Hirdetés

2022. július 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fekeandras


fekeandras
őstag

Mint mindenki másnak az oldal üzemeltetőjének is vannak jogai.Amivel most élt is.Amíg valaki feljelentést nem tesz ellene addig a rendőrség bár megtehetné de biztosan nem fog vizsgálatot indítani ellene.

(#2) stevve válasza fekeandras (#1) üzenetére


stevve
nagyúr

Ha felveszek a tévéből egy sorozatot, azzal nem sértek törvényt. Még azzal sem, ha ezt a barátaimmal megosztom, hiszen a tévében nincs olyan, hogy nem nézhetjük többen. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3) mirrmur


mirrmur
aktív tag

Már elnézést a bocsánatért, de válasszuk már szét a dolgokat. A késes analógiádat tovább pörgetve; a kés áruló boltos miért lenne felelős azért hogy a kést megvásárló felhasználó mire használja? kenyérvágásra avagy disznóőlésre...
A magyar hatályos jogszabályok szerint hozzáadva a torrent sajátosságait: "..Amennyiben egy baráti társaság, magáncélú műélvezetre tárolja el a saját gépén az adott letöltött tartalmat, úgy a letöltés ténye mint olyan, legálisnak mondható. Ha a letöltött tartalmat a torrent technológia jellegénél fogva (apró "szeletekre" bontva) esetlegesen továbbosztja, az a kitétel ami a jogvédett tartalom TELJES EGÉSZÉBEN való megosztására vonatkozik, elvileg semmisnek tekinthető..."

Ilyen erővel a saját képeimet, zenéimet is közzé tehetem. Semmivel sem legálisabb a minden adathordozóra, kezdve a retkes kis audio kazettától a DVD/CD/egyéb optikai lemezen át a memóriakártyákon pendrájvokon keresztül RÁRAGASZTOTT és a bruttó árban megjelenő mérhetetlenül pofátlan artisjus cimkénél. Mert ugye mivan ha csak a saját cuccaimat teszem rá, aminek az értéke szerintem 20 millió forint.. .akkor az artisjus majd kifizeti nekem a 20 millára eső részesedésemet a nagy közös kalapból ahová beérkeznek a pénzek?

Úgyhogy ennyit erről. Rendet kéne már tenni de nagyon, és főleg úgy hogy a lobbi amit az artisjus/asva meg a többi szemét csinál ne érvényesüljön.

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#4) CsíkosMókus


CsíkosMókus
aktív tag

A magáncélú letöltés nem bűn, a többi nem érdekel, oldják meg, bújjon el minden üzemeltető ahova tud.

(#5) ollie válasza stevve (#2) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ez nem igaz. Otthon a TV-det sem nézheti egy nagyobb társaság, ahhoz már külön jogdíjat kéne fizetni (ugyanez vonatkozik a rádióra is).

Ha a TV-ben nézi meg valaki a sorozatot, akkor természetesen fizet érte, hiszen fizet TV előfizetést (feltételezve, hogy nem lopja az adást). A TV csatornák ezekből az előfizetési díjakból fizetnek a sorozatokért.

ELADÓ! *** Bontatlan, fekete Galaxy Watch 4 BT 40mm *** Hibátlan, fehér Galaxy S10e 6/128 *** Hibátlan, fekete Galaxy S21 Ultra 12/256 *** ELADÓ!

(#6) lúzer válasza ollie (#5) üzenetére


lúzer
veterán

jé, a haverom lopja a retekklub adását mert szobaantennával veszi?

mellesleg a reklámok bámulásával fizetsz érte :U

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#7) stevve válasza ollie (#5) üzenetére


stevve
nagyúr

Nem, szerintem ez akkor igaz, ha én ezt a boltomban vagy egyéb nyilváos helyen teszem. Otthon nézheti 2 vagy 20 ember, nem fogok vele törvényt sérteni. Nem láttam még olyan jogszabályt, ami a nappaliban baráti tévézést büntetné. :)

Az adáslopás alatt mit értesz? A DVB-T-re nincs előfizetés :D

[ Szerkesztve ]

