Hirdetés

2019. október 20., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20) Bayzee5


Bayzee5
(csendes tag)

Kb. egy éve használok chromebook-ot. HP x360-asat. 450 USD volt, ennyiért lehet persze win-es notit is kapni, de ilyen jól összeraktottat sztem nem. Jó design, keskeny kávák kijelző mellett, nagy tapipad, 10 órát simán megy egy töltéssel, érintő kijelző, 8 gen i3-as proci, 8 giga memória. 5mp alatt hideg indításból index főoldalon vagyok, böngészésben tényleg nagyon jó. Nem akad, nem röcög, nem tanakodik, nem frissít háttérben. Még óriási nagy, elbaszottul fejlesztett weblapok is teljesen folyamatosan scrollozhatóak, nagyíthatóak. A tapipadja Mac szintű élmény. Egy overview task váltás az ennél sokkal erősebb céges gépemen win-en akad, ezen azonnal jön, indítás után első alkalommal is. Szóval látszólag lehet kapni ennyiért win-est is, de használat közben rájössz, akkor ennél 3-4x drágábban lehet kapni olyan win-est, ami ezt az élményt adja. Igen, nem tudok rá telepíteni bármit, de ilyen otthoni meg utazós felhasználásra nem is volt rá ilyen igényem. Legrosszabb esetben valami android alkalmazás megoldja, ha valami böngészőből nem elérhető.
Céges környezetről meg annyit, dolgoztam olyan mutlinál, ahol annyira le volt tiltva minden, hogy ahhoz képest egy chromebook is lehetőség hegyek. Oda simán jó lett volna egy chromebook, töredék áron. Merthogy ügye egy üzleti dell vagy lenovo kénylemes 1500-2000 USD és felfelé.
Olvastam fórumon is valahol egy ITs srác beszámolóját, ahol manageltek win és chromebook gépeket is, hogy az idő 90%a megy el windowsra, miközben chromebookból egy nagyságrenddel több van a cégnél.
Szóval van ebbe potenciál. Nekem otthonra következő notim is chromebook lesz, az tuti. Nem hiányzik win egy percig sem.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.