Hirdetés

2020. május 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) -=MrLF=-


-=MrLF=-
(senior tag)

Hasonlóan gondolom, respekt neki! :R vesszen a sok tolvaj!

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

(#2) Ghoosty


Ghoosty
(őstag)

A tolvajt nem sajnálom, aki erre adja a fejét, az kalkulálja bele. De a hőst kicsit erősnek érzem.

(#3) buherton


buherton
(őstag)

Azon kellene elgondolkodni, hogy Szentgotthárdon, hogy-hogy nem lopták szét az elhagyatott gyárat, amíg Miskolcon és sok más helyen semmi fémet nem hagynak ott. Biztos nem azért, mert a szomszédban osztrákok laknak.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#4) Hieronymus


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Az igazságon ott az "i" betű, ez nem kérdés.

Egy jogsértés nem mentesít a következő jogsértés következménye alól.
Az ítélet tükrözi a jogkövetés és az etikusság meglétét.
Gyakorlatilag büntetés nélkül úszta meg az alapos verést, a lopás sértettje.

Tudom, ebben a helyzetben az önuralom nagyon nehéz, pedig nagyon fontos.
Ha egyetlen ütéssel vagy rúgással küldi több órás műtétre a tolvajt, mondhatja, hogy ellenállt az elkövető. Megpróbált erőszakkal menekülni. Ezért a minimálisan szükséges erővel tartotta vissza a tolvajt.
Idegességében kicsit nagyot ütött, sajnálja. Nem lesz belőle ügy.

Ha valaki furcsa zajokra ébred és útközben felvesz egy konyhakést, hogy utána nézzen a zajok eredetének, törvénykövető módon jár el, Ha rátalál a betörőre és verekedésbe keveredik még nincsen gond. Ha egyetlen szúrással halásos sebet okoz, belefér a büntethetetlenség kategóriájába.

Ha még tizenegyszer szúr, letöltendő büntetést kap. Ez már önbíráskodáson túlmutató, szándékos gyilkosság.

Remélem a tolvaj megkapta a "hivatalos" büntetését is.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#5) icemad


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Elég elszomorító, hogy kapott másfél év felfüggesztettet. Így pontosan tudják a szutykok, hogy másfél évig kitől lophatnak büntetlenül... Nem is értem, hogy a gazdát ilyenkor miért veszik elő? Persze ő is hibás, mert hívott rendőrt, meg polgárőrt. Elég lett volna az ismerősöknek szólni, meg vinni pár ásót... :(((

(a sivatag tele van lyukakkal, minden lyukban egy probléma van eltemetve....)

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#6) dugo_


dugo_
(veterán)

Pedig van itt igazság.

A tolvaj ellen folyik az eljárás, pipa.
A közveszélyes vadember megkapta a jussát, pipa.

(#7) buherton válasza dugo_ (#6) üzenetére


buherton
(őstag)

Nincs igazság, csak jog. Az igazságszolgáltatás igazi neve jogszolgáltatás.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#8) Gdi válasza icemad (#5) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Mert életveszélyt okozó testi sértést követett el.

Simán lekent vona neki egy sallert és megvárja a hivatalos intézkedést az no para.
De légmellet okozó bordatöréseket előidézni, folyamatos ütlegeléssel, ami kritikus állapotba sodorja az embert, az nem kellene hogy elfogadható legyen.
És ne azt nézd, hogy most tolvaj vagy szent. Egy emberéletről van szó, függetlenül annak hasznosságától, ami megint csak egyéni megitélés kérdése, tehát nem kellene hogy számítson.

Vagyoni javak vs élet.

Ha már önbíráskodni akar, akkor gyújtsa fel az autóját és akkor kevesebbet kap.

Szerk:
Ja rá lehet húzni, de az igazságos, hogy egy utánfutónyi rohadó gyömülcsért megöli a másikat?
Neki meg a joga az élethez nagyobb. És valljuk be igazságos sem lenne megölni ezért valakit.

