Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Astroboy


Astroboy
(senior tag)

Azt hiszem erre szokták mondani, hogy még a sz@rt is kóstolgatják. Pedig a Sapphire egykoron egyet jelentett a minőséggel. :(
PVC hőcső és a kartonpapír blackplate mikor jön?

[ Szerkesztve ]

(#2) Yany válasza Astroboy (#1) üzenetére


Yany
(addikt)

Ez alapján még mindig a jobbak közt van. Ezzel semmi baj, amíg gyártják a teljes értékű kivitelt is. A vásárló majd eldönti, hogy mennyire akar fillért szexualizálni. De ha ez helyettesítő termék, akkor van nekem egy középső ujjam.

[ Szerkesztve ]

Asus Zenbook bemutató: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#3) GodGamer5 válasza Astroboy (#1) üzenetére


GodGamer5
(őstag)

+1
Aztán majd használtan döntse el az ember ha aprón kinéz egyet, hogy melyik verziót kapja... :(

ELADÓ HIGH END CSÖVES ERŐSíTŐ + JÓ CUCCOK !!!! https://hardverapro.hu/apro/alkukepes_egyedi_high_end_csoves_erosito_ar_alatt_5/hsz_1-200.html

(#4) tlac válasza GodGamer5 (#3) üzenetére


tlac
(nagyúr)

ott még az egyszerűbbik eset, mert a képről lehet felismered
de majd mikor a boltokban nem lesz rendesen megkülönböztetve, akkor lesz igazán problémás

(#5) Astroboy válasza tlac (#4) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

Lesz Pulse RX 5700XT meg False RX 5700XT :DD

(#6) Kupszi


Kupszi
(aktív tag)

Hát igen, várható volt. Mondjuk olyan orbitális különbség nem volt az 5600XT BE közt se. Gondolom itt se lesz akkor, kérdéses az ár.

Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!

(#7) Kopi31415 válasza Yany (#2) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Jobb helyeken ha költséget csökkentenek ilyen módon, akkor azt úgy teszik, hogy ne legyen ügyfél irányába kevesebb amit adnak. Kivéve, ha valami nagyon nem kell az ügyfeleknek.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#8) morgyi válasza Kupszi (#6) üzenetére


morgyi
(veterán)

Azért ha a BE-t nézted meg az 5700XT hűtéses 5600 akkor már más a helyzet

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#9) Pinky Demon válasza Astroboy (#1) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Pedig a Sapphire egykoron egyet jelentett a minőséggel.

Mikor is? Mikor a 3850-et vettem (12 eve?) akkor is gyanus volt, hogy miert ad a zafir csak 1 ev garit, mikozben a tobbi gyarto 2-t illetve neha 3-at is. Meg is doglott 1 ev 2 honap utan, ugyhogy megkaptam a valaszt.

(#10) .mf válasza Pinky Demon (#9) üzenetére


.mf
(veterán)

"Mikor a 3850-et vettem (12 eve?)"

Most egy kicsit elgondolkodtam, hogy a Sapphire 9600-asom kb mikor is volt - meg előtte a 440MX és az S3 Trio, és egy pillanatra egy kicsit öregnek éreztem magam :B

(#11) vazzav13 válasza Pinky Demon (#9) üzenetére


vazzav13
(újonc)

Ez változó, valamelyik széria jó valamelyik nem épp ahogy a cégek egyéni Dizájnja . 2013-ban vásároltam az első igazi Gamer kártyámat ami szintén(Sapphire HD 4890 Vapor X 1Gb 256Bit 870mhz es mag órajellel) Volt nyüstölve COD4 el rendesen. Mai napig működik. Ha nem DX 10.1 es és 1 Gigás lenne akkor megállná a helyét még most is Budget Gamer opciónak. :))
Ami meg a spórolást illeti a cikkben említett megoldásnál, gyárban dolgozok tudom mi következik abból ha spórolni akarnak valamin, pl ha az anyag összetételén, vagy a kialakítás méretén módosítanak azzal le lesz mindenki szivatva, a gyártó gyári munkásai illetve hát mi felhasználók is. Az elgondolás nem lenne rossz ha valaki ilyenben gondolkodik és új vas vásárlására teszi a fejét. :K De óvatosan! :)

Minden aminek kezdte van véget is ér! by: Mátrix

(#12) vazzav13 válasza .mf (#10) üzenetére


vazzav13
(újonc)

Azért az az S3 Trio elég jó kis motyó volt. Doom 2, re és Warcraft 2 re. ;) ;)

Minden aminek kezdte van véget is ér! by: Mátrix

(#13) TeeBee73 válasza Pinky Demon (#9) üzenetére


TeeBee73
(őstag)

A 3850, 4830 és az 5870-em is mind Sapphire volt. Nálam működött rendesen mindegyik, igaz, a gyári hűtés nem sokáig prüntyögött rajtuk. :)

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#14) exedoc


exedoc
(aktív tag)

Hűtés, illetve az ár kérdéses. Több Sapphire kártyám is volt. 3850, 6950, 7970, mindig elégedett voltam vele.

[ Szerkesztve ]

Unreal Engine Archviz render -> https://youtu.be/ighSeS7TQss

(#15) Synthwave válasza Pinky Demon (#9) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Kb. mindig. Részemről soha semmi, de semmi nem volt Sapphire cuccokkal, pedig számtalan volt az évek során, voltak is nyúzva sokáig, és ahogy nézem, a topikban mások is osztják ezt.

Hibás hardver bármelyik céglogó alatt előfordulhat, és elő is szokott fordulni; te pont kifogtad. Arról nem beszélve, hogy a 3850-edre valószínűleg csak a bolt vállalt 1 év garit, nem a gyártó. Most is a legelső 5700 XT-re kattintva az árukeresőn három random üzlet listájában mindenhol 2 év van rá.

Radeonból csak ezt veszek.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#16) GodGamer5 válasza Synthwave (#15) üzenetére


GodGamer5
(őstag)

+1 Bár anno kifogtam 2 éve egy hibás rx480 Pulse-t, az eddigi R9-290 tri-X, és a 390-es Nitro-mal soha semmi problémám nem volt.

ELADÓ HIGH END CSÖVES ERŐSíTŐ + JÓ CUCCOK !!!! https://hardverapro.hu/apro/alkukepes_egyedi_high_end_csoves_erosito_ar_alatt_5/hsz_1-200.html

(#17) Yany válasza Synthwave (#15) üzenetére


Yany
(addikt)

+1 Messze a legrobusztusabb brand Radeon vonalon, mindegy, hogy csúcs (Nitro+), vagy mid-tier (Pulse). Évekre visszamenőleg rendre bizonyítják, hogy amikor nem villantanak nagyot, akkor is megbízható a termékük, természetesen bakikkal bélelve, mint mindenhol. A bakiknál én sokkal fontosabbnak tartom a cég hozzáállását, mint a tényt, hogy tévesztettek. Apple, Asus és még sorolhatnám azokat a cégeket, amiket épp ilyen helyzetekben történő flegmaságuk miatt messzire kerülök (hiába tesznek le ezek is pl. jellemzően jó minőséget, bár utóbbi az elmúlt időszakban borzasztó sok panaszt szed össze a környezetemben - VGA, X570 lapok, Z490 lapok).

[ Szerkesztve ]

Asus Zenbook bemutató: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#18) Pinky Demon válasza Synthwave (#15) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

1) Hibas hardver oke, tobb mint egy ev mulva megdoglo hardver nem oke. Nem veletlen nem mertek ra tobb garit adni, tisztaban voltak vele, hogy gyatrabb minoseg, mint a konkurenciae.
2) Nem, nem a bolt. ne felejtsd nem most volt, hanem tizenpar eve, es akkor a gyarto vallalt 1 evet.

(#19) Synthwave válasza Pinky Demon (#18) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

1) Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy kifogtad. Ennyi, nem több.

