Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Sinesol


Sinesol
addikt

Ja persze, mintha Kinanak lenne par even belül alternativaja az ARM-al szemben...
Biztos jön majd a RISC-V re hivatkozas, de az közben senkinek nem jut eszebe, hogy mennyire komolytalan olyasmire hivatkozni alternativakent, amiből talan 4-5 ev mulva lesz valami. Addig mi lesz, mindenki malmozik a semmivel Kinaban?

[ Szerkesztve ]

(#2) Geri Bátyó válasza Sinesol (#1) üzenetére


Geri Bátyó
őstag
LOGOUT blog

RISK-V-re építhetnének, mert az nyílt forrású. Mondjuk nekem az első hír megjelenésétől az motoszkál a fejemben, hogy vajon most kinél van a MIPS? Azt felvásárolhatnák és fejleszthetnék.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#3) Fred23


Fred23
veterán

Szerintem sincs még reális alternatíva nekik, szóval Kína kénytelen lesz lenyelni a békát a felvásárlás után. Remélem, így látja ezt az NVIDIA is!

(#4) Duree


Duree
veterán

Kínának szüksége van az ARM-re ön gól lenne vétózni a boltot.

(#5) Abu85 válasza Sinesol (#1) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha Kína rátenyerel a piros gombra, akkor az nem csak nekik gond, hanem mindenkinek, aki az ARM-os eszközét Kínán belül gyártja. Ilyen szempontból az ARM-ot el tudják vágni az ügyfélköre 95%-ától is. Tehát ez nem csak egy olyan kérdés, hogy Kínának van-e alternatívája, hanem másnak van-e alternatívája a kínai gyártásra. Ugye maga a licenc is termék. Kína nem csak lapkákat tiltana ki, hanem magukat az IP-ket is. Bármi, amiben van egy csipetnyi ARM, annak a gyártását meg kellene szervezni Kína nélkül, ez pedig sokkal drágább, mint átállni egy másik ISA-ra. Az a kérdés itt, hogy Kína csak fenyeget, vagy meg is lépné ezt, ilyen szempontból kiszámíthatatlan az ország, mert piaci alapon egy ilyen döntés kb. mindenkinek fájna, aki ARM-ot használ, még Kínának is, csak ott van egy diktatórikus rezsim, ami nem feltétlen törődik ezzel. A józan ész alapján egy ilyen lépést senki sem hozna meg, de Kínában mér rég nem a józan ész diktál.

Az egész belengetése egyébként lehet egy stratégiai lépés is. Ugye ők is tudhatnak róla, hogy az ARM partnerei vadul elkezdtek alternatíva után kutatni, tehát egy ilyen blokkolással csak erősítik őket abban, hogy az ARM-ból ki kell szállniuk, mert bizonytalan az egész. Kína érdeke részben a bizonytalanság generálása is.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) #Chris válasza Sinesol (#1) üzenetére


#Chris
tag

Ezeket a bemondásokat egyébként honnan szeded folyton, hogy a RISC-V-ból nem lesz semmi? Mutass már valami elemzést. Köszi!

(#7) Sinesol válasza Abu85 (#5) üzenetére


Sinesol
addikt

Kinaban eleg erősen a jozan esz diktal, maskepp nem tartananak itt. Egyaltalan nem erne meg nekik a tiltas, mert maguknak is alaposan keresztbe tennének.

Chris: Nem azt mondom, hogy nem lesz semmi, csak realisan nezve nem alternativa olyasmi, ami gyakorlatilag még evekig sehol sem lesz. Még ha minden tökeletesen megy is (ami altalaban nem igy van), akkor is evekbe tellik a fejlesztes, addig meg mit csinal? Szerinted ki fogja megvenni a cuccaikat, amikben eveken at fapados soc lesz?

[ Szerkesztve ]

(#8) Oliverda válasza Abu85 (#5) üzenetére


Oliverda
félisten

Aha, és majd Kína a jelenlegi helyzetben pont elkezd keresztbe tenni a saját gazdaságának, amikor már így is kifele kacsintgat az összes nagy bérgyártó. Teljesen reális forgatókönyv. Ja, nem.

