Hirdetés

2020. október 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) erer1000


erer1000
őstag

füst felhő ? :O

https://www.youtube.com/watch?v=S5mv4Cbh3jQ

egy ilyenhez egy 5V motort használok és 15V-ot kap :D
felhő nuku :C

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#2) Ciccuka


Ciccuka
addikt

A videóban én mintha 12V-os ventit látnék.

🏎️ 🏁

(#3) zsola32


zsola32
senior tag

jó kis ventik, az egyik gépemben nekem is Noctua dolgozik

(#4) dementor


dementor
aktív tag

A videóban valóban 12V venti látható, de ettől függetlenül nagyon profi termék.

"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."

(#5) Duracellm...


Duracellm...
veterán

Ahogy látom nagyjából mindenre gondoltak, hogy gond nélkül helyettesíteni lehessen a régi ventillátort.
Viszont nem sokan fognak nekiállni átkötögetni a régi csatlakozóját, ahhoz már nem user szintű szakértelem kell, ha nem is "bonyolult" a feladat. Szóval ezek inkább egy szűk réteget megcélzó-célzó termékek lesznek.

Ezeknek a 3x-os tápfeszt is ki kell hordaniuk lábon. Volt olyan NB 60mm-es venti ami 12V helyett 32V-ot kapott egy gép vezérlésének hibájából. Melegebb és hangosabb volt, de nem akart füsté válni. Amúgy nem gondolom hogy rövid idő alatt ne venné észre a user hogy "valami nincs rendben", ha eszeveszetten pörög a venti amit beépített.

[ Szerkesztve ]

(#6) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

"Az NF-A6x25 5V és az NF-A6x25 5V PWM típusnév megfejtéséhez nem sok fejtörés szükséges, hiszen a megfelelő 12 V-os modellek végére csak odabiggyesztették az 5V utótagot. Minden fejlett technológiát megkaptak, amit a nagyok is tudnak, így ezt külön nem részleteznénk. Linkelt korábbi híreinkben, a lenti videón és a típusok neveinek hivatkozásaira kattintva megnyíló weboldalaikon az érdeklődők megtekinthetik."

Tehát a 12 voltosakra vonatkozik, hiszen csak a feszültség változott. A videón a 12 V-os látható, de ugyanezt tudja az 5V-os is.

(#5) Duracellm...: Nagy úr a zaj, ha mondjuk az asztali DVD lejátszóban, vagy a NAS-ban csapágyas lesz a gyári, akkor ezek jó alternatívák lehetnek. És valóban tényleg szinte mindenre gondolt a gyártó. A Noctuától persze ez az elvárt szint. ;)

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#7) Ciccuka válasza zsola32 (#3) üzenetére


Ciccuka
addikt

#2-ben én is megjegyeztem ezt

🏎️ 🏁

(#8) icp1970


icp1970
senior tag

Up neki.Mindíg is szerettem a Noctua termékeit.Minőség a javából. :K

(#9) shiftac


shiftac
aktív tag

Nekem egy Noctua NF-S12A FLX ventilátor van a gépház hátuljában, szépen, szinte hangtalanul teszi a dolgát. Minőségi ventik, de a színüket utálom, szerencsére az oldallap miatt nem is látom. Ezek a kis 5V-osok is jó szolgálatot tudnak tenni pl. egy NAS-ban.

Xiaomi Mi 9 SE (MIUI Global Stable 11.0.2)+Soundmagic E11C

(#10) Ciccuka


Ciccuka
addikt

Ezeknek egyébként van (morgó) motorhangja (csapágy) vagy mennyire hallható 1000rpm-es fordulat alatt?

🏎️ 🏁

(#11) Duracellm... válasza Ciccuka (#10) üzenetére


Duracellm...
veterán

Szerintem ezt nem lehet megmondani 100%-ra: volt már ugyan abból a típusból(NF-B9) több darab, ami egyszerre lett vásárolva, és volt köztök több amelyik morgott, 1-2 ami teljesen néma ~5V-on.
Nem hiába adják hozzá a szilikon csatolásmentesítő tüskéket, ami szintén kiemelkedő minőséget képvisel.

[ Szerkesztve ]

(#12) Ciccuka válasza Duracellm... (#11) üzenetére


Ciccuka
addikt

YateLoon-ok olyanok (csúszócsapágyas esetén), hogy 1-1.5 évig szinte semmi hangjuk nincs, utána viszont hatványozottam emelkedik. Motorzajt szinte nem is hallani az elején.

🏎️ 🏁

(#13) 04ahgy válasza Ciccuka (#12) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A golyóscsapágy tulajdonsága, hogy kicsit morgósabb újonnan, de tovább marad így, amikor a siklócsapágyas már lefutotta, akkor is. ;)

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.