(#8) fekeandras válasza ollie (#5) üzenetére


fekeandras
őstag

Akkor ha vendégségbe jönnek hozzám majd kiküldöm őket a szobából... :D

(#9) szasanyi válasza fekeandras (#1) üzenetére


szasanyi
félisten

Szerintem itt egyébkörülményeket és más jogszabályban foglaltakat (adott esetben bírósági joggyakorlatot) is ismerni kell, nem biztos, hogy egyszerű a konkrét ügy megítélése. Ha ez később derül ki, válik nyilvánvalóvá, akkor arra később kerül sor.
Amíg valaki feljelentést nem tesz ellene addig a rendőrség bár megtehetné de biztosan nem fog vizsgálatot indítani ellene. - ez nem így van, ezt hívják hivatalból való eljárásnak, a Rendőrség esetében intézkedési kötelezettségnek (meghatározott feltételek fennállása esetén). Azaz ha a bejelentés, feljelentés - vagy már az eljárás! - során olyan körülményre, adatra derül fény ami szabálysértés vagy bűncselekmény lehetőségét veti fel, azt a Rendőrség köteles vizsgálni, és a megalapozott esetekben eljárást indítani, vagy ha az illetékesség és hatáskör hiánya miatt nem lehetséges, a megfelelő hatóságnál kezdeményezni. Szóval ilyen esetekben nem kell feljelentés ahhoz, hogy eljárás induljon.

„A világon kétféle ember létezik: akik tudni akarnak, és akik hinni akarnak.“ by Friedrich Nietzsche

(#10) Depression


Depression
veterán

Teljesen megértem a felháborodásodat. Ajánlom, hogy ezt a cikket fordíttasd le spanyolra, és küld el az ottaniaknak is. Fura, hogy ezt az oldalát nem említed a cikkedben, hogy van olyan európai ország, amelyben teljesen legális a torrentezés.
Itthon meg egy nem hivatalos szerződést kötöttünk, mely szerint fizetünk rendesen artisjus adót, de legalább békén hagynak minket.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#11) ollie válasza mirrmur (#3) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nade kés nélkül nehéz élni, torrent nélkül meg vidáman lehet.

Továbbá, egy adott mű (szoftver, film, zene) részeit sem oszthatod meg másokkal, az is tövénysértés. Már csak ezért is tök mindegy, hogy a torrent darabokra vágja e vagy sem.

Az Artisjust tényleg ki kéne purgálni, azzal nem vitatkozok, egy rendrakás is ráférne erre a helyzetre. Töröljük el az Artisjus matricáit (mindenki jól járna), viszont e mellett szigorúbban is kéne büntetni (ill. ellenőrízni) az illegális szoftverhasználókat (bár a kettő más téma, de akkor is).

ELADÓ! *** Bontatlan, fekete Galaxy Watch 4 BT 40mm *** Hibátlan, fehér Galaxy S10e 6/128 *** Hibátlan, fekete Galaxy S21 Ultra 12/256 *** ELADÓ!

(#12) ollie válasza stevve (#7) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Otthon sem nézheti nagyobb társaság. A pontos méretről fogalmam sincs, de biztos nem 10 emberről van szó.

lúzer: akkor is kell fizetni előfizetést egy fizetős adó után, ha szobaantennával veszed

[ Szerkesztve ]

ELADÓ! *** Bontatlan, fekete Galaxy Watch 4 BT 40mm *** Hibátlan, fehér Galaxy S10e 6/128 *** Hibátlan, fekete Galaxy S21 Ultra 12/256 *** ELADÓ!

(#13) stevve válasza ollie (#12) üzenetére


stevve
nagyúr

A nappaliban sokkal töb átlagban nem fér el egy házban. :DDD 200 vagy 2000 meg főleg nem. Van erre egyáltalán szabály? Szerintem nincs, mivel a nappali nem nyilvános helyiség, hanem privát.

"akkor is kell fizetni előfizetést egy fizetős adó után, ha szobaantennával veszed"

Kinek kell fizetni érte? Általában a szobaantennás adások nem fizetősek... ha meg az, nem szobaantennán jön vagy tévedek?

