Hirdetés

2019. október 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) juliabrilke


juliabrilke
(addikt)

Mégis hogyan lehet betiltani a Tort?
Lekapcsolnak minden szervert és megakadályozzák, hogy helyükbe más gépek lépjenek? :F

Ez kb. lehetetlen.

(#2) azbest


azbest
(nagyúr)

A merénylet hírére már az volt az első gondolatom, hogy ennek semmi értelme. Egységes nemzetközi támadást indítottak válaszul, míg előtte minden ország csak szájkaratézott. Törvényeket hoznak az eu állampolgárok totális megfigyelésére, a terroristákra hivatkozva. Ez a balhé az eu 911-e. Szóval úgy néz ki, hogy a támadás egyedüli nyertesei a titkosszolgálatok, akik illegális tevékenységeit ezzel legalizálják. :U

A Tor kapcsán pedig külön pikáns a helyzet, hiszen DARPA fejlesztés, amely pont a kémek kommunikációjának elrejtésére fejlesztettek. Kifejezetten célja, hogy ellenőrizhetetlen legyen a kommunikáció rajta és mindaddig működni fog, amíg sok átlagember is használja, hiszen pont ők teszik lehetővé, hogy mások anonimok lehessenek.

[ Szerkesztve ]

(#3) Romvr válasza juliabrilke (#1) üzenetére


Romvr
(őstag)
LOGOUT blog

Pont ezen agyaltam én is, hogy sok sikert hozzá, mert ez lehetetlen. Illetve k*rva sok megfigyeléssel és még több pénzzel talán korlátozható, megnehezíthető a használata, de az meg egyszerűen csak nettó marhaság lenne.

De annyi lesz a vége hogy akit TOR használatán kapnak azt 2000 év börtönre és a teljes EU zóna 100 évnyi GDP-jének összegére büntetnek.

Vagy ami valószínűbb hogy megint egy bölcsész-mérnök állította össze a törvénytervezetet aki hallotta hogy van ez a TOR (valami görög költő) és hogy ez névtelenséget biztosít, akkor tiltsuk be. Majd Az ÍTÍ osztály kitalálja hogyan, hisz az NCIS-ben is olyan ügyesen dolgoznak... :(

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#4) alevan válasza juliabrilke (#1) üzenetére


alevan
(őstag)

Gondolom blokkolják a www.torproject.orgot és ha elkapnak valakit torozni, pénzbüntetést kap.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#5) blackrulz


blackrulz
(veterán)

ehh indul itt is a terrorizmus mint mumus és indok bármire. hálás tényleg, mert ezt aztán bármire rá lehet húzni, a vasárnapi boltbezárástól a totális megfigyelésig.

ahhoz hogy a "terrorizmus" mint olyan megszűnjön, nem lehet egyetlen csatorna se ami ne lenne szűrve és lehallgatva, és egyetlen beszerezhető illegális fegyver se. a kettőnek a megvalósulása kb olvasatomban azonos esélyekkel következik be...

az usa híresen sokat pörög ezen, az nsa mint ugye kiderült otthon is hallgatózik nem is gyengén, mégsem tudnak a legtöbb esetben elébe menni a lövöldözéseknek a gun free zónákban, pedig nem egy esetben kiderült később hogy a gyerek yt-n, twitteren, és más csatornákon is igen aktív volt... pont annyit fognak a franciák ezzel elérni mint clintonék a 10 tölténynél nagyobb kapacitású tárak tiltásával. aki ölni akar azt nem érdekli hogy illegális az automata fegyverén a 200-as beta tár... problémát nem old meg, a törvény követő polgárok nem lesznek nagyobb biztonságban, de jól hangzik és úgy tűnik mintha tennének valamit a "nép" érdekében.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#6) juliabrilke válasza alevan (#4) üzenetére


juliabrilke
(addikt)

De ez kb. nullát érne. A klienseket sok oldalról le lehet tölteni, Tor szerver meg rengeteg van világszerte.

