Hirdetés

2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ehhez képest vígan fizetnek vele... :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#2) Crus válasza hcl (#1) üzenetére


Crus
senior tag

Sőt, van ahol krumplival, vagy kokainnal...

(#3) BaLee


BaLee
addikt

Bitcoin nem is fizetésre van kitalálva. Legalábbis nem bolti fizetésre...

(#4) i400 válasza Crus (#2) üzenetére


i400
senior tag

csak a bözske utalvány az igazi út!!!44négy :DDD

(#5) Crus válasza i400 (#4) üzenetére


Crus
senior tag

4 vagy sem, egy bözske mögött még a te munkád is ott van. Gy.k.: GDP.
Úgy kb. egy vödör döglött lepkében is több érték van, mint egy random cryptóban, amiből egészen konkrétan 10.000+ db. létezik már. Rofl.

Tavaly novemberben 65.000$ körül volt egy BTC, most éppen vastagon a fele (se). Magyarul fele annyira hisz benne a nép, mint korábban. Na ja, egy kis háborús szellőztetés és mindjárt észhez tér a nagyja, hogy mi és mennyit ér valójában...

Néztem ezt a csodás Terra (Luna) mocskot a minap... hó elején 30.000 Ft körüli érték, majd most szó szerint 10 fillér se. Szakadok :DDD
Egyházi valuta. Higgy benne és téríts... a nyomorult Jehovások csinálják ezt. Nem, hogy fizetésre nem alkalmas, hanem jelenlegi formájában totálisan semmire... ill. de, scamre, lehúzásra, zsarolásra, pár nagy hal vagyonának további gyarapítására.

(#6) sityak válasza Crus (#5) üzenetére


sityak
tag

köszönjük emese

http://legipanorama.hu

(#7) dave777 válasza sityak (#6) üzenetére


dave777
csendes tag

köszönjük emese

(#8) Crus válasza sityak (#6) üzenetére


Crus
senior tag

Betettem az "érvedet" a fordítóba, ez jött ki: "nekem van kripto, vesz te is, hogy enyém többet ér". Mondanám, hogy szórakoztatók vagytok, de már rég nem :(

(#9) hcl válasza Crus (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Tkp. mindegy, ha elfogadják, és adnak érte igazi pénzt. Random részvény is azon alapul, hogy ki hisz benne, de az nem gáz...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#10) rodrigez válasza hcl (#9) üzenetére


rodrigez
senior tag

bár a részvénypiacon is érhetnek meglepetések, azért a részvényárak ingadozását befolyásoló dolgokat sokkal jobban tudod monitorozni, mint a kriptopénzekét. Bitcoin esetében elég egy jó szó (pl. Musk twitteres egyszavasa), vagy egy rossz történés és máris káoszba és kiszámíthatatlanságba torkollik az egész. Ha veszel pl. egy tech részvényt, akkor azért látod milyen víziója van a cégnek, hogy állnak annak megvalósításával. AMD-vel is mit lehetett kaszálni, hiszen 2017 elején még volt, hogy 1.78$-ért jegyezték, most meg 100$ felett van. Ha vissza is esik egyszer a korábbi szintre az biztos, hogy nem egy éjszaka alatt fog megtörténni, mint a kriptok esetében sokszor.

(#11) hcl válasza rodrigez (#10) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nyilván, de nem kötelező használni -> jelenleg azoknak jó, akik a volatilitásra játszanak, paff.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#12) ughhh válasza Crus (#5) üzenetére


ughhh
aktív tag

A kisiparosok által előállított coin értéke = az előállításához felhasznált áram ár + hw avulás, a luna esetében még ennyi se. Aki ennél többet képzel bele az hívő. Az összes kisiparos coin értéke a közeljövőben 0 lesz.
Ne keverjük azzal, hogy a jegybank majd előállít digitális pénzt. Aki keveri az olyan mintha a gazdálkodj okosan társasjátékhoz adott pénzel akarna fizetni adót.

