Hirdetés

2022. augusztus 17., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) joey04


joey04
titán

Mondjuk a kamerán már a drágább verziókon is vágtak...

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2) Elit3Zotya válasza joey04 (#1) üzenetére


Elit3Zotya
senior tag

Ez az, hogy ott sem kapjuk meg a csúcsot, pedig az ára alapján nyugodtan benne lehetne. Hüvi legalább belepakolja abba is..

(#3) doooo válasza Elit3Zotya (#2) üzenetére


doooo
addikt

Dehogy pakolja. Attól, hogy beledobnak egy 50 megapixeles főkamerát, még nem fog automatikusan jobb lenni, mint a Foldé (ja meg a periszkópos 10x telét, ami szinte értékelhetetlen képeket csinál, és még azokat is megbízhatatlanul, pedig az a kamera valóban egy nagy ütőkártya lenne), a maradék kettő meg semmiben nem különb, mint a Foldon.

Tény, részletességben néha jobb az 50 megapixeles főkamera (sokszor csak úgy tűnik, mert a szoftver odarajzol olyasmiket, amik egyébként nincsenek ott (abnormális hatást keltve), de sokszor viszont kellően realisztikus módon), de itt kis merült a tárháza (a natív 12 megapixel szimplán képtelen ilyen részletességre a mobilokban, az iPhone-ok is ebben véreznek el már 3 éve a konkurenciához képest, és ennek ellenére is azért rendszeresen az élvonalba sorolják őket).

Ez viszont önmagában nem ér plusz 500 eurót, akárhogy is nézem (Mate X2 2300-on indult (limitált darabszámban, kizárólag Kínában), Fold3 1800-on, világszerte), pláne ha a kamerán kívül is nézzük a különbségeket, ez pedig aligha kedvez a Mate-nek.

[ Szerkesztve ]

(#4) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Lenne értelme, ha ki tud váltani egy felső-közép telefont és tabletet, és lejönne (forintban) 300-400 közé. Mondjuk mostani szinten egy S778 SoC, 6/128GB és egy normál+ultra kamerapáros elég is lenne bele.

B.Cs.

(#5) joey04 válasza Elit3Zotya (#2) üzenetére


joey04
titán

azok sem. egyébként értehteő, nem fér bele. mármint fizikailag. de pont ezek miatt mondom, hogy ezek a hajlíthatós csodák még csak techdemók továbbra is, csak elkezdték őket forgalmazni.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#6) babosmiki


babosmiki
addikt

Jó az irány, szaporodjanak csak és legyenek elérhetőbb áron is.. :)

"Galaxy Z Fold3, Watch Active2, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#7) prolad


prolad
őstag

Ezt legfeljebb úgy tudnám elképzelni, ha az új Fold nagyot újítana és a lite verizó megtartaná a régi házát, kijelzőjét, kameráit (esetleg a kamerákat átvennék a filpből), egy gyengébb hardverrel, mínusz pár kényelmi extra (pl wireless charging).
Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy a Flip szériában hoznak ki egy kedvezőbb árú modellt. Ott egy jó összeállítással bemehetnek 6-700 dollár alá.

[ Szerkesztve ]

(#8) Danipicur2


Danipicur2
kezdő

Szerintem Samsungot ismerve egy Galaxy Z Flip 3/4 Fan Editiont dobna ki és oda még reális is a 800 dolláros árcédula. :R

(#9) Elit3Zotya válasza doooo (#3) üzenetére


Elit3Zotya
senior tag

Dehogy pakolja. Attól, hogy beledobnak egy 50 megapixeles főkamerát, még nem fog automatikusan jobb lenni, mint a Foldé (ja meg a periszkópos 10x telét, ami szinte értékelhetetlen képeket csinál, és még azokat is megbízhatatlanul, pedig az a kamera valóban egy nagy ütőkártya lenne), a maradék kettő meg semmiben nem különb, mint a Foldon.

Ezeket tapasztalatból írod.. :F Mert a mate x2 -ben pl egy imx700 van és ugyan az a 10x zoom kamera, mint a p40 pro plus-ban. Az tényleg olyan gyenge lenne, hogy használhatatlan kategória.:F
Egyébként kíváncsi vagyok, mennyi lesz az annyi, és hogy mit vágnak meg a foldhoz képest.

(#10) szalai112


szalai112
aktív tag

Nekem is van Fold 3
Ki találom a 4 szériát
- lite
-sima+
-ultra
és a Fan verzió

minta a GALAXY S22

(#11) jacis


jacis
nagyúr

Inkább tüntetnék már el végre azon az egy szérián amit eddig maszíroztak azt a nyamvadt nagy árkot a hajtás mentén.

