Hirdetés

2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-10-30 13:21:16

LOGOUT.hu

Az adatokat megjelenítő térkép a képre kattintás után érhető el!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20) dchard válasza dashed (#10) üzenetére


dchard
veterán

Kis pontosítás:

A B1 (2100) sávban hamarabb fogunk LTE szolgáltatást látni, mint 2600-on, mivel az ott lévő rádiós kapacitás könnyedén konvertálható 3G-ről LTE-re különösebb pénz elköltése nélkül, míg a 2600-as sáv használatához egy fél új RAN-t fel kell építeni (milliárdokért).

Elsőként valószínűleg a Vodánál fogunk hasonlót látni, mivel nekik a két konkurensél jóval kevesebb spektrum áll a rendelkezésére LTE technológiára, így hamarabb szükségük lehet erre az extra kapacitásra. A Telekom és a telenor együttesen birtokol közel 60MHz duplex sávja meglehetősen komoly kapacitás, és egyelőre nem látszik olyan ok, amiért ez belátható időn belül kevésnek bizonyulna.

A holland T egyébként már el is kezdte a 3G 2100-as kapacitások konvertálását LTE-re, de ott a forgalom és az LTE képes telefonok aránya is jóval nagyobb.

De a topik témájára rátérve: nem egészen értem hogy mi is pontosan a célja ennek az adatbázisnak? A szolgáltatók lefedettségi térképeiből jól kiderül, hogy hol van LTE szolgáltatás, miért érdekes kifejezetten az a tény, hogy melyik sávban érhető el? Amúgy a vodának jelenleg csak 800-on van LTE-je.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.