Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

LOGOUT blog

válasz V.Stryker #113 üzenetére

"De mivel én átlagos számítógép felhasználókról beszéltem, akik nagy része "windowsba született" ezért teljesen helyénvaló, hogy azok számára a linux még mindig egy másodlagosan felmerülő operációs rendszer.": pedig lehetne ötezredlegesen vagy egyáltalán fel sem merülő rendszer...

"Inkább egy visszajelzés a fejlesztőinek, hogy jó munkát végeznek": bennem valahogy motoz az az érzés, hogy Shuttleworth sem nem beszél magyarul, sem nem olvasta a blogodat...

"ha nem csak annak a szűk körnek fejlesztenének egy rendszert, hanem sokkal többen tudnák használni.": azt kellene megérteni, hogy ez az elvárás a linux felhasználók egy érdemi részének kárt okoz. És nekik nincs hova menni, aki windowsról jött, nem fog nagyon sírni, hogy ha nem tetszik neki a linux, visszaül windowsra, de aki mindig is linuxos volt és szétrombolják az egyetlen munkaeszközét, mit fog csinálni? átmegy windowsra? na neee... rohadtul nem szeretnék eljutni odáig, hogy saját kiadást kell faragni, mert linux millenium edition lesz a cuccból...

#116: "de azért ha az ember szeretne hardveresen gyorsított csilivili felületet, multimédiát, játékokat és a (Windows alatt) megszokott programokat,": akkor használjon windowst!!! ezt próbálom elmondani. Aki windows cuccokat akar, használjon windowst. Ez miért olyan bonyolult? Ennek az ellenkezője miért annyira vonzó? Miért jut mindig eszembe ama bizonyos medvevadász esete, akinek mindig az erdőben mond csütörtököt a puskája?

Nem akarok veled azon vitatkozni, hogy problémásabb-e linuxot használni otthon. Azon akarok veled vitatkozni, hogyha az az alapvető közvélekedés, hogy problémás (szerintetek) a linux, minek erőltetitek?

#119: két oprendszert mondok hirtelen, amiben van registry: opensuse és freebsd. Egyszer próbáld ki, mekkora különbség pl. egy dhcp szervert felrakni debianra meg freebsd-re, gyorsan meg fogod érteni, hogy a registry rossz irányvonal.

#122: debianban van külön program bugreportolásra.

#123: egyszer egyéb okokból raktam fel freebsd-t egy szerveremre... pontosabban nem egyszer, hanem háromszor...

• eziskamu

addikt

Hagyjad!
    Babano én mindig bambanőnek olvasom, de nem az :) ebben a témában nem ismer tréfát, csak azt nem tudom, akkor minek jön közösségi portálra.
    Kell az ész osztás de finoman, és okosan. Inkább örülne, hogy vannak ilyen cikkek is. Az rendben, hogy szerverplatformként csúcs (nálunk gond nélkül megy egy proxy+tűzfal+levelező szerver linux alapokon), de azért ha az ember szeretne hardveresen gyorsított csilivili felületet, multimédiát, játékokat és a (Windows alatt) megszokott programokat, akkor azért még vannak gondok, mégha részben a hardver és szoftver gyártók tehetnek róla. Az is rendben, hogy lehet adott disztróhoz, úgy összeveálogatni hardvert, amivel gond nélkül megy a legtöbb dolog.
    (Régen mondta nekem bambano, hogy forduljunk szakihoz. Miből? Annak is örülnek sokan, ha a hardvert nem kellett összelopkodni, a jogtiszta win meg sokaknak luxus, bár azért ott is sok a lehetőség (egyetemisták és pedagógusok számára pl), és a "szakik" nagy része se tud hozzászolni Linux ügyben)

A lényeg az szerintem is, amit hiába fog bambano tagadni/cáfolni/másra kenni:
    Otthoni használatra azért még most is problémásabb linuxot használni, de ha szerencséje/megfelelő gépe van az embernek, akkor netezésre/filmnézésre/második gépre jogtisztán egy elég jól használható rendszer még Windows-hoz szokott de egy picit tapasztaltabb felhasználók számára is

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

Bugreportok mentek, amikor problémába ütköztél a beta/rc használata során? Esetleg írtál levelet a Canonicalnek, hogy mennyire elégedett vagy a rendszerükkel? Ők ezekkel tudnak valamit kezdeni.

Új hozzászólás Aktív témák