2) Csekkoltam néhány archivált bejegyzést pár cég adatbázisában a garancia miatt; még az AGP-s 3850-re is 2 éveket találtam (egy példa). Nem jó helyen vetted.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#20) bolemanyia


bolemanyia
(újonc)

Nekem is Sapphire Pulse 5700XT-m van. A mostani változat hűtése egész jó, igaz, kicsit feljebb kellett vennem a ventik fordulatszámát, hogy kényelmesebb hőmérséklet adatokat kapjak. Így is szép csendesen dorombol. Viszont ha ebből a hűtésből levesznek (műanyag backplate, -1 hűtőcső), azzal nagyon lerontják a hőmérséklet és zaj tulajdonságait, így egy remek kártyából csinálnak egy kacatot. :W A quick connectes ventik elhagyása már csak hab a tortán. :(
Mondjuk aki azt a változatot megveszi, meg is érdemli majd.

(#21) atee válasza Pinky Demon (#9) üzenetére


atee
(őstag)

Ehhez képest én 3 év garanciával vettem 2019 ben. is Sapphire kártyát. Nem ott kell megvenni ahol csak 1 évet adnak rá!

(#22) MeszesKPT válasza bolemanyia (#20) üzenetére


MeszesKPT
(senior tag)

Na igen, pont ezek a kétségeim. Ha tényleg csak pár ezres lesz az eltérés, akkor valószínűleg nem éri meg az általad vázolt szempontok miatt.

(#23) ricsip


ricsip
(senior tag)

Ez a "BE" jelölés Sapphire specifikus, vagy minden AMD RX 5000 szériánál a selejtet jelenti? Tényleg, mit jelent a BE? Néztem az AMD RX 5000 topikot, 1 szó sincs az összefoglalóban erről az új BE utótagú átverésről.

[ Szerkesztve ]

-

(#24) Synthwave válasza ricsip (#23) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Benézted Ecsém.

:DDD

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#25) Astroboy válasza Synthwave (#24) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

Banglades Edition :DD

[ Szerkesztve ]

(#26) ricsip válasza Astroboy (#25) üzenetére


ricsip
(senior tag)

Én a fillérBaszó Edition-t tippeltem :)

De komolyra fordítva a szót, ha ezek elkezdenek megjelenni Alzán/Emag-on 5 max. 10e Ft-al olcsóbban a normál 5700XT-től, cserébe sokkal szarabb a megbízhatóságuk, és 3 év helyett csak 1 év garit adnak rá, plussz a BE-t a név végén simán könnyű benézni (gondolom a gyártó is majd csak a hátoldal aljára, a copyright bullshit részre teszi rá 4-es font mérettel h. BE), lehetne szerepeltetni az összefoglalóban "kerüldd mint a pestist!" felhívással.

A 10 digites modell ID-ban 1 digit eltéréses Sapphire megoldásért is járna a faszkorbács!

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-radeon-rx-5700-xt-8g-gddr6
11293-01-20G

vs.

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-radeon-rx-5700-xt-be-8g-gddr6
11293-09-20G

-

(#27) Synthwave válasza ricsip (#26) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Ugyan-ugyan. Minden vásárlásnál figyelni kell az SKU-t, és akkor nem lesz probléma. De amúgy igen, szerintem is max. ilyen 5-10 ezerrel lesz olcsóbb (ami nagyon nem biznisz, ennyit már a dual BIOS és a QC-s ventik önmagukban is simánlazán megérnek, nemhogy a jobb a bordázat), ha egyáltalán olcsóbb lesz – legalábbis itthon.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#28) ricsip válasza Synthwave (#27) üzenetére


ricsip
(senior tag)

Bónuszpont h. a faszkalap sapphire oldalán az SKU-t KÉPKÉNT rakták be az oldal legalján a marketing salak után, nehogy szövegkereső kidobja találatként. Nekem is kézzel kellett bevernem ide. Mocsok állatok.. :((( :(

-

(#29) Synthwave válasza ricsip (#28) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

CTRL + F-es keresés működik rajta.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#30) ricsip válasza Synthwave (#29) üzenetére


ricsip
(senior tag)

Tudom, ha alámegyek a táblázat szövegébe, akkor visszafele ki lehet jelölni. Érdekes, hogy csak pont azt az egyetlen lényeges információt sikerült az egész oldalukon így elkúrni, minden más kijelölhető kopizható pikk-pakk.

-

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.