Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Maximum1


Maximum1
(őstag)

Durva nyitó ár, 945 van ennyiért.....

(#2) gulyasa


gulyasa
(senior tag)

És sajnos további "trend" a rengeteg régi megszokott és új funkciókhoz az alulméretezett akksi. Mondjuk annyiban érthető, hogy ilyen kis helyre nehéz beszuszakolni egy normális kapacitásút...
Csak az okosóra módot tekintve a hivatalos adatok szerint pl. a régi 735XT tudott 11 napot, ez az "újdonság" meg csak 7 napig bírja - de akkor semmi másra nem használtad.

Ja és az sincs megemlítve, hogy ha be van kapcsolva (tevékenységen kívül is) a pulzoxi mérés (természetesen csak azokon a Garmin órákonn, amelybe belerakták ezt a funkciót), az kb. leharmadolja az akksi időt...

(#3) Memmaao válasza gulyasa (#2) üzenetére


Memmaao
(őstag)

A pulzoxi teljesen felesleges szerintem. Az Instinct Solar órám és a Vivomove Style órám is konstans 95% mutat, amikor a Zoll monitor 99%-ot, szóval nem éppen a csukló külső felülete az ideális hely a pulzox mérésnek. Amúgy meg kb addig hasznos, amíg pár alvás ciklus alatt, mondjuk egy nagyobb italozás után monitorozza az ember, hogy van e alvási apnoeja. Más esetben nehéz elképzelni, hogy mi értelme van. A 7 nap nagyon karcsú! Az instinc Solar 24 napot ígér, nekem még nem bírta 16 napnál tovább. Akkor ez sem hiszem, hogy hozná a 7 napot.

My name is Bond, James... Dean.

(#4) gulyasa válasza Memmaao (#3) üzenetére


gulyasa
(senior tag)

Tutira nem.
Viszont - hadd dicsekedjek... ;)
Márciusban vásárolt F6XP Pro a 21 napból nálam hoz 19-20 napot.
Éjszaka kivételével mindig hordom. Okosóra mód (BT-al és WiFi-vel), tevékenységkövetés állandóan aktív. Pulzoxit nem használom.
Hetente négy alkalommal futok vele egy-másfél-két órákat GPS+Glonass beállítással.
A "takarékos", az "expedition", meg az "ultra-track" stb. módokat még sosem használtam, ezekről nem tudok nyilatkozni.

Egy-kétszer kipróbáltam zenehallgatást is róla futás közben BT fülessel. Egy 1 órás futás alatt kb. 3 napnyi "töltést" fogyaszt le. (Természetesen, akkor úgy jóval kevesebbet bírt 19-20 napnál.)

Visszatérve a pulzoxi mérésre...
Egyszer az egyik Garmin facebookos csoportban megemlítettem én is, mennyire fölösleges funkció a pulzoxi mérés és nem hinném, hogy sokan (ki)használnák...
Na akkor előkerültek a "hegyikecskék", kaptam a fejemre fűt-fát, hogy hogy képzelem én ezt, meg hogy ők napokat töltenek magaslati edzésen, meg hasonlókon és el nem tudnák képzelni pulzoxi mérés nélkül az edzéstervüket...
Réteg igény... Hagytam őket a fenébe... :D

(#5) Memmaao válasza gulyasa (#4) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Nekem az instinct Solar 24 napot ígér papír szerint. 7/24 hordom, éjszaka is rajtam van, heti 4x1 óra kardió edzés, GPS nem nagyon megy, így bír 14 napot. A sima Instinct így 9-10 napot bírt. Amíg csak nappal hordtam az Instinct órát, az is bírt 18 napot.

My name is Bond, James... Dean.

(#6) modulus


modulus
(aktív tag)

El nem bírnám képzelni, hogy az órámat is ennyit töltögessem, mint a telefonom. Úgy egyáltalán az okosórákat, aktivitásmérőket sem értem mire jók. Persze, sok mindenre. De hagyjuk már. :D
Ha sportolni akarok, bőven elég a g-shock a csuklómon, mindent tud, ami kellhet. Ha valami extra igényem támadna véletlenül, ott az okostelefon.
De sportemberként bőven kiszolgál a casio, és lehet ütni vágni minden körülmények között, elég ha 10 évente ránéz egy órás, hogy minden rendben van-e.

