Hirdetés

2021. március 3., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gyonyoruwok


gyonyoruwok
tag

nahát. azt hittem a tok fog nyerni. a Note 20-at megfogdosva, és ilyen árszinten cinkesnek mondanám :)

[ Szerkesztve ]

Sony A6000 | iPhone 12

(#2) ish4d0w


ish4d0w
senior tag

Elfogadható-e egy csúcsmodellnél a műanyag (plasztik) hátlap?

Véleményem szerint nem elfogadható. Ez az olcsóbb telefonok jellemzője. P

rémium telefonhoz prémium minőségű ház illik, üveg, vagy fém. Régebben a drágább középkategóriás telefonoknál például az első szériás Samsung A3-A5 (2014-2015) modelleknél sikerült ezt megtenni, fém házuk volt és nagyon-nagyon jó volt, pedig az nem is volt felsőkategóriás.

A műanyag hátlap egy csúcsmodellnél szomorú hátralépés.

Az árról nem is beszélve. 480 ezer? Xiaomi, Huawei ezt feleennyiből kihozza, sőt talán még jobb hardvert is.

[ Szerkesztve ]

(#3) yuing


yuing
aktív tag

Teljesen mindegy, alapvetően az emberek többségének a hátlap anyaga preferenciasorrend végén helyezkedik el, megkötik ezt a kompromisszumot. A probléma az, hogy egy csúcskategóriás telefonnál rákényszerítik minderre a vásárlót.

Az a szomorú tendencia, hogy a gyártók az utóbbi években a csúcsmodelljeiket is egymás fölé pozícionálják, ami okán nyilván egyes tulajdonságokban kénytelenek megkötéseket alkalmazni az alapmodellnél. Nem ehhez szoktak az S széria birtokosai, ebből teljesen jogos a felháborodás szerintem. Az S már jelképezi azt, hogy a legjobbat kapod a pénzedért, legalábbis nem minden egyes modellnél.

(#4) samu74


samu74
addikt

S20FE használóként nem tartom cikinek,tapintásra is jó ez a felület. Minden telefonom tokban köt ki ,az előző kettő(S7/S9+) is abban volt... Ciki a mai S széria ára inkább. :)

-----------

(#5) elfelejtette


elfelejtette
veterán

Én inkább ezt a filozófiát látom gusztustalannak, hogy a csúcsmodellnek is van csúcsmodellje. Először egy csúcsmodell volt, aztán kiadtak mellé egy, aztán kettő kicsit olcsóbb, kicsit gyengébb modellt. Aztán elkezdték éreztetni veled, hogy igen, sokmindent kapsz így is a pénzedért, de ha már úgyis ennyit kiadsz egy telefonért, csak még egy kicsit tegyél hozzá, és mégjobbat kapsz. Na ezért nem sikeres az iPhone 12 Mini, és ezért nem volt az az S10e.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#6) Juhaszatti válasza elfelejtette (#5) üzenetére


Juhaszatti
őstag

A 12 Mini és a Pro Max között mindössze 4 különbség van, ha jól emlékszem. A kamera, a RAM mennyiség, méret, és az ár. Utóbbi nyilván a Mini előnyére, nem is kevéssel. Jelen állás szerint (sajnos vagy nem sajnos), hasonló tulajdonságokkal is a nagyobbat veszik, akkor is ha az jóval drágább.

(#7) thboxx válasza ish4d0w (#2) üzenetére


thboxx
tag

Azért az utolsó mondat egy ideje nem fedi már a valóságot. Mi Note 10 is 200 körül nyitott, ami bőven elmarad a samu mostani csúcsmodelljeitől... Mi 10 meg 300... tavaly...! Ráadásul az tele van szoftveres bugokkal... Huawei meg lehet, hogy 2 év és eltűnik... Akkor hol is van az az olcsó és ugyanolyan jó vagy még jobb is alternatíva? :U
A cikkhez, szerintem semmi gáz a plasztik hátlappal. Ha prémium borítás akkor már inkább bőr... Amúgy is tokban van, ha meg nem, akkor az üveg törik mint a ropi. Meg csúszós is. Nem láttam még olyan szépen megmunkált üveg hátlapot ami ne csúszott volna... plusz szépen gyűjti az ujjlenyomatokat is... de jó is az az üveg... :U

Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!

