Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ollie


ollie
MODERÁTOR

Szomorú eset. :(
Az a baj, hogy egyre több hasonló esetről hall az ember, miszerint fiatalkorúak és gyerekek rabolnak ki velük egykorúakat.

Te amúgy hány éves vagy?

***

(#2) Makaveli válasza ollie (#1) üzenetére


Makaveli
senior tag

14

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#3) Vamp


Vamp
senior tag

Úgy lehet védekezni, hogy elkezdesz üvöltözni a lehető legnagyobb tömegben, hogy "Segítség, ki akarnak nyírni, emberek, segítsenek!", aztán térdre borulni a járókelők előtt, és félnövényi létet szimulálni.

Az utóbbi mozzanat kivételével egyszer a hasonló taktika kimentett egy azonos szituációból. Rólam mondjuk tudni kell hogy ilyen téren elég gátlástalan vagyok.:D

(#4) bandiras2


bandiras2
senior tag

****

Nem szeretnék még egy ilyen hozzászólást itt meglátni!!

[ Módosította: Racecam ]

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#5) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Címnek add ezt: "Majd megszokod....!"

Sajnos ez naponta megtörténi. Nem vagyok rosszakaró, de egyszer azt kívánom, hogy a nagy jogvédők kerüljenek hasonló helyzetbe, mint amilyenbe TE kerültél. Pár dolog átértékelődne bennük.

Az meg sajnos a többségre igaz, hogy le se sz*rják, ha történik a környezetükben valami negatív. Nem nézünk oda és akkor meg sem történik. :(

(#6) Ősember


Ősember
őstag

engem a borároson kapott egy el fiatalabb szintén roma arc és kapásbol testvérének szolitott, meg hogy a második mondatom után kapásbol én voltam a jofej és persze meg is lett a zeredménye. ilyen régi havernak miért nem adok egy kis pénzt? :P
mi a taktika? csunyán tudok nézni, ha valakit le akarok koptatni, azt a válaszaimban lassan eljuttatom az agyáig és elpárolog magátol. :K

mod: viszont cserébe felajánlotta, hogy ha valami gáz van szoljak neki bátran és ö a haverjaival elintézi nekem.. a franc sem érti mire gondolhatott :U

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#7) moma válasza bandiras2 (#4) üzenetére


moma
őstag

és közben azt hiszed, kevésbé vagy barom, mint akiket szidsz...

ON: szerintem első körben meg lehet próbálni nem komunikálni vele egyáltalán. tehát nem válaszolsz semmire. ezzel elég nehezen tudnak mit kezdeni. Ha ez nem használ, mert erpszakosabb lesz., akkor Vamp-hez hasonlóan szerintem is talán jó nagy hangzavart kell csapni, esetleg rendőrért kiáltani.

[ Szerkesztve ]

we all deserve a bit of luck.

(#8) gorlin


gorlin
őstag

Engem egyszer a westendben talált meg egy ilyen gyerek.
Békésen ültem a padon vártam a testvéremet erre odakocogott az ember valamit szinészkedett mintha vlami baja lenne ,vagy nem tudom ,leült mellém aztán megkérdezte van telefonod?Mondom nincs,de rá se néztem .
Én 24 éves voltam,de azt mondom ha 14 éves az ember sajnos nem sok mindent tehet.
Illetve egyett:Nem válaszol ,nem néz rá leszarja.Ez sem megoldás de mást nem nagyon lehet tenni.Ez a földre vetődős ,üvöltős dolog amit valaki javasolt szerintem nem igazán megoldás,mert ha valaki fél lehet hogy még megszólalni sem mer,ez attól függ milyen beállítottságú(visszafogott,hőzöngősebb stb)
Sajnos megtörténnek ilyen dolgok ,de szerencsére nem történt semmi bajod.

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#9) Jenő válasza moma (#7) üzenetére


Jenő
aktív tag

Már pedig igaza van, fel kéne már nőniük a társadalomhoz. Nagyon sok ilyen esettel találkoztam, és a "támadó" mindig cigány volt.

Az a baj az egésszel, hogy ha többen vannak, vagy bármilyen okból nem tudja magát megvédeni az ember, akkor teljesen ki van szolgáltatva nekik. És nem, hogy a járókelők nem segítenek, de még a járőrök se. (Saját szememmel láttam nem egy ilyet, hogy a rendőr csak úgy elment ilyen esetek mellett, és hiába szóltak nekik, úgy csináltak, mintha fel se fognák..)

(#10) commanDOS


commanDOS
senior tag

Nem ritka eset, és ha egyedül vagy elég ijesztő tud lenni. Nem árt tisztában lenni a dolgokkal és inkább legyél "büdös köcsög rasszista", mert előítéleeteid vannak és nem állsz szóba ilyenekkel, mint, hogy a telefonod, mp3 játszód netán a testi épséged bánja, neadj isten az életed... Előítélet nélkül a mai világban védtelen vagy, egy halott ember. Ha nem ismered a fajtáját és előveszed a telót simán lenyúlja, ha meg kezet emelsz rá helyből leszúr a szarházi.
Az igazsághoz hozzátartozik, h nem akarok én ebből "cigányozást" csinálni, de ez a magyar valóság a 21. században, elég gáz. Megvan róluk a véleményem, nem fejtem ki, mert OFF , meg a regisztrációmat is törlik. (Ezzel asszem mindent elmondtam). Tehát arra akarok kilyukadni, hogy ez megesik magyar emberekkel is, minket az egyik este két hülye nagydarab állat akart kicsontozni és hát igen közel voltunk ahhoz, hogy szarrá verjenek.
Általában jó a meggyőző képességem, de itt nem mentem semmire, a csávó piásan csak vért akart... És egy pillanaton múlt, hogy nem ütött. Ráadásul az okát, a mai napig nem tudom, igaz ő se tudta megmondani. Rendőrök lerendezték, ennyiből megnyugtató volt a jelenlétük, de mást nem tehettek, hazaküldték őket, ennyi. Adták ott a keményt, hogy leszarják a zsarukat, amikor meg kijöttek jegyzőkönybe azt írták, hogy mi támadtunk rájuk...
No comment.

