Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Személy szerint a Commodore Invictus nevű próbálkozást sokkal értelmesebbnek tartom.
-
Bathory Peti
aktív tag
ez igaz?
-
csizio77
csendes tag
Sziasztok!
Én nagyon szerettem a Commodore 64-et,leírom miért.1991-ben költöztünk Mezőberényből egy másik városba,ahol már volt külön számítógépes óra a tesi meg a matek mellett.Nekem új volt,a kazettát be kellett tenni egy kis magnóba és addig kellett tekerni,míg a számlálója oda nem tekerte a játékhoz.Többnyire Forma-1-es játékot játszottam rajta.jó ötletnek tartom a feltámasztását a Commodore 64-nek.Hajrá! -
Shatterhand
csendes tag
Nekem nagyon is tetszik! Főleg, hogy nem w7 van rajta..

-
daninet
veterán
1-2 éve kiadtak egy joystick-ot ami maga volt a C64 konzol, és pár népszerűbb játékkal lehetett játszani, ha rádugta az ember a TV-re...
Megis találtam -
Erasmus
őstag
válasz
Bithunter
üzenetére
ott a pont, ez tényleg erősen szopatásgyanús. ciki, hogy ezt nem vettem észre.
a jó hír, hogy legalább mi nem szoptuk be úgy, mint a nemzetközi és a hazai média nagy része, akik komoly hírként, kritika nélkül hozták a sztorit.
ettől függetlenül: kíváncsi vagyok, lesz-e folytatás.
-
Maga a gép nem ronda, csak nem ilyen név alatt kellene gyártani. A weblap nyitóanimációja viszont vérgáz. Egy ilyet öt perc alatt összedobok...A OSX-ig néztem a képeket, és hagytam a fenébe...Kérdésem: mi köze az egésznek az Amigához és a Chrome-hoz például...?
-
Bithunter
tag
Te ugye nem olvastad el az angol szöveget, amit a honlapról idéztem? Globális felmelegedés, meg világbéke, mi?

De a TELEFON(!) nyilatkozatban is nagyon tetszik a "monumental advertising campaign ... something like you've never seen in your life" kifejezés. Te ezt képes vagy komolyan venni?
De nem kell ezen vitáznunk. Majd ha rendelhető lesz valahonnan a gép, akkor kell foglalkozni vele. Addig ez csak hírlapi kacsa, vagy legjobb esetben is egy wannabe ember próbálkozás. Aki Commodore PC-t akart venni, eddig is megtehette, nincs itt semmi újdonság.Ennél sokkal izgalmasabb már ez a VALÓBAN LÉTEZŐ (és csúnyán megbukott
) hybrid gép is. -
S.J.M.
senior tag
Nekem még mindig van egy Commodore 128D az egyik fiókban és a másik "ereklyém" egy Commodore márkájú CD, az is bontatlanul porosodik.
Eszméletlen, hogy szegény Commodore márkanevet így hurcibálják.Vajon ha valamelyik multi (Nvidia, AMD, Intel, Samsung, Google, stb) is így megbukik és elfelejtődnek, jönnek majd az Nvidia márkájú kenyér pirítók?