(#13) btprg


btprg
aktív tag

A víz meg nedves. A verebek szeretnek csipogni. Ezek is hasonlóan nyilvánvaló dolgok, ha nagy kriptotőzsde alapítója lennék és erről beszélnék, tuti cikk is lenne róla :U

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#14) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Izgalmas időszak elé nézünk. Kérdés a károgóknak vagy a harsogóknak lesz igaza. :D

(#15) Crus válasza hcl (#9) üzenetére


Crus
senior tag

Egyrészt egy rakás részvényre igaz, hogy már van mögötte valami (kész termék, szolgáltatás, gyár, föld, ingatlan, etc.), nem csak a hit.
Tény, hogy vannak olyanok is, melyek csak ígéretek. De még mindig jobb egy kidolgozott üzleti tervvel megígérni valamit (és győzködni a befektetőket), mint azt mondani, hogy ez a coin most 0 Ft-ot ér, de ha behúzol elég embert, akkor érheti a több ezerszeresét is. Ez így egy ócska piramisjáték.

Félreértés ne essék: A crypto mögötti technológia üdvözülendő és nyilván ez a jövő. De jelenlegi formájában a fekete 22-esre tenni szintű.

Sokan elfelejtik azt is, hogy a BTC esetében, amikor pizza áréért volt vehető, akkor de jó lett volna venni, majd pl. tavaly eladni. De van ezzel egy komoly gond!

Amikor ezerkettőért' veszel valamit, majd az idővel 42.000-et ér, akkor gondolkodás nélkül a többség eladja. Nekem is van egy rakás ismerősöm, akik részvénnyel és coinnal is eljátszották ezt, hogyha most adnák el és nem jó pár évvel korábban, akkor most egy ház kijönne belőle, akkor meg csak egy azóta már leselejtezett fényképezőgép. Ebből is jól látszik, hogy pár kivételtől eltekintve az tudott ezen oltári nagyot szakítani, akinek holt mindegy volt, hogy 2 évet, vagy 10 évet pihen a coinja érintetlenül...

(#16) aerosmith válasza Crus (#5) üzenetére


aerosmith
őstag

Köszönjük Emese, remélem részvényárfolyamokat is nézted.

(#17) ughhh válasza Graphics (#14) üzenetére


ughhh
aktív tag

luna=0
terraUSD=0
tendencia :D

(#18) hcl válasza Crus (#15) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"hogy már van mögötte valami (kész termék, szolgáltatás, gyár, föld, ingatlan, etc.), nem csak a hit."
Ezek is bele tudnak állni a földbe... És nem mind ilyen.

"De jelenlegi formájában a fekete 22-esre tenni szintű."
Kockázati befektetés mond valamit? :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#19) vg válasza Crus (#5) üzenetére


vg
addikt

Szerintem az azért esett be, mert valaki aki birtokolta annak a coinnak a legalább 90%-at eladta hirtelen. Nem?

(#20) Crus válasza vg (#19) üzenetére


Crus
senior tag

Nem. A Luna kínálati oldala ugyanis keményen megnőtt, ami nyilván az ár zuhanását okozta. Gyak. kiesett a hintából. Egyébként ahogy egyre többen próbálták eladni a TerraUSD-t, az egyensúlyozó mechanizmus köddé vált, a TerraUSD összeomlott, így nyilván a Luna is. Még több ilyet! :K

(#21) Crus válasza aerosmith (#16) üzenetére


Crus
senior tag

Hát Béla ezt te nagyon nem érted. Amíg az elmúlt 2 hétben mittomén' egy OTP esett pár száz forintot, majd azóta vissza is erősödött magasabb szintre, addig az ilyen telefingott lufik beleálltak a földbe, ahová valók.
Gy.k.: Teljesen természetes folyamat egy részvény esetében (ami mögött van is valami), hogy valamennyire fluktuál az árfolyama, de ha nem pukilufi, akkor nem túl gyakori, hogy pár rossz hírtől lemenjen a Mariana-árokba, hanem továbbra is jelentős értékkel bír, magyarul nem válik köddé a pénzed, csak átmenetileg kicsit kevesebbet ér.

