Hirdetés

2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pepe091


pepe091
MODERÁTOR

Itthon talán 2020-ban elérjük azt, hogy az összes nagyvárosban legyen 4G...

(#2) kolosanyi

Kb, az is előrelépés lenne, mert rengeteg helyen még az sincs. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2) kolosanyi válasza pepe091 (#1) üzenetére


kolosanyi
veterán

Vidéken meg még akkor is mindenhol EDGE lesz. :DDD

(#3) #51736960


#51736960
törölt tag

hiába a gyors hálózat, ha megfizetethetetlen a mobilnet.
nálam a havi keret fél nap alatt elfogy, utána pedig 32 kbps-re lassít a T.
hiába reklámozzák már a 4G-t, a többség a 10 éves gprs szintjén mobilnetezik...

(#4) Ribi válasza pepe091 (#1) üzenetére


Ribi
nagyúr

Jó ha egyáltalán kábelen lesz ilyen megfizethető árban, nem hogy levegőben.

(#5) stbtamas válasza Ribi (#4) üzenetére


stbtamas
aktív tag

A kábel már a múlté, a levegő a jövő.

ZTE F101, Samsung Galaxy Mini S5570 GT -> Motorola Atrix -> Lenovo P780 -> Meizu MX4 > Oneplus 3 > iPhone 6/6s/7Plus/X > Blackberry KeyOne Black > Nokia 7.1 > Oneplus 6T > Pixel 4 XL 128GB Just Black > Samsung Galaxy S21 > Motorola Edge 20 Pro

(#6) Bici válasza kolosanyi (#2) üzenetére


Bici
félisten

Legfeljebb a Telenornál, esetleg a vodánál, mert a T-mobile-nak még az sincs Budakeszi nagy részén, csak GPRS.
"Érthető" a szolgáltatók hozzáállása, hiszen állítólag a kutyának sem kell a gyors mobilnet (amit nyilván a városok adatai alapján állapítanak meg, mert máshol nem is elérhető), ezért nem fejlesztenek, nehogy véletlenül olyanok előfizessenek, akiknél tényleg jobb megoldás lenne, mint az 5 km hosszú réz kábelről szakadozni.

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#7) dchard


dchard
veterán

Azért azt nem árt tudni, hogy az 5G szabványosítása el sem kezdődött, még azon is csak a vita folyik, hogy milyen terülteket kellene jobban kutatni, aztán ezekből kiválasztani a legjobban teljesítőket és elkezdeni magát a szabványosítást.

Ez a 7 év elég optimista becslés ahogyan most kinéz. A 3G első változatát '99-ben szabványosították, és utána is évek kellettek, hogy megfelelően elterjedjen, és előtte évekig kutatták a lehetséges technológiákat.

Nem beszélve arról, hogy 28gigán macro réteget építeni lehetetelnség. Ez max femto szinten lehet érdekes. Látni kell, hogy nincs új a nap alatt: növelik a spektrumot, növelik az antennaelemeket, mert a modulációs rendben elértük az ésszerű határt. Csakhogy ezeket az LTE is mind tudja, vagy az új verzióban már benne van a támogatása (Rel 10). Eleve kérdéses, hogy vajon érdemes-e ezt ötödik generációsnak nevezni, ha ugyanazt a modulációs technikát fogja használni mnt az LTE? Az eddigi váltásoknál azért mindenhol jelentős eltérés volt a rádisó interfészen, ami most egyáltalán nem látszik.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#8) xmaas


xmaas
őstag

Fejlesszek csak nyugodtan hatha 20 ev mulva majd nalunk is lesz valamire valo mobilnet ,amit manapsag muvelnek a szolgaltatok mifelenk szegyentelen pofatlansag mobilinternet neven de ez van az allambacsi leszarja oket azt csinalnak amit csak akarnak nincs senki aki jol belejuk rugjon hogy terjenek eszhez

(#9) MurdR


MurdR
veterán

De fain, akkor 2020ig megtarthatom a Note2t :C :DDD

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#10) Ribi válasza stbtamas (#5) üzenetére


Ribi
nagyúr

Lehet ezt szeretnék erőltetni, de gyakorlatban ez nem így van. Szóval majd ha lesz értelmes kábel utána gondolkozzanak a levegőn. Mert ugye a a tornyokhoz is kábelen megy az adat, nem véletlenül.