Samsung Galaxy S21 Ultra; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#12) giroud199


giroud199
aktív tag

Így is elég olcsón mennek használtan a Foldok... :B
Nagyon nehéz túladni rajtuk..
(flipeket meg szinte az ember után hajítják...) :DD

[ Szerkesztve ]

>>iPhone12Pro@&Mi10tPro&S10@Alfa&BMW<<

(#13) doooo válasza Elit3Zotya (#9) üzenetére


doooo
addikt

Nagyíts bele ezekbe a képekbe (minden, ami nem faék-egyszerűségű, például egy üres fal, borzasztóan néz ki, emellett meg még autofókuszos, stb. problémái is vannak, ahogy a GSMArena tesztből kiderül): [link] [link]
És igen, P40Pro+ is pontosan ettől a túldolgozott, mosott, olajfestményes hatástól szenvedett. [link] Mondanám, hogy idővel valamelyest javítottak ezeken (S21U 10x kamerája is sokat javult a bemutató óta (pedig az a startban is jobb volt ennél)), de tekintve, hogy mennyivel újabb az X2... aligha javult ez. Ilyen eredményt jobb helyeken 5x kamerákkal is el lehet érni.
IMX 700 meg semmit nem jelent önmagában, ha a szoftver rossz. De ahogy mondtam is, azon túl, hogy random helyekre benyomja ugyanazt a kamu-textúrát, nem rossz, és már csak az 50 megapixelből fakadóan is jobb a részletesség általában, mint a Foldon (vagy bármely más 12 megapixeles főkamera képein).

Na de teljesen mindegy ez az okoskodás. Nem-kapható telefonon lehet mini-teleszkóp is, teljesen lényegtelen.
A lényeg, hogy ideje a Samsungnak beemelni a csúcskategóriába a Foldok/Flipek kameráit. És akkor például én is szívesen váltok majd ilyen hajlítható készülékre, miután meguntam a mostani mobilomat. :B

(#14) doooo


doooo
addikt

Egyébként jöjjön csak középkategóriás Fold/Flip.
Biztos slágertermékek lennének ésszerű árazás mellett. Főleg egy Flip (már csak abból kiindulva, hogy a mostani, felsőkategóriás modell is az).

(#15) Elit3Zotya válasza doooo (#13) üzenetére


Elit3Zotya
senior tag

Figyelj, nekem volt 21 és 22 ultrám is, szerettem mind a 2-őt, sőt volt fold 3-am is. De ami a lényeg, volt p40 pro plus-om is :DDD A fold 3 semmilyen, de semmilyen szinten nem tud labdába rúgni egy p40 pro plus ellen kamerában, és most ha arra gondolsz, hogy de azért valamennyi esélye csak van, nem.! Nincs.! A 10x zoom ról meg annyit, hogy semmivel nem jobb a 21/22 ultra féle 10x zoom sőt. És videónál is jól jön.pl. [link] (sajnos csak full hd) De ez csak az én véleményem, én csak a saját tapasztalataim alapján írom, lehet más másképpen látja. :R
Másban meg a samsung a sokkal jobb, de ebben az esetben szvsz nem a kamera az.. :DDD

A lényeg, hogy ideje a Samsungnak beemelni a csúcskategóriába a Foldok/Flipek kameráit. És akkor például én is szívesen váltok majd ilyen hajlítható készülékre, miután meguntam a mostani mobilomat. :B
Addig amíg veszik így is őket, ezt várhatjuk sajnos. :N

(#16) doooo válasza Elit3Zotya (#15) üzenetére


doooo
addikt

Szerencsére nem is mondtam olyat, hogy kamerában jobb a Fold. Arról volt szó, hogy a Mate X2 nem éri el a csúcskategória szintjét. És ez így is van. Pláne nem a periszkópos kamerában (vagy a főkamerán kívüli bármely másikban). ;) Esélytelen (objektív módon esélytelen).
Tehát akárcsak a Samsung, a Huawei sem pakolja bele az abszolút csúcsok csúcsát a hajlíthatókba. Sőt, még a híres, 10x kamerájukat is kukázták az összes újabb mobiljukból, (az X2 az utolsó, ami megkapta). Ami ilyen (szintén objektíven) siralmas képek után okos döntésnek tűnik. Bár még okosabb lett volna, ha szimplán lecserélik egy új 10x kamerára, nem pedig kukázzák a teljes koncepciót (ezáltal egyeduralkodóvá téve a Samsungot a témában).
És így vissza is kanyarodtunk az első kommentedhez.
Itt egy kis érdekesség: [link] (P40P+, X2, Fold3) Tényleg érdekes, mert jóval közelebb van a P40 a Foldhoz, mint azt várni lehetne, ellentétben az X2-vel.

