XL-t, másodtelefonként elégedetten veszem kézbe nap, mint nap.

Hiányzik, hogy az asztali gép + laptop + tablet trió mellől eltűnt a (teljes értékű) WIN telefon. :( Jó lett volna ez, de még milyen jó... kedveltem.

(#5) Tálydi


Tálydi
(senior tag)

Nem értem még a bejegyzésed végére de, (olvasmányos, informatív, jól tagolt, nagyon tetszik tehát:)

" Írhatnék egy külön cikket, hogy melyik androidos gyártó mit csinált jól, rosszul, mért lett a világ egyik vezető márkája, vagy miért bukott óriásit," - kérlek, írjad!
:R

Eeeeh, what’s up, doc?

(#6) Ftomm


Ftomm
(őstag)

Köszönöm a cikket, igazán szuper lett! :R :R
Látszik, hogy nagy meló van benne! :K

(#7) Thome


Thome
(addikt)

Szuper cikk, köszi!

Anno wp fanatikus rajongó voltam, sőt, ha meglennének az alkalmazások rá, és élne a platform, még mindig azon lennék.

A billentyűzetét viszont a mai napig visszasírom, számomra a legjobban használható billentyűzete a WP/W10M platformnak volt. :K

Bánat

(#8) #77646080 válasza Thome (#7) üzenetére


#77646080
(törölt tag)

A billentyűzetét viszont a mai napig visszasírom, számomra a legjobban használható billentyűzete a WP/W10M platformnak volt.

Tökéletesen egyetértünk ebben. :K

(#9) shiftyhungar


shiftyhungar
(senior tag)

Remek írás, kiváló a stílus :) Bár nem volt soha WP-s telefonom (családban volt 520-as, nagyitelefon volt és imádta, amíg meg nem makkant a kijelző), nagyra értékelem hogy megszületett egy ilyen jó leíró, elemző cikk az egész jelenségről.

Egy észrevételt kérlek, fogadj meg legközelebb - mivel hosszú, egybefüggő szövegrő van szó, jobban olvasható és kellemesebb megjelenésű lenne sorkizárt bekezdéssel :)

"Kávéház és étterem - A Négy Döglött Patkányhoz - Az úri közönség táncol!"

(#10) Mz/ts250@300


Mz/ts250@300
(tag)

Lumia 930 jelenti még mindig aktív szolgálatban :) Hátrányait vagy inkább lemaradását már érzem közel 4 év használat után de SZÁMOMRA még mindig nincs alternatíva ,pedig aktívan használok mellette egy droidost is .de hát ez van:)

[ Szerkesztve ]

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#11) Tesco Value


Tesco Value
(aktív tag)

Ritka jól sikerült cikk, részletesség is, stílus is, köszönjük. :) :R

" Írhatnék egy külön cikket, hogy melyik androidos gyártó mit csinált jól, rosszul, mért lett a világ egyik vezető márkája, vagy miért bukott óriásit,"

Ez pedig kifejezetten érdekelne. :K

Olyan sokszor megbuktam matematikából, hogy meg se tudom számolni.

(#12) OddMan


OddMan
(őstag)

Jelenleg egy Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM telefont használok. Szeretem, mert még mindig egész használható, bár néha azért előjönnek kisebb bug-ok. Amúgy szerintem a windows-os telefonokat azért hajították el a felhasználók, mert rettenetesen sok volt velük a probléma az elején és sajnos rengeteg fontos app is hiányzott/hiányzik a mai napig a windows store-ból.
Azt viszont megjegyezném, hogy időnként még mindig jönnek frissítések ehhez a telefonhoz. Lehet, hogy az MS-nek még vannak tervei az ARM-os W10-el? :U

[ Szerkesztve ]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#13) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

"A másik komoly újítás, az úgynevezett Continuum volt. Ez egy akkor még teljesen új, és roppant ígéretes technológia volt, ami lehetővé tette, hogy a telefonunkat kvázi asztali számítógépként tudjuk használni. Nem kellett hozzá más, mint egy kis HUB, aminek külön tápellátása volt, s kábellel csatlakozott a telefonhoz, amit menet közben töltött, és közben lehetővé tette, hogy a telefonon lévő appokat egy desktop Windows jellegű üzemmódban, nagy monitoron, egérrel, billentyűzettel használjuk."

Ezt már a korhű androidos eszközök tudták, különösebb innováció nélkül.
A BT egér és billentyűzet működött rajtuk. Hálózaton keresztül és/vagy USB/HDMI porton közvetlenül tudták átvinni a képernyő tartalmát. Sőt chromecast kompatibilis eszközre külső tartalmat át tudtak linkelni. Ebben azért volt némi csalás, mert önállóan kezelte a másik eszköz a külső tartalmat.

