Hirdetés

2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [8th:] Bűnös! Bűnös? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Már rég nem függ össze az amit csinálnak azzal ami történt.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#2) Egon


Egon
nagyúr

Alapvetően azt gondolom, hogy tényleg elég brutális és felesleges dolgokat csinál a rendőrség az USA-ban. Én is tanultam ezt a háton térdelős technikát a seregben: ezt egyrészt a motozáshoz, másrészt a bilincseléshez szabad(na) és célszerű használni. Ha a delikvens nem nyugszik is le, hátrabilincselt kézzel túl sokat nem fog tudni pattogni (ha másképp nem, felfeszített kézzel lehet bekényszeríteni az autóba, no meg ott a sokkoló is).
Ugyanakkor nem tudok szó nélkül elmenni pár "apróság" mellett:
1. Az "ellenséges tömeg" fogalma tökre ismerős, itthonról is. Vajon miért van az, hogy ha egy fehér elkövetővel szemben alkalmaznak bármilyen kényszerítő eljárást, akkor ez a bizonyos tömeg nem jelenik meg? :U Teljesen valid érvelésnek érzem azt, hogy az ilyen nyomás kihat a rendőr ítélőképességére (óhatatlanul is, akkor is ha erre felkészítik őket adott esetben), így ezt minimum enyhítő körülményként illene figyelembe venni.
2. Ha vannak szakértői vélemények arról, hogy a drog, a szívproblémák stb. is okozhatta a halált, azokat miért nem veszik figyelembe?
3. Különösen problémás az ügy politikai célokra történő felhasználása. Az egyik Brooklyn Centerben tartott tüntetésen a hétvégén felszólalt Maxine Waters demokrata párti kaliforniai képviselő is, aki azt mondta, ha nem találnák bűnösnek Chauvint, akkor a tüntetőknek aktívabbaknak és konfrontatívabbaknak kellene lenniük.
Meglátásom szerint, ha mondjuk az olaszliszkai gyilkosság kapcsán próbált volna valamely jobboldali polittikai erő ily módon hatni a bíróságra (magyarán hogy a híveik pusztítsanak, gyújtogassanak nyugodtan, ha nekik nem tetsző ítélet születik), akkor a baloldali "liberális" erők minimum Brüsszelig, de lehet hogy tovább, akár a Tejútrendszerig futottak volna, fasisztanáci jelzőkkel - a szokásos orbitális kettős mérce újabb esete... :C

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Kettős mérce + bedrogozott kisebbség + klasszikus ökölfelemeléses köszöntés.
2010 után kifordult magából az emberiség. Nem azt mondom hogy white power kell, de lehetne ezt okosabban is.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#4) Narxis


Narxis
nagyúr

Az emberiség oda jutott ahova megérdemli. Okosabban kellett volna építeni a civilizációt.

(#5) Klaus Duran válasza Narxis (#4) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Sokadjára ismét elbukunk. Kapzsiság nagy úr.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#6) Narxis válasza Klaus Duran (#5) üzenetére


Narxis
nagyúr

A háború és béke váltogatják egymást, túl rég volt már az a világháború, jönnie kell a harmadiknak ha nem tudják megoldani a problémákat amik frusztráltsághoz vezetnek. Nyilván nem hivatalos háború lehet csak, hogy x ország y országnak támad hanem társadalmi rétegek, csoportok is egymásnak eshetnek. Főleg Amerikában ahol a fegyvertartás teljesen természetes dolog.

(#7) blackrulz válasza Narxis (#6) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Világháború már nem sanszos. Lokális polgárháború jellegű lesz szerintem maximum, mondjuk pont az óperenciás tengeren túl valóban, mert ott már mindenkinek ki van a fsza mindennel és mindenkivel. A fegyverpártiaknak az új kormányzattal, minden bőrszínnek kb minden bőrszínnel, a bárkinek a hatalommal, a szegényeknek a gazdagokkal ésatöbbi.

A maradék konfliktus meg ami a szomszédban zajlott, zajlik, a nem is úgy volt, nem is mi vagyunk, szakadárok meg nem is tőlünk van a haditechnika...