[ Szerkesztve ]

(#14) r-chee


r-chee
őstag

A mindennapi életben az ismerőseitek ismerőseinek a szomszédjának a szomszédja is tölt le vagy hozzájut nap mint nap illegális fájlokhoz. A rendőr gyerekének talán nincs otthon tört Windows-a, illegális zenéje, filmje? Dehogynem. Tök mindegy, hogy van-e rá lóvéja az embernek vagy nincs, megvan-e már neki eredetiben vagy nincs, látta-e moziban vagy nem, saját használatra tölti le, vagy havernak, ez egy olyan folyamat, amit, ha beleőrülnek itt egyesek sem fognak megállítani soha, maximum üldözni tudják csak, és büntetni, akár horribilis összegre, mint pl. egy 3-4 gyermekes családanyát.
Én sokkal inkább azt nem értem, hogy az ASVA, BSA, Artisjus, stb. szervezeteknek hogy állhat jogában büntetni, pénzt behajtani szerzői jogvédés címszó alatt? Hová kerülnek a büntetésekből beszedett pénzek? A "megkárosított", szegény, csóró, átlag életet élő színészek, zenészek, kiadótulajdonosok kapják meg? Sokkal inkább a zsebekbe vándorol a lóvé.
Mondja azt valaki, hogy az adattárolás terén többszörösen megfizettetett jogdíj után továbbiakat kicsikarni szerzői jogvédés címszó mögé bújva, az nem lehúzás, nem az emberek hülyének nézése...

[ Szerkesztve ]

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#15) Vladi


Vladi
nagyúr

Mér, mér... mer a csíkosnak kisebb gondja is nagyobb, mint hogy ilyen fülemüle ügyekkel foglalkozzon.
Tuti a hátuk közepére kívánják az egész hercehurcát.
A kanadai rendőrség már ki is jelentette:
"hagyjatok minket békén ezzel a sz@rsággal. Oldjátok meg, mi üldözzük az igazi bűnözőket. "

Jöhet a lehülyéző áradat. :))

búcsúzzunk szépen Iván, ha hazaérsz egyszer neked is jobb lesz talán (Aurora 1989)

(#16) harry3


harry3
őstag

OFF: A saját házamban vagyok, fizetek azért hogy legyen TV és ne nézhessük, max csak 5-en? Azt nem mondják meg, hogy milyen sorrendben üljünk és hogy milyen pózban.... :Y Még szerencse, hogy álmodni még nem törvényellenes és nem kell érte fizetni.

r-chee: Egyet értek veled. Nem sok olyan ember van , akinek Windowsa van, és minden legális. Ha van egy gépe, legyen 140 000Ft ha erre rájönnek a szoftverek hát az megfizethetetlen. Szinte nincs az az ember, akinek ne lenne az asztalán egy kis torrentes ikon.

[ Szerkesztve ]

(#17) Samus válasza ollie (#5) üzenetére


Samus
addikt

Ha egy gyárban 100 ember hallgatja a rádiót (egy rádiót), az bűncselekvény? Ez így elég érdekes lenne...ha egy kis baráti társaság átjön (legyen pl. 20 ember) és nézzük az X csatornán vetített Y filmet (és van érvényes előfizetésünk) a nagy projektoron, az is bűncselekvény? Én úgy érzem a sorozatok megosztása nem bűncselekmény. Egyébként is a vetítés nyilvános. Szerintem...de lehet tévedek, és mindenki mindenből pénzt akar csinálni.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#18) Cathfaern válasza ollie (#11) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én még mindig azt mondom, hogy a legjobb megoldás az lenne zene, filmek, könyvek, stb esetén, hogy amíg az illető nem lát belőle pénzt, addig legális a le és feltöltése is (s lásd azokat a tanulmányokat, miszerint a torrent terjedésével nem csökken, hanem inkább nő a megvett kiadványok száma... ezzel szinte mindenki jóljárna). A probléma a szoftverek és főleg a játékok esetén van, ahol ez nagyon nem működőképes. Olyan szoftverek, mint pl. Photoshop esetén még igen, de pl. Office már érdekes kérdéskör (ha megírod Office-ban az életrajzod és azzal nyersz el egy állást, akkor Office-al kerestél pénzt, vagy sem?). Játékok esetén meg értelemszerűen senki sem keres pénzt vele.