[ Szerkesztve ]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#11) VR6-Fan válasza moma (#7) üzenetére


VR6-Fan
veterán

[OFF]és mi van ha már rántja a kést(jó esetben csak azt) és nem épp a minap néztéd meg a Csúcs formában 2 vagy épp valamelyik rocky-t :U ?

na csak nem álltam meg hogy ne szóljak hozzá...[/OFF]

a történet alkotojához:amúgy első kőrben nem ráhozzá szólni nem ránézni(mint ahogy már írták), tágítani, nem menekülni(!!) mellőle.

minél többet használni a nem, nincs szavakat ha már megkezdődőt a beszélgetés.

engem pl rendszeresen azzal találnak meg hogy mennyi az idő vagy hogy van e nálam pénz, órát nem hordok, telefon ilyenkor szokot elöjönni a 17x 1-2 cm meg a közel 90kg-m és a csúnya nézésem(teszem hozzá a nadrágom keresztül még a vaknak is látszik hogy tárca és telo is van nálam mindig..), aki nem rendelkezik ezzekkel a para méterekkel az nincs pl picit ugrál (és imátkozik hogy ne csörögjön) és bocsi nincs nálamn apró se, azt se tudom hogy menjek haza, esetleg tudnál kölcsön adni te (lehető legaranyosabb kutyus szemek.)
ilyenkor általában megsértödnek és eloldalognak legyen az hajléktalan aki "kiflire gyüjt" vagy nemzetiségi.

rosszabbik eset ha már vesz elő valamit és az nem a telefonaj(az a lényeg hogy ezt kerüld el, vagy már ne legyél ott amikor megtörténik!) ilyenkor tételezzük fel hogy nálad nincs semmijen önvédelmi eszköz(miért is lenne hisz néhány kerületet leszámítva mindenhol "kiváló" a közbiztonság), akkor marad a futás egy bankhoz, templomhoz, vagy valamilyen hivatalso személyhez, vagy csak a tömegbe.

ha van nálad valami(akkor gondolom tud használni is. ami elvileg nem lehetne!! vagy asszem 11cm-nél rövidebb penge), de pl egy öngyújtó lehet, az legyen vékony és masszív amit pont jól betudsz fogni az öklödbe.. elég csúnya sérüléseket lehet vele okozni.

-fontos, ha tetlegességig fajúl a dolog hogy te légy a gyorsabb!
-soha nem bizhatsz senkiben, csak magadban!

(és az a nő aki segítet neked úgy hiszem hogy elég ritka az ilyen ember, szóval minden tiszteletem az ővé :R )

és végezetül bizz abban hogy javulni fog a helyzet, vagy hogy megpattanhatsz innen.

[ Szerkesztve ]

"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23

(#12) Makaveli


Makaveli
senior tag

Hát köszi a tippeket, de valamelyikőtök írta, hogy abban a pillanatban szinte semmit nem lehet csinálni... Leblokkolsz vége, én meg nem a verekedősebb fajtábol vagyok...

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#13) VR6-Fan válasza Makaveli (#12) üzenetére


VR6-Fan
veterán

közel egy korú vagyok veled.

én se hidd el, de az ilyen helyzetekre lekileg mindenképp felkell készülni, és hidegvérrel gondolkodni, ezzel már igen nagyszámban növelted a "túlélési esélyed" :)

"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23

(#14) Racecam


Racecam
MODERÁTOR

Egy kis figyelmet kérnék!!!!

Tisztában vagyok vele, hogy az író által leírt eset és általában ez a probléma valós.
Jobban, mint azt itt bárki gondolná!
De ennek ellenére, bár az elkövetők a legtöbb esetben roma származásúak, tartózkodjunk az általánosításoktól. Itt bűnözőkről van szó.

Mivel ez egy létező jelenség, nem szeretném a topicot bezárni, amiatt, hogy az összes gyűlölködő, szokás szerint idetalál és kifejti rasszista álláspontját, netán egyenesen náci megoldását.

Éppen ezért előre szólok, ha ilyet látok, banok várhatók és a topicot be fogom zárni.

u.i.: bandiras2 máris érezze magát figyelmeztetve!!

[ Szerkesztve ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#15) t1 válasza Makaveli (#2) üzenetére


t1
addikt

csoda h élsz még
bazz romák romák romák és ezeket pumpáljuk pénzel?

mértem mondtad a gyereknek hogy "senkisem golyó álló" és lehet elment volna a kedve

(#16) Gonosz15


Gonosz15
aktív tag

Haver, ezt marha egyszerűen megoldja..
A táskájában vagy a zsebében, reggel, mikor buszon van, suliban, mikor hazamegy, mikor az utcán van, mindig vele van a kis pillangó barátja :)

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#17) Makaveli válasza Gonosz15 (#16) üzenetére


Makaveli
senior tag

Hurrá és akkor mivan? Beledöföd még téged csuknak mert te támadtál rá eláőször...

