Hirdetés

2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) baluka26


baluka26
(veterán)

Na, ez meglepetésként ért, már olvasom is :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#2) hoffman_


hoffman_
(veterán)

Köszönjük szépen az újfent pazar tesztet. Én személy szerint várom a kiegészítést is. Szeretem magam igényesnek vallani, habár korántsem tartozom az audiofilek közé. Én is HD555-öt nyúzok egyébként. Egy már igencsak audiofil barátom AKG párti, a K240 minden típusának csínyját-bínyját ismeri, és ő sem szereti nemhogy a HD555-öt, úgy alleszusammen a Sennheisert. Szerintem ez abban keresendő, hogy hiába prémium az AKG és a Senn is, valamit máshogy adnak a zenéhez, más karaktert kölcsönöznek neki, ami márkán belül marad. Nekem a Sennheiser hangzása közelebb áll a szívemhez, de ez legyen az utolsó dolog, ami miatt valakire követ lehet vetni :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3) baluka26 válasza hoffman_ (#2) üzenetére


baluka26
(veterán)

Én is szeretném megköszönni a megint nagyon jóra, informatívra és objektívra sikeredett tesztet. Nagyon igényesek az írásaid, le a kalappal.

Ez a szerencse, hogy a nagy gyártók fejeseinek hangzásvilága különbözik.
Azonban a Superlux jó minőséget kínál pofátlanul olcsón, nem csoda, hogy ennyire sikeres :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#4) kerelo


kerelo
(senior tag)

Hát ez nagyon komoly,és hiány pótló teszt.Köszi.

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#5) devast


devast
(addikt)

5-6K beyer fülpárnáért nem is annyira sok. hd600/650 fülpárna sajnos 11k :U
Jó írás.

(#6) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Hát, kár hogy a HD555-öt újra kell tesztened, miután kiszedted belőle a tompítást :N
Van benne kettő ragasztott szivacs, azt szedd ki (csavarhúzó is kell hozzá) utánna megjön a hangja. youtube

És várom a fejhallgató erősítős tesztet!

[ Szerkesztve ]

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#7) huskydog17


huskydog17
(addikt)

A tesztben szereplő Prodigy 2 hangkártya pontosan milyen kategóriát képvisel? Konzumer vagy profi hangkártya és milyen ársávban van?
Ami viszont sokkal jobban érdekel, hogy hogy viszonyul egy Sound Blaster X-Fi-hez! Kíváncsi volnék, hogy ezek a fejhallgatók (legfőképp a 668B) hogyan teljesítenek egy X-Fi kártyán. Van erről valakinek konkrét információja?

60fps gameplay videók: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#8) dudika10 válasza Blindmouse (#6) üzenetére


dudika10
(veterán)

Kár hogy ugyan olyan karakter marad maga a fejhallgató a mod után. Megértem azokat akik szeretik a Sennheiser hangzásvilágát, de én nem kérek belőle és a naturálistól távol áll.

huskydog17: nem igazán egy kategória az Xfikkel.
Sztereo hangkártya, gyári hibásakat amik teljesen és tökéletesen működőképesek voltak 14k magyar forintért lehetett megvásárolni ebayről. Aztán jóval drágább lett, 20-on ezer forint körül, de mostanában eltűnt a piacról nagyjából.
Az Asus Xonar Essence-hez hasonlítható inkább, sokkal kisebb az elmaradása mint az az árából következne.
Szóval egy igen komoly kártya a maga árkategóriájában amihez hozzá tartozik az is, hogy fejhallgató erősítővel is felvértezték.

A fejhallgatók közül van amelyik teljesen jól teljesít, de van amelyiknek elkél a komolyabb erősítés. A HD668B pont az a fajta, amelyiknek nem szükséges, nem javul sokat az erősítéstől. Ha valaki nem rendelkezik hangkártyával akkor az Asus Xonar DG-t szkás ajánlani, mert olcsó és teljesen korrekt. Beépített fejhallgató erősítővel is rendelkezik ami ebben a kategóriában igen jó. Komolyabb fejhallgatók meghajtásához természetesen nem alkalmas.