(#11) HuMarc


HuMarc
addikt

Gondolom hülye kérdés, de a 3G-hez képest mennyivel gyorsabb a 4G? Főleg mobilon. Mert egy háztartásban gondolom van értelme a nagyobb sávszélességnek, de mobilon? :U

(#12) dchard válasza Ribi (#10) üzenetére


dchard
veterán

"Mert ugye a a tornyokhoz is kábelen megy az adat, nem véletlenül."

A tornyok döntő többségéhez nem kábelen megy az adat, hanem pont-pont mikrohullámú rádiós linkeken. Ezek most jellemzően 2-300Mbit/s-ot tudnak irányonként (semmi közük a WIFI-hez), de a legújabb adaptív rádiós XPIC-s verziók rövid linkeken tudnak gigabit körüli sebességet is. Néhány kitüntetett állomáson van optikai kapcsolat ahová a mikrók összegyűjtik (felhordják) a többi torony által generált forgalmat.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#13) donceleger8


donceleger8
őstag

Szerintem ez a mobilnet a világ legnagyobb átverése. Még Németországban is gondok vannak a sebességgel, anyósom előfizető az O2-nél, 3,5 G elérhető, de Skypeolni nem tudunk normálisan, mert lassú a sebesség. Nem, nem nálam van a baj, 50 megabit csak elég.
Ilyen árak és minőség mellett csodálom, hogy van aki egyáltalán fizet ezért. Erre már az 5G jön.
Hihetetlen.

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#14) #83009024 válasza donceleger8 (#13) üzenetére


#83009024
törölt tag

Nemhiszem el hogy 2020-ra egyáltalán EDGE lefedettség lenne Magyarföldön.
a buszon amin hazafele szoktam utazni minden nap(Debrecen-Vámospércs) ki volt téve még fél éve 1 kis plakát a Telenortól hogy "fizess elő mobilnetre, és netezz hazafele is", nah ez szép és jó, de ne oda tegyék már ki ahol ha elhagyja a busz a Debrecen táblát még Telefonálni is alig lehet, nemhogy mobilnetezni XD

(#15) Péter747


Péter747
tag

egyet csináljanak meg normálisan mindenüt oké most 4g de 5 gé még várjon 4g sincs sok helyen kb egy két nagy városba van :)

(#16) Béééla válasza donceleger8 (#13) üzenetére


Béééla
őstag

Pontosan: HSDPA jel mellett Német földön 5 perc betölteni a Facebook Mobil oldalt. Innentől kezdve elmehetnek a francba.

Mellesleg nem 4G meg nem 4G LTE, hanem "3G LTE" a hivatalos megnevezés, csak a hülyének nem tudnád elmagyarázni, hogy a 3.5G-nél miért jobb a 3G LTE, illetve hülye marketing[HOSSZÚ SÍPSZÓ]-ök kitalálták, hogy ez jobban hanzik.

Illetve:
28 GHz-es spektrumban

Na most hány perc alatt szívta le az akkut?
És nem kell gigabites kliensletöltés, a torony teljesítményét tornásznák fentebb. A kliensnek elég, ha jut egy 10 megabites fix szelet, azzal szinte bármit megcsinálsz.

Bélabá - Ingyen enefté: https://vault1337.hu/nft

(#17) Bici válasza Péter747 (#15) üzenetére


Bici
félisten

Nekem már az is megváltás lenne, ha 3G lenne, akár 2 Mbit/sec sebességgel, de legyen - mindenhol.

Persze, ez sosem fog bekövetkezni, mert nem az számít a szolgáltatónak, hogy használható legyen a net, hanem az, hogy a legkevesebb befektetéssel a legtöbb zsét hozza vissza, vagyis a sűrűbben lakott területekre tesznek csak 3G-t/4G-t.
Hiába van gyors net a városban, a városi ember is utazik néha/gyakran, és ha a nagyinál, uncsitesónál vidéken nem tudja kitenni a nemrég született kismalac képét a fészbúkra, akkor nem fog előfizetni rá - hiszen csak ott használható, ahol úgyis közel van a vezeték.

[ Szerkesztve ]

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#18) ViZion


ViZion
félisten

Ez vótmá', :U vagy nem? Ubiszezon van? ;]

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19) wertigo1984 válasza HuMarc (#11) üzenetére


wertigo1984
őstag

Ezt a kerdest en is felteszem.

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#20) bolvar válasza pepe091 (#1) üzenetére


bolvar
senior tag

Nem hogy edge rengeteg helyen térerő sincs...tiszta vicc...viszonylag sokat utazok és rettentően bosszantó hogy azért fizet az ember hogy ahogy kilép a nagyvárosból a 3g az álom de a térerő is sok helyen luxus vagy ha van a hívás minőségi is borzasztó...

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.