(#8) Luck Dragon válasza ish4d0w (#2) üzenetére

Maximálisan egyetértek veled. :R

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

(#9) jjeahh válasza thboxx (#7) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem sem a műanyaggal van baj, hanem a manapság divatos csúszós ujjlenyomatgyűjtő kényes hátlapokkal, amíg ilyenek és muszáj tokban tartani, addig tökmindegy. Sírom vissza a régi mobilokon alkalmazott érdes-tapadós masszív műanyagokat (Galaxy Nexus, Galaxy S II stb.), akkoriban eszembe sem jutott tokot használni. Sajnos hiába egyre vékonyabbak a kávák és a mobilok, ha egy otromba vaskos tok mindíg elcseszi az egészet. Próbáltam már tok helyett skint használni, de sajnos hamar elkezd hámlani, jobb lenne, ha a mobilokat eleve praktikusabb anyagból csinálnák. De persze a divat nagy úr, olyan ez, mint a zongoralakk tárgyak és autóbelsők, az sem akart kimenni divatból, pedig már mindenkinek herótja volt tőle. Vagy a használhatatlanságig vékonyított laptopok, amiken lassan már egy csatlakozó sincs és a billzet is siralmas.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#10) Graphics válasza ish4d0w (#2) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Éveken át műanyag hátlappal jöttek a prémium modellek is..

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#11) Lami66 válasza jjeahh (#9) üzenetére


Lami66
senior tag

Fantasztikus dolog a prémium üveg és fém telefon, de én olyat még csak promó képen/kiállítva láttam. A való életben mit látok? Műanyag tokokat mindenfelé, amiben el van temetve valamilyen telefon. Nehogy törjön, nehogy karcolódjon, mert baromira csúszik a prémiumság.
Láttál már: prémium autót befóliázva/szövet védőcsomagolásban?
Rolexet műanyag védőtokban?
Armani öltönyre húzott átlátszó védőkabátot?
A prémiumság (szerintem): fém keret és üveg/bőr/kevlár/fa/kerámia hátlap. DE NEM ÍGY AHOGY EDDIG!
Aminek nincs felületi textúrája, az csúszni fog >> ezért tokot fog kapni.
Szerintem a prémium anyag úgy legyen szép, hogy mellette praktikus is, ami egy telefon esetében azt jelenti, hogy nem csúszik. Finoman recézett fém oldalkeret (uram bocsá homokfúvott)? Ezt még nem találta fel senki? A recézett nyomógombig már eljutottak....
Hátlap: mattított, érdesített üveg/kerámia? Vagy mindenképpen tükörsima kell? Lehet olyan is, hiszen léteznek az oleofób réteghez hasonlóan láthatatlan de csúszásmentes bevonatok.
A prémium attól legyen prémium, hogy prémium érzés legyen kézbe venni. Ami pontosan az ellentéte a parázva megfogásnak.

(#12) mongoose66


mongoose66
csendes tag

Egyáltalán nem ciki. Az ára a ciki amit elkérnek érte. Ha 250e lenne az ára, akkor teljesen belefér. Semmi bajom a műanyag hátlappal, de ennyit elkérni a telefonért műanyag hátlappal és töltő nélkül, ez egyszerűen pofátlanság. Elmennek a pi....

I have spooken!

(#13) jjeahh válasza Lami66 (#11) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Emlékszek régen az egyik Motorolám gumi keretes volt (nem műanyag, igazi tapadós gumi), a hátlap meg egy acél lemez. Egyszerűen képtelenség volt ezeket megkarcolni, összetörni, manapság valszeg egy strapatelefon sem bír annyit, mint azok. A Droid Razr széria sem lehetett rossz anno a fém kerettel és karbon hátlappal, meg még lehetne sorolni. Remélem lassan már kimegy divatból ez a fényes-csúszós hátlap dolog, pl. a Pixel 4A már egész jó irány, már csak érdesebbé kéne tenni azt a hátlapot.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#14) anti77


anti77
tag

Prémium és üveg. Miért? A 0.25l-es Cola is üvegben van. Aztán megy a kukába a prémium csomagolás.
Ma inkább a karbon lenne a prémium, az legalább nem törik.

