Hirdetés

2023. március 22., szerda

Gyorskeresés

(#51) hcl válasza Yodafon (#50) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Othton nem fér el akkora felhő :)
BTW az egész felhő, azon kívül, hogy divatszó, nem sokkal jelent többet, mint hogy nem kell tudnod, hol van a szerver, amit használsz.
Na, ha otthon van a szervered, akkor mondjuk tudod, de bárhonnan eléred.
És ha pl. virtuálgépre teszed, akkor skálázhatod is :D
Játék a szavakkal. A Nextcloud nevében is van felhő.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#52) haxiboy válasza Yodafon (#50) üzenetére

haxiboy
veterán

Pár szerver a falon, meg pár szerver az irodában már felhőnek számít? :DHigh avability, load balance és társai ;)

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#53) hcl válasza haxiboy (#52) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Csak ha nincs alátámasztva, és lebeg! Esetleg ha átlátszó... :DDD

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#54) subset válasza haxiboy (#52) üzenetére

subset
senior tag

Amennyiben geolokalizációilag megfelelő távolságra vannak egymástól akkor meterológiailag legalább rendben lesz :)

Használj Te is szabad szoftvert !

(#55) haxiboy válasza subset (#54) üzenetére

haxiboy
veterán

Hát, egy utcán belül, bár az egyik telekom a másik digi, így valószínű 20m-el több vezeték köti össze a gépeket mintha egy szolgáltatón lennének ;]

Hogy kicsit ON is legyek: Egy ügyfélnél felmerült a Nextcloud + Office Online Server integráció. Utóbbit csinált már valaki, hogy működik a licenszelés?

[ Szerkesztve ]

(#56) hcl válasza haxiboy (#55) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Elég jó kérdés lesz, mert hirtelen a licencelésről semmit nem találtam :D Még az összerakásáról van ez-az.

[ Szerkesztve ]

(#57) emvy

emvy
nagyúr

Egyebkent a selfhostoloknak ajanlom, h nezzek meg az uj Owncloud OCIS-t, nagyon ertelmes architektura.

while (!sleep) sheep++;

(#58) haddent válasza Yodafon (#50) üzenetére

haddent
addikt

Leírtad a lényeget egyébként, skálázható. Hát ez jelenlegi igények szerint egy instance-ra van skálázva. A Nextcloud egyébként a jótól sajnos messze van a php -nak köszönhetően, de az OCIS (Owncloud Infinite Scale) Golang -ban íródott és eszméletlenül skálázható is. ;)

haxiboy microsoft szarokat elvből sem.. de Collabora CODE fut gond nélkül. Szólj ha kell help

[ Szerkesztve ]

(#59) Danex válasza emvy (#57) üzenetére

Danex
addikt

Sajnos Unraiden nem láttam még fent.

(#60) emvy válasza Danex (#59) üzenetére

emvy
nagyúr

Azon nem megy Docker?

while (!sleep) sheep++;

(#61) hcl válasza haddent (#58) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Passz, egy otthoni felhő jellegű cucc ritkán fut clusteren :D

[ Szerkesztve ]

(#62) Danex válasza emvy (#60) üzenetére

Danex
addikt

De, csak volt vele valami problémám, illetve elég bő template rendszer van amit egyszerűbb kezelni, nem is értem miért nincs még közte.

Nextclouddal sajnos a hardveres transzkóddal elakadtam :/

(#63) hunluki

hunluki
senior tag

Rávetettem magam én is, hétvégén áramszünet volt és emiatt a sokadik éve futó pi4 sd kártyája megkotlott. Nem is baj, 32 bites raspbian volt, amúgy is tele volt már szemetelve minden hülyeséggel.

Most 64 bites ubuntu szervert kapott (22.04.2), snap-ból tettem fel a nextcloudot, gyönyörű szépen teszi a dolgát, rá van kötve 8 tera tárhely, egy macbook, egy linuxos laptop, 2 telefon és egy tablet, később még valószínűleg kerül rá majd több gép/telefon is.