(#7) Memmaao válasza modulus (#6) üzenetére


Memmaao
(őstag)

És az eredményeidet hogy mutatja a G shock? Nincs pulzus, nincs aktivitás figyelés, nincs VO2, nincs egy csomó minden, ami amúgy meg van egy sport órában. És egy Fenix 6x, instinct 14-21 napos töltési ciklusa bőven nem a mobilos napi 1x.

My name is Bond, James... Dean.

(#8) modulus válasza Memmaao (#7) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Mutathatja a bolygók együttállását is meg 1 halom fölösleges infót, attól nem fog jobban menni egy adott sport.
Volt 1 időszak, amikor pulzusszám tartományú edzést tartottam, ehhez egyetlen megoldást találok megfelelőnek és nagyjából hitelesnek, a mellkaspántot.

Ezek az órák nagyon erős parasztvakítás, marketinggel sok mindenkit megkajáltattak. Ezt tudja, meg azt. Oké. De minek? Úszni ne menjen el helyettem 3 km-t, meg futni 15-öt?
Pontosan tudom, hogy hol meg mennyit sportolok magamtól is, amit kell, meg le tudok mérni az órával.

(#9) Memmaao válasza modulus (#8) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Ez így nem igaz! Az óra együtt jár a Garmin connect appal! Ami egy teljes fitnessz ökoszisztéma! És az a lényeg, nem az óra. Az órához ant+ azt csatolsz, olyan mellkas pántot, watt mérőt, pedál fordulatszám mérőt, amilyet akarsz. És maga az alkalmazás sarkall arra, hogy jobb legyél, az óra meg figyelmeztet, ha tétlen vagy, beírhatsz edzés tervet, alvás monitoroz, edzés után regeneràciós időt számol, nem mellesleg pulzus tartomány szerinti edzéshez is kézen fekvőbb egy pánttal, mint egy telefon pànttal. Ráadásul a telefonon a legtöbb alkalmazás fizetős, ha pulzus zónát akarsz nézni rajta, lsd Endomondo.

My name is Bond, James... Dean.

(#10) modulus válasza Memmaao (#9) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Soha nem használtunk okostelefont, pulzustartomány edzést mindig monitoron (akár tablet) figyeltünk az egyesületnél, testsúlycsökkentés vagy diagnosztika alkalmával.
Az egyesületnél se volt szükség soha ilyen sportórás aktivitásfigyelős bohóckodásra, míg országos vagy olykori nemzetközi versenyre készültünk.
Mióta egyesületen kívül ráérősebben telnek a hétköznapjaim, azóta játszottam a gondolattal, hogy 'saját magam szórakoztatására' beruházok egy ilyen eszközre. Emiatt került elő a telefon is, hogy a bejárt útvonalat kirajzolva, grafikonnal, szakaszadatokkal utólag megnéztem. Ennek is jó sok értelme. Vagy 2x jót mosolyogtam rajta, azóta se használom.

Annyira fölösleges még így is ez a sok funkció, hogy landolt a kukában az ötlet. Alvásmonitorozás (?? :D), meg pedálfordulat, lépések száma... Vicc kategória. Meg jelezze, hogy sportolj... Ezt neked kell érezni, és akarni - szeretni menni csinálni. Ha noszogatni kell, megette a fene. Ha magadtól nem csinálod, ezzel se fog menni. :C
Önfejlesztésre sprint-, kör-, szintidőmérés stb. Mennyiséget egyre feljebb, vagy szintidőt egyre lejjebb. Különféle sportágak válogatása, hogy ne fásuljon be a test. Stb.

(#11) Maximum1 válasza modulus (#10) üzenetére


Maximum1
(őstag)

Mindig is csodáltam azokat akik "érzésre" tudnak edzeni, én vettem egy órát, de majd egyszer biztos ráérzek én is.