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#18) VR6-Fan válasza Gonosz15 (#16) üzenetére


VR6-Fan
veterán

asszem pont az ilyen dolgok nem leírására gondolt vagy legalább maszkirozására Racecam házigázda. :U

amúgy addig lehet is amég kisebb 11cm-nél, de ha táskájábna vna az régen rossz, no meg az "előkapásához" is kell egy fajta lélek jelenlét.

külömben is a vipera célra vezetőbb, azzal legalább nem ölöd meg... és nem kerülsz a haverjai közé(tök mindegy milyen a bőrszíne vagy melyik nációhoz tartozik).

Jenő:milyen kisebbség?

[ Szerkesztve ]

"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23

(#19) Jenő válasza Racecam (#14) üzenetére


Jenő
aktív tag

Amíg Magyarországon rettegésben kell élnie a magyarság elég nagy százalékának egy bizonyos kisebbségre jellemző "megélhetési mód" miatt, addig nem lepődök meg a "gyűlölködő", "rasszista" álláspontokon, meg az "egyenesen náci megoldásokon". (Igen, általánosítok, igen, rasszista vagyok, igen, primitívnek tartom a probléma felett szemet hunyó emberek hozzáállását. - Az enyém is nagy valószínűséggel az, de ez van.)

[ Szerkesztve ]

(#20) djtoomi


djtoomi
addikt

Én egy évvel vagyok nálad idősebb :)) .Itt Gödöllőn sem irtka az ilyen esemény,tegnap pl. suliban maradtam egy kcisit még,mert 23-án mi probálunk,de 7 órám volt,és a proba a 8. óra után kezdödött,mert addig tanitás volt,egyik terem előbb pár háromszor akkora gyerek mint én,pedig egy évfolyamon van velünk,beszélgettek,mindeki mutatta hogy nála kés van,másiknál boxer,harmadiknál vipera stb...Mondják hogy akkor most X-Y-hoz odamennek,és agyon verik,és 1 óra mulva itt emg ott találkoznak.AMugy nekem az a taktikámn ellenük,hogy suliban is mindegyikkel probálok joban lenni,köszönök,kezet fogok velük,és pl tavaly mikor 8.-os voltam,egyikel nagyon joba voltam(17 éves,8.-os) suli egyik legkeményebb gyereke volt,pl. tanárt szembe köpte stb, na midnegy,egy másik csoport agyon akart verni,és sozltam neki,mert az a legjobb ha köszönsz nekik jo előre,kezet fogsz,beszélgetsz ilyesmi,na midnegy dumálunk,mondom egy két gyerek emg akar verni.Mondja,mondjam meg neki kik azok,holnapra ugy leszek velük mint a legjobb haverjaim,ne féljek,ha emg elenszegülnek neki,akkor meg kapnak.Szal joba lregyél velük,köszönj jó előre,legyél vele tisztelettudo,te is szolitsd bátyjának ilyesmi.Utcámban is lakik egy gyerek,18 éves,autopt vezet és most 9.-es,évfolyambeli.Nem rég költöztek ide(milliomosok,hatalmas plaota,luxus mercik,range rover terepjáró stb)na midnegy vagy 2 éve meg akart verni,azota mindig köszönök neki joban vagyok vele,multkor pl megálltunk beszéltünk vagy 10 percet,és azota előre köszön,ha épp valamit dolgozik,pl kocsiját mossa,akkor si ababhagyja,odajön messzire akár hozzám és kezetfog,kérdezget ilyesmi.Én is utálom őket,mondhatjátok hogy rasszista vagyok,de velük szembe tegyél ugy mintha télleg a haverod volna,én mindig valami kabátban vagyok általában,aminek jo erősitett a belső zsebe,czipzáros,ilyesmi.Az összes mert grosmutter megerősitette,ott a pénztárca,telefon midnen.Nekem az a dolog is ott van,hogy itt helyben elég soakt biznicelek,és van hogy 60-70 netalántán több mint százezer ft is van nálam,vagy a 300ezres bringám,80 ezres telefonom,50 ezres ipodom is nálam van,és akkor viszont kezdek rezelni.Mostanában csak telefont viszek,meg jo esetben ipod ileltve pda,és pénzt meg olyan helyekre rakom,ahol sosem találják meg,pl a zsebbe ahogy benyulok üresség van,felfele van egy tépőzár,ami olyan mintha anyagkeményedés lenne,és ott azt kinyitom és oda teszem általában a lóvét.Szal a legfontosabb légy velük tisztelettudo,köszönj jó melőre,szevasz bátyja stb,fogj kezet,beszélgess,és akkor nem lessz baj.Meg vedd fel kicsit a hasonlo hangnemet mint ők,meg a szokiejtést pl.: há jo van dicsak,de ázé ennyiré nem kéneje parázni,én is jobán vagyok velede he.Szal ilyemsi.Utobbi 2 évem(7.-8.)elég rossz volt,ugyan votl sulimban matektagozatos voltam,de volt a c meg a d osztály,ott volt pár more,de szerencsére tagozaton senki.Amugy az a furcsa,hogy ugye mateksuli,és mégis cigányoakt is felvesznek.Itt meg most gimiben,ahol 10.-ig amradok,nem sok van,csak általában minden osztályban( a d osztályok közül) van 3-4 db,és mivel gimi,elég jol kéne nekik tanulni,de jo jegyeik vanank: 1-2-1-2-3--2-1-2-1-2......és mégis itt maradnak.