Egyetlen szívfájdalmam vele hogy HEIC képekről nem csinál thumbnailt, de ezt könnyen lehetett orvosolni a telefonos appban a "legjobb kompatibilitás" kapcsolóval ami alapból jpg-be tolja fel a szerverre a képeket. A jövőben meg reménykedem hogy az egyik frissítés majd meggyógyítja.

(#64) tranceplanet válasza haxiboy (#29) üzenetére

tranceplanet
őstag

Most kezdtem el az MS Azure alapozót. :)
AKS: Azure Kubernetes Service
Mire megjegyeztem a "Kubernetes" szót :O

(#65) haxiboy válasza hunluki (#63) üzenetére

haxiboy
veterán

HEIC-hez ha jól rémlik van valami app ami konvertál és cron-ból fut.

(#66) hcl válasza haxiboy (#65) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Imagemagick nem tudhatja még? :D

(#67) hunluki válasza hcl (#66) üzenetére

hunluki
senior tag

Pont ez a gond, a snap-os verzióból hiányzik az imagemagick :(
#65: Épp most fut a háttérben :D amik heic-be mentek szépen áttolja jpg-be, az újak meg már úgy érkeznek.

(#68) hcl válasza hunluki (#67) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Snap :O
Ma szívtam vele... 1 usernél megy, létrehozok még egy usert, nem indulnak el azok a progik, amik snapből mentek fel :(( :W

(#69) hunluki válasza hcl (#68) üzenetére

hunluki
senior tag

Én is csak kíváncsiságból mentem rá hogy lássam ez mit tud.
Amúgy meglepően pozitív élmény, kb 10 perc alatt fel tudtam húzni nullából a dolgot.

Guglizni kell hol kell a configfile-okat módosítani mert ha az ösztöneid és tapasztalataid alapján mész akkor lesz meglepetés :D

[ Szerkesztve ]

(#70) szoftos válasza haddent (#58) üzenetére

szoftos
csendes tag

... ha van hozza atomeromuved:

https://doc.owncloud.com/ocis/next/prerequisites/prerequisites.html

ezt atfutva itt fel is adtam. lehet hogy van 64G a szerveremben de nem fogja egy 1 szemelyes cloud felzabalni, maradok a nextcloudnal koszonom szepen.

(#71) Danex válasza szoftos (#70) üzenetére

Danex
addikt

Milyen 64G-ről beszélsz?

(#72) hcl válasza szoftos (#70) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

WTF én egy 1-2GB RAM-os virtuálgépen próbálgattam az Owncloud konténeres műsort... :D

(#73) subset válasza hcl (#72) üzenetére

subset
senior tag

A "linkelt" :) doksi kb. ezzel kezdődik:
https://doc.owncloud.com/ocis/next/prerequisites/prerequisites.html
For simple testing purposes, you can even use a laptop or Raspberry Pi 4 (ARM64) with a minimum of 512MB of RAM.
For more intense testing purposes, the recommended start hardware is a multicore processor with at least 4GB of RAM.

Otthoni használatra nincs min izgulni :)...bár attól függ mekkora a család. Tesó !
64Gigaaaaa :)

Max. mikor majd elkezded telepakolni akkor megzabálja a hardvert míg elkészülnek a thumbnailek, kesselget, adatbázist készít stb...majd lenyugszik :)

[ Szerkesztve ]

Használj Te is szabad szoftvert !

(#74) haxiboy válasza subset (#73) üzenetére

haxiboy
veterán

Hát, pláne ha ZFS-t használ az ember, ott 1GB ram/TB az ajánlott :D

[ Szerkesztve ]

(#75) hcl válasza subset (#73) üzenetére

hcl
félisten
LOGOUT blog

Nemtom, én sehol nem látok 64GB-ot, csak ARM64-et :)

"Max. mikor majd elkezded telepakolni akkor megzabálja a hardvert míg elkészülnek a thumbnailek, kesselget, adatbázist készít stb...majd lenyugszik :)"
Ezt írtam én is, hogy amikor települt, belenyalt a swapbe, de amúgy elvan 1GB-ban. Mondjuk ez nem Docker, de a 2GB-os virtuálgépen elment a Docker verzió is teljesen jól.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.