(#12) modulus válasza Maximum1 (#11) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Mai gyerekek is csodálkozva néznek a szalagos kazettára, meg a floppy lemezre.

Én nem teljesen érzésre sportolok, de nagyjából igen. Tudatos, tervezett edzések nevezném inkább. Térképet előzetesen megnézve tudom mi hol, hány méterre van, tudom merre vagyok, mi van körülöttem, merre vannak a égtájak. Versenyen is pontosan tudni illik ezeket fejből. Számozott pályán, akár úszómedencében meg egyértelmű.

Nagyjából be tudom lőni magamtól hogy mennyi a pulzusom (egy szűk intervallumon). Egyébként megtanultuk kontrollálni is, például tudatosan levinni 60-ra vagy az alá, persze ehhez idő kell mire lecsökken. Lövészetnél fontos a kontroll a pontosság miatt, +a két dobbanás közötti elsütés.

Nem mintha egy amatőr sportolónak bármi szüksége is lenne ezekre, félprofi, profi kategóriában se használunk semmi kütyüt, 1 normális karórán kívül, csak amíg a szakorvos diagnosztizál pár hetente.

[ Szerkesztve ]

(#13) Maximum1 válasza modulus (#12) üzenetére


Maximum1
(őstag)

Gif

[ Szerkesztve ]

(#14) anrb válasza modulus (#12) üzenetére


anrb
(tag)

Szerintem te a másik véglet vagy. Félprofi/profi (feltételezem: fiatal) sportolóként van egy alapvetésed: van edződ, hetente vizsgál sportorvos és rendszeresen azonos módon/útvonalon edzel. Neked ilyen konstelláció szerint nincs szükséged technikára, és aki ilyet használ, az vicc tárgya.
Erről nekem a szemmértékkel dolgozó kőműves, a szövegszerkesztőt használó szoftverfejlesztő jut eszembe. Volt egy ismerős fogorvos, nyugdíjazásáig a SOTÉ-n oktatott. Mikor még hozzá jártam, mindig kitűnő amalgámos tömést készített!
Ha körülnézel az FR745 célcsoportjánál, a triatlonosoknál minden másodperc számít. A biciklistáknál találod a legmodernebb technikákat (és persze a legjobb gyógyszereket is :) Nem véletlenül.
Egy másik szempont az, hogy nem mindenkinek saját orvosa, edzője. A járványban ma az is csoda, ha gond esetén a háziorvoshoz el tudsz jutni, és nem telefonon "diagnosztizál".
A legtöbb embernél motivációs eszköz a technika. Akár egy filléres karkötő, ami virtuális díjakkal bíztat arra, hogy 10e lépést tegyél naponta.
A motiváció mellett a sérülések megelőzésében is segíthet egy sportóra (magas pulzus, túledzés, rossz futótechnika).
Helyetted nem fog ugyan edzeni, de az alapfunkciókat igenis fel tudod használni, hogy jobb/gyorsabb/erősebb legyél.

(#15) Memmaao válasza modulus (#10) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Az hogy maradi vagy, meg megrekedtél a 80as 90es évek szintjén és szemlélete mellett, még nem jelenti azt, hogy az a követendő példa. Persze, régen mindig minden jobb volt. Akkor az edző,.szenszej, tanbà volt az "okos eszközöd" nála volt a stopper, szart az aerob zónàdra, szakadásig kellett tolni, ha meghaltàl, pihenhettél, és ő ösztönzött, b@szott le egy pofont, ha bagóztàl edzés után, vagy szedett ki töri óra alatt a padból, ha ellógtad a reggeli edzést. De képzeld, elmúlt a 80as évek. Felnőttünk. A többségünk nem élsportoló. Dolgozunk, tekerjük a mókus kereket. Jobb esetben a sport maradt az életünk része, rosszabb esetben bagó, pia, meló, kávé. Ha csak egy tunya magyart is ösztönöz az okos eszköze, hogy ne tespedjen, legyen aktív,.mozogjon, lépjen többet, mint tegnap, hasonlítsa össze az eredményét az ismerőseivel, vegyen részt kihíváson, este ne igyon meg még egy plusz sört, mert magasabb lesz a pulzusa, rosszabb az alvás minősége, már megérte! Vagy ha te nem úgy látod, hogy a tunya, kövér egészségtelen emberek országa vagyunk, akkor nyisd ki a szemed.