Telefon vagy e-mail nélkül vicces hirdetést feladni.

(#15) D1Rect


D1Rect
félisten

Az a kérdés, hogy "valami idióta kitalálta, hogy az üveg hátlap prémium" vagy "valami zseni kitalálta, hogy az üveg hátlap prémium".
Előbbi a user nézőpontja, utóbbi a gyártóé.
Szinte biztos vagyok benne, hogy az ember hamarabb lecseréli a telefont, ha össze van törve.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#16) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Kezdjük azzal hogy vannak emberek akik nem is nagyon probálnak meg vigyázni a telefonjukra.

(#17) Peathee


Peathee
aktív tag

Melyik Huawei-t említitek a cikkben, hogy fém a hátlapja? :F

(#18) T.ati


T.ati
tag

Ki találta ki, hogy az üveg a prémium? Miért jó fogdosni egy ilyen rideg anyagot? Szerencsére semmilyen más használati tárgy nem készül üvegből. El nem tudnám képzelni, hogy pl az autóban üveg váltókart fogdossak, vagy otthon üveg billentyűzetet használjak, üveg fogkefével mossak fogat.

(#19) Trolee


Trolee
tag

Legalább nem csúszik úgy mint az üveg, és nem gyűjti úgy az ujjlenyomatokat.
Ha nem használsz tokot, akkor számomra jobb a műanyag, a prémium kinézetet úgyis első sorban a szín/festés/fólia adja, Ha nem 0,1mm lesz, és belülről rendesen meg van ragasztva, hogy ne kopogjon akkor like.
Ha tokban van, akkor meg rohadtul mindegy, csak a lelked simogatod azzal hogy neked éppen mi a prémium.
Én bőr hátlapot szeretnék, mint az LG G4-en volt :))

(#20) Tuomas


Tuomas
Ármester

Az üveg hátlap tényleg prémium érzetet kelt, de...!
Ha leesik 90%, hogy vége, pókhálósan már nem olyan prémium. Súlyra meg még nehezebb is, talán vastagabb is.
Ha meg tokban hordjuk a telefont, akkor úgysem látszik, hogy üveg-e vagy sem.

We were here

(#21) nord_ válasza Graphics (#10) üzenetére


nord_
veterán

Amennyiben az iPhone prémium modellnek minősül, akkor az állítás már meg is dőlt.

(#22) GreenGoblin válasza gyonyoruwok (#1) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Nincs azzal semmi baj hogy műanyagot alkalmaznak, sőt én kifejezetten örülök neki mert:
1. Könnyebb lesz a telefon
2. Nem olyan törékeny mint az üveg
3. Jobb fogást biztosít
4. Olcsóbb előállítani
5. Talán jobban bírja a strapát, kevésbé lesz karcos, maszatos
Ha még le is lenne pattintható mint régen és az akku cserélhető lenne az egy álom lenne. De akkor a vízállóság megkérdőjelezhető lenne.
Viszont elég ciki ilyen árazás mellett. De gondolom lejjebb nem vihették volna az árakat, mert akkor hogy árazzák be az olcsóbb Samukat ugye?!

(#23) jjeahh válasza Peathee (#17) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Anno voltak aluminium hátlapos Huawei-ek asszem, de az üvegnél talán már csak az rosszabb :DDD . Nem elég, hogy csúszik, még a tok alatt is szénné karcolódik, elég ha a tok és a hátlap közé bekerül egy apró porszem. Nekem az ilyesmik voltak a kedvenc hátlapjaim:

Ha egy mai mobil ilyent kapna, el is felejteném a tokot, a kijelzőre menne egy Nillkin üveg és csá.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#24) F_Gergely


F_Gergely
őstag

Valószínűleg a háttérben inkább az áll, hogy az üveghátlap szervizelésnél sokszor eltört, ha megvan repedve akkor már alapból cserélni kell bontásnál.
Gazdaságosabb olyan hátlapot használni ami kevésbé kényes, könnyebb vele dolgozni..
Én nem ragaszkodom az üveghez, lehet az fém, vagy kevlár de nyilván a műanyag a legolcsóbb és legigénytelenebb... Csak ebben a kategóriában már marhára nem kéne ez játsszon.

