Hirdetés

2021. október 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zotya84


Zotya84
őstag

Megszoktuk? Muszáj volt, b+.
Én személy szerint gyűlölöm, hogy mindenhez kell a kib@szott telefon, amihez eddig nem kellett. Már egy szaros Paypal-bejelentkezéshez is. Mondjuk legalább cserébe nem kér minden egyes tranzakcióhoz megerősítést. Meg azért az jó, hogy legtöbb közüzemi számla befizetéséhez is békén hagynak, és nem erőltetik ezt a szarságot.

Ebankhoz is jobb szerettem, míg volt egy chipkártyám, amihez tartozott egy pin, ami mindenre elég volt. Most meg kell hozzá telefon, internet rá minden fiszfaszért.

Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13

(#2) oszi666


oszi666
őstag

Lehet megszoktam, de gyűlölöm amilyen szarul működik.
Két nagy banktól is van bankkártyám, mindkettőnél nem jön értesítés, vagy SMS vagy nem jelenik meg az app-ban a megerősítendő tranzakció, csak 10-20 perccel később, amikor már letettem az egészről. Hulladék mind a kettő.

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#3) batman91 válasza oszi666 (#2) üzenetére


batman91
őstag

Nekem is ez a bajom, sosem érkezik meg az az SMS. Már év eleje óta baszakodok vele, de még mindig nem tudták megoldani a problémámat. Baromi idegesítő az egész. Már azon gondolkodom, hogy bankot váltok.

"A man chooses. A slave obeys." - Andrew Ryan

(#4) anulu


anulu
félisten

CIB-nél vagyok, nekem teljesen jól működik. elején picit furcsa volt, de megszoktam.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#5) nemlehet válasza batman91 (#3) üzenetére


nemlehet
őstag

Ami azért vicces, mert amúgy meg pofátlan pénzeket el tudnak kérni érte...

Én MKB-s vagyok, lekopogom, de nekem az appban elég jól működik eddig mindig azonnal megjelent tranzakció.

De nézem hogy máshol meg iszonyat idiótán sikerült megoldani, iszonyat kavarás ment azzal, hogy akkor mit hova kell beírni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#6) Hi!King


Hi!King
aktív tag

OTP + Visa + kifli.hu kombóban feleségemnek egy hónapig nem működött (más webshopokban igen, más bank + Visa + Kifli is ment), miközben az OTP és a Kifli egymásra mutogatott. Végül azt sem tudjuk ki oldotta meg.

[ Szerkesztve ]

(#7) Alogonomus válasza Zotya84 (#1) üzenetére


Alogonomus
senior tag

Megszoktuk? Muszáj volt, b+.

Nekem is pont ugyanez volt a reakcióm a cikk olvasásakor. Legközelebb az oltásra állítják, hogy "megszoktuk"? :(( Arra is rákényszerítettek minket, erre is.

(#8) Syl


Syl
nagyúr

Nálunk a családban van két CIB és mindkettő kuláré. Webes fizetésnél kiírja, hogy "nyissa meg a mobilos appot és engedélyezze a tranzakciót". Megnyitjuk az appot és semmi tranzakció nincs. Várunk fél-egy percet, semmi. Ekkor jöhet az SMS kérés... Minden egyes esetben szopoklész van velük. Megjegyzem, az OTP a Simple-lel se egy matyóhímzés...

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#9) dabadab válasza anulu (#4) üzenetére


dabadab
titán
LOGOUT blog

Én is CIB-nél, de az esetek pár százalékában nem jön az appban az értesítés a hitelesítésről (akkor se, ha konkrétan elindítom meg bejelentkezek), amikor ezért inkább SMS-ben küldött kódot kérek, az se jön meg, amikor rányomok, hogy küldje újra a kódot, akkor kiírja, hogy még X másodpercet várjak ezzel, aztán amikor ez letellik, akkor végre hajrandó újraküldeni a kódot, amivel hitelesíthetem a tranzakciót, aztán majd pár óra múlva megérkezik az appos értesítés is, hogy hitelesítsek.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#10) dabadab válasza Alogonomus (#7) üzenetére


dabadab
titán
LOGOUT blog

Legközelebb az oltásra állítják, hogy "megszoktuk"? :(( Arra is rákényszerítettek minket, erre is.

Saját nevedben, lécci, van akinek van annyi esze, hogy saját magától is beoltatja magát.

DRM is theft

(#11) Donki Hóte


Donki Hóte
addikt

A nagy f@szt szoktuk meg :W

Nincs más választásunk, ezt kényszerítették ránk :( Ha fizetni akarunk, akkor át kell esni a procedúrán.

Sok esetben 4-6 percig is tökölök a kétfaktoros azonosítással, mert hol SMS-ben, hol push üzenetben jön meg a kód, hol meg a bank internetes oldalán kell a jóváhagyást megadni.