[ Szerkesztve ]

My name is Bond, James... Dean.

(#16) modulus válasza Memmaao (#15) üzenetére


modulus
(aktív tag)

A-a. Az előző (14-es) hozzászólónak sikerült rátapintani. A 80-as években még nem is éltem, nem hogy ott ragadtam. :DD A sport nem atomfizika, pláne nem a hétköznapokban, amatőr szinten, és nem szükséges hozzá egy adathalom, hogy valami megfelelően működjön. Önismeret. Szerintem.

Nekem csak volt 1 véleményem - lásd 6-os komment-, de valaki mindig meg akar meggyőzni, hogy az nem úgy van.
A többi hozzászólásom csak reagálás volt, nem lebeszélés a termékről. Vagy az ehhez hasonló cuccokról. Vegye csak, de használja is sokáig, legalább több embert látnék magam körül. :)
Ne csak a jól sikerült befektetést mantrázza, hogy elhiggye saját maga is, kell az neki.

Az a baj, ahogy látom, hogy az ilyet vásárlók nagy része, az elején el van ájulva, dicsekszik, de azt se tudja mi mire való, aztán pár hónap után már a polcon porosodik (munkatársaim). Vagy mint a szomszédom is vesz 1 sportórát, mert neki kell, hogy 2 hetente hogy kocog 3 km-t, és tegye fel bukksira a teljesítményt. Amióta megvette, meg most már jó ha eljár másfél havonta sportolni. :N :F

(#17) anrb


anrb
(tag)

Szerintem az FR745/945 retegigenyt fed le: nem olcso, nem szep/elegans es nem trendi. Aki ehhez hasonlo orat vesz, az tudja mire valo es hasznalni is fogja. Ez nem Apple vagy Galaxy Watch, de meg csak Fenix sem. Kivancsi vagyok, a kollegaid es a szomszedod mit vasaroltak.

(#18) gusthy válasza modulus (#16) üzenetére


gusthy
(veterán)

Nem értelek.
A te fogyasztói szokásaid nem igényelnek ilyen eszközöket

Másoknak más szokásai vannak. Ez miért baj? Ha neked nem kell, ne használd. Rengeteg embert ismerek, akinek hasznos.
Továbbá vannak emberek egészségügyi problémákkal, akiknek adott esetben nagyon fontos / néhány esetben életmentő egy ilyen cucc.
De leszólni azt, aki máshogy / más eszközöket használva él... Elég értelmetlen.

(#19) modulus válasza gusthy (#18) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Mi értelme van ennek a hozzászólásnak? :F
Elolvastad egyáltalán, amire válaszoltál? Egy véleményt írtam le alapvetően. Senkinek sem válaszolva, vagy nekiugorva.
Ellentétben itt pár emberrel, akik nem tudják elfogadni más véleményét.

Amikor azt mondom szerintem felesleges, nem feltétlen csak magamból indulok ki, elég szétnézni a családban, a munkahelyen, vagy a lakókörnyezetemben. Hirtelen mindenkinek égető szükséges, létigény lett az alvásmonitorozás, a véroxigén vagy pulzusmérés, esetleg a lépései száma, vagy bármi egyéb más. Ameddig meg nem veszi, és rá nem un pár hónap után. A karkötőtől, a telefon márkájával megegyező okosórán át a sportórákig.

Elhiszem, hogy valaki használja / szüksége van rá, de amennyire látom legtöbbüket csak a marketing zsebre vágta, kell nekik mint kisgyereknek a játék. :N

Az jó dolog, ha valaki megvesz egy ilyen eszközt, és ténylegesen használja is, illetve hasznát tudja venni. :)

Egyébként nem különösebben érdekel, csak én is a Garminok után kezdtem nézelődni egy időben hagyományos karóra kiváltására, mert árban is elég olcsóak, meg minőségi cuccok, stb. Csak az üzemidő borzasztóan karcsú. Fél évtől lenne talán élhető kategória nekem.