Na midnegy hosszura sikeredett,csak annyi a lényege hogy probálj velük azonosulni

u.i.: Bocsi a sok helyesirási hibáért,angol bill,alig találom az ékezeteket,de a G15 már csak ilyen.Még kell soknom kicsit.Meg csuszik mint a sz@r.

u.i.2: Esetleg Race,ha zavar a hsz.-em akkor nyugodtan töröld,nem gyülölködö ilyesmi célom van vele,csak hogy lehessen tanulni hogy kell kezelni ezeket a dolgokat. :K

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#21) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

A HVG-ben olvastam, hogy ha a jelenlegi tempóval haladunk, akkor itt Borsodban 2021-re a 7-14 év közötti korosztály 40 százaléka cigány lesz. Szép jövő elé nézünk. :(

(#22) kicsitomi88 válasza Makaveli (#17) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Hmm

voltam mar par hasonlo helyzetben, de ez mentalitas kerdese, hogy reagalod le. Menj oda a metron a legnagyobb darab nem roma emberkehez es mondd neki, hogy segítsen, az se baj ha kopasz, komolyan. Ne menj bele tettlegességbe, csak ha már ő elkezdte. Kés, vipera nem megoldas, utanna teged is elovesznek.

Jarj valamilyen kuzdosportra, kondizz. Az onbizalom miatt.

90 87.5 87.8 87.5

(#23) kicsitomi88 válasza djtoomi (#20) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Semmiképp se haverkodnék vele, probaltam, nem az a megoldas. Es az is felmegoldas ha olyan csicska valaki, hogy nyal jobbra balra. Akko jo ha neked csinaljak ezt, marmint a nyalast :D na ertse mki ugy ahogy akarja ;]

90 87.5 87.8 87.5

(#24) Makaveli válasza djtoomi (#20) üzenetére


Makaveli
senior tag

Én is ezzel próbálkoztam kisebb-nagyobb sikerrel...

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#25) djtoomi válasza kicsitomi88 (#23) üzenetére


djtoomi
addikt

Nem csaj vagyok. :DD

Amugymeg én sem "nyalok" szal pl egy-egy fehéremberrel simán bunyoba kezdek,pl ha bringázás közben vagyok,akkor kesztyűt sosem veszem le,és kesztyűnek a végén meg ilyen kemény carbon bütykök vanank,dh versenyzők miatt,nehogy eltörjön akezed.Na pl egyszer egy gyerket sikerült elijeszteni pl piros folttal. :))

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#26) kicsitomi88 válasza djtoomi (#25) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Mondom mentalitas kerdese. En soha nem kezeltem valakivel azert mert erosebb volt es feltem. Balhe van, balhe van, de egyenes maradt a gerincem.

90 87.5 87.8 87.5

(#27) True


True
aktív tag

Mellesleg ha legközelebb ilyen történne, sztem bátran lépj 2-t és tökig rántsd be a vészféket!!! Arra ne félj, a sok birka magyar majd odafigyel!!! Szörnyü tényleg hogy mennyit türünk el!!! Mondom ezt ugy hogy vagyok 110Kg, és már 30 felett!!! Fel kell rázni ezt az országot a lassú kómából!!! Mindez faji előitélet nélkül!!!

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#28) kicsitomi88 válasza True (#27) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Lsd pl a Mortimeres cuccot. Senki nem mert kozbelepni.

90 87.5 87.8 87.5

(#29) Makaveli válasza True (#27) üzenetére


Makaveli
senior tag

Lépj 2-t majd kézifék? Ez mit jelent???

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#30) kicsitomi88 válasza Makaveli (#29) üzenetére


kicsitomi88
őstag

H huzd meg a vészféket.

90 87.5 87.8 87.5

(#31) EQMontoya


EQMontoya
veterán

nem rossz dolog az önvédelmi fegyver, mert ezek általában gyáva kis szar alakok, egyik sem akar elsőnek belefutni egy pillangóba.

Same rules apply!

(#32) True válasza Makaveli (#29) üzenetére


True
aktív tag

Kézifék??? Én vészféket irtam!!! Az ajtó melett ahogy belépsz a kocsiba, van egy kar.
Régebbi kocsikban mindegyik ajtó melett volt, most már csak a 2 végében van, úgy tudom átlósan. De ki is van rá irva. Buszon már nem biztos hogy a vészcsengő jó megoldást jelent, mert én már utaztam ugy anno csuklóson, hogy a vészcsengő szolt, mi pedig haladtunk mintha mi sem történne... Valszeg a sofőr valkmanezett...

[ Szerkesztve ]

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#33) fuzik válasza Racecam (#14) üzenetére


fuzik
aktív tag

És hogy mennyire igazad van.......