Sebaj, legalább erre a hétre már legalább ki lett pipálni a "kínaúgysemengedi" hír. Lehet betárazni a következőt.

[ Szerkesztve ]

TransferWise utalás 150 000 forintig ingyen: kód privátban

(#9) GeryFlash válasza Abu85 (#5) üzenetére


GeryFlash
addikt

Szerintem bele kell allni. Veszitsek el az OEM-ek a kinai piacot, Kina meg az ARM-et, megnezzuk ki viseli jobban :) A gyartassal nem hiszem hoy problema lesz, a lapkak gyartasa eddig sem Kinaban bent, a tobbit meg siman lehet Indiaban Indoneziaban Malajziaban Vietnamban stb. nyomatni.

Oliverda: Publikus hogy miert lett ennyire rossz viszony Abuval miota nem vagy cikkiro? :D Azert ez kicsit durva. Ettol fuggetlenul engem is zavar Abu USA vs Kina erveleseinel hogy szubjektiv velemenye bearnyekolja az okkfejteseit (Trump hulye meg kell buknia jon Biden es akkor veget er a kereskedelmi haboru ami mindenkinek csak rossz es teljesen indokolatlan es felesleges). Holott ha a demokratak nyernek akkor sem hiszem hogy veget vetnenek a Huawei bannak mert errol most mar viszonylag konszenzus van a 2 tabor kozott.

[ Szerkesztve ]

Több mindent, kevesebb semmit!

(#10) Fred23 válasza Abu85 (#5) üzenetére


Fred23
veterán

Ez annyira őrült fenyegetés lenne, mintha Micimackó a saját tökén át kívánna Trump tökeire lőni. Ilyet még belőle se néznék ki, de persze érhet meglepetés.

(#11) Abu85 válasza Sinesol (#7) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha a józan ész diktálna, akkor már rég nem lenne hatalmon a mostani politikai elit. Ezek szórják a pénzt, fantomvárosokat építenek fel egy-egy potenciális gyárterület mellé, de úgy, hogy a gyár még nincs is kész, és ha nem is oda települ, akkor az egészből lesz egy hatalmas betontenger, amiben nem él senki. Ez nem a józan ész, hanem pénzszórás erőből, pusztán politikai érdekek mentén. Kína ilyen szempontból kiszámíthatatlan. Egyszer már megfúrtak egy ilyen felvásárlást, nem is olyan régen: Qualcomm-Broadcom. Az a baj, hogy mivel a gyártás ott van Kínában, ezért rohadtul nagy a hatalmuk, és józan ész nélkül nem félnek kihasználni ezt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) Ribi válasza GeryFlash (#9) üzenetére


Ribi
nagyúr

Vicces, hogy ilyen semmiségként kezelik az emberek a milliárd dolláros cégek dolgait :DDD

(#13) arn válasza Abu85 (#5) üzenetére


arn
nagyúr

ezzel kina a sajat cegeit rugja tokon (rovid)tavon.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#14) Abu85 válasza arn (#13) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A saját cégei Kínának eleve tökön vannak rúgva. Ha nem lenne ez az USA-Kína kereskedelmi harc, akkor minden egyszerűbb lenne, de a két nagyhatalomnak egymással szembeni komplexusa van, amit eléggé mélyre vittek az elmúlt hónapokban, és ez rákényszeríti őket olyan döntésekre, amit gazdasági szempontból amúgy nem hoznának meg.