De ha személyes véleményt kellene formálnom (ami csak hirtelen jön, nem állítom hogy jól átgondoltam) akkor itt az igazságos az lenne, ha az eltulajdonított termény ellenértékét (lehető legjobb piaci árakat figyelembe véve) megfizettetnék az elkövetővel (autó, lakás, stb elárverezésével ha máshogy nem megy).
Ami lehet tovább rontana a helyzeten, mivel azután még többet kellene lopnia, ha előző életszínvonalát fent akarja tartani.
De így max az lesz, hogy kap egy kis elzárást adófizetői pénzből.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#9) Fred23 válasza Ghoosty (#2) üzenetére


Fred23
(veterán)

+1
Így gondolom én is.

Ami még megragadt a cikkből, az a következő: "A társadalmi szerződés, az állam és állampolgárok közötti viszony azonban az önbíráskodás semmilyen formáját nem teszi lehetővé – folytatta a bíró."

Milyen társadalmi szerződést írtam én alá, vagy adtam hozzá a nevem?! Tudom, lehet itt egyből visszavágni, hogy Magyarország Alaptörvénye, Alkotmány, de az átlag nem fideszes mégis simán érezheti azt, hogy nincs itt semmi társadalmi szerződés, ami az övé is! :( Hiszen másfél párt írta magának, meg a támogatóinak. Ez az állapot szerintem eleve ad egy olyan érzést sokaknak, hogy kezdik kívülállóként meghatározni magukat, és hajlamosabbak magukkal szemben is elnézőbbnek lenni, hiszen "dzsungelben élünk", és korrupt, tolvaj, hatalommániás gazember nem egyszer, aki a -neki előnyös- szabályokat hozza, és büntet a saját és haverjai -de nem a köz- érdekében. Mára szerintem nevetségessé vált nálunk társadalmi szerződésre hivatkozni.

[ Szerkesztve ]

(#10) mickemoto válasza Gdi (#8) üzenetére


mickemoto
(senior tag)

Igen, itt ember életről, életekről van szó. A gazda és a családja életéről.
A tolvaj pedig a tettével lemondott minden emberi jogáról. Így volna rendjén legalábbis.

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#11) Sethdobaloah válasza Fred23 (#9) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Szerintem nem tudsz olyan demokratikus orszagot mutatni, ahol ha bevallod hogy a nem menekulo, nem tamado tolvajt a sikeres feltartoztatasa utan sulyosan bantalmaztad, akkor ne itelnenek el erte. Ez igy konkretan igazsagos volt.

...csak én vagyok helikopter?

(#12) Fred23 válasza Sethdobaloah (#11) üzenetére


Fred23
(veterán)

Szerintem most a bíró jól ítélt, talán ezt is megfogalmaztam a +1 adásával. A hős viszont túlzás, ha érthető következménye is a hazai viszonyoknak ez a fajta viselkedés, felfogás, vagyis az önbíráskodás. A rendszerből következik.

Általánosságban van ítélkezési és erkölcsi probléma. Azzal, hogy ha nem tekinted magad a NER részének, ha nem tartod a sajátodénak a magyarországi Alaptörvényt; ha úgy vagy velük, ezek mások érdekeinek készültek, és ebben a rendszerben -mint akár 50 éve- senkit se érdekel a te érdeked, véleményed, ha tudod, hogy nem is fontos a vezetők számára veled konszenzusra jutni, mert nekik te csak egy eltiprandó ellenzéki hang vagy. Ilyenkor jön az, hogy megkérdőjeleződnek az intézmények szerepei, hasznosságuk, megbízhatóságuk, stb. Ilyenkor jön az, hogy "fideszes bíróság", vagy éppen "ellenzéki bíró", "ellenzéki ügyvéd". Nagyon nem egészséges dolog.

[ Szerkesztve ]

(#13) Sethdobaloah válasza Fred23 (#12) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Erre mondtam peldanak, a tarsadalmi szerzodes resze, hogy lemondasz a tolvaj szemelyes megbunteteserol. Ez minden civilizalt tarsadalomban igy van.
Ez total fuggetlen a nertol.

A tobbieknek sem tetszene, ha nem adnak meg egy jobbkezet, akkor ajultra verne oket a karosult. Mert mondjuk volt szemelyi serules is.... vagy akar le is csuszott 2 oraval korabban egy sor. Pedig ha lezuzol egy uj kozepkategorias kocsit, lenyegesen nagyobb kart okozol, mint ez a tolvaj ennek a gazdanak.