(#7) Béééla


Béééla
(őstag)

Ha a torrentezéskor is kijön egyes országokban a szerv a számlával, nem nehéz ugyanezt megtenni akkor, ha tor fut. Csak még nagyobb csekkel.
Kis naivak, azt hittétek, nincs már totális megfigyelés? :U

Bélabá

(#8) Milgram1


Milgram1
(aktív tag)

Hat hajra, sok sikert hozza. ;] :DDD Egyebkent a lekovethetetlen kommunikaciora 1001 alternativa van, meg a z ilyen dzsihadistaknal mosnatnsag egyebkent is a Telegram a meno. :D

"with a great processing power, comes a great responsibility" - Hackerman

(#9) azbest válasza Béééla (#7) üzenetére


azbest
(nagyúr)

Ott erre szakosodott ügyvédi irodák vannak, ahol teremnyi ember csatlakozik fel tartalommegosztókhoz és közjegyző áll mellettük, hitelesítve az ip cím listát a kliensből. Persze ettől még a hatóság is tehetne ilyet, ha adott országbeli ip-t lát a tor kliens forgalmazásánál.

[ Szerkesztve ]

(#10) Romvr válasza Béééla (#7) üzenetére


Romvr
(őstag)
LOGOUT blog

Azért a TOR és a Torrent nem csak az rent-ben különbözik egymástól. TOR-t okosan használót kicsit nehezebb IP cím alapján betájolni mint a "hegyes_csöcsök.avi" letöltőit.

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#11) alevan válasza juliabrilke (#6) üzenetére


alevan
(őstag)

De a hírekben meg tudják majd mondani, hogy: Blokkoltuk a TOR-t. Ügyesek vagyunk.

És nem azért, de manapság annyi technológiailag tudatlan politikus van, akik elhiszik ha a fenti megtörténik, hogy csináltak is valamit, hogy nem lehetetlenség.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#12) Béééla válasza Romvr (#10) üzenetére


Béééla
(őstag)

Az lehet, de nem arra kíváncsiak, hogy MIT forgalmazol, hanem csak azt akarják tudni, csatlakoztál-e exit nodehoz, ami sokkal egyszerűbb. Kolléga is volt annyira bohó, hogy melóhelyen virtuális gépre feltette a tor browsert "mert csak", jött is tíz percen belül a dorgáló mail, hogy vagy nagyon gyorsan leszedi, vagy irgumburgum. Na kábé ennyire nehéz tudni, hogy TE, mint végfelhasználó mit csinálsz.

Aztán ez persze csak a hobbihekker napközi tagjait fogja megakadályozni az anonim kommunikációban, de szerintem inkább az a cél, hogy átlagpolgár megfigyelhető legyen maradjon.

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#13) Apollyon válasza Béééla (#12) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Azért kétlem hogy állami szinten ilyet be tudnának vezetni. Meg mégis, mit tudnának csinálni? Meg mi a biztosíték arról, hogy nem valaki lopta a netemet, és illetéktelenül használta? Már nagyon sok mindenkinél van otthon wifi router.

Ez a "betiltjuk a Tort" csak egy dilettáns lázálom, semmi több.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14) Romvr válasza Béééla (#12) üzenetére


Romvr
(őstag)
LOGOUT blog

" Kolléga is volt annyira bohó, hogy melóhelyen virtuális gépre feltette a tor browsert "mert csak", jött is tíz percen belül a dorgáló mail, hogy vagy nagyon gyorsan leszedi, vagy irgumburgum. "

Nálunk két kattintásból megmondom hogy ki milyen oldalakat látogat, milyen alkalmazások vannak a gépén vagy hogy az elmúlt 3 hónapban milyen hálózati forgalma volt..stb. Másik két kattintással pedig bármilyen fájlt, alkalmazás vagy beállítást törlök/átszabok. Benne van a munkaszerződésben hogy ezt megtehetjük (apró-betűs rész). Ráadásul LAN-on játszi könnyű figyelni és nyomon követni az IP-ket. Főleg hogy virtuális gépről tolta, tehát az Gazda gép hálózati kártyáján ment ki a forgalom.
De az ISP felé, titkosított adatforgalom elég sok minden lehet, banki alkalmazás, levelezés, stb. És az ISP alig ha fog belemenni hogy a több ezer, tízezer, millió (franciák sokan vannak) ügyfelük minden mozgatott bitjét figyeljék. Hiába szűrnék le a tor exit node-ot, mert az csak a látogatott oldalon manifesztálódik. Kérlek olvass utána a technikai háttérnek és látni fogod hogy hiába próbálják felgöngyölíteni. Ha nem vagyon olyan 1bites hogy engedélyezd a szkripteket a TOR hálón akkor a valós IP-d homályban marad, hiába látják hogy TOR exit node az XY weboldalon. Anno mikor az NSA/CIA/FBI lefoglalt egy rakás TOR szervert és monitorozták a forgalmat, meg elrejtettek egy olyan JS-t ami lekérdezi a valós IP-t, csak azok estek bele akik engedélyezték a scripteket. A TOR lényege a nyomon-követhetetlenség, amit nem izolált hálózaton meg is tud valósítani.