A teszthez:
Jó a teszt, külön öröm, hogy meg vagyok benne említve én is. :))
Azzal az erősítővel igen megszenvedtem mire életet leheltem belé, ezek után az a minimum, hogy leteszteled. :P
Tessék megvizsgálni a különbséget az elem és a tápos táplálás között is.
Elöljáróban annyit mondanék róla, hogy a potmétereinek rossz az együttfutása, én legalább az egyik csatornát fixre raknám és megnézném a különbséget. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9) Blindmouse válasza dudika10 (#8) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Hát ezzel nem értek eggyet. Megnőnek a magassak, nyíltabb lesz a hangkép, illetve a mélyek sem lesznek annyira pontatlanok. Az a szivacs nem véletlen van benne, el kellett adni ugyanazt kicsit butítva. Ha nem lenne különbség, mindenki ezt vette volna a HD595 helyett.

Én is megértem azokat akik a stúdió monitorok tisztaságát szeretik, de én zenét szoktam hallgatni rajta, és abba nem árt egy kis szín. :)

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#10) hoffman_ válasza Blindmouse (#9) üzenetére


hoffman_
(veterán)

Én is megértem azokat akik a stúdió monitorok tisztaságát szeretik, de én zenét szoktam hallgatni rajta, és abba nem árt egy kis szín.

Ezzel szerintem én is így vagyok. Ha lejárt a garim, akkor még a végén lehet, hogy én is megcsinálom a moddingot. Régóta jön szembe nagyon, most már kíváncsi vagyok :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#11) dudika10 válasza Blindmouse (#9) üzenetére


dudika10
(veterán)

Ezt már jópárszor kibeszéltük a fejhallgatós topikban. Mindig az volt a konklúzió, hogy a Sennheiser színez és ebbe bele lehet kötni.
Tudom miért volt ott az a szivacs, ismerem a modot is természetesen. Nem pont Te voltál múltkor egy hasonló beszélgetés szereplője véletlenül?

Hiába csinálsz 595-öt az 555-ből ugyan az a sennheiser marad. Akinek a durva, szándékos színezés nem fér meg a hangminőség definíciója mellett az továbbra se fogja szeretni. Én se szeretem és még tudok pár embert aki nem szereti.
A senn csinált egy népszerű, de technikailag gyenge fejhallgatót. Ez tény nem vita kérdése. Az, hogy ez kinek jön be és kinek nem az meg már egyéni preferencia kérdése és szíved joga szeretni a Sennheisered.

Az egyetlen Senn ami eltér a többitől az a HD800, de azt meg én személy szerint a konkurensei alá sorolom valamivel és picit túlárazottnak tartom. De ez mind csak a személyes véleményem.

(#12) Bodz


Bodz
(Ármester)

Gratulálok a teszthez! :R A folytatásba belevehetnéd majd a Takstart is. :D

[ Szerkesztve ]

(#13) huskydog17 válasza dudika10 (#8) üzenetére


huskydog17
(addikt)

"nem igazán egy kategória az Xfikkel"

Gondolom itt az alsó kategóriás X-Fi modellekre gondolsz, mint például az XtremeGamer. Ha azonban egy X-Fi Titanium HD-t vagy egy Elite Pro-t pakolnánk alá, akkor már bizony más lenne a helyzet. :D

60fps gameplay videók: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#14) dudika10 válasza huskydog17 (#13) üzenetére


dudika10
(veterán)

Nem, akkor se lenne más a helyzet.
A régebbi Xfi-k közül csak az Audio lóg ki a sorból, a többi egy kaptafa.
A Titanium HD meg jó volna, de túlárazott és Creative drivert kellene hozzá használni amit az ellenségemnek se kívánnék jó szívvel.
Az egyetlen egy normális Creative kártya hosszú ideje csak az Xfi HD USB, működik USB driverrel, nem kell telepíteni hozzá bughalmazt. Jellemző, hogy beszerezhetetlen kb mostanában. :U :))

(#15) huskydog17 válasza dudika10 (#14) üzenetére


huskydog17
(addikt)

"A régebbi Xfi-k közül csak az Audio lóg ki a sorból, a többi egy kaptafa."