...csak én vagyok helikopter?

(#14) Gdi válasza mickemoto (#10) üzenetére


Gdi
(senior tag)

ŐŐőő.. úgy érzem nem találtad el az egyensúlyt.
A gazda és családja nem fog meghalni azért mert a terménye egy részét ellopták. Pláne nem úgy, hogy felfedik a tolvajt.
De, ha Ő önbíráskodás közben úgy veri meg a tolvajt, hogy szervi sérülés miatt életét veszti, az se nem jogos se nem igazságos, se nem törvényes, se nem civilizált emberhez méltó.

Lopással lemondasz az emberi jogaidról? Az ÉLETHEZ való jogról? Vagyoni JAVAK miatt? WTF?

Azért állított fel a társadalom szabályrendszereket, hogy ilyen anarchikus marhaság ne történhessen meg.
A szemet-szemért (az egyenértékű büntetéssel) egyetértek, de amit Te mondasz az kicsit el van szállva.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#15) Fred23 válasza Sethdobaloah (#13) üzenetére


Fred23
(veterán)

"Erre mondtam peldanak, a tarsadalmi szerzodes resze, hogy lemondasz a tolvaj szemelyes megbunteteserol. Ez minden civilizalt tarsadalomban igy van.
Ez total fuggetlen a nertol."

Szerintem ha meginog a bizalom a társadalmi szerződés működőképességében, igazságosságában, hasznosságában, akkor természetessé válik az önbíráskodás terjedése. Vagyis erősen függ az adott rendszertől, konkrétan nálunk most a NER-től a társadalmi szerződés elfogadása vagy elutasítása (illetve egyéb közbülső állapotok). Az emberek úgy következtetnek, hogy ha sz@rik rájuk a rendszer, ha nem az érdekeiket nézi, akkor a saját érdekükért maguknak kell harcolni úgy, ahogy tudnak -alkalmanként az érdekérvényesítés civilizálatlan és törvénytelen eszközeivel és módszereivel.

[ Szerkesztve ]

(#16) Hieronymus válasza Fred23 (#12) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"...senkit se érdekel a te érdeked, véleményed....

Jó reggelt!
Ez minden országban igaz, nem helyi sajátosság. Ha van érdeked és/vagy véleményed, akkor keress - építs olyan pártot vagy szervezetet, amelyik képes az érdekeidet érvényesíteni.

Az a megközelítés, amikor valaki nem definiálja a rendszer részének magát, de elvárja, hogy figyeljenek rá, teljesen téves.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#17) icemad válasza Gdi (#14) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Wtf? Aki ennyit lop egy embertől, azt négyfelé kellene vágni, azután kirakni a falu négy pontjára. Abból tanulna a többi szutyok is. Meglenne oldva az egész. Nem börtönbe csukni, ahol jobban élne, mint a kisnyugdíjasok 90%-a, 40 ledolgozott év után. Persze az adófizetők pénzéből. Úgy látom, tőled sem loptak még el semmit, meg nem is vertek félholtra ok nélkül. Én ezeken már túl vagyok, szóval soha nem fogok egyetérteni a "civilizált" okosokkal...

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#18) Sethdobaloah válasza icemad (#17) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Neked is mondom: gyereked nem adja meg nekem a jobb kezet. Összetöri a 8 millás 1 éves autóm, gazdasági totálkárra. Nekem effektív keletkezik 1 milla károm. Tök jogosnak érzed majd, ha (fél)holtra verem érte?
Ha 1 órával előtte ivott 1 pohár sört akkor már ügye jogossá válik? Ügye érzed, hogy nem? Pedig nem nagyon különbözik a 2 eset. Szándékosan, teljes felelőssége tudatában nagy értékű kárt okozott nekem.

Nincs önbíráskodás, pont. Akiknek ezt nehéz megérteni, és mégis megteszik, azok letöltendőt kapnak, ha szerencséjük van mint ennek a gazdának, akkor felfüggesztve.