Ezzel szemben a WP 535 telefonom csak a BT egér kezeléséig jutott el. Innen tekintve a Continuum, innovatív iránynak tűnt.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#14) JSaN


JSaN
(őstag)

Huha jo hosszu iras, grat. Sajnalom hogy a lumiaval (windowsal) vegul nem lett 3 szereplos a piac.
En egy majdnem 4 eves Lumia 735 telot hasznalok megeledve, amig mukodik nincs okom valtanni.
Telefon, SMS, Email, Foto, Here GPS, ebreszto, googleval szinkronizalt naptar, calc. es kb ennyi, mast nem hasznalok. Neha steam vagy bnet authenticator ha keri.
Elkepedek hogy ez a latt a 4 ev alatt hogy elszaltak az arak, illetve hogy ontjak magukbol az ujabb es ujabb telokat mintha nem lenne holnap. Sokszor meg az 1 eves ciklust sem tudjak kifutni mert jon az ujabb. :U

Diablo három télen nyáron. Bnet: JSaN#2520

(#15) Adamyno válasza Komplikato (#1) üzenetére


Adamyno
(tag)

Jó is lenne az MS launcher ha nem azt a semmitérő Bing-et erőltetné. Innentől elkönyveltem egy hibás próbálkozásnak és el is felejtettem hogy a világon van.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#16) somogyib


somogyib
(őstag)

""An iPod, a Phone and an internet communicator. An iPod, a Phone... are you getting it?" Magyarra fordítva: "Egy iPod, egy telefon, és egy internet kommunikátor... kezditek már érteni?" - "Értsd: forradalom van, felfogtátok, öcsipókok?" :)"

Ez a mondat inkább arra ment ki, hogy három forradalmi újítás EGY eszközben ("...three revolutionary products...Are you getting it?...This is one device").

Az írást jó volt olvasni. Nem kevés munkaóra lehet mögötte.

[ Szerkesztve ]

(#17) total90


total90
(veterán)

Én szerettem a csempét nagyon, teljesen újnak hatott a megjelenésekor.
Lumia 800-am volt először, majd a nagyobb kijelző miatt Lumia 900-ra váltottam. Kb 1 év után meghalt a kijelző, de még volt rá gari és ráfizetéssel 1520-ra váltottam.
Fél év után ráuntam és nem volt a piacin értelmes alternatíva, így Droidra váltottam.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#18) Adamyno válasza Hieronymus (#13) üzenetére


Adamyno
(tag)

A Continuum-ra reagálva:

2015-ben jelent meg ha jól emlékszem.
Évekkel előtte voltak már Motorola Droidjaim (amik a mai napig hiányoznak). Ott volt a zsebemben a nagy kijelző minden előnyével és a háttérvilágítással rendelkező fizikai billentyűzet is minden előnyével. Pl. működött a hegyen hidegben és éreztem a gombokat éééss nem takarta ki a kijelző felét, hanem minden ugyanúgy jelent meg akkor is amikor gépelni kellett valamit. Érthetetlen, hogy hova lett ez és miért nem hiányzik senkinek.

Aztán ott volt a HDMI kimenet ami külön port volt, mellette még tudtam tölteni is a készüléket. Rádugtam a TV-re, monitorra és azon dolgoztam. Nagyon jól működött még azt is be lehetett állítani, hogy tablet vagy telefon módban jelenjen meg a kijelzőn, a telefon kijelzőjét használhattam touchpad-nek, a billentyűzetet pedig billentyűzetnek értelemszerűen. De volt lehetőség a Bluetooth-os cuccokra, akár OTG-re is.

De ha már Motorola.... erről jut eszembe, hogy az Apple mennyire verdeste magát a földhöz, amikor az első ujjlenyomatos készülékük valamikor 2013 szeptemberében megjelent, hogy az mekkora csoda és az első okostelefon, amin ujjlenyomat olvasó van. Persze a Toshiba G500-on már jóval előtte volt (ez elvileg nem okosteló). Aztán jött a motorola az Atrix-szal 2011-ben. Az első okostelefon, amin ujjlenyomat olvasó volt. Jó két évre rá jött csak az iPhone.
Napjainkban pedig a Vivo, egy kínai gyártó mutatta be az első működő és megvásárolható kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasós okostelefont. Ami természetesen Androidos. Ebből a képletből nekem egy dolog maradt meg, ami az Apple-höz és az ujjlenyomat olvasóhoz köthető: a nagy botrány, amikor kiderült, hogy az ujjlenyomatok nem csak a készülékeken tárolódnak.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#19) Scorp2011


Scorp2011
(senior tag)

"A magyar komáromi gyár bezárásával 1620 dolgozó veszítette el az állását."

Ők már csak az utolsó fecskék voltak ott. A Nokia komáromi gyárában (amikor még a csúcson volt) a dolgozói létszám elérte a 10ezer főt is (külsős cégek alkalmazottaival együtt). Ők mind elvesztették az állásukat. A leépítések, a "rákészülés" a gyár végleges bezárására már 2012-ben elkezdődött, így ez a hatalmas létszám nem egyszerre, hanem több év alatt, több részletben került az utcára.

𝕊𝕔𝕠𝕣𝕡𝟚𝟘𝟙𝟙

(#20) Sinesol


Sinesol
(addikt)

Azért erős túlzás az a Galaxy S3 vs Lumia 920 összehasonlítás, még ha Androidos is lett volna a Lumia, akkor sem lettek volna nagy eladásai, emlékszem már akkor is eléggé nagy neve volt a Samsungnak, míg a Nokia név nem volt túl jól csengő.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.