-
Magnum_
nagyúr

egyébként én is vrom a fekete jó minőségű müanyagból öntött joystickot
-
Móci
addikt
Szét kellene verni ezt a gépet a kitalálója fején. Ilyen baromságot...
-
lgb
tag
válasz
sz.gergely
üzenetére
Hat ha meg retro lenne! En meg mindig programozgatok assembly-ben C64-re, es pl a C64 DTV joystick tok jo otlet, vettem is. Es vennek olyat most is, hogy _valodi_ C64, akar megujitott formaban is, de konyorgom, egy PC-t? Annak mi koze a C64-hez? Semmi. Megcsak a megjelenese sem tul kozeli hozza, csak azert, mert rairjak, hogy "Commodore" es kozben _semmi_ kozos nincs vele, az mar kicsit butasag ...
-
Erasmus
őstag
válasz
Bithunter
üzenetére
hát ha hoax, akkor elég komoly az alapozása. egyrészt, a csóka már a ces-en ott volt, és hintette az igét. másrészt, az a hír, ami a két gép hasonlóságáról, azonosságáról eredetileg beszámolt ([link]), nem látszik kétséget hagyni afelől, hogy ez komoly.
az, hogy létezik már ilyen konfig, nem feltétlenül jelenti azt, hogy commodore márkanéven nem akarhatja valaki szintén piacra dobni. ez inkább újabb bizonyíték az egész amatőrségére. meglepne, ha nem egy kínai gyártó dizájnja lenne ez, ami – ezek szerint – valamiért többeknek is megtetszett valamelyik kiállításon.
-
DasH_001
tag
Akinek nagyon tetszik, vegyen kijelzőhibás laptopot, majd a panelt szedje le!
Nem fog csalódni! -
Rhino666
addikt
Én nem értem mi a probléma.
nekem tetszik a dizájn. 
-
gaborov
csendes tag
Ráadásul a képeket hozzá úgy gereblézték (lopták?) össze a netről (üveg windows-, üveg ubuntu-logó). Amellett Cupertinóban már azért nyivákolni szoktak, ha egy cég logója hasonlít az övékre, nemhogy még direktben felhasználják az almát a főoldalon.
Ja, és mindenféle commodore-nosztalgia nélkül, az a dizájn tényleg egy ötlettelen összegründolt okádék. -
Fryskitt
addikt
Nekem tetszik a formája. Ugyan ez az ezüst dolog nem szokványos, de azért valami mégis lejön a régi Commodore feelingből....
Még ha nincs is köze a Commdorehoz és nem is volt. Azért HASONLÓ. -
Bithunter
tag
Most esett csak le... ti tényleg komolyan vettétek azt a honlapot? Elhittétek, hogy az tényleg a gyártó honlapja?

Nekem főleg a News rovat tetszik:
"We are hard at work here trying to solve the problems of world hunger & global warming; not to mention finding a way to achieve international peace and the cure for all the horrible ailments that beset mankind.
On top of all this, we are diligently and fervently entrenched in the negotiations that will allow us to place this cute little logo nameplate on our all-in-one computer."
Akárki is ütötte össze azt az amatőr site-ot, volt humorérzéke és türelme hozzá. Ráadásul az egész nemzetközi Commodore közösséget sikerült felbolygatnia, ami nem kis dolog! -
dezz
nagyúr
Megjegyezném a cikkhez, azért a gép, főleg azon belül az egyedi alaplap (legalábbis nekem elég egyedinek tűnik) megtervezése, és méginkább a sorozatgyártás beindítása sem éppen két fillér...
A honlap tényleg nagyon amatőr, de szerintem elsősorban nem az anyagiakon múlott (bár lehet, hogy a fentiek után tényleg elfogyott a pénz), hanem valószínű az volt a lényeg, hogy minnél gyorsabban összedobják.
Amúgy poénos, de szerintem sem lesz túl hosszú életű, hiszen lényegében csak egy nettop-szerűség, abból sem a legkényelmesebb (a kábelek miatt nem nagyon lehet ölbe venni, talán nehéz is lehet hozzá). Sőt, úgy emlékszem, mintha pár éve lett is volna már hasonló próbálkozás, csak a Commodore név nélkül.
Kisebb, de szerintem stabilabb piaca lett volna, ha PowerPC alapú... Úgy hosszabb távon is érdekelte volna a PPC-Linuxos és PPC-AmigaOS-es communitiket.
Bithunter: LOL. (Lehet, éppen ugyanettől a cégtől származott az előd is, amit korábban láttam.
) -
Bithunter
tag
Nem tudom miért kell minden kacsa hírt átvenni bármiféle kontroll nélkül.