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#8) Narxis válasza blackrulz (#7) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azért vannak világszinten is olyan szituk jelenelg amik eszkalálódhatnak. Ukrajna(NATO-USA?) vs. Oroszország, Kína vs. USA, Kína vs. Japán/USA

Érdekes lesz, hogy meg merik-e lépni.

(#9) lev258 válasza Egon (#2) üzenetére


lev258
veterán

2. Erre elsősorban a védelem hivatkozott, illetve próbálta indokolni a halált. Másrészt a droghasználat és annak vérbeli mennyisége vitatott. Bár kevés információ csordogál le az ügyből hazánkba, de azt hiszem végül ezek csak kis mértékben lettek figyelembe véve. A szakértők többsége egyértelműen az intézkedés okozta oxigénhiányt jelölte meg a fő okként, kielemezve a felvételt is, amikor már tényleg az utolsó lélegzetvételeknél tart. Igazából ez a legkritikusabb pont, ugyanis érzékelnie kellett a rendőrnek, hogy gond van.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, hobbi cayenne termesztő

(#10) dugo_


dugo_
veterán

Nagyon helyes, nem lehet nyílt utcán büntetlenül embert ölni. Hova fajul a világ?!

(#11) bkercso


bkercso
nagyúr

Sok feketét ölnek meg a rendőrök, akikről nem is hallani. Nagy gond az együttélés, a társadalmi integritás nem túl fényes arra sem. (Nekünk is megvannak az együttélési problémáink btw.)

De ha a téma indítójában valóban az a kérdés dolgozik, hogy bűnös-e, aki így megölte George Floydot, akkor kár bármit mondani. Biztos okosabbnak hiszi magát a bírósgnál és a szemtanuknál. :(((

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#12) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Többszörös visszaeső, erőszakos, kábítószer hatása alatt álló bűnöző halálát okozta a helytelen rendőri intézkedés.
Nagyon sajnálatos eset, de az ítélet eltúlzott.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#13) bkercso válasza D1Rect (#12) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ezt a kérdést feszegeti pl. a Komédiás karaktere a Watchmen (2017) c. filmben: meg lehet-e ölni az erőszakos csürhe tagjait, hogy rend legyen? Nem lehet, mert abból káosz lesz csak.

Az ítéletben szerintem benne van az is, amit elindított a kegyetlen rendőri intézkedés: a gyűlő indulat kezdett kibuggyanni. Erre is reagált a bíróság. Számomra nem tűnik igazságtalannak. ha 8 percre a rendőr nakára állnának, talán az sem tűnne annak.

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#14) 8th válasza lev258 (#9) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog (1)

Ahogy fentebb is írták ez a fogás a magyar honvédségnél is a kiképzés része volt. Nekem is tanították ezt a közelharc kiképzés részeként és egymáson kellett gyakorolnunk. Többször megtapasztaltam és tényleg baromi rossz amikor valaki hátra csavarja a karod és a nyakadra térdel de, hogy önmagában ettől nem fullad meg senki az teljesen biztos! Voltak olyan hírek, hogy korábbról ismerték egymást mert ugyanott portáztak ugyan azon a szórakozóhelyen. Valószínűsítem pontosan tisztában volt vele mire számíthat ha Floyd drogok hatása alatt "megindul". Egy agresszív erőszakos természetű, korábban erőszakos bűncselekményért elítélt büntetett előéletű ember volt. A drog hatása alatt lévő embernél nincs sem félelem sem fájdalomérzet ezért ilyenkor egy hatvan kilós kamasz gyerek is veszélyes nemhogy egy ilyen kifejezetten jó fizikumú férfi. Ha megindul kb. addig megy előre amíg le nem lövik.
Az megint más kérés, hogy miért kellett még akkor is rajta térdelni amikor már rég ártalmatlanítva lett. Mit tudott volna tenni hátrabilincselt kézzel? Elszalad? Vagy halálra harapja a rendőrt vagy, mi?

Justice for Derek Chauvin

(#15) dabadab válasza D1Rect (#12) üzenetére


dabadab
titán

Nagyon sajnálatos eset, de az ítélet eltúlzott.

