Hirdetés

2021. június 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36) elektrotank válasza kisfurko (#28) üzenetére


elektrotank
tag

A Defender alapból tényleg olcsóbb volt. Valószínűleg azért is, mert nem motorosra tervezték, ettől függetlenül ezzel lehet játszani is. YT-n meg lehet találni videós instrukciókat, ha motorizálni akarod.
A LEGO-ról annyit, hogy az Ideas széria szerintem jó ötlet volt.
A Lambo-ról pedig: az 1:8-as széria alapból kiállítási darab, az összerakási élményről szól szerintem leginkább. Mondjuk úgy, hogy gyűjtői darab. Nekem is ez volt életem legdrágább legó készlete, de mint írtam a cikkben is, ez más élmény összerakni, mint 60-70k-s technicet, amibe beledobnak két motort.
Abból a szempontból igazat adok neked, hogy a jelenlegi felhozatal szegényes, a mostani szériából egyedül a Jeep kötötte le a figyelmemet. Többi asszem Ideas termék.

Másrészről érdemes körülnézni a moc-ok háza táján, mert bizony vannak ott nagyon szép darabok. Amit te írtál (42082), azoknak is egész jól kinéző változatai vannak: [link] [link]

Utóbbi tetszik, ezért is terveztem beszerezni. Nem mondom, hogy a moc-ok hibátlanok, de nagyon sok egyedi, kreatív és kidolgozott ötlet rejtőzik bennük. Van, ami annyira az, hogy nem is értem, hogy a LEGO-ban miért nem ilyen szinten van kidolgozva néhány. Plusz én elnéznék a technic-ekbe néhány világítás készletet, mert pl. menőn nézne ki, ha világítana az autók, teherautók lámpája. Persze, ez ugyanúgy plusz zseton lenne.
A gondolatod, miszerint többet fizetünk, de kevesebbet kapunk, kb. az élet minden területére igaz. Pl. benzin. Adjuk hozzá a forint lejtmenetét is. Ez sem sokat segít a hazai árak csökkentésében.

A LEGO-t pedig szeretem, végül is tekinthetek rá hobbiként. Nem mondanám, hogy ész nélkül szórnám a pénzt rá. A Corvette, Defender lett még tavalyi év elején. Most karácsonykor pedig a Lambo, meg 1-2 készlet pluszba, csak, hogy lefoglaljam magam. Leginkább azt veszem, ami érdekel. A Lombház is érdekel, de azért az a 70k körüli összeget már meggondolom. Szeretem, de nem fogok 100k-s irányba elmenni, maximum az MK II daru az, amire fizetnék többet, ugyanis gyerekkori álmom volt.

mephi666: Ilyen klónokkal még soha nem volt dolgom. Egyszer lehet megpróbálom egy olcsóbbnál.

Napfénysüti: Szép. Utána is néztem, nem is hallottam erről. Bár engem inkább ez fogott meg: [link]
Előfordulhat, hogy a jövőbe rendelek egy ilyet, bár nem tudom mennyire programozható, így kellő óvatossággal kezelem.
Tudtommal van olyan is, ahol eredeti LEGO alkatrészeket vásárolnak fel és úgy rakják össze a saját termékeiket a mérnökeikkel.

[ Szerkesztve ]

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.