Ez az egész egy nagyhatalmak közötti hatalmi harc, amit multimilliárdos cégeken keresztül vívnak. Kína joggal nézhet erre úgy, hogy ha belengetik a blokkot, akkor az NV nem fog kiadni 40 milliárd dollárt egy olyan cégért, ami elveszítheti az ügyfeleinek a 95%-át a kínai engedély hiányában. Amit nyernek ezzel az a bizonytalanság okozta alkupozíció, ami elég erős lesz.
Mindemellett az egész úgy elhúzódhat, az a 18 hónap, amit az NV és az ARM számolt erre, könnyen lehet 3 év is, mire valami megoldást találnak a hatóságokkal. Ez is Kínának kedvez, mert az NV olyan szerződést kötött, amiben 21,5 milliárdot részvényekben fizet. Ha visszamegy a részvényár 3 év múlva 150 dollárra mondjuk, akkor nem fogják odaadni a Softbanknak az NVIDIA-ból egy ekkora részt. Kínának az időhúzás már önmagában egy győzelem. Ráadásul a Softbanknak nagyon kellene a pénz, ők nem fognak kihúzni sok időt, tehát még akár ők is visszamondhatják, és akkor mennek a tőzsdére, mert a bizonytalansággal folyamatosan értéktelenedik az ARM. Nehéz egy partnerként nekiállni úgy egy lapka tervezésének, hogy benne van a pakliban, hogy a készülő termékekbe már nem tudod Kínában belerakni, ez egy csomó cég számára kockázat.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) ztsoft


ztsoft
őstag

Nem akarok kötekedni, de nem nézitek át a hírt a beküldés előtt (főleg a címet, a cikket nem olvastam, nem érdekel)?

Kína elutasít majd az ARM felvásárlását

Talán "elutasítja" vagy hasonló. Már nem ez az első ilyen.
Még a fórumban elmegy a telefonokon (rosszul) működő szó javító/cserélő, de egy cikkben ne legyen már ilyen hiba.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#16) aginor válasza Abu85 (#5) üzenetére


aginor
addikt

"A józan ész alapján" - már bocs, de abból a másik oldalnak sem jutott valami sok. Mondom ezt úgy, hogy egyik oldalra sem állok, és nem akarok felesleges politizálásba belemenni, de ez az ügy tipikusan agy egyik kutya másik eb esete szerintem. :U

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#17) Abu85 válasza aginor (#16) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nyilván az, amibe végeredményben az USA-nak és a Kínának sem lesz baja, de pusztán magával az időhúzással is ártanak az ARM-nak, a Softbanknak és az NVIDIA-nak. Ez egyszerű farokméregetés. Broadcom-Qualcomm saga is így kezdődött. Nehéz két, egymással szemben komplexusos nagyhatalommal kiegyezni. Főleg úgy, hogy vezetőik sem a fiók legélesebb kései.

Amúgy én az USA-val abban egyetértek, hogy Kínát meg kell fogni, csak a módszer ahogy csinálják rossz. Ezzel nem szabályoznak egy működést, hanem csak feldühítik Kínát, amely ország már csak dühből is betesz majd az USA-nak, ahol csak lehet.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#18) Pinky Demon válasza Abu85 (#5) üzenetére


Pinky Demon
addikt

Ritkan ertek egyet Abuval, de mivel kinat az ARMon keresztul lehet zsarolni, igy az o erdeke, hogy minel gyorsabban bebukjon es olyan alternativa keruljon eloterbe amin keresztul ot nem lehet zsarolni. Azt mondom neki kozeptavon kb mindegy, hogy meggatolja-e az ARM felvasarlast vagy csak szimplan kitilt mindent ami ARM, mert ez amugy is realis veszely neki, foleg ha Trumpli nyeri az uj ciklust is. Szoval az o erdekuk most az, hogy bizonytalansagot generaljon, vagy azzal, hogy nem engedi eladni, vagy egyszeruen kitiltja. Nem ontokon loves ahogy itt irjak a nepek, hanem vedekezesi mechanizmus. Ha nagyon jol jatsza ki a lapjait, elofordulhat, hogy az nVidia most kifizetett 40mrd-ot valamiert ami 10 even belul nem fog erni semmit.