Elég sokat utazgatok (az átlaghoz képest persze), így láttam már ezt - azt, és átéltem ezt - azt. A legdurvább eset spanyolhonban, barcelonában esett meg velem, ahol a "sétálóutca" kellős közepén, tömegben próbált kirabolni három BŰNÖZŐ. Csak azzal nem számoltak "szegények", hogy nem azért vagyok >150 kiló (most már nem), mert a puhányabbnál is puhányabb alak vagyok, hanem mert egy sportsérülés (eltörték egy csigolyám) miatt hosszú ideig nem végezhettem olyan tevékenységet, ami megterheli a gerincemet. (Aki sok - sok éven keresztül sportolt napi több órát, majd abbahagyta, az sejtheti, hogy mi történik ilyenkor... lufi :DDD ....) Volt bunyó, meg vér, meg amit csak akartok.... mázlim volt, mert nekem csak a ruhám szakadt el, meg persze az önérzetem szenvedett egy kis csorbát. És tudjátok mi volt a legszörnyűbb, HOGY OTT SEM SEGÍTETT SENKI... A rendőrök meg azt mondták, hogy nagyon ügyes vagyok, de mivel lerendeztem az illetőket, most már ők nem kívánnak foglalkozni a dologgal.

Tudom, hogy nagyon megrázó dolog ilyet átélni, de ennek ellenére értsétek már meg végre, hogy nem a SZÍN határozza meg az embert. Ráadásul a társadalmi előítéletek azok, amelyek leginkább felelősök ezen bűnözői réteg kitermeléséért. Nehogy most azzal jöjjön valaki, hogy ez baromság, mert az dolgozik aki akar.... mert a társadalom NEM NAGYON AD LEHETŐSÉGET ezeknek az embereknek a felelmelkedésre.

Tudom, hogy nem csökkenti a halálfélelmet, a rettegést, a javak potenciális elvesztése miatt tomboló érzelmek hatását, DE minden entitás az általunk ismert világban egyensúlyi helyzetre törekszik. Azaz minél nagyobb a gazdagság az egyik oldalon, annál nagyobb a szegénység a másik oldalon. Vágyak viszont mindkét oldalon vannak, melynek kielégítése, vagy az arra tett kísérlet, esetenként nem éppen a társadalmilag aktuálisan elfogadott formában történik meg. A jó és a rossz, vagy a helyes és helytelen relatív fogalmak, jelen szituációban ráadásul erőteljesen függenek a szocializációtól is - és ahogy arra már az előbb is utaltam, ezek kiegészítik egymást, sőt egymás nélkül önnön értelmüket vesztenék el.

Tetszik, nem tetszik, ez az állapot természetes velejárója a demokratikusnak nevezett, de valójában hiearchikus társadalmaknak.

Nah menek haza vízhűtést szerelni....

ui.: egy jó tanács azoknak, akik ilyesmit átéltek --> Nem a sajnálatot kell keresni, hanem értelmezni a történteket, feldolgozni az eseményeket, leszűrni a tapasztalatokat, kijavítani a hibákat. Ha ezt megteszed, akkor erősebb leszel, de legalább óvatosabb, ha nem, akkor majd újra megtapasztalhatod az élményt.........

[ Szerkesztve ]

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#34) Kantorpe


Kantorpe
tag

Mellettem egyszer csattintotta ki a viperat a dzsipo arc.
Rafordultam egybol, jol hatralt kettot majd aztmondta : Erdekel ? , neked csak egy ezres!! :DD

Majd nemet bologattam neki es elsomfordalt, gondolom nem eladni akarta ezresert, csak felfoghatta, hogy neki vege, ha kezdemenyez, hiaba rendelkezik segedeszkozzel.

Kaptam mar azzal a szarral, de csak duhosebb lettem tole, balfasz volt a kezeloje. ;]

Utanna, mar az sem igazan.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#35) fuzik válasza EQMontoya (#31) üzenetére


fuzik
aktív tag

:O

Nem hinném, hogy gyávák, csak éppen a tiednél lényegesen jobb a kockázatkezelési képességük......

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#36) Pyton


Pyton
aktív tag

Nyugatiba eleve úgy kell menni, hogy jó előre pásztázod a tömeget, de aaposan, és ha gyanúsat észlelsz, már messziről, nagyon nagy ívben kikerülöd, szó szerint. Ezt a taktikát főleg a mappás kérdezős emberek ellen alkalmazom. Metróra várva meg át kell kapcsolni cirkálófokozatba az állomáson, úgy talán kevésbé kötnek beléd.

Egyszer a hetesen kötött belém egy natív #904700 banda, de érdekes taktikájuk volt, mert előtte pár nappal ugyanúgy a hetesen már kiszúrtak, és kérdezgettek ezt-azt, de érdekes módon az csak kellemetlen szitu volt, nem tartottam ott semmitől. Szóval amikor pár nap múlva megláttam őket a hetesen, és megláttak, tudtam, hogy baj lesz, vesztemre ültem, ráadásul az ablaknál. (amikor felszálltak, kéz gyorsan zsebre, tárcavédelem ON) Egyik leült mellém, ha minden igaz még elém is jutott belőlük, aztán jöttek a kérdések, hogy miért van a kezembe a zsebem, stb. Kérdezték meddig megyek, mondom a Blaháig, najó, akkor ott mi is leszállunk. Nem emléxem minden részletre, amíg mentünk, folyt a "molesztálásom". A Blahán valóban jöttek utánam, én a leghátsó ajtón szálltam le, majd gyors gyaloglásba kezdtem, nemigen néztem hátra, igyekeztem nem kimutatni a félelmemet (ezért se kezdtem el futni). A keleti felé indultam vissza, majd az első utcán kikanyarodott elém egy JÁRŐRKOCSI! Nem állt meg, ment a dolga után, de ott és akkor mondanom se kell, hogy mennyire jól jött. Gyorsan átmentem a Rákóczi túloldalára, és mentem vissza a villamosmegállóhoz. Szerintem már a zebrán se követtek, de amíg nem értem a villamosmegállóba, eléggé be voltam szarva. Nem tudom, hogy valóban akartak e tőlem valamit (de valószínű), nem tudom, hogy az előttem áthaladó járőrkocsi mentett-e meg (említettem, nemnagyon néztem hátra) de nagyon parás volt, szerencsére semmi nem lett. Illetve igen: szereztem némi tapasztalatot, azóta a kritukus helyeken szembejövő forgalom előreolvasást végzek :)