...csak én vagyok helikopter?

(#19) 8th válasza Sethdobaloah (#18) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig nem nagyon különbözik a 2 eset. Szándékosan, teljes felelőssége tudatában nagy értékű kárt okozott nekem.

Nem. Ne tegyünk egyenlőséget a között, hogy gipsz jakab több társával előre kiterveli, hogy már a sokadik alkalommal ismét meglop téged amiből jó pénzt csinál vagy gipsz jakab autóba ül és figyelmetlenségből, nem szándékosan neked megy. Utóbbira ráadásul ott a kötelező biztosítás. Ha a kölköm szándékosan nekimenne valakinek és ez a fülembe jutna én magam verném agyon...

Mi mint oly sok család itt Kalocsa környékén paprikáztunk régen. Közel sem akkora területen mint ez a gazda de amikor munka után minden nap hétvégén pedig pirkadattól késő délutánig ott szopod a f@szt nyeled a port egész nyáron a pusztulat melegben a tűző napon a paprikaföldön, végigkapálod permetezed gazolod gyomlálod a területedet, a szüret idejére összetrombitálod akit csak tudsz, hogy jöjjenek paprikát szedni, tizenöt fővel felvonultok a területre és csak a letaposott letarolt paprikát találod mert valaki(k) az éj leple alatt csontra leszedték és a sötétben letaposták az egészet tehát másodszedést sincs értelme tartani na az az érzés megfizethetetlen. Amikor ezt megláttam férfi létemre a sírás kerülgetett és simán embert bírtam volna ölni! Ha ott találtam volna valakit talán agyon is verem. Tavasztól őszig keményen dolgozol más pedig szépen bezsebeli a hasznot. Köszi. Teljesen megértem a gazdát, hogy jól elverte azt a rohadt tetűt akit végre nyakon tudott csípni a rendszeresen visszajáró csapatból. Még sokkal jobban el ellett volna verni. Mindkét kezét eltörni, hogy még a seggét se tudja kitörölni és magasról teszek rá, hogy ez nem pc. :U . De ezt az sosem fogja megérteni aki nem élte még át ugyanezt.

[ Szerkesztve ]

(#20) weiss válasza Gdi (#14) üzenetére


weiss
(őstag)
LOGOUT blog

Jézusom, mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet azért a pondróért. /nyilván a tolvajra gondolok, mielőtt még valaki.../

[ Szerkesztve ]

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó HP laptoptápok

(#21) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Marha jó hogy dolgozik a szerencsétlen egész nap, majd jön egy ilyen sz@r és ellopja azt amiből a családját és magát etetné a becsületesen dolgozó ember.

Ja bocs, éhenhalt az ember meg a családja, mert a rohadt tolvajoknak nem vágják le a kezét, ahogy illene.. .

Igenis be kéne vezetni hogy a vagyon elleni bűncselekmény az életveszélyt okozó bűncselekmény.

[ Szerkesztve ]

(#22) Hieronymus válasza nullpoint (#21) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"Igenis be kéne vezetni hogy a vagyon elleni bűncselekmény az életveszélyt okozó bűncselekmény."

Van átfedés a kettő között. Ha a fénysorompóból lopják ki az akkumulátort, akkor életveszélyt is okoznak.

De neked nem a bűncselekmény besorolásával van a valódi gondod.
A felderítési arány alacsony mivoltával illetve büntetési tételek keveslésével. Szerintem.

Ebből az első a legfontosabb. Ha megfelelően magas a felderítési arány, az valódi visszatartó erő. Legalább is a kemény mag kivételével. Nekik a büntetési tétel jelentős emelése sem visszatartó erő.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#23) Eastman válasza Gdi (#8) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

-

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/humbucker-magnetic-field

(#24) Sethdobaloah válasza 8th (#19) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

Egy sör után beülsz a kocsiba, balesetet okozol, és vitatod a szándékos felelősséget? Még rosszabb is, mert a tolvaj nem úgy megy lopni, hogy akár meg is ölhet valakit, ellenben a sofőr.
A kötelező biztosítás meg nem fedezi a károm. Még ha a közvetlen javíttatási költségeim ki is fizetik (pedig nem, ld avultatás), a kocsim értékcsökkenését már nem. Azt max bíróságon tudom behajtatni a vétkesen.