(#19) Croissant válasza Cathfaern (#18) üzenetére


Croissant
aktív tag

Az illegális úton való terjesztésből akkor sem teszel szert haszonra, ha warez office-szal írt önéletrajzzal nyersz el állást. Rossz szemszögből nézed. A játékból is bevételed van, ha smswebes ftp-n terjeszted.

(#20) TomKiss


TomKiss
tag

Egy kicsit elment a beszélgetés az eredeti kérdéstől, de ha nem haragszotok, én most inkább arra válaszolnék:

A feljelentő mindössze azt mondta, hogy az általa üzemeltetett szervert feltörték, onnan adatokat próbáltak megszerezni, melyek mellesleg még üzletieknek, személyesnek is mondhatóak. Azt nem közölte (már miért is tette volna?), hogy ezek az adatok többek között sorozatfilmek, azokra mutató linkek voltak. Max annyit közölt, hogy az xyz.hu oldalt üzemelteti. Szerencsétlen ügyeletes meg honnan tudná, hogy az oldal mivel foglalkozik?

Majd indul eljárás hivatalból, ha vizsgálják, hogy milyen adatok voltak/vannak a szerveren. (ezt egyébként meg nem fogják vizsgálni, mert simán bekérik a logokat, abból meg nehezen fog kiderülni, hogy maga a szerver milyen adatokat is tárolt).

"Nincs az a magánélet, ami ne lenne leleplezhető. A civilizált világban nem lehet titkot tartani. A társadalom olyan, mint valami álarcosbál, ahol mindenki eltitkolja az igazi személyiségét, de rejtőzködés közben lelepleződünk."

(#21) Cathfaern válasza Croissant (#19) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Részben félreértesz. Félreértések elkerülése végett, én nem a jelenlegi rendszerről beszélek, hanem egy (szerintem) ideális, elképzelt rendszerről. S akkor példákkal:
Ha letöltesz egy filmet, hogy megnézd otthon: legális.
Ha feltöltesz egy filmet torrenten keresztül: legális.
Ha letöltesz egy filmet, hogy utána levetísd, és belépőt kérj érte: illegális.
Ha feltöltesz egy filmet, hogy utána smswebes fizetéssel terjeszd: illegális.

Ha letöltöd a PS-t, hogy utána a saját fotóidat retusáld: legális.
Ha letöltöd a PS-t, hogy utána egy weboldal designját elkészítsd, amiért fizetnek neked: illegális.

Idáig tiszta sor, de ha áttérünk a játékokra, akkor ott nem mondhatod, hogy otthoni használatra ha letöltöd, akkor legyen legális, hisz így gyakorlatilag senki se fogja megvenni, csak aki esetleg kölcsönözteti, vagy játéktermet tart fent (minimális %).

(#22) jety91 válasza ollie (#12) üzenetére


jety91
őstag

Ez baromság.
Tegyük fel a foci vb-t nézed, sör mellett a városban, mondjuk 300 fővel egy nagy tv-n.
Akkor az is bűncselekménynek nyilvánulna :))

(#23) WZP


WZP
aktív tag

Mit vártok egy ilyen rendőrségtől hogy működjön, ahol az ismerősöm felhívja őket éjszaka, hogy az autójukkal valaki most kanyarodott ki a kapun, és azt a választ kapja hogy tegyen feljelentést ?

Inter Arma Enim Silent Leges

(#24) Thunderzolee válasza Samus (#17) üzenetére


Thunderzolee
addikt

A gyárnak gondolom kellene fizetnie jogdíjat az után, h zenét szolgáltat.
A plázákban a boltok is fizetnek, minden üzlet, ahol kihangosított zene szól.

