Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) soap


soap
(csendes tag)

Az esetleges helyesírási hibákért elnézést kérek, bemásoltam a szöveget és mintha nem lenne minden korrekt, nem tudom mi történhetett.

(#2) 3psilon


3psilon
(aktív tag)

Nagyon szépen kérlek, tagold! Ez így olvashatatlan! Ha már publikálsz egy cikket, ne csak a tartalomra, hanem a formára is ügyelj.

Érdekes gondolatok. 16-17 évesen én is rengeteget gondolkodtam ilyeneken.
Régen számomra csak agymosásnak tűnt, amit a Biblia mond, hogy az ember alapvetően bűnös, de te is leírtad, hogy az.

Mondják, hogy nem is más, mit az állatok, mert csak majomutód. Lehet, hogy az, de nagyon jól megragadtad, hogy a természetben van egyfajta összhang, egy tökéletesség, ami az emberben nincs meg.
Azt is írtad: a gazdagok kapzsik. Kérdem én: azért gazdagok, mert kapzsik, vagy azért kapzsik, mert gazdagok. Szerintem minden ember kapzsi és önző.

Mindenkinek joga van egy jobb világhoz, egy szebb élethez, de mindenki ugyanolyan rossz. Nagyon kevés igazi altruista létezik. A demokratikus, képviseléses rendszer kamu, az úgynevezett képviselők, vezetők stb. jó része ugyanúgy a saját megélhetéséért küzd, csak jobb esetben végzi jól igazi munkáját.

Régen azt hittem, hogy csak azért álmodozom világreformról, meg mindenféle ideálokról, mert ilyen korban az emberek ezt szokták. Rájöttem, ilyen vagyok. Talán te is...
De fontos feladatom, és ezzel neked is, hogy az ideálokat, a belső világot összehasonlítsd a valósággal és konkrét elképzelésekké formáld.

Olvass utópiát. Szép új világ, 1984... ott le van írva, milyen egy elvileg tökéletes, bűntelen világ, ahol mindenki "vidám". Az egyikben az egész bolygó egy nagy rendszer, amit pár ember irányít, és a genetikailag szelektált lakosok viszonylagos boldogságban élnek, a másikban minden ember egy agymosott "gép".
Látható, hogy mindkét világ lényege, hogy az emberek természetes jellemét, önzőségét, egyéni, individualista jellegét és igényeit ("bűnét") elnyomják. Génmódosítással vagy agymosással.
Ma csak az agymosás működik, reklámok, média és bizonyos vallások, szekták formájában. Csak itt a cél az, hogy az emberek ne vegyenek tudomást a felsőbb rétegek óriási hatalmáról. A Szép új világban a világot pár "Világigazgató" irányítja, akik tényleg jót akarnak. Az entellektűelleket pedig egy szigeten tartják összezárva, jólétben :)
Az 1984 sokkal súlyosabb, mert nem derül ki, ki áll a RENDSZER mögött. Elég rémisztő gondolat.

u.i. ha ezt egy blogba írtad, el PÜ-zhetnéd a címét... nekem is van, én is elküldhetem neked a sajátomat.

Modern harcművészet hatékonyan: http://modernninjutsu.eu | Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006

(#3) leewi


leewi
(aktív tag)

hmmm..
engedtessék meg egy kis saját vélemény

oly "csökött" lények mint mi vitázunk a VILÁGRÓL s hajlamosak vagyunk szép s egyben míves szavakkal körülírni a földet, vagy talán túl messzire is megyek saját környezetünket s mindazt a hír csomagot ami eljut hozzánk egyébmás országokból Világnak(unknak) titulálni..

hatalomról és anyagiaskodásról beszélni mikoron ha egy kicsit is megpróbálnánk túllátni magunkon egy sor hasonlóságot lehetne felfedezni ember és ember között..

s mintha mindenki egy dologról megfeledkezne..a "rendszerünk" egyensúlyra épül tehát ahogy én látom lehet játszani mint nagyok pl. a természettel csak valahol-valamikor lesz ennek egy reakciója..

ismét saját vélekedés, hogy ha mindenki egy hajszálnyival is többet törődne a saját életével és hogy ő mit tehet a saját és tegyük fel mások érdekében akkor ha nem is hirtelen de előbbre jutnánk..persze tudom, hogy mindig egyszerűbb másoknak megmondani, hogy mit is kéne s hogyan cselekedniük..

Hogy mi köze mindennek a tökéleteshez?
globállis mindenkire kiható tökéletes nincs(legalábbis szerintem), mindenki egyenlő gondolatvonal se túl hizelgő..hanem mindenki URA saját életének s mindaddig amíg másoknak nem árt(mi az hogy ártani? -túl hosszas téma, de legyen mondjuk a helyszínen résztvevő két fél elégedetten távozik a történet után c. gondolat) esetleges cselekedetével addig TEGYE azt amit a legjobbnak vél és Érez..

semmiféle személyeskedés nem állt szándékomban, a többes számban való gondolkodás pusztán csak így alakult - semmi további értelme nem volt

kOrÁn kELtEm, hOL aZ aRaNy?

(#4) copin válasza leewi (#3) üzenetére


copin
(őstag)

leewi Az ember, aki egyszerre konzervatív és liberális. :)

mindenki URA saját életének s mindaddig amíg másoknak nem árt

Amikor "hobbi" fotós voltam, előfordult, hogy egy-egy jó kép miatt fellöktem/megtapostam a másikat, de akkor éppen semmi más nem járt a fejemben, csak az, hogy megfeleljek az elvárásoknak (másokénak, amit magamévá tettem, némi fanatizmussal) bármi áron. Este pedig nem az jutott az eszembe, hogy "uh, szereztem egy rossz napot másnak" hanem hogy milyen jó pillanatot kaptam el. Van lelkiismeretem, de ha előre akarsz lépni, nem a körülményeken kell filózni, hanem az eredményen, mert csak az a lényeg, mivel versenyben vagyunk.

(#5) leewi válasza copin (#4) üzenetére


leewi
(aktív tag)

van egy szép gondolatmenetem a versenyben vagyunk c. mondókáról is..:D
de talán majd máskor..
na jó talán csak egy annyi, hogy nem épp mindenki van versenyben..

különben meg sok olyat helyzetet/esetet lehet találni mely egyáltalán nem fedett a kis gondolatmenetem által..:R

kOrÁn kELtEm, hOL aZ aRaNy?

(#6) copin válasza leewi (#5) üzenetére


copin
(őstag)

Nem lehet mindenki kompetens. :)

különben meg sok olyat helyzetet/esetet lehet találni mely egyáltalán nem fedett a kis gondolatmenetem által..

Ezt nem is vártam el.

(#7) Sanyix


Sanyix
(őstag)

Kicsit tagolni kéne a szögeget. Ez a massza ez olvashatalan.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#8) temes69 válasza 3psilon (#2) üzenetére


temes69
(aktív tag)

szép új világot ki írta?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.