(#19) szmörlock007 válasza Pinky Demon (#18) üzenetére


szmörlock007
aktív tag

"vagy csak szimplan kitilt mindent ami ARM, mert ez amugy is realis veszely neki, foleg ha Trumpli nyeri az uj ciklust is."

Mondjuk ha jól tudom, pont a kína elleni szankciók azon ritka dolgok egyike amelyben mindkét politikai oldal egyetért az Usa-ban, szal az Bidennel se lesz feltétlen jobb.

(#20) Z_A_P


Z_A_P
őstag

Helyes!

OK

(#21) aginor válasza Abu85 (#17) üzenetére


aginor
addikt

Az rendben van, hogy Kínát meg kell fogni (bár ha már itt tartunk, akkor nem kellett volna felépítenünk a mai állapotát), de nem ez a jó megoldás. Jelenleg olyan gazdasági erő van a kezében, hogy ha ott elgurul a gyógyszere valakinek és általános embargót hirdet, akkor azzal az egész nyugat akkorát szív, hogy öröm lesz nézni.. És itt jön be a képbe egy olyan, kevésbé reklámozott tényező is, hogy kínai cégek (talán közvetve a kínai állam) már belekezdett nyugati cégek felvásárlásába és nemzetközi hitelezésekbe, így egyre nehezebben lehet majd ellenük eredményesen fellépni ilyen bárdolatlan módszerekkel, amivel jelenleg az Usa is próbálkozik.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#22) arn válasza Abu85 (#14) üzenetére


arn
nagyúr

az ok, de kell nekik ennel tobb? mit nyernek vele?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#23) Alogonomus válasza aginor (#21) üzenetére


Alogonomus
aktív tag

Egy általános embargó Kínát néhány hónap alatt zuhanó spirálba küldené. Kínát az ottani propaganda ellenére még jelenleg is a fejlettebb világból érkező megrendelések tartják el. Míg Oroszország a szénhidrogének exportjából is komoly bevételre tesz szert, addig Kína nyersanyagexportja eltörpül a késztermékek exportjának volumene mellett.

(#24) kyle23 válasza Alogonomus (#23) üzenetére


kyle23
tag

Az lehet. Viszont a néhány hónap az nyugaton bezuhan néhány hétre. Azt az életet amit a patrióta usában élnek illetve itt az EU nagy részében az a kínai elektronikai kütyük nélkül, illetve a többi tárgyak nélkül nem tudják fenntartani. Mivel Kínában az emberek messze kevesebbel beérik napi szinten, ott lelehet nyomni az emberek torkán azt hogy vmit éppen nem vehet meg, viszont Amerikában egy ilyen dologért nagyobb tüntetések robbannának ki mint a jelenlegi bőrszínes tüntetések miatt. Ott az idióták a black friday miatt agyontapossak miatt, szerinted mit csinálnak ha azt mondják, hogy hónaptól gyakorlatilag semmilyen kütyüt, tárgyat nem vehetnek? Egy 7 alatt felégne a teljes kontinens.

(#25) Sinesol


Sinesol
addikt

Ujabb cikkek szerint az USA polgarhaboru felé tart, a szakértők szerint pont ugyanolyan folyamatok jatszodnak le mint rég, erősen megosztott a tarsadalom, parbeszedre keptelenek a szembenallok, tele az orszag fegyverekkel, mindenkinek elege van mar mindenből, pattanasig feszült a helyzet. Azt mondjak ovatos becslesek szerint is 60% esély van rá, hogy polgarhaboruba torkollik a választás. Az azert igencsak megkavarhatja a dolgokat es kb, bebetonozza Kinat a vezető szerepbe.

