Hirdetés

2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) QbHead


QbHead
aktív tag

Csak úgy kérdezem a videósoktól hogy nem túl kicsi ez az f4-es rekesz ennyi pénzért? ha nem akkor bocsi mert fotós objektívekhez vagyok szokva :)

"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."

(#2) gekkoXT válasza QbHead (#1) üzenetére


gekkoXT
senior tag

dslr videózásnál lett nagyon divat ez a minimális mélységélesség, háttérelmosás. Az f4 még bőven elég erre, de mégis alapvetően jobb általános élességet biztosít.

(#3) koop6 válasza QbHead (#1) üzenetére


koop6
csendes tag

Egyfelől az előttem szóló válasza, jobb általános élesség, másfelől a háttérelmosás, mint minden általában a képalkotásban (nem csak videó / film), dramaturgiai eszköz, viszont ezt manapság effektként használják. Biztos te is megcsodáltál már ilyesmit egy videóban, de jól néz ki ez a háttérelmosás, és biztos láttál már jó filmet is, ahol egyáltalán nem voltak ilyen érzéseid, nem vetted észre, mert az egész film átgondoltan volt felépítve, tehát nem tűnt fel. Ebből az következik, hogy az első esetben elrontották, olyankor használták, amikor nem hogy nem volt rá szükség, hanem egyenesen elterelte a figyelmet az egészről.

Az objektívvel szemezek egy ideje, de sajnos egyelőre nekem még drága + kicsit nehéz is.

(#4) t72killer válasza koop6 (#3) üzenetére


t72killer
titán

MILC-re ez elég nehéz:K, F55-re pont jó. Már csak egy ilyen teljes rendszer árát kérném, mondjuk havi rendszerességgel a bankszámlámra ;]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) .mf válasza koop6 (#3) üzenetére


.mf
veterán

"Az objektívvel szemezek egy ideje, de sajnos egyelőre nekem még drága + kicsit nehéz is."

Zeiss is most jelentette be a LWZ.3 (Light Weight Zoom) 21-100 T2.8-3.9 T* obit -- szintén S35, a light weight 2kg, és röpke 10 000 USD. Ha ezt nehéznek és drágának éreznéd ;]

(#6) eclipse006


eclipse006
őstag

Az A6300-as vázzal brutál párost alkothat. :)

http://www.facebook.com/SzaboSandorPhotography

(#7) koop6 válasza .mf (#5) üzenetére


koop6
csendes tag

:)

Ha kinek nagyobb, akkor van pl. Canon is, amire van most 5000USD kedvezmény!
És még mindig csak a zoom obiknál tartunk....

(#8) koop6 válasza eclipse006 (#6) üzenetére


koop6
csendes tag

Én 6300-ra nézegettem, de még várok a vázra. Remélem megoldódik a túlmelegedés problémája.

(#9) t72killer válasza koop6 (#8) üzenetére


t72killer
titán

"Magától"/firmware-től nem fog, csak akkor, ha szétkapod és újrapasztázod a hűtőt. rx100iv-ben is ez a probléma, sztem hamarosan meg is lépem az akciót - vagy megvárom a 6300-as nem melegedő+rolling shutterrel civilizáltabban bánó utódját (ami lehet a pana GH5 lesz;]).

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) koop6 válasza t72killer (#9) üzenetére


koop6
csendes tag

Ismerősömnek 7rII van, neki is volt gondja a túlmelegedéssel az elején, aztán firmware frissítés után már nem.

Itt is volt valami hír nemrég egy frissített firmware-ről.

(#11) t72killer válasza koop6 (#10) üzenetére


t72killer
titán

Oksi, majd figyelek:R. Tartok tőle, hogy az ilyen firmware-es "hűtés" alkalmasint a minőség kárára mehet, gyengítenek a kodeken v hasonló, hogy kevésbbé terhelje a procit.

A rolling shutter miatt sztem egyelőre nem mélyedek el annyira a sony termékpalettában, szegény a6300 kb a leggyengébb ezen a téren, gondolom nem nagyon örül a svenkelésnek:(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) koop6 válasza t72killer (#11) üzenetére


koop6
csendes tag

Kicsit már elkanyarodtunk a témától, de igen, sajna a rolling shutter elég komoly az a6300-ban, de egyfelől korrigálható utómunkában, másfelől pedig ha nem akarsz korrigálni, akkor nem is nagyon tudom elképzelni miért kell rángatni a gépet (finom, lassú svenknél nincs vele gond), tény, hogy nem egy dokfilmes felvevő, de arra úgyis egy EX3-ast visz aki teheti, vagy jobbat.
A fix képeknél viszont egész korrekt, kategóriájában pedig az élvonalban van.

(#13) t72killer válasza koop6 (#12) üzenetére


t72killer
titán

Ha a téma is mozog, nem biztos, hogy örülnék ekkora rollingnak. Nálam a videó a fotóval párhuzamos tevékenység, nem akaródzik külön cuccot venni rá.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#14) koop6 válasza t72killer (#13) üzenetére


koop6
csendes tag

Érthető a dolog, sajna nálam is a költséghatékony megoldások játszanak egyelőre, de az is igaz, hogy a minden egyben megoldások általában csak elsőre tűnik jónak, jobban megnézve már előjönnek a hibák. Én is élveznék minimum 10 bites anyagot fényelni, vagy egy hangfelvevővel kevesebbet cipelni, mert a kamera tud jó minőségben rögzíteni, nem újraindítani a felvételt 30 percenként ha a szükség úgy hozza (bár az a6300-at pont meg lehet hekkelni ilyen téren) és még sorolhatnám.

Sok tesztvideót néztem az a6300 rolling shutteréről, de nem tűnt annyira vészesnek egyik sem, ezért is ő a kiszemelt (GH4 volt a másik, a7s!! pedig az álom vagy BMC mini, de az túl sok kompromisszummal járt volna). Tudni kell a gép határait és akkor nagyon kezes báránnyá válhat (vagy jó igáslóvá).

(#15) no1r


no1r
őstag

gyorsan futottam csak át a cikket, de ennek mi értelme is van vagy létjogosultsága a sima 18-105 PZ mellett? nem teljesen értem... bezzeg fullframe 24-105 F4 nem érkezik még mindig E bajonettre... :U

a gúny a győztesek kiváltsága

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.