A rendszer átláthatatlan, indokolatlanul bonyolult, rettenetesen bürokratikus :(

Egy dologra jó csak: a bankot védi.

Minden bank ASZF-jében benne van, hogy ha te a kétfaktoros azonosítás során a kódot vagy a jóváhagyásodat megadtad, akkor a bankot semmilyen felelősség sem terheli a téves utalásokért, kifizetésekért :W

18 éve a PH!-n :-) vagy :-( ?

(#12) htc07


htc07
addikt

Szükség van a kétfaktorra, mert sokan nem képesek ésszel felfogni hogy hányan élnek meg a bankkártya-visszaélésekből. A banknak meg nem buli mindenkit kártalanítani.

Macera?
Igen, vagy fél perccel hosszabb egy online vásárlás így.

Biztonságosabb?
Annak kellene lennie, de tegnap pl. az emagnál simán tudtam fizetni a kártyaadatok megadásával, semmi megerősítés nem kellett csak levonták.

Jóvanezígy'?
Lóf.szt, pont a funkcióját nem tölti be, de cserébe szivatja az embert.

TLDR: csinálják meg normálisan. :DDD

(#13) Lami66


Lami66
őstag

Emlékszem, hogy még év elején elkerekedett a szemem, amikor a szokásos online fizetési procedúra közben egyszer csak: "adja meg a telekódot" szöveggel szembesültem. Telekód? Az meg mi a bánat? Most már a gugli kereső is ismeri, de év elején hiába írtam be a keresőbe, hogy otp telekód. Az ilyen változtatásokra nem igazán volt felkészítve a pógárság.Jó néhány számlát online banki felületen utalással rendeztem, mert az nem kért telekódot.

(#14) Balika911


Balika911
nagyúr

ERSTE-nél működik, de nem szeretem, mert bejelentkezés után (ami legyen is kétfaktoros) még a sablonból indított tranzakciókat is meg kell ugyanígy erősíteni (ami számomra overkill).

Tényleg nincs a top 100 problémám közt, de attól még nem szoktam meg.

[ Szerkesztve ]

(#15) azbest válasza htc07 (#12) üzenetére


azbest
félisten

csak eu-n belüli vásárláskor kérik a megerősítést. Orosz, kínai, nigériai vásárlásokat szó nélkül megteszi. Csak eu-n belül szopatnak vele, mert a fizetési oldalon kell betenni az akadékoskodást. Biztosan eu-n belül szívják le a megszerzett kártyákról a pénzt. Vagy nem.

Van ahol ismétlődő fizetésként indítják a tranzakcót, így első alkalommal kéri, utána már újabb fizetéseknél nem. Mint ahogy pl előfizetéseknél az automata levonásoknál sem tud kérni megerősítést. Ezt sima fizetéseknél is szokták használni némelyik helyen.

Vicces, amikor előbb ujjlenyomattal belépek valahová, aztán ott fizetés... bejön a webes ablakban a bank felüete, előugrik a banki app, amibe ujjlenyomattal tudok belépni, majd ott még meg kell adni a kódomat. Visszalép az első részre, ott tovább hogy megkapja az eredeti hely is az infót majd végül sikeres... Kivéve, ha a webview kidobódik a memóriából, amikor hátra kerül a felület telefonon. Ezek tényleg csak szopatnak.

[ Szerkesztve ]

(#16) anulu válasza dabadab (#9) üzenetére


anulu
félisten

szerencsére ilyennel még nem találkoztam. az viszont nem egyértelmű, hogy mikor jön SMS és mikor elég appban face id-val jóváhagyni. ezt igazán egységesíthetnék.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#17) anulu válasza dabadab (#10) üzenetére


anulu
félisten

+sok...

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#18) Alogonomus válasza dabadab (#10) üzenetére


Alogonomus
senior tag

Speciel az én vérplazmámmal koronavírusosakat gyógyítottak meg. Vagyis az én immunrendszerem magától legyőzte a Kung Flu-t, nem is kellett az oltás. Viszont mivel nem voltam hivatalosan betegnek nyilvánítva (fel sem tűnt az a rövid időszak, amikor a szervezetem még csírájában elfojtotta régen a vírusfertőzést), így a normális élethez szükséges védettségi igazolványt a (fölösleges) oltással kaphattam csak meg.
JA és a saját szavaiddal élve: Saját nevedben, lécci, van akinek normális az immunrendszere, és nem szorul rá az oltásra.

(#19) Balika911 válasza Alogonomus (#18) üzenetére


Balika911
nagyúr

Ez nemcsak rólad szól. Oltatlanul több embernek adhatod át a betegséget, mintha be vagy oltva.