(#22) vg válasza Crus (#20) üzenetére


vg
addikt

Értem. De mitől nőtt a kínálati oldal?

(#23) ughhh válasza Crus (#20) üzenetére


ughhh
aktív tag

MiamiCoin=0
https://pcforum.hu/hirek/24677/oriasi-bukas-miami-sajat-kriptovalutaja-95-ot-vesztett-ertekebol-fel-ev-alatt

(#24) Reggie0 válasza Crus (#20) üzenetére


Reggie0
félisten

Egyaltalan nem. A luna-t egy fogadas miatt dontottek be szandekosan, amibe a luna ceo-ja ment bele hulye fejjel.

[ Szerkesztve ]

(#25) Hi!King válasza aerosmith (#16) üzenetére


Hi!King
senior tag

Mondjuk ami a részvénypiacot illeti, a nagy részvény indexek jóval kevesebbet estek, mint a bitcoin, holott a bitcoin esetében elvileg a cél az értékörző funkció lenne hosszútávon (kvázi digitális arany). Azért korrektebb a részvényindexekkel összevetni, mert az egyedi cégek a piac kis részét teszik ki, a bitcoin viszont a crypto pénzek királya.

Másrészt igen, a részvények esetében is vannak nagy beesések, de a részvények árfolyamát elsősorban a várakozások befolyásolják. Amely várakozások mögött ott a cég tevékenysége. Nyilván gyakran túlárazzák, aztán később pukkadnak a lufik, de a cégek java profitot termel, amit vagy további beruházásra, vagy osztalékfizetésre, esetleg saját részvény visszavásárlásra költ, ezzel értéket teremtve a befektetők számára. A crypto-k esetében ilyen nincs, ott a várakozás elsősorban az, hogy majd valami hasznosra lesz használva, legalábbis jó esetben, rossz esetben meg szimplán annyi, hogy lesz aki drágábban megveszi. Önmagában utóbbi piramisjátékká tenné. Tehát a kérdés csak az első rész. A technológia mögötte zseniális, de vajon tényleg évtizedekig majd alkalmas lesz érték tárolásra? Vagy fizetésre? És ha igen, akkor a mostani emelkedés mennyiben fakad ebből, és mennyi a hype körülötte, hogy most már tényleg az van, hogy a pénzügyileg legkevésbé tudatos emberektől is az zeng, hogy ez a tuti befektetés. Gyakorlatilag fórumokon olyanokat beszélnek rá crypto befektetésre, akik csak pár évig tartanák valami bankbetétben vagy államkötvényben egy néhány millió forintos összeget. Az ilyen jelenség gyanús, hogy még nagyobb lufihoz vezet, egyszerűen sokkal nagyobb egyelőre a füstje, mint a lángja az egésznek, persze tévedhetek, és lehet, hogy majd begyullad valamikor.

(#26) aerosmith válasza Crus (#21) üzenetére


aerosmith
őstag

Szerintem pont te nem érted Emese.
A fosputtony OTP árfolyama nem befolyásolja a BTC árfolyamát, azt az USA részvényindexek (S&P500, DOW, Nasdaq) befolyásolják. (Természetesen azért örülünk hogy a magyar tőzsde (jelenleg) felülteljesít miközben az EU is esik.)
US tőzsdék folyamatosan menek lefele -> BTC megy lefele -> altcoinok / shitcoinok mennek lefele.

Zsigeri crypto haterek természetesen kárörvendenek (szánalom), hogy párolognak el a milliárdok, csak azt felejtik el hogy ugyanez a helyzet a sima tőzsdéken is. Amint jön a bullrun BTC-ETH ugyanúgy elindul majd felfelé és lehet majd venni a Lambókat.