Amikor ezt kezdték bevezetni, úgy a kilencvenes évek eleje-közepe felé, még csak 100-150Ft volt (asszem üzletenként, nem négyzetméter alapján), egy CD boltban voltam épp, mint besegítő eladó, és pont én voltam ott aznap, mikor sorra járva az üzleteket, jött egy fiatalember az Artisjustól, és hát nagyon nem lehetett letagadni, h ááááááááááááááá, nálunk nem szól zene egész nap, csak azért van hi-fi, h bele lehessen hallgatni a CD-k be; szóval megállapította, h ez jogdíjköteles, és barátságosan hozzá is tette, h ehh, ez olyan alacsony összeg, h észre sem veszi majd a bolt.
Közben megjött a főnökasszonyom (mert hívtam), na Ő már képben volt, de hát sokat nem tudott tenni, csak összeveszett az úrral, h már megint csak a lehúzás..
Ráadásul nekünk egy kis hangszóró kint is volt, h a sétálóutca bolt előtti részén is szóljon halk zene. Ezt gyorsan lehalkítottam, h ne vegye észre a tag, de gondolom azóta már ennek is külön díjtétele van.

A CD bolt már régóta nincs meg, hiszen senki nem vesz lemezeket, szépen elapadt a forgalma.
Szóval azóta nem tudom ez mennyiben változott, de nem hiszem, h megszűnt volna, bár gondolom már nem 150Ft a havi jogdíj.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#25) Thunderzolee válasza jety91 (#22) üzenetére


Thunderzolee
addikt

A kocsmák is fizetnek azért, ha TV van a helységben.
Dolgoztam olyan pizzéria/kisvendéglóben, ahol 7 TV volt fent körben a sarkoknál, oszlopoknál, teraszon meg egy kivetítő. Azért ennyi, h bárhová ültél le, egyet mindig tisztán láttál. Itt főleg sportműsorokat (pl. meccsek) néztek az idelátogatók, ez volt a hely "profilja".
Ott is volt jogdíj.

A teraszon egy b×zi nagy kivetítő is jogdíjköteles, az már más kérdés, h egyedi alaklommal kitesz valamelyik vendéglő egy ilyet, nem biztos, h fizet is érte. Lévén a meccsek este vannak, és akkor már nem járnak ellenőrizni.
De kis hazánkban ismerve a mentalitást, nem lepődnék meg rajt, ha kiderülne, h bizony érkeznek az Aristjushoz feljelentések, h itt meg itt ezt és ezt a meccset kivetítőn nézték, vajon fizettek-e jogdíjat érte?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#26) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Lol. Láma. :D
Most mégis mire számított?
Én nagyon nem csípem a torrentet és a warezt, de pont a TV sorozatok megosztása az amit nem tudok egy kalap alá venni a többivel.
Ez is illegális, ez oké, de nem érzem, hogy hasonlóan kárt okozna mint egy mozifilm, egy zene, vagy egy szoftver letöltése és használtat.
Míg az utóbbiaknál sanszos, hogy nem fogja megvenni ha letöltötte, a TV sorozatoknál amikor letölti már esélye sincs megnézni legálisan(általában).
Mert ugye következő hét, következő rész.
Arról ne is beszéljünk, hogy esetleg olyat néz amit itthon soha nem fognak vetíteni.
Mindenképp ez a legkétoldalúbb téma az egész warez körül.

Egyébként jogos, hogy előveszik. A díler sem megy reklamálni ha rárúgják az ajtót és behúzzák az árukészletét.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#27) Croissant válasza D1Rect (#26) üzenetére


Croissant
aktív tag

"a TV sorozatoknál amikor letölti már esélye sincs megnézni legálisan"

Hm, egy sorozatot mondj, amit nem adtak ki dvd-n. És ez is a sorozat bevétele, amitől elesnek, ha te letöltöd (persze tudom, ez a kamu duma, mert ha nem töltöd le a filmet, akkor sem veszed meg, stbstb, én is tudom).

(#28) Croissant válasza Cathfaern (#21) üzenetére


Croissant
aktív tag

Ja értem már, elsőre nem fogtam fel egészen :)

(#29) D1Rect válasza Croissant (#27) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Jogos, ebbe nem gondoltam bele. :B
Nagyon nem nézek ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#30) Voyage válasza ollie (#5) üzenetére


Voyage
aktív tag

Ha a TV-ben nézi meg valaki a sorozatot, akkor természetesen fizet érte, hiszen fizet TV előfizetést (feltételezve, hogy nem lopja az adást). A TV csatornák ezekből az előfizetési díjakból fizetnek a sorozatokért.