Ez egy elsősorban kereskedelmi/gyógyászati/ipari célra szánt hardware, a Cybernet cég terméke, típusjelzése ZPC-GX31. http://www.cybernetman.com/en/products/zero-footprint-pc/zpc-gx31.cfm
A Commodore-hoz a megjelenésbeli hasonlóságon kívül semmi köze, talán ezért asszociáltak páran és kezdtek hoax-okat gyártani. Nincs szó semmiféle licenszelésről, Commodore névről, C= logóról, stb. A topic zárható... -
juliabrilke
veterán
Ha ez az ötlet lett a nyerő náluk a gép megvalósítására, akkor milyen lehetett a többi?

-
tsii_H
tag
te jezus...a honlap rohadt szanalmas....ez durva...
-
Dany007
veterán
Azta k***a!
Megnéztem azt a nyitó oldalt. Hát tényleg katasztrofális. Annyira nem voltak képesek, hogy a saját termékükről olyan képet tegyenek fel, ami legalább nem pixeles! Hihetetlen.
Ezt nem lehet pénzhiánnyal magyarázni, ez igénytelenség...@sbazsi: ja most látom... +1

-
sbazsi
veterán
A nyitóoldalon látható igénytelen – még a mi legrosszabb videoanyaginál is bénább – animáció hiába sulykolja
Slide.com ingyenes animáció készítő.
ráadásul kisfelbontású képekkel csinálták. meg.
-
huszar90
aktív tag
Ezt tudja meg Plastik Józsi szívrohamot kap

A ferde optikai meghajtó nagyon FAIL

-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Be kellene látni, hogy sajnos a mai világban egy ilyen koncepció nem állja meg a helyét. Játékkonzolnak erős nehézség lenne kifejleszteni C-t, nettopnak meg minek? Egy amatőr modder sokkal jobb C64 moddingot csinál, mint ez a borzalom.
Van is pár. (Régi C64 házba raknak mai PC-alkatrészeket.)Ez így egy lehúzás csak, ráadásul a G31 manapság igencsak elavult, még egy HD videóra sem elég.
-
Szeritem a Commodore64 egyetlen feltámasztási lehetősége egy picsa egyszerű konzol lehetne, amire szép sorban megjelentetnék az összes kedvelt c64-es játékot.
Akár lehetne az eredeti hardver modernizált változata. -
cskamacska
addikt
válasz
blueMerle
üzenetére
Én sem hittem a szememnek, először azt hittem, hogy véletlenül egy Logout bejegyzésbe botlottam egy ITnews, izé, ITcafé hír helyett.

Az egy dolog, hogy beletörölte a valagát egy pénzhajhász cég a szerző gyerekkori szép emlékeibe, de nem lehetne a feltörő agressziót egy Logout bejegyzésben levezetni, feltétlen az ITcafé cimlapján kell e világfájdalmat a publikum elé tárni?(és ezzel emelni a lap szinvonalát?
)más:
Sunáznám.. ha erősebb bele lenne. G31.. jájájáj!
Feltétlen üde színfolt a nettopok, és mac kockák szürke(csatorna barna) tengerében. -
blueMerle
veterán
Ez ugye csak egy április 1.-jei tréfa lesz majd és mindenki jókat fog akkor röhögni hogy haha csak vicc volt. Ugye...?

-
madarasz92
őstag
De durva..
Nekem tetszik..
-
nonoka74
tag
az enyém már lehet nem támad fel,a garázsban pihen úgy 15éve!egyszer majd előveszem és megpróbálok életet lehelni bele!