[ Szerkesztve ]

(#26) aginor válasza Alogonomus (#23) üzenetére


aginor
addikt

Ebben nem teljesen értünk egyet. Magasról lehet nagyot esni, és Kínában az átlag életszínvonal még mindig alacsonyabb, kisebbek az elvárásaik, és a kormány elég keményen tudja fogni a polgárokat, ráadásul a nem exportált termékekből a saját szükségleteiket lazán tudják fedezni egy időre. Azt is mondhatnánk, hogy nagy levegő, has behúz, és nézzük ki fullad meg előbb, Kína, vagy a 0 gyártókapacitással rendelkező nyugat. Persze ennek két nagy veszélye van, az egyik egy valós háború, amit egyelőre Kína még nem tudna megnyerni, de pár évtized és már itt sem kel félniük (nem ok nélkül van a veszett haditechnikai fejlesztési ráta és a fegyverkezés sem), a másik az, hogy a többi távol-keleti szereplő és India kihasználja a helyzetet és nagyot lép a kárukra. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez egy csak egyszer kijátszható aduász, második lehetőség nincs, így nagyon jól kell időzíteni. Mondjuk remélem azért eddig nem jutunk el.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#27) janeszgol válasza Sinesol (#25) üzenetére


janeszgol
veterán

Hat furcsa dolgok tortennek ott mostanaban az fix. Viszont ha tovabb folytatjuk a gdp hajszolast, berendezkedhetunk a tizevenkenti valsag kezelesbe (mint iden). Es egyre szukul ez az ido.

(#28) Pinky Demon válasza aginor (#26) üzenetére


Pinky Demon
addikt

Az az igazsag, hogy mig az USA tele van baratokkal (barat szo nagyon idezojelesen azert), addig kina gyakorlatilag az osszes letezo szomszedos kis, kozep es nagyhatalmat magara haragitotta a rendkivul aggressziv terjeszkedesi politikajaval. A megmaradt baratai is csak addig baratok, amig fizeti oket, mihelyst valaki tobbet fizet, rogton kihatralnak mogule. Es az USA mellett all az ellensegem ellensege a baratom illetve a ket rossz kozul a kevesbe rosszat szemlelet is, kina nagyon gyorsan izolalt helyzetbe tudna kerulni minden hataran keselyukkel. De ez mar nagyon politika, bar maga az eredeti tema is az.

(#29) aginor válasza Pinky Demon (#28) üzenetére


aginor
addikt

Ebben van igazság, de pont azért írtam, hogy most még nem tudná magát megvédeni egy ilyen koalíció ellenében, de folyamatosan dolgoznak rajta, hogy ez az állapot ne legyen tartós. Amúgy azt is nézni kell, hogy azok a keselyűk közük melyik az, amelyik lépni is merne, és kik azok, aki csak a lepattanóra játszanak, biztonsági játékkal, nulla befektetéssel. Az Usa ugyanúgy kapálózik a nagyhatalmi státusa után, mint pár évtizeddel korábban a tradicionális gyarmatbirodalmak, de már csak egyre nagyobb áldozatok árán tud a felszínen maradni, ami nem tudom, hogy a változó világban meddig tartható fent. Ha meg ne adj' Isten tényleg belefutnak egy polgárháborúba, azzal lehet végleg le is húzzák a rolót ezen a téren.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#30) szkaroly válasza Pinky Demon (#28) üzenetére


szkaroly
aktív tag

Politikában teljesen mindegy ki a jelenlegi barátod. Lásd Nixon látogatása Kínában, Molotov-Ribbentrop paktum,...

(#31) Alogonomus válasza kyle23 (#24) üzenetére


Alogonomus
aktív tag

aginor A fejlett világ jelenleg is rendelkezik több országban gyártókapacitással, legfeljebb a többi országban gyorsan felbővítik a gyárakat. A koronavírus miatt fél évre megakadó szállításokat is túléltük, fél év alatt pedig simán felbővítik a gyárakat a többi fejlődő országban.

[ Szerkesztve ]

(#32) Cassi válasza Abu85 (#11) üzenetére


Cassi
senior tag

"Ha a józan ész diktálna, akkor már rég nem lenne hatalmon a mostani politikai elit."
Valóban nem. Sőt talán Kínában sem. :P

Ja, a fantomvárosok, azok kb. a kerekítési hiba kerekítési hibája. Ne hülyéskedjünk már.

