Hirdetés

2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16) bambano válasza Darknight (#15) üzenetére


bambano
titán

valóban alapfunkciója a böngészőnek a kódfuttatás, de az is alapfunkciója, hogy a kódot nem hagyja korlátlanul terjeszkedni. ugyanúgy, ahogy elvileg a java vm sem engedi össze-vissza piszkolni a menedzselt kódot (nem állítom, hogy 100%-ban sikeres ezügyben), a böngészőnek sem kellene engednie kitörni a letöltött kódokat.

"Ezért kerek perec kijelenteni, hogy egy weboldalon lévő rosszindulatú kód futtatásáért csak és kizárólag a böngésző a hibás, elég nagy hiba.": azt állítom, hogy a rosszindulatú kód kiengedéséért csakis a böngésző felel.

meg azt is állítom a konkrét esetre specializálva, hogy az tahóság, hogy a google a saját böngészőjének hibái miatt kesereg. javítsa meg. ki más, ha nem ők?

"nem létezik abszolút biztonság": egyrészt létezzen! másrészt azért azt elfogadhatja mindenki, hogy az abszolút biztonság és a mostani trágyadomb helyzet között még létezhetne ennél jobb arany középút. csak amíg egyes nagy cégek szimbiózisban élhetnek a kártékony kódokkal, addig ez sose fog javulni.

a 21. század kb. arról szól az informatika terén, hogy minél több emberhez eljusson, minél több emberből csináljanak vevőt. ennek egyenes következménye, hogy már nem csak guru szinten felkészült mérnökök ülhetnek gép elé, hanem egyre felkészületlenebbek is. tehát az, hogy ezzel párhuzamosan a szoftver egyre ócskább minőségű, mert cégeknek ez az érdeke, az gáz.

szerintem meg minden kihasznált sérülékenység mögött van programozói hiba is. az adathalászat is feltört gépről kiküldött emaillel szokott indulni.

én azt gondolom, régen nem volt ennyi szemét program. régen elő nem fordulhatott volna, hogy egy boeing 737-es felszállhat, és csak akkor hajlandó a gyártó kijavítani a hibáját, mikor a politikusok ingerküszöbét is megüti a koporsók látványa. és a hibát az alapoknál kell kijavítani, nem kerülő megoldásokkal.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.