Nagyokos, kb 0ft-ot kapnak a csatornák az előfizetési díjból, ők a reklámozóktól kapják a pénzt, amit 15 percenként 10 percig nyomnak az ember arcába. Abból veszik meg a sorozatot...

Kivétel hbo, ha jól tudom. :U

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html

(#31) Thunderzolee válasza Croissant (#27) üzenetére


Thunderzolee
addikt

Barátok Közt :F

Mindig letöltöm, torrenten fent van. Már este, az éppen aktuális napi rész a TV adás után 22 óra körül felkerül. Nálam a torrentezés nagyjából ennyiben ki is merül.
És ennek részeit szinte kivétel nélkül vissza is tudom seedelni, úgyhogy gondolom nem kevesen töltögetik. Mikor még régen torrenteztem nagyon ritka volt, h valakit vissza tudjak seedelni 1:1-es arányig. Ez meg van úgy, h reggelre már túl is lépi az 1:1-et.

Voyage:
Ne személyeskedj. :( Ki lehet javítani anélkül is amit Ollie írt.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#32) Voyage válasza Croissant (#27) üzenetére


Voyage
aktív tag

Cobra 11-et nem találtam sehol megvehetőként. :F

http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html

(#33) Croissant válasza Voyage (#32) üzenetére


Croissant
aktív tag

Voyage: port.hu

Thunderzolee: Ezzel megfogtál. Azt majd akkor adják ki dvd-n (blu-rayen), ha lement az egész :D

[ Szerkesztve ]

(#34) mocsanisi válasza Cathfaern (#21) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Játékoknál az lehetne a megoldás, hogy legálisan le tudod tölteni a játékot ingyen, de ha multizni akarsz akkor fizetni kéne érte. Ez szerintem járható út lenne...

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#35) Croissant válasza mocsanisi (#34) üzenetére


Croissant
aktív tag

Amennyiben minden játék tartalmazna multiplayert.

(#36) D1Rect válasza mocsanisi (#34) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Esetleg kiadnak egy demót és ha tetszik akkor megveszed? :U

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#37) Voyage válasza Croissant (#33) üzenetére


Voyage
aktív tag

Kösz, az első 15 részt anno megtaláltam valahol, de kb 400 része van, sehonnan nem tudom megszerezni őket... :(

http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html

(#38) Croissant válasza Voyage (#37) üzenetére


Croissant
aktív tag

Igen, azt én is észrefigyeltem, hogy jócskán több ment le, mint amennyi a dvd-ken van, de részben azért elérhető. Ilyen esetben (illetve barátok közt) szerintem is elfogadható a torrent. Barátok köztbe belegondolt már valaki, hogy mennyi lemez lenne, ha kiadnák? Szerintem valahogy nem éri meg azt a költséget.

(#39) Voyage válasza Croissant (#38) üzenetére


Voyage
aktív tag

Kb 300-400 lemez lenne bk, 4000rész körül vannak, 2 rész fél óra, azaz 2000 óra minimum, egy oldalon anno kiszámoltuk, hogy bk összes része kb 1.5-2tb minimum lenne.

Torrentet nagy nehezen sikerült a cobra-k kb 60%-t összeszedni normális minőségben, az eddig 80gb. Szóval olyan 150gb, és van ha jól számoltam 8-10dvd kiadva, szóval még a negyede se. :(

D1Rect: Legutoljára pár hónapja néztem, akkor volt 3864. ha jól emlékszek. :F

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html

(#40) D1Rect válasza Voyage (#39) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

4000 résznél tart a Barátok Közt? :Y

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#41) Voyage válasza D1Rect (#40) üzenetére


Voyage
aktív tag

Lejárt a mod idő, most néztem, 4836. rész lesz holnap este. :K

http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html

(#42) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

A tévéknek sincs mindig gondja a netről letölthető sorozatokkal, lásd sp.hoff.hu és a Comedy Central/CoolTV jó viszonya.
Inkább előnyös ez, mert ha valaki tévézik és egy olyan sorozat megy, amit szeret és ismer netről, inkább azt nézi, hiába látta már, mint egy ismeretlent.

[ Szerkesztve ]

(#43) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Amúgy a rendőrség is LOL módon viselkedik : az egész ország tudja, hogy honnanan lehet sorozatokat, filmeket letölteni, de egész addig nem járnak utána, amíg valaki be nem sétál? Szóval ez képmutatás, nem kicsit.

Főleg, hogy sorozatokat, ha jól tudom, ha TV-ből vetted fel, úgy osztasz meg másokkal, ahogy akarsz?
Remélem jól tudom, bár én nem veszek fel, és nem osztok meg :)

Mondjuk nem tudom, mit várunk a magyar rendőrségtől...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#44) cigam válasza Cathfaern (#21) üzenetére


cigam
félisten

Ha letöltöd a PS-t, hogy utána a saját fotóidat retusáld: legális.

Honnan szedted ezt a hülyeséget?!

"1. A magáncélú másolatok készítéséről a szerzői jogi törvény (1999. évi LXXVI. törvény, a továbbiakban: Szjt.) 35.§ (1) bekezdése kimondja, hogy magáncélra bárki készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja (kivéve építészeti mű, műszaki létesítmény, szoftver*, számítástechnikai eszközzel működtetett adattár esetén).
*A szoftver 35.§ szerinti magáncélú másolása tehát nem megengedett cselekmény, de a törvény a speciális szabályok között (59.§ (2) bek.) így rendelkezik: "A felhasználási szerződésben sem zárható ki, hogy a felhasználó egy biztonsági másolatot készíthessen a szoftverről, ha az a felhasználáshoz szükséges." Azaz a szoftver magáncélú lemásolása az Szjt. 35.§ szerinti esetnél szűkebb körben, csak a szerződéssel engedélyezett szoftverfelhasználáshoz szükséges körben, és csak 1 példányban történhet jogszerűen (ún. "biztonsági" másolat)."

A PS letöltését nem nevezném biztonsági másolat készítésének.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#45) KilgoreTrout válasza cigam (#44) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

"Félreértések elkerülése végett, én nem a jelenlegi rendszerről beszélek, hanem egy (szerintem) ideális, elképzelt rendszerről."
:U

(#46) sghc_toma


sghc_toma
senior tag

Croissant (#27): sorozat DVD-ket altalaban a sorozat megnezese utan szoktak megvenni az emberek.. ha nem torrentezem le oket, most nem lenne a polcomon a Firefly, es nem gyujtogetnek a BSG:The Complete Series-re..

D1Rect (#26) es hcl (#43): az iras pont arrol szol, hogy a rendorseg nem vette elo a szerveruzemeltetot...

[ Szerkesztve ]

in asm we trust

(#47) r-chee


r-chee
őstag

Nem kell itt a sok susmus duma, aki az illegális letöltéseket bírálja, azt vagy hidegen hagyják a filmek, zenék, játékok, programok (PC-s multimédia, szórakozás), vagy tele van zsetonnal és azt vesz meg ami csak akar, vagy szimplán egy világ kitaszítottja típus :K .

Mellesleg kár ilyen témákban írásokat kibiggyeszteni logoutra, csak egymás tépése lesz mindig a vége. Ezt egy Házigazda meg főleg előre láthatná.

[ Szerkesztve ]

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#48) D1Rect válasza sghc_toma (#46) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Benéztem. Én úgy értettem, hogy igen, de figyelmesen olvasva tényleg nem. :B

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#49) hcl válasza sghc_toma (#46) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, akkor bocs, csak átfutottam, és az esett le hogy beperelték a tagot.
Mindegy, ez még nagyobb képmutatás, hiszen csak akkor tartja be a rendőrség a törvényeket, amikor éppen be kell? Mert fentebbről mondták nekik?

Nem mintha bajom lenne a torrentezéssel, én pl. örülnék ha olyan sikeres dolgot alkotnék, hogy mindenki meg akarná szerezni.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#50) Tulkas


Tulkas
tag

hmm...svájcban a rádióért is fizetni kell...
nincs is lefedettségi gond :P

"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.