[ Szerkesztve ]

(#20) Memmaao válasza modulus (#19) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Leírni egy óra tesztjének a fórumàba, hogy semmi értelmét nem látod, teljesen értelmetlen. Mintha egy vegán a mekiben balhézna, hogy hús van a hamburgerben. Oximiron :U

Nem mellesleg ha neked tök fölösleges az alvás monitor, miért is ne tudnád este tölteni két hetente az órát, miben jobb fél évente??

[ Szerkesztve ]

My name is Bond, James... Dean.

(#21) modulus válasza Memmaao (#20) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Igen, semmi értelmét nem látom ebben a formában.
Autós tesztben is leírom, ha valami sokat eszik, de cserébe lomha.

Miért nem tudnám éjszaka tölteni? Mint amiért a karórákat is egyre hosszabb használati időtartamra kezdték gyártani. Az emberek használni szeretik az órát, nem szervizbe hordani, vagy tölteni.
Én éjszaka is használom az órát, valamikor többször is felkelek, olyankor jól esik rápillantani mennyi idő van még pihenni.
Az lenne még durva, ha többet kéne tölteni, mint a telefonom. :C Na annak úgy végképp semmi értelme.

(#22) Balika911 válasza Memmaao (#9) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

A Garminnál számomra épp a Connect a toronymagasan a leggyengébb láncszem, én nem is értem, miként gondolták - egyszer már összeszedem, miért csapnivaló a UX benne.

Legutóbb azon forgattam a szemem, hogy ha ékezetes betű van egy tevékenység nevében, akkor azt a desktop kliens keresője nem találja meg. Droidon egyszerűbb, mert ott kereső sincs benne, de legalább filter se, így az évekkel korábbi túrákat pl. úgy lehet megtalálni, ha az ember visszapörgeti az azóta rögzített összes tevékenységet. Végül is mi az a tipikusan párezer elemű lista...

Őszintén szólva a Strava-integráció mellett szerintem megtehetik sajnos, hogy a GC-t úgy magasról, és ezt szemlátomást meg is teszik.

[ Szerkesztve ]

(#23) Memmaao válasza modulus (#21) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Kezdesz nagyon mellé beszélni! Többet tölteni, mint a telefont... :U a Garmin Instinct solar 24 napot megy egy töltéssel és további akár 30 napot napi 3 óra napelemes töltés mellett. Azzal a funkcióval, ahogy te használod az órát, végtelen üzemidőt ígér, ha napi 3 órát napon van. Kb 1,5 óra alatt feltölt, nem hiszem el, hogy ne tudnád nélkülözni ennyi időre havonta kétszer. :F és amíg töltöd, addig is látod rajta az időt. Értem én, hogy szereted leírni a véleményed, csak igazából semmi értelme okosóra tesztet olvasnod, ha úgy egészében nem érdekel és nem érted az okosórák létjogàt.

My name is Bond, James... Dean.

(#24) modulus válasza Memmaao (#23) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Valóban mondasz valamit. :C

Vegyünk egy hegymászókötelet, csináljunk belőle egy vékonyabb, rugalmasabb változatot, élénk színekkel. Kevésbé kap bele a szél, szép színes, mivel vékonyabb tudod használni cipőfűzőnek, karkötőnek, hajfogónak, kulacsfogónak, falidísznek, vagy köthetsz belőle sapkát is akár. Sokoldalú, igaz már csak 4-6 méterig tudod használni mászásra, testsúlytól függően, mert kisebb az ellenállóképessége, de jóval kisebb szakaszokban megfelel eredeti céljának is. Nevezzük el sporthegymászókötélnek

(#25) Memmaao válasza modulus (#24) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Na ez meg már egy teljesen földtől elrugaszkodott példa :U