(#25) nozs23 válasza GreenGoblin (#22) üzenetére


nozs23
őstag

1. Könnyebb lesz a telefon - S20 (üveg) 163g S21 (műanyag) 161g
2. Nem olyan törékeny mint az üveg - Ezek a GG üvegek normális kerettel azért nem roppannak el olyan könnyen.
3. Jobb fogást biztosít - Hát ez elég szubjektív, szerintem inkább olcsó érzést kelt.
4. Olcsóbb előállítani - De a készülék nem lett olcsóbb, tehát miért érdekel?
5. Talán jobban bírja a strapát, kevésbé lesz karcos, maszatos - A műanyag könnyebben karcolódik, mint egy GG üveg.

(#26) janeszgol


janeszgol
veterán

Mivel a plasztikra is tesznek tokot az emberek, ezért a cikire szavaztam.

"Előttem áll az élet. Nem látok tőle semmit!"

(#27) nord_ válasza nozs23 (#25) üzenetére


nord_
veterán

És azt se felejtsük el, hogy a műanyag sajnos jobb hőszigetelő képességgel bír, mint a fém vagy az üveg: ennek biztosan örülnek az alkatrészek. :)

(#28) youngboy


youngboy
senior tag

Ne csússzon. Ne gyűjtse az ujjlenyomatot. Ne fényesedjen, csillogjon. Mindegy, hogy üveg vagy műanyag.
Szóval pont az ellenkezője annak, ami egy ideje divat. :) :((

(#29) nozs23 válasza nord_ (#27) üzenetére


nozs23
őstag

Én legjobban a fém telefonokat szerettem, mint anno a HTC-k, vagy mondjuk az i7 volt. De mondjuk az acélkeretet is átvehetnék az Apple-től, mert nem rossz, hogy gyakorlatilag hajlíthatatlan a telefon, gondolom egy sarokraesésnél ez nem jön rosszul. Meg ez a frosted glass sem rossz amit az iPro-k használnak, azt is nagyon nehéz megkarcolni, Zack gyakorlatilag sniccerrel esett neki és semmi nem látszik rajta.

[ Szerkesztve ]

(#30) Tesco Value válasza Peathee (#17) üzenetére


Tesco Value
őstag

Nova, Mate9-ig, P10 szériáig, Nexus 6P-t is ők gyártották.

(#31) F_Gergely válasza nozs23 (#29) üzenetére


F_Gergely
őstag

Emlékszem a régi Nokia E50 E60 vagy a még régebbi 8810, imádtam. Baromi jó fogása volt.
HTC One mikor kijött elsők között vettem meg, nagyon jó és kényelmes volt, nagyon szerettem. Motorola Milestone szintén fémből volt az egész de a fémen volt valami gumi bevonat, nem málott, nem karcolódott, és nagyon puha finom fogása volt. Szerettem.
Fém, üveg, bőr, titánium, kevlár rengeteg lehetőség lenne. De akik ilyenre vágynak nem is teszik tokba a telefonjaikat Sose értettem, vesz a user egy prémium telefont egyből tok, még a fóliára is fóliát tesz, majd. Minek? Az ilyen vegyen egy műanyag szappantartót amit dobálhat, focizhat vele nem lesz baja. Nincs fólia a telefonon mert van rajta GG erre találták ki. Nincs tok a telefonon mert van rajta GG, ezért találták ki. Viszont így érzem a telefon tapintását, kézben van, és nem egy műanyag szart fogok amiben a telefonom van. Egy használati tárgy, nem pedig egy üvegvitrinbe való kiállítási tárgy amit mindentől védeni kell.
Ejtettem már le telefont, de egyiknek se lett semmi baja. Talán a note4 egyik sarka mutatta hogy leesett, de annyira minimális volt ha nem nagyítóval nézted nem vetted észre.
Note 10+-t is ejtetem le, semmi baja nincsen.