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#15) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

mondanám, hogy marhaság az egész, de engem nem érint...
titkosító kulcsokat nem használunk a melóban, a névtelen wifizés meg sok éve tiltott Magyarországon.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#16) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Tiltsuk be a kenyeret, és kipusztulnak a terroristák (is).

(#17) Romvr válasza Apollyon (#13) üzenetére


Romvr
(őstag)
LOGOUT blog

Meg lehet oldani, mint ahogy bármit de rettenetesen horror mennyiségű pénz kellene hozzá, hogy az egész ország ki és befolyó internetforgalmát szűrjék valós időben az utolsó netre kötött eszközig. Ráadásul ezt utána még IP-hez, és személyhez is hozzá kellene kötni. Azaz mindenki kapna egy darab regisztrált IP címet, amit személyigazolvánnyal tudna csak kiváltani és minden nem regisztrált IP-t blokkolni. Így csak regisztrált tagok netezhetnének, érnék el a hálót. Ehhez össze kellene vonni az összes ISP adatbázisát az Állam nyilvántartásával. Az összes polgárt újra regisztrálni ebben a rendszerben, minden ki és belépő turistát, átutazót szintén regisztrálni ha akarnák használni a netet. Akkor az így generált adatforgalmat átgöngyölíteni, hogy leszűrhetővé váljon forgalmi típus szerint. Ezt jogilag és törvényileg is megalapozni...stb.

Szerintem a világ nem látott még olyan bürokratikus káoszt ami ebből lenne... hát még azt a forradalmat amit kirobbantana.

És ezt mind csak a TOR tiltása érdekében. Mondjuk egy ilyen rendszert utána bármilyen megfigyelésre, irányításra, manipulálásra lehetne használni... feltéve ha nem égetnék fel a lázadó hordák az összes "Központot" a kitalálóikkal egyetemben.

(#16) BatchMan: Tiltsuk be az emberi fajt és nem lesznek terroristák. ;]

[ Szerkesztve ]

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#18) Dark Archon válasza Romvr (#17) üzenetére


Dark Archon
(addikt)

Á, nem kell ennyire bonyolítani. Lassan úgyis mindenki kap egy chip-et (mint a kutyák), azzal fizetsz, az a személyazonosságod (személyi, jogsi, stb.), s ahhoz, hogy netezhess, előbb oda kell érinteni valamihez. Akinek nincs ilyen chip-je, nem férhet hozzá semmihez, nem utazhat, stb.

Előbb-utóbb persze megjelenne a hackelt chip, de erre még nem tudom a megoldást :DDD

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#19) Béééla válasza Apollyon (#13) üzenetére


Béééla
(őstag)

>mit tudnának csinálni
Jó sok pénzt begyűjteni a csúnya terrorista felforgatótól. Vagy böribe zárni, kivenni, karóba húzni, körbevinni az országban hogy lásd, mi történik ha titkosítasz, el akarod rejteni magad, biztos illegális dolgokat csinálsz, mert hát a toron csak fegyver, drog meg csonkolós poresz van!

>Meg mi a biztosíték arról, hogy nem valaki lopta a netemet, és illetéktelenül használta?
Semmi, Németországban is csak szimplán te leszel a felelős. Ahogy nemrég azért is megrángattak valakit, mert fagyállót tett a borába, és felhozták, hogy felelős, mert "mi van ha elad másnak belőle a tolvaj és azok is meghalnak?"