(#33) b. válasza Pinky Demon (#18) üzenetére


b.
nagyúr

hát szerintem nvidiának mint saját processzor architektúra nagyon is sokat fog érni. nem a kínai telefon piacot tekintik fő nyereség / bevételforrásnak belőle. ARM éves nyeresége nem túl nagy, modhatni nvidia egyik húzó ágazatának a bevételi forrás szintjén mozog.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#34) arn válasza aginor (#26) üzenetére


arn
nagyúr

Ezen kina veszitene... Nem veletlenul pakoljak at a gyartasokat mashova. Kina nagy, de megis csak egy orszag, ami nem tudja magat fuggetleniteni a vilagtol. Sot kina elobb magara maradna a tavolkeleten, mint a nyugat. Kina most mindenkit nyomorgat a kornyeken, a kornyezo orszagoknal elso az ellenseghez allni.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#35) drotsztyuart válasza Abu85 (#5) üzenetére


drotsztyuart
tag

"A józan ész alapján egy ilyen lépést senki sem hozna meg, de Kínában mér rég nem a józan ész diktál."
Nyilván valóan eléggé kevés vagy politikából ahhoz, hogy egy ilyet kijelents. Már maga a kijelentés is mutatja.
Ha a kacsa elsüllyed nem a viz a hülye.
Jobban észnél vannak mint bárki.
Ettől igazán félelmetes az egész ahogy a világ fejére nőttek. :O

#11
Jaj istenem ezt a nyugat ahogy ugat dumát hagyjuk már.
Rezsim?
Szerinted usákiádban ki kerül hatalomra?
Ott is egy körön belül osztják ki amit ki lehet. Ahogy itt is meg mindenhol.
Te tényleg elhiszed azt a sok badarsàgot amit olvasol a demokráciáról meg a szólásszabadságról?
Komolyan?
Melyik bolygón születtél? De őszintén.
Mert nem itt az tuti.

[ Szerkesztve ]

(#36) drotsztyuart


drotsztyuart
tag

Hozzáteszem, az nvidiát ismerve ha megveszik az mindenkinek rohadtul fog fájni.
Aki képes egy percnél előrébb gondolkodni az felszisszent amikor ez felröppent.
Úgy kéne ketesztbe tenni ennek ahogy csak lehet.
A vga árakat megnézve látható, hogy nagyon káros ha túlságosan dominánsak valahol.

[ Szerkesztve ]

(#37) Sinesol válasza drotsztyuart (#36) üzenetére


Sinesol
addikt

Az Nvidia hibaja, hogy a konkurrencia nem tudja tartani a lepest? Talan az jobb lenne, ha nem lenne fejlodes? Amugy arakrol csak annyit, hogy kb ugyanugy áraz az AMD is, ahol hasonlo szinten van, ott az árak is hasonloak.

[ Szerkesztve ]

(#38) morgyi válasza Sinesol (#37) üzenetére


morgyi
veterán

Ebben az esetben az Nvidia keze meg van kötve. ARM-ra többmilliárd eszköz épül és egy valag chipgyártó használja, beágyazott eszközökben, mobil cuccokban.
Azért van így elterjedve mert olcsón lehetett rá építeni, szoftveresen is elterjedt.
Ha az NV elkezdi bezárni, vagy az árral elkezdeni mindenkit megfolytani akkor hamar ott találja magát hogy egy az Nvidián kívül senkit sem érdeklő, architektúra birtokosa, amire a kutya se fejleszt

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#39) Sinesol válasza morgyi (#38) üzenetére


Sinesol
addikt

Igen, csakhogy ennek nincs semmi realitasa, a haterek hagymazas szorongásán kivül. Objektive nezve pozitivum, hogy az egyik legsikeresebb vallalat egisze alatt most van igazan lehetőseg arra, hogy az ARM vegre az x86 teljes erteku ellenfele legyen.