Ez így csak féligazság. Az XtremeAudio valójában tényleg nem X-Fi, a többi viszont az, de emellett fontos, hogy a többiben csak a hangprocesszor egyezik, ez pedig messze nem jelenti azt, hogy azonos hangzást adnak, sőt! A drágább modellek sokkal jobb komponensekből épülnek fel, legfőképp az Elite Pro. Más hangzást adnak a drágábbak, de azzal egyet értek, hogy a legtöbb modell sajnos túl van árazva.
A gyári driverek tényleg nem a legjobbak, de szerencsére ott van a PAX driver, ami viszont kiváló!

60fps gameplay videók: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#16) domi007


domi007
(őstag)

Nagyon jó a playlisted, több kedvencemet is felismertem :K :K

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

(#17) core2


core2
(veterán)

A teszt nagyon jó!

Coldplay – Rush Of Blood To The Head – Clocks: Na vegre, egy ember aki szereti a Coldplay-t :D

Ascende superius

(#18) Blindmouse válasza dudika10 (#11) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Nem én voltam. Amikor láttam, megcsináltam a modot, és szimplán örültem hogy kellemesebb lett a hangja. Most is csak annak örülök, hogy a HD600-asom hangja jó, tudom hogy színez, meg hogy túl sok a mély, de nem érdekel. És ha működésre sikerül bírni a csöves erőlködőt hozzá, valószínű az sem egy egypontos Bode diagrammos csoda lesz, hanem szinezni fog. De amíg jobban élvezem tőle a zenét, addig nem érdekel.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#19) GabN73


GabN73
(addikt)

Grat, nagyon jó írás!

A playlistedbõl hiányzik 1-2 stílus, (klubzene, trance, techno) szívesen látnám hogy mit kezdenek a fülesek velük :R

I don't believe in that phony hero stuff.

(#20) Shufny válasza huskydog17 (#7) üzenetére


Shufny
(őstag)

Nehéz konkretizálni, hogy mi mennyit dob rajtuk egy X-Fi -hez képest. (gondolom az Xtrame Gamer szintjéről van szó) A HD660 -on szerintem jóval többet dob a komolyabb erősítés, mint a 668B -n, de én anélkül is preferálom a karaktere miatt. Szóval várjuk az erősítős tesztet.

Blindmouse: Szerintem azzal a képpel baj van, aminek neki kell esni zsírkrétával, hogy tetszen.

Továbbá szerintem a HD600 azért más tészta, mert azt én nem tartom technikailag gyengének a kategóriájában, szemben az 555 -tel. Persze nem mai darab, és akkor nem voltak itt ilyen Superlux -ok, így nem is csoda, ha lemaradt.

GabN73: Klub zenén én azt tapasztaltam, hogy ritkábban zavaró az egyenetlenség. Így ott a HD668B gyorsasága előny lehet a HD660 -nal szemben, főleg gyengébb erősítővel. Valószínűleg kicsit tompának éreznéd mellette.

[ Szerkesztve ]

(#21) fi:zi'k


fi:zi'k
(nagyúr)

Köszönöm mindenkinek! :R

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#22) Findzs


Findzs
(addikt)

nagyon jók fizik tesztjei, mindig elolvasom őket :K

a plüss bagoly sem hiányozhat :) kiderült már hogy melyik mesében, vagy hogy hol láthattuk ?