>Ez a "betiltjuk a Tort" csak egy dilettáns lázálom, semmi több.
Az, de az irány nagyon-nagyon nem jó.

@Romvr
>Ha nem vagyon olyan 1bites hogy engedélyezd a szkripteket
Pont az egybites júzereket fogják meghurcolni meg diadalittasan elkapni, csak mert a fészbúkot teljes pompájában akarta használni.
És igen, valószínű nem plaintextben megy a kommunikáció az exit node és közted, de valami módon csak lehet következtetni, hogy merre járnál. Nem baj, lesz majd állami böngésző AntiTerror pluginnel, véletlen települő keyloggerrel meg extra backdoorral.

Bélabá

(#20) kreten67


kreten67
(senior tag)

A csigaevők kormánya igazán megkérdezhetné egy "hacker" véleményét ez ügyben mielőtt butaságokat mond vagy rendel el. Az ip lefedésére vagy hamisítására számtalan mód létezik(nem is bonyolult).
Továbbá bárkinek a wifi jelszavát max 30 perc alatt kihorgászom (feltéve hogy éppen használja a gépét)legyen az bármilyen a ma megszokott (wpa psk2)stb módon titkosítva.
Egyszóval: ha valaki anonim szeretne baromságokat terjeszteni a neten ,felelősségvállalás nélkül vagy még-jobb valaki mással vitetné el a balhét (akinek a hálózatát használja),nos az gond nélkül továbbra is megtehetné.
Akkor meg minek ez a CIRKUSZ????????

(#21) Apollyon válasza Romvr (#17) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Ha tegyük fel mire mindez amit leírtál a gyakorlatban is megvalósítható lenne, addigra már az ükunokáinknak is gyerekei lesznek.
Amíg alapvető szűrési problémákkal nem tudnak a franciák sem megküzdeni, addig pont nem ezzel fognak.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#22) Béééla válasza Apollyon (#21) üzenetére


Béééla
(őstag)

Elég két-három idiótát lekapcsolni eredmény gyanánt, csak megfelelő médiavisszhangja legyen.

Bélabá

(#23) bambano válasza Romvr (#17) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

"Azaz mindenki kapna egy darab regisztrált IP címet, amit személyigazolvánnyal tudna csak kiváltani" jelenleg is mindenki regisztrált ip-t kap személyi ellenében. legalábbis nálunk.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#24) Apollyon válasza Béééla (#22) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

A média már így is ész nélkül pumpálja a kamut a világba, nem azon fog múlni hogy most igaz amit írnak vagy sem...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#25) Romvr válasza Apollyon (#21) üzenetére


Romvr
(őstag)
LOGOUT blog

Pont ezt próbálom magyarázni hogy a teljes net szűrése nem csak annyi hogy Jobb Klikk az "Internet" parancsikonon, majd "Monitoring as Admin" és ott a legördülő menüben a "Filter by TOR Network" aztán személyi számmal, lakcímmel és fényképpel megjelennek azok akik éppen használják. Ez után csak ismét jobb Klikk "Send to Police" és meg van oldva a gond, másnap mindenki börtönben.

Sokan azt gondolják, hogy mint a filmekben, két kattintással fejtenek vissza 2048bites titkosítást, három másodperc alatt követnek vissza titkosított kommunikációt és hasonlók. Erre próbáltam reagálni hogy ezt azért nem így megy hogy "Most tiltunk XY titkosított kommunikációs csatornát".

(#23) bambano:
Nem tudom te merre laksz de én bármikor beülök egy netkávézóba, vagy plázában, rácuppanok egy Free WiFi-re és lőn. Sőt eddig sem kell mennem, csak végigsétálok az utcában és bármelyik titkosítatlan WiFi-t kihasználva "gonoszkodom". Legtöbbnek a router jelszava az Admin / Admin a 192.168.0.1 (vagy 1.1) IP címen.
Az én net előfizetésemhez pedig mindig más IP dukál, mert DHCP-s. Ezt ugyan bírósági végzéssel a szolgáltató logjaiból ki lehet halászni hogy XY hónap/nap/év melyik volt nálam, de a jogi procedúra nem 2 perc (ismerősöm IP címes ügye már 5 éve folyik és "nincs közvetlen bizonyíték" az álláspont még mindig. Polgári per, mert egy céget támadott meg állítólag (amúgy nem ő volt)).