Lenne még mit mesélnem, pl. hogyan lesz a 25000 Ft-os késkészletből 2 perc alatt 5000 Ft-os, de most inkább nem nyújtanám a postot.

Járjatok nyitott szemmel, szereljetek fel nagy hatótávú radarokat, és ha pittyeg, szééééles kikerülőmanőver ;)

(#37) Jenő válasza fuzik (#33) üzenetére


Jenő
aktív tag

Tehát.. Nézzük végig Villányi Árpád fiktív személy életét. Vegyük úgy, hogy a magyar társadalmat ilyen Villányi Árpádok alkotják.

Tehát Árpád a külvilágról túl sokat nem tudott, amíg el nem ment óvodába. (Vegyük úgy, hogy eddig a pontig tényleg nem.) Ebben a pillanatban ráébredt arra, hogy a kisebbség az ellensége, és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy hátrányos helyzetbe hozza őket. Így már óvodában _kényszerítette_ kisebbségi társait, hogy elvegyék tőle a játékszereket, a sorban mindig hátrébb állítsák, ilyen-olyan kellemetlenségeket okozzanak neki. Mert ő ezt élvezi, és érzi, hogy ez a feladata.
Aztán általános iskolába került, ahol még dühösebb lett a kisebbségre. Ezúttal arra _kényszerítette_ sötétebb bőrű társait, hogy zavarják meg az órát, köpjék le a tanárt, lopják el mások iskolaszereit. De ne használatra lopják el, hanem csak, hogy kárt okozzanak. _Kényszerítette_ őket arra is, hogy iskola után ne a tanulással foglalkozzanak, hanem inkább járjanak a boltba lopni, vagy esetleg az utcán kéregetni.
Árpád az általános iskola után kiemelkedett innen, elvégezte a középiskolát, majd az egyetemet. Lett egy állása EGYBŐL!, mitöbb, vezető pozícióba került, mert az természetes, hiszen nem kisebbségi, nincs hátrányos helyzetben.
Egy roma fiatalember Árpádhoz fordult munka ügyben. Remek képesítésekkel rendelkezett, nagy munkakedve volt, de Árpád mégis elzavarta, mert ő gyűlöli a kisebbségieket.

Egyik este, mikor a munkából este 10-kor ment haza Árpád, de csak, mert olyan jól érezte magát ott, találkozott az utcán három roma fiatalemberrel, akik udvariasan megkérdezték tőle, hogy nincs-e pár forintja, mert kéne nekik ételre. Árpádnál természetesen ott volt ötvenezer forint, mert mindig magánál tart ennyit - elvégre megteheti, nem kisebbségi, dől a lé -, de nem adott nekik egy forintot se, mitöbb, annyira gyűlöli őket, hogy meg is ölette magát velük.

Tényleg szörnyű emberek alkotják a magyar társadalmat, mindenük megvan, semmi nehézségük nincs az életben, mégis csak gyűlölködnek, és másoknak rosszat akarnak, hátrányos helyzetbe hozzák a kisebbséget. Fejbe is lövöm magam mindjárt, pill.

(#38) EQMontoya válasza fuzik (#35) üzenetére


EQMontoya
veterán

én is vettem már elő pillangókést, csak akkor én voltam a gyorsabb, a barnabőrü társaságnak nem volt erre ideje, aztán igy kénytelenek voltak távozni. főleg miután a "mivan, leszúrsz?!" kérdésre "akár..." feleletet adtam. a vicc, hogy egy pályaudvar várójában történt, és a kutya nem próbált közbeavatkozni. kéregetésnek indult, aztán megjelent körülöttem az egész család. nálam meg pár10 rugó kp, stb.

Same rules apply!

(#39) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Villamoson, metrón jó megoldás lehet a vészfék, de mire odaérsz és meghúzod, aztán mire megáll a jármű, addigra a tettes vagy elszalad (mert ilyenkor ha jól tudom kinyílik az ajtó, mert a vezető kinyitja...), vagy ő is cselekszik... Ha pedig elszalad, akkor bizonygathatod te az igazadat, akkor is megbüntetnek, mondván hogy nincs rá bizonyíték, hogy miért húztad meg a vészféket... Vonaton ugyanez a szitu (volt szerencsém... megbüntették a srácot aki meghúzta...)