Vegyünk egy "réteg igényt", telefonos értesítések megjelenítése, a telefon elővétele nélkül. Hol lenne jó helyen? A csuklón. De ott a többség órát hord. Legyen okosóra. 10 éve kvázi egy Sony smartwatch szintről indult a dolog.
Mára már majd minden rétegigényt kiszolgál, az analóg forma Hybrid óráktól, amikben kb évente kell elemet cserélni, a naponta két naponta töltendő csuklón hordható "mini telefonokig" van minden.
És a Suunto, polar, Garmin is ugrott egy szintet, haladt a korral. A sport óráit integrálta ebbe a világba. Igen, nincs régi elemes szintű több hónapos üzemidő, de teljesen jó kompromisszum született egy akár 20x napig üzemelő Fenix X esetén. A Suunto továbbra is gyárt csak sport órát, a polar is. A Casio gyárt "okosórát" és azon kívül millió féle terméket.
Senki nem tart a homlokodhoz pisztolyt, hogy ezt vedd meg. Senkit nem érdekelne, ha te nem érted ezen eszközök létezésének jogát. Senkit nem kéne, hogy érdekeljen, ki milyen okból mit vesz magának. Téged érdekel,. téged zavar a kollégád, aki holmi divat hóbortból vett Garmin órát és nem is használja. Szerinted lehet minden nélkül is sportolni, mert Te bizony érzed a pulzusod, tudod,. mikor vagy 60%on. A legtöbb élsportoló meg mára labor körülmények között sportol.
Szerintem csináld úgy, ahogy akarod, csak hagyd békén a kollégàidat, meg úgy általában mindenkit, aki nem így csinálja. Ha megtartod a véleményed magadnak, nyugodtan könyveld el őket/minket hülyének (magadban), ha hangoztatod, csak irigynek fogunk gondolni, aki valamiért nem érzi jól magát bőrében, hogy mások tàrcàjàt túrja.

My name is Bond, James... Dean.

(#26) modulus válasza Memmaao (#25) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Ajajj, na úgy látom betalált a szöveg, kibújt a szög elég rendesen. ;] De miért kell ehhez hisztizni sose értettem :F

Amúgy ezek az órák pont az a kategória, amit szerintem tényleg bárki könnyedén kifizet pár napi bérből.
Felelős gondolkodással inkább az a fájó, hogy megannyi elektronikai hulladék, műanyag etc. Nincs már elég így is.
Minthogy tartósan használható cuccot tennének le az asztalra. :N

(#27) Memmaao válasza modulus (#26) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Milyen szögre gondolsz?? A hisztit meg végleg nem értem, kvázi direktben nyomod a trollt, de még utoljára reagálok, aztán részemről lezárva.
Orvos vagyok, az akut szakaszban. 10 éve SBOn. A magyar az a fajta, aki évtizedek alatt lelakja magát, iszik, dohányzik, zsírosabb zabàl és nem mozog. Aztán kvázi akut probléma esetén egy pár órás SBO vizittől várja a megoldást. Nincs gyors megoldás! De ha valaki bármelyik aktivitás mérő gyártó reklámja hatására elkezd mozogni, ha csak eleinte heti havi párat, aztán megtetszik neki és része lesz az életének a mozgás, már megérte! Fogyasztói társadalomban élünk. Pár napi bérből, sőt, pár órás bérből lehet venni használható aktivitás mérőt. Ha már a környezet mellett akarsz harcolni, tedd meg a műanyag, alu palackok topikban.

My name is Bond, James... Dean.

(#28) modulus válasza Memmaao (#27) üzenetére


modulus
(aktív tag)

Így már érthető lenne a stílus. :N
De azon erősen csodálkozom, hogy ha tényleg ilyen helyen dolgozol, tudnod kellene, nem a mozgástól lesz jobban a társadalom. Sőt, olaj lehet a tűzre. Ha mozgással eléget mondjuk 400 kalóriát, majd a kiégett szervezet kívánja a pótlást és bevisz 800-at rossz minőségű táplálékból. Kettőt visszalép kb.

A legfontosabb az étrendet kell először helyretenni minden esetben, és ez szakembert kíván nagyon sokszor (nem diéta!). Így lehet viszonylag gyors eredményt elérni, ami nem is csoda, mert 70 százalékban a kaján múlik a normális testtömeg. Aztán majd jöhet a sport az alapvető fittség eléréséhez.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.