(#27) ughhh válasza aerosmith (#26) üzenetére


ughhh
aktív tag

"hogy párolognak el a milliárdok" LOL
Semmi nem párolog el, a piramis tetején lévő emberek meggazdagodnak, ott váltják vissza valódi pénzre, illetve adják el még egyszer az értéktelen számsorokat a kisbefektetőknek amiért előtte a bolond kisbefektetők fizettek.
Azt komolyan gondolod hogy célprocesszorral HASH-t számolsz és az többet ér mint az elfogyasztott áram díja? nevetséges :DD

[ Szerkesztve ]

(#28) Noukoum válasza aerosmith (#26) üzenetére


Noukoum
veterán

Mit jelent a crypto hater? Vagy ma már van olyan hogy bérgyilkos hater is?

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#29) dabadab válasza ughhh (#12) üzenetére


dabadab
titán

A kisiparosok által előállított coin értéke = az előállításához felhasznált áram ár + hw avulás

Nem, az nem az értéke, hanem az előállítása költsége. Azért az ilyen alapvető dolgokat ne keverjünk már.

DRM is theft

(#30) dabadab válasza aerosmith (#26) üzenetére


dabadab
titán

A fosputtony OTP árfolyama nem befolyásolja a BTC árfolyamát, azt az USA részvényindexek (S&P500, DOW, Nasdaq) befolyásolják.

Hát, nem igazán. A kriptó árfolyamát nagyjából az befolyásolja, hogy mennyire hiszi el bárki is, hogy ez értékes, mert konkrét fundamentum egyáltalán nincs mögötte (ellentétben a tőzsdével). Jó, értem, hogy ezt nehéz megemészteni és egyszerűbb mindenkit lehaterezeni :)

DRM is theft

(#31) ughhh válasza Noukoum (#28) üzenetére


ughhh
aktív tag

A bikapiacon szocializálódott kisbefektetők írták le először a szót, valódi jelentésében a kripto utálat nem létezik, inkább átlátják, hogy egy globális átbaszásról van szó.
A bikapiacon szocializálódott kisbefektetők azt hiszik azért nem megy a meggazdagodás mert a "crypto hater" -ek rávilágítanak arra hogy COIN értéke legfeljebb az elfogyasztott áram díja lehet, illetve még ennyi sem mint látjuk fentebb a bedőlt coinoknál és ezzel távol tartják a további áldozatokat akik a gyarapodást szolgálnák az ablakon kidobott pénzükkel.

(#32) aerosmith


aerosmith
őstag

Na látom idehordta a szél a legpengébb tőzsdei és crypto szakértőket én léptem is, további kellemes agymenést. :C

(#33) ughhh válasza dabadab (#29) üzenetére


ughhh
aktív tag

Miért érne többet egy blokklánc? Környezetkárosító lassú fos, hozzá lehet rendelni egy MS paint jpg-hez és máris nft lesz, zseniális... mire jó?

[ Szerkesztve ]

(#34) Hi!King válasza aerosmith (#26) üzenetére


Hi!King
senior tag

Nem befolyásolják a részvényindexek sem, mindkettőt a piaci hangulat befolyásolja, illetve a pénzbőség, ami várhatóan csökkenni fog a várható kamatemelések miatt. Ezért estek a tőzsdeindexek is, illetve egyelőre nagyrészt ezért esett a BTC is. Viszont ezzel kétszeresen is bukott a store of value vagy az egold elmélet, hiszen az arany akkor szokott szárnyalni, mikor a részvények esnek, és normális esetben stabilabb is. A bitcoin ehhez képest jóval többet esett, mint a részvénypiacok. Sokkal nagyobb a volatilitása, mert szimplán csak az aktuális befektetői hangulat befolyásolja az árfolyamát.

(#35) dabadab válasza ughhh (#33) üzenetére


dabadab
titán

Vedd észre, hogy egy szót sem írtam arról, hogy mennyit ér, csak azt, hogy az áram+hw az az előállítás ára. Az értéke simán lehet kevesebb, mint az előállítási ár.