(#32) GreenGoblin válasza nozs23 (#25) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Egy tavalyi telefont hasonlítasz össze az ideivel aminek mások a belső komponensei és méretben sem teljesen egyezik.
:C
Ami üveg az törni fog barátom JerryRig ezt ezerszer megmondta már.
Ha jó a műanyag akkor lehet jó fogású, akár prémium hatású is. Műanyagok közt is van elég sok fajta.
A 4es pontodra ott a válaszom korábbról!
Az üveg hátlapod már ott elvérzik hogy ha leejted pókhálósodik míg a műanyagon lesz egy karc kb. Ergo igen jobban bírja a strapát. Persze ha vágódeszkaként használom akkor nyilván Fail a műanyag de eléggé nem jellemző hogy valaki így tenne.

Ha hőelvezetésben viszont gáz van. Abban egyetértek a másik kollégával. Bár ha játszunk és a kezünkben a telefon igen mindegy milyen anyagból van a hátlap mert a kezünk szigetel.

(#33) atike


atike
nagyúr

Nem a hátlap anyagával van a baj, hanem a telefonok árával. De azokkal nagyon...

(#34) HThomas


HThomas
senior tag

Nekem semmi bajom az üveg+fémmel: a karcokat jól bírja, tok nélkül sem gáz, ha az ember vigyáz rá. Ha nem vigyáz rá, akkor a műanyag is szét tud kopni, az sem jobb.

A baj a kommunikációval van: ha kihoznak egy nem lekerekített verziót műanyag hátlappal, akár picit olcsóbban, akkor az tök OK, mindenki boldog, ahogy már láttuk is korábban. Most az emberek fele azt éli meg, hogy elvettek valamit, és eggyel kevesebb dolog van, ami miatt Galaxy telefont venne. Ha meg mégis kellenek ezek a dolgok, akkor marad az Ultra, ami sokkal drágább és nagyobb. Az S6-20 tulaj aki épp váltana és az Ultra neki sok, a váltást vegyes szájízzel fogja megélni, miközben korábban mindig az volt, hogy az újabb modell egyértelműen jobb.

(#35) klaya86


klaya86
tag

Én is utálom tokban tartani a telefont, de muszáj,mert bár még nem törtem egyet sem,az ördög nem alszik. De igazából a keret zavar legjobban. Adott egy fém keret,amit lefestenek valami hulladék színre. Egyből oda a prémium érzés,mert kb mintha műanyag keret lenne. Volt mate 10 prom, szerintem mai napig gyönyörű és minőségi telefon. Ott adott volt a fém keret,de nem volt lefújva,hanem finoman szálcsiszolt volt. Attól jobb nem kell. Gyönyörű, strapabíró. Előző telefonon tok nélkül használtam, kapott hátra egy észrevehetetlen hidrogél fóliát. Elől egy üvegfólia. Szép is volt,de sajna a festett kerettel nem lehetett mit kezdeni, itt ott lepattant .
Felőlem lehetne műanyag hátlap,kap egy jó skint vagy egy hidrogél fóliát, de egy normális fém kerettel meglenne a prémium érzés.

(#36) Postas99 válasza jjeahh (#23) üzenetére


Postas99
senior tag


Nekem is a Ballistic nylon volt a kedvencem.

(#37) elfelejtette válasza GreenGoblin (#32) üzenetére


elfelejtette
veterán

"Egy tavalyi telefont hasonlítasz össze az ideivel aminek mások a belső komponensei és méretben sem teljesen egyezik."
Mivel nem volt tavaly S21, ezért csak az ideit tudja a tavalyi S20-hoz hasonlítani... Egyébként 2mm-rel szélesebb az S21, de ugyanúgy 6,2" Amoled, 3 kamera, 4000-es aksi.
Ráadásul nozs23 el is írta, így van helyesen a súly:
1. Könnyebb lesz a telefon - S20 (üveg) 163g S21 (műanyag) 169g(!)
#38: Most az a baj, hogy igaza van?