Amolyan huza-vonára is volt már példa... (Kispest, Kossuth tér, újságos bódé és a BKV jegypénztár között) Nézegettem az újságokat, amik ki voltak rakva a kirakatba. Egyszer csak két alak (fehérek voltak) két oldalról megközelített. Nem kérdeztek semmit, de mikor közelebb értek akkor az egyik irányába elkezdtem szaladni, az meg elkapott és elkezdett rángatni, aztán a másik is... Elkezdtem ordibálni mint az őrült, hogy "Segítsenek, valaki segítsen!"... senki... senki még csak meg sem mozdult. Valahogy erre ők megijedhettek és elengedtek. Szaladtam, mint az őrült. Átszaladtam a szemközti villamos megállóba, gondoltam elindulok az ellenkező irányba, hogy ne rögtön haza menjek, hogy ne kövessenek... Nem követtek... Egy megállót mentem aztán leszálltam és felszálltam arra, ami hazavisz. Ez kb. akkor volt mikor a Hannoveri-ket bevezették az 50-es villamos vonalára... Akkor voltam kb. 5 vagy hatodikos. Kis szaros... Ráadásul semmi nem volt nálam akkor, csak a hátizsákom benne a könyvekkel meg füzetekkel. Akkor még az MP3 lejátszó meg iPod meg mobiltelefon... hírből is ritkán hallottam olyanokról... Ma meg már minden óvodásnál ott van valamelyik a három közül... Ezért "éri meg" a támadóknak, mert a szerencsétlen kisiskolás még csak védekezni sem tud. Szép dolog mondhatom...

Ma már (igaz, hogy nem vagyok se 80, se 90kg... csak 67...) a 185cm-es magasságommal nem nagyon fordulnak elő ilyen dolgok. A technika egyszerű... Olyan csúnyán nézek az összes tömegközlekedési eszközön, amennyire csak lehet. Senki (de tényleg senki) nem jön a közelembe, mert azt hiszik, ölni készülök. Valóban úgy nézek ki olyankor... Aki olyankor közelebb jön, az vagy őrült, vagy akar valamit... Ha pedig csúnyán vagy gyanúsan közelít, akkor már tudom, hogy baj közeledik. Olyankor vagy nem törődöm vele, vagy a következő megállónál GetOff és Run... Önvédelmi fegyver híján jobb ötletem nincs... Verekedésbe nem kezdek a 67kg-mal...

Egyik barátomat a Havanna lakótelepen keresztülmenő buszon verték majdnem agyon. Egyedül tartott hazafelé és 4-5 idegen odalépett hozzá (a barátom ült), majd az egyikük leült mellé és pár szó után a tettes beleköpött a barátom arcába. Itt kezdődött volna a verekedés, a barátom ütött volna, de azok 4-5-en lefogták és jó alaposan megverték. Komolyabb baja nem lett szerencsére, de majdnem lerángatták a buszról, akkor pedig nem kelt volna fel többé... Viszont a buszvezetőnek szólt (valahogy sikerült előre mennie a sofőrhöz), hogy segítsen, álljon meg, vagy valami. Semmi... Semmi reakció, se a buszvezetőtől, se az utasoktól.
Egyik utas (mikor a tettesek az egyik megállónál kimenekültek a buszról) csak annyit mondott a srácnak : "Ezek a barátaid voltak?"
Igen mert a barátok általában össze szokták verni egymást...:U :W
A buszvezetőnek meg talán két gombot kell megnyomnia ilyen esetén, és máris megy a rendőrség... Addig meg csukva kell tartania az ajtókat... De nem tette...
Felelősségre is vonták, sztem ma már nem buszsofőr az illető...

Úgy röviden és tömören ennyit erről...

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#40) True válasza Jenő (#37) üzenetére


True
aktív tag

Fejbe is lövöm magam mindjárt, pill.

Szorítunk neked... mér várják a vesédet.... Bocsesz ezt nem hagyhattam ki... ;]

Ez utobbi dolgot amugy legutobbi melóhelyemen is meg tapasztaltam, ahová takarítókat kerestek nettó 400Huf órabérért, még ők is azt hazudták a telefonba (akin hallani lehetett hogy hová tartozik) hogy már sajnos betelt..! Nem is lett emberük... Igy jártak..
Aki normálisabb volt az meg beleröhögött a telefonba a nettó 400huf hallatán...
Én is azt tenném...

Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...

(#41) Pyton válasza fuzik (#33) üzenetére


Pyton
aktív tag

"mert a társadalom NEM NAGYON AD LEHETŐSÉGET ezeknek az embereknek a felelmelkedésre."

Ezt remélem nem gondoltad komolyan. Mióta itt vannak, kb. azóta próbáljuk őket integrálni, az eredmény látható. És még mostis, csak megy megy a pénz az eltartásukra, a segélyekre, ami ha megjön, egyből eltűnik a játékgépben, a kocsma pénztárgépében. És amikor olyanokat olvas az ember, hogy "minek dolgozzak amikor a micsodámból is megélek?", akkor lecsap a biztosíték. A 16 amperes is.

A fenti megállapításom nem vonatkozik a "kisebbségen" belüli tisztességes kisebbségre.

(#42) Racecam válasza Jenő (#37) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Ennyi elég lesz ebből mára, mondtam, hogy nem cigányozós topic!!

EQMontoya Akadj le a pillangókéses témáról légy szíves!!