DRM is theft

(#36) Viktor77 válasza aerosmith (#32) üzenetére


Viktor77
félisten

Jól teszed!

(#37) Noukoum válasza aerosmith (#32) üzenetére


Noukoum
veterán

Köszönöm a választ!

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#38) arnyekxxx válasza aerosmith (#26) üzenetére


arnyekxxx
addikt

Csak kíváncsiságból, te hány Lambónál tartasz?

(#39) ughhh válasza dabadab (#35) üzenetére


ughhh
aktív tag

Teljesen igazad van, benéztem :R

(#40) sityak válasza Crus (#8) üzenetére


sityak
tag

nálam jók a számok
de mindneki azt lát amit akar, te azt én meg ezt.

http://legipanorama.hu

(#41) Noukoum válasza ughhh (#31) üzenetére


Noukoum
veterán

Tehát akkor minden értelmes ember crypto hater? :C

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#42) azbest


azbest
félisten
LOGOUT blog

"A rendszerre alternatívának a proof of stake hálózatokat tartja az alapító: a résztvevők tokeneket vehetnek, amelyekkel csatlakozhatnak a hálózathoz. Minél többet birtokolnak tokenből, annál többet bányászhatnak."

Jaj, ha mágnások kezébe kerül az összes tőke, mihez vezetne az. Legyen változás, legyen egy új pénzrendszer, ami majd másképp működik és nem a háttérhatalom irányítja ;] ;]

(#43) Penge_4 válasza azbest (#42) üzenetére


Penge_4
veterán

Ezt már 2013-ban is nyomták, hogya PoS az új szent grál, akkor is meg lett mondva, hogy egyelőre a számítási kapacitás az egyetlen, amit nem lehet hamisítani. Lehet jobbat kitalálni, azóta pattog a labda. Eddig még nem sikerült.

Ilyenkor valahogy mindig elterelődik a figyelem arról, hogy alkotnak egy korszakalkotó, evolúciós lépcsőfokot jelentő dolgot, aztán a kötekedők elkezdik 1 ponton támadni, nem törődve azzal, hogya jelenlegi megoldásoknál mennyivel jobb és mekkora potenciál van benne.

Mint mikor a váltóáram agyonbaszta az elefántot meg a repülőgép lezuhant meg a robotok elveszik a munkát... És egyébként is mindig vissza lehet oda térni, hogy milyen jó is volt az ősembernek is ezek nélkül, semmi szükség rá...

A crypto haterekben az a legviccesebb, hogy az amúgy egymással ellentétes szélsőséges csoportok kéz a kézben gyűlölködnek. Az egyik szerint a zsidó háttérhatalom találta ki, hogy elszegényítse a reménykedő kisembert, a másik szerint meg pont az anarchista drogos hippik akarják bomlasztani a rendet. Mindketten fikázzák a kriptót, csak az egyik az aranypénzekben, ingatlanban és nemzetekben látja a jövőt, a másik meg a sokszínű multikulti globalizmusban központi, szabályzott, digitális jegybankpénzzel.

Az egyik szerint semmi értéke és abszurd az egész és hülyék paradicsoma, a másik szerint forradalmi, korszakalkotó dolog lenne, de majd a gonosz hatalom úgyis betiltja mindenhol, úgyis beszabályozza és így már semmi értelme, vegyünk inkább önfenntartó mobilházat és gazdálkodjunk fóliasisakban.

(#44) totron válasza Penge_4 (#43) üzenetére


totron
őstag

Az ugye megvan, hogy tele vagy érvelési hibával?

(#45) azbest válasza Penge_4 (#43) üzenetére


azbest
félisten
LOGOUT blog

feltalálták a fából vaskarikát, mert az exponenciális energiaégetés módszer kifulladt

(#46) devast


devast
addikt

De tudtam, hogy ezt is leírjátok....
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi twitter thread-et : [link]
Igen, ő az interjú alanya.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.