[ Szerkesztve ]

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#26) azbest válasza bambano (#15) üzenetére


azbest
(nagyúr)

" a névtelen wifizés meg sok éve tiltott Magyarországon"

ez még mindig butaság, mert a rád internetszolgálatóként vonatkozó szabályt (a loggolásról) általánosítod. Ezt már egyszer elmagyaráztam egy másik topciban, de a jó forumozó ismérve, hogy minden új topicban felhozza ugyanazt a már megcáfolt tévhitet.

[ Szerkesztve ]

(#27) bambano válasza azbest (#26) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

ez még mindig butaság. Ezt már egyszer elmagyaráztam egy másik topciban, de a jó forumozó ismérve, hogy minden új topicban felhozza ugyanazt a már megcáfolt tévhitet.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#28) fene_vad válasza kreten67 (#20) üzenetére


fene_vad
(senior tag)

"Továbbá bárkinek a wifi jelszavát max 30 perc alatt kihorgászom (feltéve hogy éppen használja a gépét)legyen az bármilyen a ma megszokott (wpa psk2)stb módon titkosítva."

Ezt azért ugye nem kell komolyan venni?

(#29) Eteke


Eteke
(csendes tag)

Érdekes, hogy az ilyen témáknál az önvédelem sosem vetődik fel. Mindig, csak hogy akinek nincs takargatni valója, annak nincs mitől félni. A neten ugyanúgy van mitől tartani, mint irl. A levelek 99.9%-ban titkosítás nélkül közlekednek. Mindenhova regisztrálni kell. A legnagyobb szolgáltatóktól is kerültek már ki jelszavak. Rengetegen vásárolnak a neten. Rengeteg a veszély. A legtöbb ember ugyanazt a 2-3 jelszót használja 100 helyen. A világ nagy részén korlátozzak a szólásszabadságot. Ezek az elképzelések többet ártanak mint használnak.

(#30) GeryFlash válasza kreten67 (#20) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

,,Továbbá bárkinek a wifi jelszavát max 30 perc alatt kihorgászom (feltéve hogy éppen használja a gépét)legyen az bármilyen a ma megszokott (wpa psk2)stb módon titkosítva."

Vázold fel kérlek, hogy ezt mégis hogy csinálnád...

Több mindent, kevesebb semmit!

(#31) janos1988


janos1988
(addikt)

Továbbra is azt mondom, hogy semmi értelme ezeknek. Hosszú évek óta szigorítanak, tiltanak a terrorizmusra hivatkozva, de valahogy mégis megtörténik a baj...

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#32) kreten67 válasza GeryFlash (#30) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Többféle megoldás létezik.
Az egyszerűbb recept egy játékra épített Pc vagy notebook (i7 cpu gtx780 lehetőleg SLI) a megfelelő boot-lemez ami számolásra használja a vgákat is : azért a túlságosan bonyolult jelszónak nem elég 30 perc akár 1 napig is eltarthat.
A másik a bridget acces point támadás,amivel közzé ékelődve megszakítom a nettkapcsolatát és kényszerítem hogy beírja újra a jelszavát .... eközben nekem is megadja.(azért ezt nagyon leegyszerűsítettem)

Nincs rá szükségem nem élek vele ,fizetek a szolgáltatómnak ,de ......

(#33) blackrulz válasza kreten67 (#32) üzenetére


blackrulz
(veterán)

egy wpa hendshake-et mondjuk beírok hogy addig talán eljutunk akár yt videóval is. ok. és? utána? persze számolsz.

az a baj hogy te nagy mellénnyel állítod hogy bármi feltörhető akár egy nap alatt is. pedig ha nincs benne a jelszó.txt-ben, akkor marad a bf, az meg megnézem egy nap alatt meddig jut. az én wifimen mondjuk van 18 karakter, amiből talán ha egy darab betű és két szám. segítek, mehetsz fizetős bf szolgáltatásra, kb az ükunokáink majd meglátják hogy mi volt a jelszó.