[ Szerkesztve ]

(#17) Elit3Zotya válasza doooo (#16) üzenetére


Elit3Zotya
senior tag

Pedig ha a gsmarena tesztet is elolvastad, akkor láthatod, hogy az igen is egy csúcs kamera ami az x2 ben akkor volt. Mint írtam a főkamera abszolút csúcs, az ultra széles nem a legjobb, de még így is van olyan mint egy csúcsnak tartott más telefonban. Van 3x zoom is. Az meg hogy a 10x képek közül kiválasztottad a legrosszabb képet a tesztből, attól még így is csúcs marad mert más sem tud jobbat 10x-esben. [s22 ultra] Szóval de.! beletette a csúcsút az x2-be, de azóta ők sem, gondolom nem fogyott úgy mint várták.

(#18) doooo válasza Elit3Zotya (#17) üzenetére


doooo
addikt

"Az meg hogy a 10x képek közül kiválasztottad a legrosszabb képet a tesztből, attól még így is csúcs marad mert más sem tud jobbat 10x-esben."

Na akkor keress nekem jobbakat (bár nem kell fáradnod, mert nincs olyan).
X2 [link]
(X2 "HDR mód" [link], aminek, ha igazságosak akarunk lenni, állandóan aktívnak kell lennie, mivel a konkurenseken mindig az; ez amúgy tényleg a legrosszabb kép, de mit lehet tenni?) S21U [link]
S22U [link] és újra S21U [link] (ezek egy évvel később készültek, és nyilván kicsit lesúrolták a téglákat, mert a színük is változott kicsit, a felületük is simább lett, és a felső, piros felirat betűi is újak, valamint a fehér betűk mögötti fekete felület is láthatóan súrolva lett (és már nem olyan fekete); de így is látszik a kamerás fejlődés, főleg az S21U-n, a zajt pl. másképp kezeli)
Ez a kép az egyetlen, ami viszonylag komplikált is a téglák miatt, illetve mindhárommal lefényképezték, méghozzá ugyanabban a napszakban, nagyjából ugyanolyan fényviszonyokban (így tényleg a lehető legigazságosabb, nem pedig a "hasonlítsunk verőfényes napsütést a füstös, párás, téli szürkületben készült képhez" kategória (amely utóbbi képen (ironikus módon) az eleve távolabb levő növényzet még mindig sokkal definiáltabb, a távoli épületekről nem is beszélve)).

(#19) doooo válasza Elit3Zotya (#17) üzenetére


doooo
addikt

Egyébként amiben a P40P+ periszkópos kamerája megüti a mércét most is (ezt a képességét elfelejtettem), az a RAW-fájl mentésének lehetősége. A Mate X2 ezt már nem tudja. A két S szerencsére igen. Így viszont végképp csalódáskeltő, hogy a szoftvert mennyire elcseszték (a JPEG és RAW végeredmények különbsége alapján), az utód meg már ezt a plusz opciót sem kapta meg.

[ Szerkesztve ]

(#20) Elit3Zotya válasza doooo (#18) üzenetére


Elit3Zotya
senior tag

Nem olyan rossz az mint te állítod. [Mate x2] [Mate x2] Ezek meg saját képek s22 ultrával. [link] [link] Maradjunk annyiban, hogy lehetnének jobbak.
De az általad linkelt és nem ugyan akkor készült képek között is, pont egy minimális különbség van a képek között, ha szerinted ez alapján lehet az egyiket csúcsnak nevezni, a másikat meg nem, akkor most mondjam hogy az s22 ultra nem csúcs, mert itt el lett verve [22 ultra] [Mate x2] ?Azon kívül még rettentően mos is a széleken, ami nem méltó egy csúcs telefonhoz. És azt most ugye tudod, hogy ez a samsung legjobbja, és így is egyszer ez egyszer az a jobb. Vagy is, ez egy csúcs kamera rendszer ami a mate x2 be van, de ha nem így gondolod, akkor az s22 ultra sem az. De lehet én látom rosszul és neked van igazad. :R

(#21) darkarthur válasza jacis (#11) üzenetére


darkarthur
senior tag

Az az árok maximum azt zavarja akinek nincs. Engem sem, de akivel eddig beszéltem mást sem zavar a hármasnál. ;)

(#22) joey04 válasza darkarthur (#21) üzenetére


joey04
titán

Ez így van. Mert akit zavar, az nem veszi meg.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#23) prolad válasza darkarthur (#21) üzenetére


prolad
őstag

Jobb lenne, ha nem lenne, de tényleg bőven együtt lehet vele élni (Fold 2). Ha szemből nézem, akkor mininmális. Oldalról már látszik (főleg erős fényben) de úgy miért nézném. A fólia nem az igazi rajta, de ezen már a Fold 3-ban is sokat javítottak.
Elfogadható kompromisszum, ha már a nagy telefonok eltűntek a piacról. A Huawei/Oppo/Moto "árokmentes" megoldásaival még vannak fenntartásaim.