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#23) fi:zi'k válasza Findzs (#22) üzenetére


fi:zi'k
(nagyúr)

Még nyitott a kérdés. :D

Lehet csinálok egy logout játékot belőle :D

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#24) Bodz válasza fi:zi'k (#23) üzenetére


Bodz
(Ármester)

Mi lesz a nyeremény? :)

(#25) fi:zi'k válasza Bodz (#24) üzenetére


fi:zi'k
(nagyúr)

A Traktorsz@rod :D
Nekem még mindig nem jött meg a csomag. :(((

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#26) Bodz válasza fi:zi'k (#25) üzenetére


Bodz
(Ármester)

Dobsz egy HD660-at érte és felőlem lehet ez a nyeremény. :D
Szerintem ideje jelezni az eladónak, hogy eltűnt a csomag. :(

[ Szerkesztve ]

(#27) fi:zi'k


fi:zi'k
(nagyúr)

Kiegészítés történt a HD660-nál.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#28) hardverhaver


hardverhaver
(csendes tag)

Remélem pár ember örömére, végeztem én is egy fejhallgató tesztet, aminek a két alanya egy AKG K240-DF és egy Superlux HD661 Black készülék volt. A zenéket kifejezetten HD Mastering Audiophile Test anyagok prezentálták a PC-ről, amit optikai kábellel kötöttem össze a Denon erősítőmmel és annak a fejhallgató csatiját használtam. Az elmúlt 20 évben már sok hasonló tesztet végeztem, vagy voltam részese máshol és elmondhatom, hogy sok esetben a fejhallgatók között alig találtam/találtunk különbséget. Egy alkalommal például el akartam adni egy Sennheiser és AKG fülesem közül valamelyiket -természetesen a gyengébbiket- ezért összeméretem a tudásukat, de hiába cserélgettem azokat a fejemen, semmi, de semmi különbséget nem találtam közöttük, teljesen egyformán szóltak, így hát úgy döntöttem, hogy majd a leendő vevőm választja ki a neki tetszőt.
A mostani teszt alkalmával nem volt gond különbséget találni a két fejes között. Első alkalommal a saját AKG-met hallgattam valamelyest populárisabb dallal, majd ugyanannál a számnál a Superluxot tettem a fejemre. Szinte hanyatt estem a különbségtől! Így még nem jártam fejhallgatóteszt alkalmával! A különbség szinte leírhatatlan. Az utóbbi fejesnél mintha bekapcsoltam volna a ludnesst! Az AKG-hez képest, eszeveszett mélyek és magasak ostromolták a füleimet, ugyanakkor a Superlux után már az AKG tűnt nyersnek. Folytattam a tesztet, egyik füles után kóstolgattam a másikat és közben jó pár zenei stílust felvonultattam. A túlságosan nagy különbségnek hamar az lett az eredménye, hogy már egyik fejhallgató hangja sem tetszett, még a saját AKG-mé sem aminek pedig a hangja a besorolt árkategóriában számomra eddig etalon volt, ám aztán úgy egy óra teszt után szép lassan megszületett bennem a konklúzió. Hosszútávon nem bírnám hallgatni a Superluxot, az volt az érzésem, hogy ez a masina túlvállalta magát. Az erős magasak, felső tartományban nem voltak tiszták, a közepe vékony lett, a mélyével viszont nem volt gond, hacsaknem az, hogy alaposan ráült a zenére. Az AKG gyakorlatilag a Superluxhoz képest lényegesen diszkrétebben zenélt, ám amit adott, az mind tökéletes volt és ezért hosszútávon nem fárasztó a hallgatása, viszont a teszt során végig az volt az érzésem, hogy az AKG viszontagságában bizonyos zenei részletek eltűntek. Az AKG tere határozottan nagyobb, nyitottabb, ez azért lehet, mert a Superlux egy zárt fejes, az AKG félig nyitott. A kényelem is az AKG mellett voksol, könnyebb és nem nyomja a hallgató fülét.
A tesztnek még nincs vége! Holnap hazahozok egy Superlux HD-631 és egy HD-681B GR fejest és azokat is összehasonlítom az AKG K240-DF-el. Ezt azért teszem, mert összességében kellemesen csalódtam a HD661 Black fejhallgatóban, pláne ha az árát is figyelembe veszem, ami 11.000 Ft magasságában vásárolható meg, míg az AKG K240-DF, még használtan is ennek a duplája.
Remélem a tesztem hasznos információt is ad azoknak akik elolvassák. Köszönöm a Figyelmeteket. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.