-
Dieseldr
csendes tag
A nagy retro érzés hevében ha valakit érdekel van 1 pipere comodore+4em kazettát is adok hozzá

-
zoltanz
nagyúr
Ronda, legalább monitor PC ben gondolkoznának.
-
Nincs ezzel a géppel semmi baj.
De mi az a késélező a jobb oldalán?
-
TK36
aktív tag
"a Commodore 64 sem volt a komputerek Angelina Jolie-ja"

És ezen elfutnának alapból a C-64-es játékok? Mert ha igen és kiegészítenék pl. egy nagylemez meghajtóval, akkor tán vennék ilyen ha jó áron adnák.
-
Erasmus
őstag
hm, 14adam postjára is tekintettel finomítottam a mondatot.
a cég állítása viszont ettől függetlenül teljesen marhaság. ersze hogy fut rajta minden pc-kompatibilis oprendszer, hiszen egy pc. és persze, hogy működésre bírható rajta a mac os (ahogy írják, extra hardverrel), mert pc. egyszerűen amatőr az egész...
-
ArchElf
addikt
Bár nem te írtad az első választ, mégis inkább a tiédre reagálok. A lapon található szöveg inkább disclaimer (jogi kizárás) kategóriába esik, kb. mint a cica esete a mikróval. Az USA-ról beszélünk, ugye: And it comes with any OS you choose
De máshol a lapon:
Operating System
System ships with latest version of Ubuntu, including free OS updates and 100's of productivity software titles.
Apple OSX can be customer installed using unmodified dvd install disk (requires additional optional hardware).AE
-
tkazmer
addikt
ez a videó a főoldalukon mi a franc?
komolyan, ha legalább egy igényes power point prezentáció szintjét megütné...brr
-
14adam
addikt
április 1?

-
ArchElf
addikt
Az oldalukon viszont tetszik a
Warranty: 1-2-3-4 Yr Warranty + Lifetime Phone Support
Talán inkább Company Lifetime Phone Support (nem biztos, hogy akár csak a 2 évet megéri megvenni)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AE
-
ArchElf
addikt
Eredeti:
And it comes with any OS you choose (Mac OS X Snow Leopard not supported and must be customer installed)
Értelmezés:
Hab a tortán, hogy a gyártó reklámja szerint a gépen nemcsak Windows 7 és Linux futtatható, de Mac OS X is, már ha – teszik hozzá – a felhasználó felhackeli a merevlemezre az Apple operációs rendszerét, amihez ők semmiféle támogatást nem adnak.
Szép-szép, hogy bulvárosak vagyunk, de ez az értelmezés már rendesen fájt... Az oldal még csak nem is említ semmiféle hackelést, sem egyebet, csak annyit, hogy nem támogatott, és azt a vásárlónak kell telepítenie. Amikor én iskolába jártam, még tanítottak szövegértelmezést, bár ezek szerint ezt a képzettséget a firkásztanodában jelentősen felturbózzák.Amúgy félreértés ne essék, maga a gép nekem sem jön be.
AE
-
zolomon17
senior tag
Az első képaláírás így helyes szerintem:
Small? Simple! Beautiful?!
-
Komolyan mondom, hogy nekem tetszik ez a cucc. Tény, hogy nem egy kimondott játékgép, mint a C64 anno, de attól még a mindennapokra bőven elég. Ha (!) kapható lesz itthon és nem szaladnak el az árával, akkor elgondolkodom a beszerzésén.

-
Namelesske
addikt
nem lenne az olyan rossz, maga a hardver amit adnának, nem rossz tényleg egyedi, de a kivitelezéssel van bajom. nagoyn olyan mint azok a kínai telefonok.
-
Ezt nem kellett volna...
-
törölt tag
Lehet vitatkozni a kinézetén, meg a förtelmes honlapon, de helytakarékosság szempontjából a billentyűzetbe épített gép ötlete szorosan az lcd-pc mögött, és messze a macmini-féle kockák előtt van.
-