"A másik a bridget acces point támadás,amivel közzé ékelődve megszakítom a nettkapcsolatát és kényszerítem hogy beírja újra a jelszavát "

ez meg pl wpa2 környékén is játszik? nalátja.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#34) GeryFlash válasza kreten67 (#32) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Az első megoldás szerintem nem éppen kivitelezhető, maximum ha tényleg olyan retardáltat találsz aki 8 karakteres és szimbólum nélküli jelszót használ.link1 vagy link2
Bár csomó olyan router név van, h ,,f*szom" meg ,,any@d", szóval az ilyen idiótákkal lehet próbálkozni.

Második módszer már izgalmasabb, ehhez nem értek, de úgy amit írtál valóban működhet :R Közben valahogy feldobsz a gépére egy keyloggert vagy hogyan kapod meg? Ha postolja magát a jelszót ott már szerintem titkosítva megy tovább., bár ebben tényleg nem vagyok otthon :B

Több mindent, kevesebb semmit!

(#35) -Skylake- válasza GeryFlash (#34) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

O sincs otthon benne ne aggodj... az a modszer ami ugy kezdodik , hogy vegy egy verpistat gtx780 sli-vel , az mar az elso betunel komolytalan , csak azert nem rohogtem sirva azon a hszen , mert nagyon nagyon faradt vagyok... ez ilyen wikipediahacker. Ennyi erovel enmeg orvos vagyok erted , mert van anatomia konyvem es lattam a dr house mind a 8 evadat.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#36) Apollyon válasza GeryFlash (#34) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Ha értenék hozzá (de nem :P) inkább azt mondanám, hogy egy jó nagy merevlemez (1TB+), és rainbow table. A többit gúgli megmondja.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#37) Kékes525


Kékes525
(veterán)

A terroristák ellen nem ezzel kell harcolni. Az Uniónak kellene egységesen fellépnie, de ez csak maximum a szavak szintjén lehetséges.

A telefonokat is be kellene tiltani, mert virágnyelven a terroristák információt tudnak cserélni. Sőt ha kijárási tilalmat vezetnének be, akkor az utcán a terroristák már sokkal könnyebben elkaphatók. Lenne még néhány ötletem. :((

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#38) MageRG válasza Béééla (#19) üzenetére


MageRG
(őstag)

"...nemrég azért is megrángattak valakit, mert fagyállót tett a borába,..."
Ez ugyan az a kategória, mint amikor halálos csapdát telepítesz a házadba/kertbe. A legtöbb országban illegális (még az USA-ban is).
De ez eléggé off.

[ Szerkesztve ]

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#39) shield


shield
(őstag)

Épp nemrég láttam egy biztonsági szakértő fejtegetéseit, ami a lényeg, a terroristák nagy részben a régi bevált módszerekkel kommunikálnak és kihagyják a technika vívmányait. A toborzást neten végzik, de az akciók végrehajtásáról már régi módszerekkel kommunikálnak, na akkor aztán figyelhetik a netet a hatóságok.
Az amcsik is lerobbantották a két toronyházukat, most mindent megtehetnek a "terrorizmus ellen" jelszóval.

Az tetszik, a felhő karcoló tetejébe beleszállt a repcsi, de a torony a hőhatására nem hajlott meg, nem dőlt meg, csak 30mp-en belül magába roskadt. Háát...szakszerűen kellett elhelyezni a robbanóanyagokat az irdatlan vasszerkezeteken. :C

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://stalkermods-hun.atw.hu/> http://www.stalker.nhely.hu/

(#40) Béééla válasza MageRG (#38) üzenetére


Béééla
(őstag)

A második fele volt az érdekes, az első fele tényleg csak az alapozás :)
A lényeg az volt, hogy azért is őt akarták (volna) felelőssé tenni, ha valaki a lopott árut megvásárolva és fogyasztva elpatkol, ahogy téged vonnak felelősségre, ha tőled megy illegál forgalom.