(#40) morgyi válasza Sinesol (#39) üzenetére


morgyi
veterán

Jajj baszki nem is neked akartam címezni hanem (#36) drotsztyuart-nak.
Amúgy nem vagyok egy NV fan, sőt régebben szidtam is őket rendesen a zártsághoz való ragaszkodásuk, és a PC gamint technológiai fejlődésének hátráltatásáért, de azóta jó irányba indultak el igen csak.
De az NV tényleg jót tenne az ARM-nak. Bele tudná tolni azt a fejlesztési tőkét amit eddig semelyik tulajdonosa. Az NV mostani bevételével az ARM idei éves fejlesztési költségének 2x-ese is aprópénz lenne nekik.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#41) GhostRider93


GhostRider93
csendes tag

A hatalmi berendezkedést félre téve sztem egyik oldalon sem agyalágyult emberek hozzák a döntéseket és én szeretném ha nem kerülne minden Kína kezébe mert csak mégjobban befolyásolnák a világgazdaságot. Jelenleg (ezt)Amerika(teszi) kezében a technológia van ami fontosabb mint a gyártás de gyártás nélkül még nem fognak semmit eladni. Amit el lehet lopni azt már ellopták vagy félvásároltak de egy évtizedek alatt kialakult ökoszisztémát nem lehet lecserélni pár év alatt.

(#42) janeszgol válasza morgyi (#40) üzenetére


janeszgol
veterán

Azért túlzásokba ne essünk. [link]
Ez a 40 milliárd dollár ez marha nagy pénz. Ezt még az MS is megérezné, nem tudná leírni apróba. Én attól tartok, túl nagyot vállalt a cég. Persze ha kapott hátszelet (Trump?), az mindjárt más. De 40 milliárd dollár...
Sokat kell beleölni a fejlesztésekbe is. Ekkora kiadás mellett. Én attól félek túl sokat vállaltak be, ami majd megakasztja a fejlődést.

[ Szerkesztve ]

(#43) arn válasza morgyi (#38) üzenetére


arn
nagyúr

Nem hulyek, tudjak, hogy csak akkor er sokat arm, ha sokan hasznaljak. Szvsz csak a jelenlegi kozvetlen ellenfeleket akarjak megfingatni, es kizarni - intel, amd. Regota acsingoztak az x86ra is, de az intel teljesen kozarta oket, most lesz egy nepszeru utasitaskeszletuk, amivel ugy legoznak, ahogy akarnak, a piac meg hasznalni fogja, mert ezt tettek a kozeljovoben is, igy gazdasagos.

ok jelenleg a mogotte levo piacert fizettek es a jovo befolyasolasaert, mert eddig is azt epitettek volna, amit akarnak arm alapon.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#44) Williamgrant válasza drotsztyuart (#35) üzenetére


Williamgrant
veterán

Ez a kommunikációs stílus kb. a hvg fizetett nyugat ellenes kommentelőinek szintjét hozza. :(((

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#45) emelhu válasza Abu85 (#14) üzenetére


emelhu
tag

Na végre egy, az én gondolataimmal nagyrészt pariban levő eszmefuttatás :)

Szerintem is ennyi. Addig revolverezték kínát hogy most crazychikken küzdelmet kezdeményez (száguld a két kamion egymással szembe), mert ha az usa nem ad garanciát az ARM jövőbeli használatára nekik, akkor már az is jobb kimenetel számukra hogy jöjjön a nagy zuhanás az ellenséggel együtt, mint hogy csak őket lökjék a szakadékba.
Persze joggal számít rá, hogy az USA/világ (pl. SoftBank) elrántja a kormányt.
Illetve a képes beszéd alapján, annyira lelassul a két autó, hogy nem ütköznek, addig kína épít egy másik útpályát magának.

(#46) genlog válasza Abu85 (#5) üzenetére


genlog
junior tag

A döntések következményeivel arrafelé méginkább törődnek, azért hozzák meg azokat, viszont elsősorban a hosszútávú következmények számítanak, míg az ellenfeleknél inkább a rövidtávúak.
Ez a nyilatkozat valószínűleg csak egy blöff. Kína több és több időt akar nyerni, mert az nekik dolgozik.