Közel a zárás, csak romakérdés lett a topicból. :U

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#43) moma válasza Makaveli (#12) üzenetére


moma
őstag

Egyébként pont ilyen leblokkolás miatt, lányoknak állítólag önvédelmi tanfolyamon az az első amit megtanítanak, hogy tudjanak üvölteni(sikítani), ahogy a torkukon kifér. kicsit gyakoroltatják velük, hogy milyen az, mert hirtelen a nyílt utcán esetleg nem megy :DDD
Szerintem ez az üvöltés fiúknál sem olyan rossz(főleg ha 14 vagy), mert ekkor tudja, hogy nagyobb kockázatot vállal, mert esetleg oda jön valaki. Sacc úgy, mint a riasztó miatt is megfutamodnak a betörők, hiába nem törődik vele senki, hogy szól. Tehát pl, ha már muszály volt kommunikálnod vele, akkor esetleg, azt a hagyjál békén vagy rendőrt hívok, vagy ilyesmit érdemes jó emelt hangon, hogy mások is hallják, és ő is tudja, hogy mások is hallják.
(ha meg részeg a másik, akkor szerintem még fontosabb, hogy ne kommunikáljon vele az ember, mert aztán már nagyon nehéz lekoptatni)

we all deserve a bit of luck.

(#44) Jenő válasza Racecam (#42) üzenetére


Jenő
aktív tag

Miattam nem kell aggódni, többet úgyse írok, így is eléggé szégyellem magam, hogy magyarnak születtem.. :D

[ Szerkesztve ]

(#45) drizzt1666


drizzt1666
tag

Hát ez nagyon szomorú :( De sajnos ez egy ilyen ország, ilyen helyzettel. Viszont ez az iromány adott egy kis inspirációt ahhoz h megírjam saját tapasztalataimat.

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#46) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Én most kezdtem a sulit Pesten, eddig vidéki városban éltem/tanultam.
Ez a kb másfél hónap alatt hálisten még nem találkoztam ilyenekkel, remélem nem is fogok. Hogy mit tennék nem tudom, valószínűleg a nézd levegőnek, ne válaszolj taktika, de ha nem jönne be akkor nem tudom mit csinálnék.

Hogy mit gondolok ezekről, inkább nem írom le, mert chello egész IP tartományát bannolnák :Y :Y

(#47) fabika


fabika
tag

"Tapadós emberek" közűl az őrültek a legfélelmetesebbek. Pl. aki ordít a buszon és közben a táskájában kotorászik, vagy aki Tarzannak képzeli magát, az üléseken ugrál és a kapaszkodókon mászik. Még az is durva volt, amikor a metróban egy bolond a mobiljával 5centiről fényképezett az emberek arcába (engem csak egyszer fényképezett le, mert én nem reagáltam), de aki elfordult, arra rátapadt és utána futott.

Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

(#48) lajo


lajo
senior tag

Krav-maga!

(#49) Mary Poppins


Mary Poppins
csendes tag

Ehhez ugy erzem nekem is hozza kell szolnom.
1 honapja tortent meg velem.
A Ulloi uton volt dolgom az nap.A Nagyvarad teri metrotol 5 percre gyalog.
Eloszor is ott kezdenem,hogy a metrotol egeszen az uzletig ahova tartottam egy 50eves rossz arcu ferfi kovetett.Odafele egy huszoneves etnikum istenesen nekem jott,majdnem fellokott, nem szoltam semmit tovabb mentem o persze jot rohogott.30percet tartozkodtam kb. az uzletben es siettem a metrohoz,hogy tobb incidens ne erhessen.Ereztem,hogy az 50ev koruli ficko megint kovet.Kozben utannam kiabaltak (2 munkas ember):"Húú de megb***nálak".Az 50eves ember a metroig kovetett es nezte ahogy felszallok a metrora es eleg undoritoan bamult.(Szornyu volt)
Miutan leszalltam a metrorol elso dolgom volt felhivni anyukamat, rohanok haza kozben.3 cigany gyerek korbe all hazafele es szexualisan molesztaltak(ezt nem reszleteznem).Kozben a telefon a kezembe, anyukam vonalban volt,ipod a zsebembe.Nem kellett nekik, bar inkabb vittek volna azt....
Mellesleg megjegyzem napszemuvegbe jarok mindenhova,hogy ne lassak az arcom a tekintetem, lehajtott fejjel, es rohanok,hogy ne tunjek fel.A masik aznap szolidan voltam feloltozve nadrag+garbo.
Azota felek az utcan,hogy mikor jon a kovetkezo.Szivem szerint vennek egy fegyvert es amikor eljon a pillanat hasznalnam, mivel a mai vilagban nem segit senki.Es nem ezert elek,hogy az eletemet tonkre tegyek.Kisergeti meg nem kisergethet mindig valaki.
Mellesleg en 18 evesen vagyok es 1,5 honapja elek Budapesten es oszinten megmondom gyulolom ezt a varost, pedig azt hittem eletem legjobb elmenye lesz ez a par ev, az egyetemista evek....eddig eletem legszornyubb idoszaka, a varos gyonyoru de az emberek.....
Es igen rasszista vagyok, el lehet itelni!!!!
Es felek magyarkent MAGYARORSZAGON!

[ Szerkesztve ]

It's...Supercalifragilisticexpialidocious :D

(#50) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Ugyan már fórumtársak...

Lesz ez még rosszabb is. De reménykedjünk, hogy majd mindket is védeni fog valamilyen szervezet.. Addig is marad a "nem veszem észre taktika" és a LEGÁLIS önvédelmi dolgok. (ami gyakorlatban semmit sem ér, mert rádkenik, hogy te támadtad meg szegény ártatlant és még csak bizonyítani sem tudod)

Magyarország 2007 Igen,igen!!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.