Még nincs ítélet, de máris tudod, hogy eltúlzott?

DRM is theft

(#16) totron válasza 8th (#14) üzenetére


totron
senior tag

Az adrenalin nagy úr. A jól intézkedőt a szarul intézkedőtől pont a menetközbeni stop képessége különíti el. Kell hozzá némi gógyi és érzelmi intelligencia és persze be nem rozsdásodott tudás (rendszeres kiképzés), hogy jól tudjon a gyakorlatban működni. Nem voltunk ott, senki nem tud lófaszt se, az emberek csak gyakorolják a hordaüzemmódot. Számos esetet fel lehetett volna és fel lehet kapni. Nem azt állítom, hogy ez így rendben volt. Azt állítom, hogy megint az ostobaPC az, amibe fordult az egész végül és nemigen sikerül profitálnia belőle senkinek. Azt meg igen kevés átlagpolgár fogja fel érző értelemmel, hogy véget ért egy emberélet, ez csak gyújtópontként szolgál egy következő hülyeséghez.

Szerk.: esettől függetlenül, általánosan: ha csúnya, marginálisnak kikiáltott dilemmamenetet követünk, azt is lehetne taglalni, hogy ha nem hal meg egy maga körül rendre tényleg csak kárt és erőszakot, balhét okozó földi résztvevő, akkor mennyi kínt és fájdalmat okozott volna még. Nem mindenki jut értelmes neveléshez (az utcát ne vegyük annak), nem mindenki válik emberré, hasznos emberré. Hogy kinek a szempontjából mi a haszon, az is egy külön kérdés. Kapacitás pedig nincs kinevelni az ilyet nem ártóvá. Egyre többen leszünk és az a problématípus is hatványozódni fog. Hol lenne nyakon csíphető a jelenség? Az oktatásban, a családban, a nevelésben. Vagy ott sem, ez illúzió.

[ Szerkesztve ]

(#17) lev258 válasza 8th (#14) üzenetére


lev258
veterán

Mint írtam, a drogos befolyásoltság vitatott. Aki kinn él, valószínűleg több információval rendelkezhet (elvileg). Mi itt ennyit tudhatunk.
Az előéletét tekintve pedig azt szeretik kihagyni, hogy miután kiengedték a börtönből, nem csak új életet kezdett, hanem közösségi programokban is aktív részt vállalt.

Ubuntu MATE 18.04, hobbi cayenne termesztő

(#18) 8th válasza Egon (#2) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog (1)

"Alapvetően azt gondolom, hogy tényleg elég brutális és felesleges dolgokat csinál a rendőrség az USA-ban."

Én viszont megértem, hogy ennyire keményen lépnek fel a rendőrök. Az ötven kilós fehér nőt is pont ugyanúgy földhöz vágják és rátérdelnek mint bárki másra ezért is röhejes amikor a feketék azonnal a magasba emelik a rasszista kártyát ha valamelyiküket "inzultálja" egy fehér rendőr. Ott sosem tudhatod kinek a zsebében lapul töltött fegyver vagy ki ránt elő egy "gépfegyvert" egy rutin igazoltatásnál, hogy hidegvérrel kivégezzen vele. [link] Évek óta fel vagyok iratkozva a PoliceActivity csatornára, vannak még érdekes videók lehetne belőle szemezgetni.

Justice for Derek Chauvin

(#19) D1Rect válasza dabadab (#15) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Nekem a "convicts" az "elítélni".
De igen, neked a pontos kifejezés: a túlzónak tartom a felhozott vádpontok alapján született esküdtszéki döntést.

Mindenki más meg pontosan értette mit akartam mondani.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#20) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

A hozzászólás lehetőségét a megbeszélés befejezéséig zárom.

Megbeszéltük. A téma a politika topikban tárgyalható meg.

[ Szerkesztve ]

"Mert pl a fórumozás egy ilyen dolog, itt meg lehet gondolni mit cselekszel..." by myckey

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [8th:] Bűnös! Bűnös? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.