Hullagyalázás. -
Namelesske
addikt
minek rá a taccs pad? szép és jó lett volna ha Apple féle oda figyeléssel tervezik és kivitelezik, de így nem valami, hu de ilyet akarok venni
szerk:
Maga az apple osx a fail, mert tilos azt nem apple emblémával ellátott gépre installálni. Ebből még komoly hercehurca lesz.
-
a termék sztem nem annyira necces, mint ez a cikk róla. nekem ez már "túl blogos", kicsit objektívebben is írhatta volna a szerző és csak finoman elhinteni -ahogy szoktátok-, hogy mi a véleménye erről az izéről, vagy a buzz-ról körülötte. :S
erősen érezni, hogy gyengéd érzelmeket táplál még mindig az egykori C64-ese felé és személyes sértésnek érzi ennek a terméknek a megalkotását.

nem flame-et akarok indítani, csak pl. az ügyfélkapu lehúzását is annyira profin és elegánsan csináltátok, pedig az sztem milliószor felháborítóbb és életbevágóbb probléma.
de ezt se azért írtam, hogy ÜK-ra tereljem a témát!

-
Rive
veterán
Első gondoloat: má' megin'

Második: mé', meghótt
-
deathtania
senior tag
mondhat bárki bármit, szerintem jóra és szépre sikerült. nekem tetszik a dizájnja. ha lenne pénzem, befektetnék egyre.
akik meg "lefújjolják", menjenek a víz alá...

-
_ak_
addikt
Érdekes, de valóban helyt tudna állni a nettopok mellet? Amúgy elég csúnyácska szegény, max egy üveglap mögött tudom elképzelni, alatta egy címkével, h az utolsó próba.

-
-
Fortissimus
őstag
ez egy vicc, igy megcsufolni ezt a szep nevet...
-
Erasmus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
a palival gyakran én is egyetértek. kár, hogy itt még nem szólt semmit

-
WonderCSabo
félisten
Narancssárgával tiszta baromság van írva...
-
Psychonaut
veterán
Hát ez kész...a hihetetlenül igénytelen weboldal csak hab a tortán.

SZERK: itt a specifikáció annak, aki nem nézné meg a gyártó oldalát:
CPU: Core 2 Duo, Core 2 Quad, Pentium D, Celeron D
Chipset: Intel G31
RAM: DDR2, 2 slot, max. 4GB
HDD: SATA (4 port) SATA2 (2 port)
VGA: Intel GMA3100
Csatlakozók: 4xUSB 2.0, 2 RS-232 Serial Port, 1 Parallel Port SPP/EPP/ECP támogatással, 1 PS/2 egér port, 1 POS vagy PS/2 bill. Port, 1 dual link DVI. -
Depression
veterán
A cikket olvasni élmény volt, a c64-ről pedig utoljára akkor hallottam, amikor egy joystick-ba volt beleépítve, talán még láttam is olyat. Ez viszont nagyon ratyi!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
sz.gergely
üzenetére
Ne számíts sokra a benne llvő integrált csodáról, persze azért csak tudja majd a HD felbontásokat. HDMI csati viszont kétlem, hogy lesz rajta.
Egyébként egyetértek Palival.
-
tuser
aktív tag
Kövezzetek meg, de szerintem annyira nem ronda, inkább érdekes formavilágú. Olyan vékonykliens feeling

Gyártó helyében ültetnék bele egy echte C64 elektrokikát is, melyet egy BIOS bootmenüből lehetne elindítani.

-
sz.gergely
csendes tag
Nekem ez is tetszik.
Kérdés persze mennyiért... -
Drenadar
veterán
imádtam a c64-et, nagyon jó kis gép volt, és lehet én vagyok az elvetemült de nekem abban a korban tetszett az a bumszli billentyűzetnek álcázott gép

Mikor megkaptam a PC-met nem értettem minek az a bazinagy doboz mellette...régi szépidők

-
Metalfan
senior tag

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

nekem tetszik a dizájn.
De egyébként ha szétnézel a régebbi gpekkel, platformokkal [klónok/újgen. hw/kiegészítők/stb.] foglalkozó kisebb cégek között, hasonlóan nem vérprofi honlapokkal fogsz találkozni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)