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#38) GreenGoblin válasza elfelejtette (#37) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Akkor talán nem kéne semmihez sem hasonlítani mert így nagy hülyeség még akkor is ha majdnem megegyezik a méret.

(#39) prolad


prolad
őstag

Semmi gond a műanyaggal, ha nem fényes és nem a legolcsóbb gagyi műanyagot használják. Ha a keret fém azzal együtt az összhatás is lehet prémium. Ezen az árszinten valami kreatívat várnék el, ott a Pixel 5 műanyagos megoldása, vagy az LG V10, olyan hátlapta bármikor lecserélném az üveget.

Nekem a problémám az elvvel van, egy csúcsmodellnél csak azért ne legyen műanyag, hogy jaj, spóroljunk egy keveset és az user így csak 800 dollárért vehesse meg. Nagyon rossz tendencia a felfelé bővítés, a normál csúcsmodell helyett lesz egy herélt verzió a normállal azonos áron, ami a normál csúcsodell lett volna azt meg eladjuk pro/plus/max akármi néven 200 dollár felárért, undorító. Főleg, hogy emellé még az alap tartozékokat is kispórolják, már a töltőfej is szép lassan kikopik, ahogy korábban a fülesek (igen, ezen az árszinten már járna mellé egy használható füles/tws).

(#40) Memmaao


Memmaao
őstag

Mai napig úgy gondolom, egyszer volt prémium házba csomagolt telefonom, egy Sony Ericsson t650, prémium szálcsiszolt acél felül, kék/zöld/fekete műanyag a fém színű gombok körül. Az össze volt rakva! Nekem a qi töltés fontos. Az meg ugye nem megy fém házzal. Műanyaggal igen! És sajnos üveggel is :(( . A legrosszabb dolog, ami történt a csúcskategóriában, az az üveg hátlap. Nem elég, hogy már egy vagyon a telefon, még további havi minimum extra 3e Ft a biztosítás, és nekem az üveg era óta évi minimum 1x33e Ft önrész a csere a törés miatt. "Glass is glass, glass can break". És törik is! Ezért kell rá tok. Akkor meg nem mindegy, hogy mögötte mi van? A műanyag legalább nem törik. Note 1-2-3-4, mind műanyag volt, ráadásul cserélhető! Motorola defy szintén cserélhető műanyag hátlap, és még ip68 védelem is volt, szóval a nem bontható házra a vízállóság sem tökéletes érv. Minden a vegyél újat, fogyasztói társadalom irányába mozdult, sajnos. Ráadásul egy törött hátlap, tmx javítás után nekem mondhat bárki bármit, nem lesz ugyanolyan a telefon.
Egyébként nem véletlen, hogy a legtöbb szemüveg lencse szintén műanyag és nem üveg. Nem az üveg teszi prémiummà a telefont. Sajnos az egyre megfizethetetlenebb árcédula.

[ Szerkesztve ]

My name is Bond, James... Dean.

(#41) elfelejtette válasza prolad (#39) üzenetére


elfelejtette
veterán

Valami hasonlót írtam én is az #5-ben. :K

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#42) gyerecske


gyerecske
aktív tag

Van prémium minőségű műanyag is, nem csak a kopogós újjlenyomatmágnes felületű "gagyi" tapintású műanyagokra kell gondolni.

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#43) F_Gergely válasza Memmaao (#40) üzenetére


F_Gergely
őstag

Nekem volt üveg szemüveglencsém. Sokkal karcállóbb mint a műanyag, nekem a legnagyobb gond a súlyával volt. Messze nehezebb a lencse üveg esetén mint a műanyag. Szóval szerintem leginkább a súly ami döntő legalábbis szemüvegnél. Annó még nekem is volt biztosítás a telefonon, de mikor a note-ot vettem gyakorlatilag többet fizettem volna ki biztosításra 2 év alatt mint egy komplett kijelző csere, úgyhogy azóta nincs biztosításom. Ha valami baja lesz igy is olcsóbb lesz megcsináltatni. Én a voda készülékbiztosítását szerettem, mert ott nem javítottak hanem cseréltek ez új ugyan olyan telefonra ha pedig már nem volt kapható, akkor a vételárat írták jóvá és vehettem másikat.