Bélabá

(#41) Romvr válasza Béééla (#40) üzenetére


Romvr
(őstag)
LOGOUT blog

A magyar jogban vannak furcsa dolgok az Önvédelem kapcsán is. Emlékszem egy olyan esetre, hogy a betörő alatt beszakadt a kút fedele, mert megpakolva lépett rá, beleesett, megfulladt és a tulajt vették elő hogy miért nem szakszerűen zárta a kútját, életveszély okozása...stb.

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#42) Apollyon válasza Romvr (#41) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Pontosítsunk: a magyar jog a bűnözőket védi, nem véletlenül, mivel akik ezt meghozták ők is azok...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#43) Narxis válasza Apollyon (#42) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Hatalmas +1 :R

(#44) blackrulz válasza Apollyon (#42) üzenetére


blackrulz
(veterán)

láttad az új btk-t?

tudom buta kérdés csak úgy felmerült bennem...

nem mintha védeni akarnék valakit is mert én főleg nem...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#45) Apollyon válasza blackrulz (#44) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Nem láttam, de gondolom arra célzol hogy megváltoztatták. Hát akkor már biztos jól megszedték magukat, és módosítottak kicsit ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#46) blackrulz válasza Apollyon (#45) üzenetére


blackrulz
(veterán)

"Pontosítsunk: a magyar jog a bűnözőket védi"

vs

"Nem láttam"

pontosítsunk akkor.

1: nem tudod hogy mi a hatályos jogszabály pl a jelen beszélgetés tárgyát képező jogos védelem változásaival kapsolatban amiket nagyon hirtelen úgy 2013 jan 1-el helyeztek hatályba, tehát alapvetően egészen ropogós még...

2: ennek ellenére masszív és pontos véleményed van ezzel kapcsolatban.

3: megszedték magukat? miből? a válaszod nem általános hanem egy önvédelmet taglaló hsz-re született. abból mégis hogy keresi magát degeszre a hazai elitt?

maradva a jogos védelem aka önvédelem témájánál a legfontosabb módosítás így hangzik:

"Nem büntetendő annak a cselekménye, aki a saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz, feltéve, hogy a védekező mindent megtett, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy az általa telepített védelmi eszköz ne okozzon sérelmet.[6]"

de ellentmond az állításodnak az is, hogy még 2011-ben "felmentették" debrecenben másodfokon szoboszlai barnát aki áramot vezetett a kerítésébe ezzel egy ember halálát okozva. Teszem hozzá teljesen jogosan, mert a tolvajok tudták, áram alatt van a kerítés, ki volt táblázva, ennek ellenére próbáltak átjutni rajta. nem sok olyan országot tudsz mondani, amiben pl erre azt mondják hogy megrovás.

nem mondom hogy minden rendben van, de a jogos védelemre jelenleg szerintem egészen korrektnek nevezhető szabályozásunk van. hogy fent ki hogy lopja gennyesre magát az megint más téma és a fórumban ezt nem igazán szeretik, úgyhogy ezt nem is feszegetném.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#47) Apollyon válasza blackrulz (#46) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Na jó, látom csak kötözködsz, szóval tl;dr.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#48) blackrulz válasza Apollyon (#47) üzenetére


blackrulz
(veterán)

ohh hogy nehéz olvasni és értelmezni :R segítek másfél sorban. ha valamiről nem tudsz ne alkoss már róla véleményt thxplzlolzbyz. :R

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#49) Apollyon válasza blackrulz (#48) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

A véleményem megvan, arra hogy te meg erről mit gondolsz, magasról teszek. Az unalmas rizsáddal meg fárassz mást, kösz ;D

Hint: ha mondjuk normális stílusban közlöd a mondandódat, akkor elolvasom. Mindössze ennyit rontottál el. De ha egyből lekezelő stílusban esel neki valakinek, akkor ennek ez lesz a vége. Szóval szevasz. boldog karácsonyt.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#50) blackrulz válasza Apollyon (#49) üzenetére


blackrulz
(veterán)

"A véleményem megvan" az bölcs. legközelebb próbálj úgy véleményt alkotni hogy a mögöttes tudást is elsajátítottad. :R tényleg sokat segítene :R

szerk: a stílust te fektetted le, az általánosított kinyilatkoztatással, amire finoman kérdeztem hogy tuti vagy benne? majd bevallod hogy nem, mert fingod nincs róla.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.