(#24) HGab777 válasza prolad (#23) üzenetére


HGab777
csendes tag

Az Oppo , Vivo , Huawei úgy oldja meg, hogy szélesebb és sekélyebb.
Ettől függetlenül bizonyos szögből ugyanúgy látszanak, és akiket zavar az "árok" azokat ez is zavarni fogja, és nem utolsó sorban könnyebb belenyúlni.

Balra a Vivo X Fold , jobbra az Oppo Find N

Ráadásul semmilyen tesztnek nem vetik alá a Samsungal ellentétben, ahol minimum 200000 nyitás - csukást ígérnek.
A flipet függetlenek is letesztelték 418503 nyitás -csukás (volt por és víz is):
[link]
Ez napi 100 nyitás - csukással több mint 10 év használat (ez elég megnyugtató, ha már ennyi pénzt kiad az ember).

Az Oppo-nál elég széles a kijelző felfekvése a zsanéron, ez később ki tudja milyen felválást fog eredményezni, ha fog.

Szerintem az a jó, ha a belső kijelző aránya minél közelebb van a 4:3-hoz (ez eredményezi a "keskeny" külső kijelzőt), ez a kínaiakról szintén nem mondható el.

[ Szerkesztve ]

(#25) Elit3Zotya válasza HGab777 (#24) üzenetére


Elit3Zotya
senior tag

Azt láttam is, néha rákattintottam mikor csinálták. Nem semmi az biztos, mindennek lehet nevezni a samu nyitó mechanikáját, csak kezdetlegesnek nem.. :K
Bár úgy tudom az Oppo is 200e -re tesztelt, és azért ott tényleg kisebb az árok.

[ Szerkesztve ]

(#26) prolad válasza HGab777 (#24) üzenetére


prolad
őstag

Igen, ezért írtam, hogy vannak fenntartásaim, velük szemben. Az Oppo/Vivo még nincs gúl régóta a piacon, de a hasonló megoldást használó Huawei és főleg a Moto igen. Tartósnak tartósak, a nagyobb ívben hajlítás elvileg jobb a kijelzőnek (bár azokban pont nincs UTG) viszont cserébe "lógnak" a kijelzők középen. Sekélyebb az árok, de a távolabbi hajlítási pontok miatt a felülete is nagyobb.
Ilyen szempontból a legjobb talán a Huawei kifelé hajlós megoldása (meg úgy általában a legésszerűbb megoldás), ott jóval nagyobb az ív és feszesebb a kijelző. Csak ugye ott meg a sérülékenység a baj. Nehéz ügy, de a fejlődés azéet megvan. Remélem odateszi magáta Fold 4-nél a Samsung és nem ugyanazt kapjuk megint.
A 4:3-at pont annyira nem támogatja semmi, mint az 1:1-et. És mivel a legtöbb nagyképernyős appnál úgy oldják meg, hogy kétfelé osztják a panelt és 2 felületed van (nézz meg pl egy Teamst) jobb oda is az extra szélesség. Cserébe a külső kijelző is kap egy használható képarányt, amire nem kell külön optimalizálni és lehet pötyögni. És megállna még így is a szélesség 72-73mm-nél (lehet kevesebben, ha ügyesek a zsanérral) a mostani 68-69 helyett. Az még mindig egy kényelmes egykezes méret.

(#27) HGab777 válasza prolad (#26) üzenetére


HGab777
csendes tag

Hát igen, a fold 4-nél már szélesebb lesz a külső kijelző, de pont annyival hogy a belső még használható téglalap forma legyen.
A 4:3-ra azért írtam hogy jó, mert így van álló mód és fekvő mód is (a fekvő téglalap forma még mindig nagyon jó pl.: térképnél, 4:3-ba fotózott képnél, stb.).
Az 1:1-nél gyakorlatilag egy képarányod van, míg 4:3-nál kettő.
A fold 3 nyitott állapotban 128mm széles (állva), míg az Oppo 140mm (állva) , a Vivo X Fold meg 145mm (állva).
Kétkezes használatnál már a 128mm-es szélesség is egy kicsit kényelmetlen tud lenni.
A fold 3 szélessége csukva 67mm (271g) , de ilyen vastagság mellett már ez is egy kicsit sok, akkor mennyire kényelmetlen lehet 75mm-es szélességgel egy 15mm-es vastag
311g-os Vivo X fold (pláne ha tokot is raksz rá).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.