Hirdetés

2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Pipó


Pipó
őstag

Nem is tudtam, hogy gyártanak még full hd oledet. Egy hagyományos fajtát olcsóért jó lenne. Ezt meg a cikkben otthonra csak egy ugyanekkora akvárium oldalába tudnám elképzelni.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#2) nexwo


nexwo
aktív tag

Nálunk a (amúgy 4k-s) TV mögött vannak a kábelek, nem csak a TV-nek, elég furán nézne ki ha azokat is bámulhatnám.

...with great power there must also come - great responsibility! - Peter Parker principle

(#3) camelferr


camelferr
senior tag

55 inches átlátszó fullHD OLED? Ezer euroért álmaim tévéje (lenne).
Egy öt éves tartós tesztre szivesen átveszek egy példányt. Esetleg kettőt is. :) Az egyik mehetne a fürdőszobaablak helyére, nappal ablak, este kádból házimozi. A másik a kerti vendégházban az ágy fölé tetőablaknak/éjszaka házimozinak. Az lehetne 65 inches vagy még nagyobb. Köszönöm! :)

Fear kills more dreams than failure ever will

(#4) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Ezeket gondolom prezentacios celra szanjak, pl. szallodakba, nagy multik irodahazanak halljaba, ahol futhat vegtelenitve a ceges promo video, esetleg valami direkt ezekre tervezett akvariumos video.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#5) mad823 válasza Pipó (#1) üzenetére


mad823
aktív tag

Ez úgy FHD, hogy tulajdonképpen 4K, csak a 2x2-es pixelblokkokból csak 1 db működik, a többi "üres", azaz átlátszó. Tehát van 4K-nyi pixel(hely), de csak a negyede használható.

(#6) Fall-N válasza mad823 (#5) üzenetére


Fall-N
addikt

Ettől FullHD. Az a képpont távolság amiről írsz. Akkor lenne 4K a panel, ha 4 pixelblokk (2x2) rajzolna ki egy pixelt. Viszont akkor nem lenne közte "átlátszó hely".

[ Szerkesztve ]

(#7) mad823 válasza Fall-N (#6) üzenetére


mad823
aktív tag

Igen, de ebből látszik, hogy feltehetőleg a 4K gyártástechnológiát használják. Tehát a #1-re utalva: nincs, nem volt és nem is lesz olcsó OLED, FHD meg pláne nem.

(#8) Fall-N válasza mad823 (#7) üzenetére


Fall-N
addikt

Mostanában biztos nem. Nem véletlenül maradt ki a Samsung is az OLED-ből, pedig a kis méretű OLED gyártásban nekik van a legnagyobb és legjobb kihozatalú kapacitásuk. Az LG is ezért használ W-OLED-et színszűrővel. Gondolom még mindig a "rendes" OLED-nél sok lenne a selejt, így nem nagyon tudják lejjebb nyomni az árat. Meg a beégés is komoly probléma lenne az AMOLED-nél. Egyelőre nyomtatják a Quantum pontos LCD-t és gondolom várnak az áttörésre más technológiával, amit fejlesztenek (mini LED például).

(#9) Duree


Duree
veterán

Csak egy kérdésem van:Minek?

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.