(#47) aginor válasza Alogonomus (#31) üzenetére


aginor
addikt

Nem igazán tudnánk magunkat ellátni, és a komolyabb cuccok termelése olyan bonyolult, hogy egy egyszerű gyárbővítés kb. 5év, és akkor még nem is beszéltünk a munkaerőről. Nem úgy van az, hogy eldöntöm, hogy akkor én holnaptól chippeket fogok gyártani és egy hét múlva már fölözöm is a hasznot. Ugyanakkor arról te is elfelejtkezel, hogy egy európai átállás esetén meg kellene fizetni a beruházást, annak kockázatát, a fejlesztéseket és az európai munkaerőt, európai béreken, kvázi a termékek ára hirtelen az egekbe szökne, ami borítaná az egész gazdaságot vele együtt az életszínvonalat és a szociális hálót is.

arn: nem, nem csak Kína, de gazdasági szempontból jobb alapon állnak, hogy túléljenek egy ilyen válságot, mint mi (nyugat) és ez arról szólna, hogy kinek fogy el hamarabb a levegője. Nyugat ugyan lehet, hogy gyorsan összefogna, de vajon meddig tartana ez a fene nagy összefogás, amikor egymás után dőlnének be a gazdaságaik, és mennének utcára az emberek az infláció miatti éhezés miatt? Kínának meg van ezzel szemben az az előnye, hogy egységes a vezetése, nincs széthúzás, jobban tudja kontrollálni a népességét és ha kell, akkor jobban tudja pótolni a hiánytermékeket saját termeléssel, még ha közben deficites is az ország. A többi keleti ország fegyverrel szerintem nem mer nekik menni, már csak akkor, ha egy esetleges nyílt háborút elvesztettek, akkor pedig már mindegy. Háború esetére nézd meg nyugodtan az Európai jóslatokat, hogy a Nato meddig tudna kitartani szuflával egy esetleges Orosz-nyugat konfliktusban, Kínával a távolság miatt még nehezebb lenne. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha az Usa egy ilyen helyzetben jól fogná össze a rendelkezésre álló erőt, akkor Kína jelenleg még nem ellenfél, csak, ha el tudja húzni a konfliktust. A lényeg mindenesetre az, hogy inkább ne történjen sem nyílt hirig, sem gazdasági háború, mert az ilyen stabil országok mint mi, nagyon megszívnák.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#48) Cassi válasza aginor (#47) üzenetére


Cassi
senior tag

"egységes a vezetése, nincs széthúzás"
Hogyne lenne, csak az párton belül játszódik le, ezért nem látszik annyira kívülről.

(#49) arn válasza aginor (#47) üzenetére


arn
nagyúr

Amit irsz inkabb az egoista eus allamokkal szemben igaz, azon kivul is van meg par orszag. Kina a nyugatbol el meg mindig, a belso piaca nem olyan eros ilyen egy fore juto gdpvel, hogy eltartsa sajat magat, es ugy fejlodjon mint a vilag tobbi resze.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#50) Alogonomus válasza aginor (#47) üzenetére


Alogonomus
aktív tag

Egy új gyár felhúzása, vagy egy gyár más termékre átállítása hosszú időt vehet igénybe, de te elfeledkezel arról, hogy már jelenleg sem csak Kínában van üzeme a komolyabb bérgyártóknak, vagy a fejlett világ cégeinek. Szóval nem egy Kínán kívüli gombgyártó üzemet kellene hirtelen üveggyártásra átállítani, hanem a meglévő üzemekhez "hozzácsapni" még pár ugyanolyan profilú üzemi épületet. Az egekbe szökő árakkal kapcsolatban pedig nyilvánvaló, hogy a kormányok ugyanúgy államilag támogatnák a cégeket, ahogy most is támogatják, vagy támogatták például a 2008-as világválságot követően.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.