(#44) CHAOS AD 76 válasza mongoose66 (#12) üzenetére


CHAOS AD 76
csendes tag

Az s20 a vodánál 253890. Ennyiért jó a műanyag? [link]

(#45) whatwhatwhat


whatwhatwhat
aktív tag

Abszolút jobbnak tartom a műanyagot, legalábbis így, hogy jó minőségűt és mattot raknak rá.

Tiszta hülyeség törékeny anyagból csinálni a hátlapot. Valamint az üveg csúszik mint az állat, ujjlenyomatos és zsíros lesz. És nekem az üveg az ég világon semmiféle prémium érzést nem ad, aki erre vágyik, az szorongasson a másik kezében egy sörös üveget miközben használja a telefon. :U Én egy használati eszközt veszek, a "prémium" mivolta csak másodlagos. Elsődlegesen funkcionális legyen. Ja igen, és még a GG5 is simán karcolódik a hátlapon, szóval még ilyen szempontból sincs előnye.

A hővezetés érdekes lehet, de nem hiszem hogy számottevő a különbség üveg és műanyag között. Tekintve, hogy ezek a hátlapok egy milliméternél is vékonyabbak és nem csak a hátlapon adja le a hőt a telefon, hanem az elején és a széleken is. Sőt, nem lepődnék meg ha a műanyagot vékonyabbra is tudnák csinálni, mint az üveget. Így még közelebb kerülhet egymáshoz a hőátadási képesség.

Az is egy jó dolog, hogy olcsóbb legyártani. Olcsóbb is lett az ára a telefonoknak mint tavaly(legalábbis dollárban), persze ehhez kellett még a töltő kivétele, a full hd kijelző és a lapos kijelző is... De mindenesetre, ha nekem így is úgy is ugyanannyit kell fizetnem a telefonért, akkor az inkább kerüljön a gyártóhoz profitként, mint hogy felesleges alapanyagra legyen költve. Talán a profit egy részét RnD-re fordítják, ami pedig mindenkinek jó.

(#46) Tocso1706


Tocso1706
csendes tag

Szerintem is problémás prémium terméket műanyaggal adni.
Plusz nekem nagyon visszatetsző, hogy környezetvédelem, felesleges környező terhelő dolog a töltő... de azért műanyag a hàtlap.
Azért az alu vagy acél házakat sok már gyàrtó újrahasznosítja, hisz dràga, így megéri.

(#47) =Mentor=


=Mentor=
őstag

Ciki a műanyag, de egy prémium készülék esetében nem az üveg vagy valamelyik fém ötvözet a csúcs, hanem a kerámia. Szinte minden tulajdonságában nagyságrendekkel minőségibb, jobb [link] mint a műanyag, fém, üveg hármas (vagy ezek variációi). Az MI 9 mobilom is kerámia, bár azóta a Xiaomi se nagyon alkalmazza, mert nagyon költséges az előállítása. .

[ Szerkesztve ]

(#48) joey04


joey04
titán
LOGOUT blog

igen, ciki.

(#49) Graphics válasza Tocso1706 (#46) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Mobiloknál ha hátlapnál fémet látsz az alapvetően egy műanyagon futtatott fém lapka csak.

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#50) Memmaao válasza F_Gergely (#43) üzenetére


Memmaao
őstag

Nekem is volt üveg lencsém. Tört is minden esésnél. Ha van biztosítás, évi 3 törést fedez. Egy esetén igaz, hogy a két év biztosítási díj = egy sufni kijelző cserével, mert a tmx pl note esetén kb 98e + áfa+ szerviz díjon végzi, aSES szervíz is 100 körül, ami azért több, mint a két év biztosítás 72e. És nekem volt, hogy a note 8 egy hónap alatt 2x tört. Azóta mondjuk soha többet pitaka tok.

My name is Bond, James... Dean.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.