Gipsz jakab ellen pedig lehet biztosítást kötni lopásra, meg be lehet kamerázni a területed. Nem kötelező az önbíráskodás.
Btw loptak, raboltak is tőlem/közvetlen családtagomtól (erőszakkal), vertek meg az utcán. Attól még nem leszúrni akarom őket, hanem rendes bűnüldözésre és felderítésre vágyom.

...csak én vagyok helikopter?

(#25) mickemoto válasza Gdi (#14) üzenetére


mickemoto
(senior tag)

Nos, én pedig úgy érzem neked nem lopták még el a kétkezi fáradságos munkád eredményét. De nem is kívánom senkinek.
Egyensúly? :F Hol van egyáltalán egyensúgy?
Amennyiben egy ilyen jellegű ( előre megtervezett, nagyértékű ) lopásnál az elkövetők fejenként ~5 év letöltendő börtönbüntetést kapnának ami alatt megtermelnék a saját ellátásukra és a gazda kártalanítására fordítandó összeget ( utóbbit kamastostól az eltelt idő arányában ), ( mert ha a bankoknak lehet akkor itt is ), akkor esetleg beszélhetnénk valami egyensúlyról.
És ha nem a gazdának kellene a tolvajokat kézre keríteni ( akinek nem ez a dolga ) hanem a rendőrségnek ( akinek ez lenne a dolga ), akkor megint mondhatnánk hogy rendben mennek a dolgok.

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#26) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

"bizonyos fokig emberileg érthető a becsületesen gazdálkodó vádlott indulata, de nem ez a lerendezési módja az ilyen dolgoknak." Ezzel a mondattal teljesen egyet tudok érteni.

Az ilyen reakciók helyeslése, felmagasztalása nagyon veszélyes. Mi lett volna, ha ugyanúgy a gazda kezdeményezi a bunyót, de kipattan a kiscsalád a kocsiból, és ő kap életveszélyes verést? Vagy a tolvaj "ijedtében" előkapja a kést? És a bíróság felfüggesztettet ad nekik, mert "csak" védekeztek?

Vagy ha meghal a tolvaj? 2-300.000 forint miatt gyilkos lenne a gazda (ez a konkrét barackos ügy, tökmindegy hogy előtte mi volt).

Észak-Magyarországon nőttem fel, feleségem is, járunk haza, vannak ismerőseink itt. Tudom hogy mi a helyzet. Már rég túl vagyunk azon, hogy legyen rövidtávú megoldás. És minden oldalon változtatni kell, sokat. Ha most kezdenénk, akkor is sokáig tartana, és nem látszik hogy bármi kezdődne... De önbíráskodni értelmetlen, és pont azért, mert tudjuk, hogy mi van, ezeken igenis el kell előre gondolkozni minden érintettnek, "mit tennék, ha..." - hogy az ilyen zsigeri reakciók elkerülhetőek legyenek.

[ Szerkesztve ]

El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

(#27) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
(addikt)

A hős az nem itt kezdődik.Az minimum a vasembernél. :DD Amúgy ha megnéznénk azt a szitut,hogy pl meghal az almatolvaj,és a gazda végig abban a tudatban él majd hogy gyilkolt.(a birósági viselkedéséből rendes embernek tünik) hát az jó lenne? :U

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#28) Feketelaszlo válasza 8th (#19) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Az okozott kár mértékén változtat bármit, hogy ezért az összegért a kisgazda tavasztól őszig nagy fáradtsággal kint robotol a szutyokban vagy hogy ez egy 8 órás ügyvédi szaktanácsadás díja? A tolvajnak semmi köze ahhoz, hogy a hazai termelők rossz hatékonysággal, szétaprózott területeken, gépesítettség hiányában próbálnak fennmaradni - ez a mezőgazdasági szektorban dolgozók saját problémája. Meg a stresszes életvitellel járó dühkitörések kezelése is.
Apropó:
„Hofi Géza a megkeseredett magyar emberek Paulo Coelhója." - William Shakespeare

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.