(#20) Elektrosokk válasza Balika911 (#14) üzenetére


Elektrosokk
őstag

Erste... nálam 10 esetből 7 esetnél újra kell indítanom a tranzakciót mert george nem ébred fel. :DDD

[ Szerkesztve ]

"latok vmi jo pillanatot es af-c + arcfelismerovel semmit nem kell csinalnom, csak az expo gombot nyomni. meg ha lassabb is a fokusz, mint tukrossel osszessegeben gyorsabb lesz a kep elkeszitese." by m3ss

(#21) Balika911 válasza Elektrosokk (#20) üzenetére


Balika911
nagyúr

Ejha, nálam ilyeneket nem csinál. Elsősorban telefonról használom, S10 ha jelent bármit. A George mondjuk egy funkcióhiányos retek, pár hete még olyan dolgok is "fejlesztés alatt" álltak, mint a hitelinformáció. Ok, nekem nincs hitelem, de azért na. A kártyák színét legalább be lehet állítani benne. :D

[ Szerkesztve ]

(#22) warcat


warcat
addikt

Ne felejtsétek el sosem, hogy az időd a legértékesebb nyersanyagod, amit nem tudsz pótolni.Kifogysz belőle és vége.
Ebből vesznek el, hogy az ő oldalukon kisebb legyen a költség.Teljesen jogosan lehetsz felháborodva, ha még ráadásul töketlenkedve bénáznak, levelezned kell ésatöbbi.

EA: It's in the crate!

(#23) Elektrosokk válasza Balika911 (#21) üzenetére


Elektrosokk
őstag

én meg nagy részben weben fizetek asztali gépen.

"latok vmi jo pillanatot es af-c + arcfelismerovel semmit nem kell csinalnom, csak az expo gombot nyomni. meg ha lassabb is a fokusz, mint tukrossel osszessegeben gyorsabb lesz a kep elkeszitese." by m3ss

(#24) Fecogame válasza anulu (#4) üzenetére


Fecogame
veterán
LOGOUT blog

+1, ERSTE-nél sincs gond vele.

S21-esem van

[ Szerkesztve ]

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#33) btprg


btprg
aktív tag

Nekem a Budapest Banknál az SMS teljesen jól megjön mindig azonnal mindenről. Bankos app-ot nem használok, nem is tervezek.

szerk.:
Viszont amikor valakinek a biztonsági SMS-ek egy bughalmaz hulladék szoftvert futtató okostelefonra jönnek meg, annak már sokkal kevesebb értelme van, simán kilopják valami kártékony programmal a bejövő SMS tartalmát. Régi nyomógombos telefonon van csak értelme elsősorban szerintem ebből kifolyólag.

[ Szerkesztve ]

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#34) koxx


koxx
MODERÁTOR

Oltás/covid témával fáradjatok át a megfelelő topikba.

Eladó Tadamm tamper 58,5-es

(#35) dredjudge84 válasza dabadab (#10) üzenetére


dredjudge84
aktív tag

Mert naív?

(#36) Diabolis


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Nekünk eddig az OTP-nél teljesen jól működött. Utaláskor is csak a nem rögzítettekhez kellett a kód, de pl hónap elején beléptem és utána utaltam mindent. Ha valamihez SMS kellett, általában az is hamar befutott.
Telekód? Én is pislogtam furán, a mai napig nem tudom melyik számot hova kell írni, ha engedi jól írtam, ha nem engedi, akkor nem :D
MEgszoktuk... Ja, a piros lámpánál is azért állok meg, mert tetszik a színe :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#37) Rive válasza azbest (#15) üzenetére


Rive
addikt

csak eu-n belüli vásárláskor kérik a megerősítést. Orosz, kínai, nigériai vásárlásokat szó nélkül megteszi. ..

Hümm.
Hetekig sz*patott a máv jegyvásárlós app ilyen dupla izés sz@rakodással (naponta kétszer, <300HUF miatt). Aztán egyszercsak abbamaradt.
Vegyem ezt úgy, hogy a MÁV végre a helyére került :F ;]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#38) Syl válasza Rive (#37) üzenetére


Syl
nagyúr

Kiköltöztették őket Kínába? :DDD

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#39) Littoral válasza Zotya84 (#1) üzenetére


Littoral
tag

Én a PayPal telefonszámos oldalát kikerültem, nekem anélkül működik. Ahol kérte (és kéri folyamatosan a belépés után, pl. tegnap) ott visszatörlöm a .com-ig, enter, és ott vagyok belépve, telefonszám nélkül. Fizetek, ráteszek, stb.

[ Szerkesztve ]

(#40) fatal` válasza anulu (#4) üzenetére


fatal`
félisten

Ugyanez. Semmi gondom vele.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.