Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gadomiklos: Sziasztok! Kezdő vagyok, és nem tudom hol tudom megnézni a privát üzeneteimet.
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
Új hozzászólás Aktív témák
-
valakky
aktív tag
Nagyon leegyszerűsítve ugye az IEEE 802.11 (alias Wi-Fi) szabvány úgy működik, hogy az adott csatornán lévő eszköz próbál kommunikálni egy adatcsomagot, miközben minden másik szereplő figyel, hogy azt a csomagot neki szánták-e. . Emiatt viszont előfordul ugyebár, hogy egyszerre többen is szeretnének adni, ami ilyenkor nem teljesül, és aki hoppon marad, az vár pár (tíz)ezred másodpercet, és újra próbálkozik. Na most a panelekben sokszor már az 5Ghz-es csatornák is eléggé telítve vannak, és ha aktívan használják őket (mondjuk este felé), akkor bizony nincs "szerencsésebb" eset, mindenki nyűglődik.
ez tényleg nagyon leegyszerűsített, annyira, hogy már a létrehozott, jelszóval védett, önálló hálózati kapcsolat is teljesen kimaradt a szerencsétlen képletből. főleg ugye 5 ghz-en, ami mondjuk elég rövid távon terjed, és max 4 sávon zavarhat be igazán (4 szomszéd). tényleg nagy szakértőnek kell lennie valakinek, hogy egy tömbházban ne tudjon egy stabil és aránylag jó ping-el rendelkező hálózatot létrehoznia egy olyan rendszerből amit direkt erre találtak ki.
-
valakky
aktív tag
szerintem a szolgáltatásokra gondolt.
bár igazából talán a Threat Prevention aminek az asuson nincs teljesen pontos megfelelője, de a AiProtection azért nagyon hasonló.
illetve asusra azért vannak cf-ek (ez mondjuk nem tudom miben nagyobb mókolás, mint egy szimpla fw frissítés), amik már hasonlóan bővíthetőek csomagokkal. mondjuk ott ip alapú blokkoló is van pluszban. -
valakky
aktív tag
szerencsésebb esetben azért 500-600 megabitet simán stabilan ki lehet hozni az ac-ből.
másrészt meg mi az a wifis eszköz meg felhasználási cél, ahova nem elég a 300 megabit?
értem, hogy gigabit torrentre nem, de adott pl. egy nas, amiről mert annyira high tech a család, hogy megy oda-vissza megosztás (mik szoktak lenni? saját videó, fénykép (utóbbi inkább a felhőbe megy), filmek-sorik, plusz netflix és társai uhd-ben... tényleg környezetfüggő de jelenleg egy ax-es rúterrel meg esetleg egy mesh ponttal bőven ki lehet már váltani soho szinten a kábeleket, alap/normál felhasználásra. -
valakky
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
érdekes, nekem megvan laptopon wifivel a gigabit és stabil is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi hangfal építés
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- További aktív témák...
- Bontatlan Google Pixel 10, 12GB ram 256GB rom frost/lila
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Samsung Galaxy Z Flip 7 12/512GB 2028.09.14-ig gari
- Gitárerősítő Boss Katana 50
- Alienware AW3423DW QD-OLED monitor - 2028. 01. 24-ig tartó ALZA jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő