Hirdetés

2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) FattyDove


FattyDove
aktív tag

Ez különösen vicces egy olyan embertől, aki a szovjeteknél "bujkál"

[ Szerkesztve ]

(#2) Narxis


Narxis
nagyúr

Kegyelmet kellene neki adni és inkább kitüntetni. Jól tette, hogy lebuktatta azt a mocsokságot ami a háttérben ment.

(#3) Silεncε válasza Narxis (#2) üzenetére


Silεncε
őstag

Az, hogy jó, ugye nézőpont kérdése. Az átlagembernek jó, a hírszerzőknek annyira nem :N

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#4) FattyDove válasza Narxis (#2) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Mármint egy hazaárulót kitüntetni, aki több ezer embert sodort veszélybe, mert minden lófaszt személyes adattal publikált? Hmmm

#nemszovjetkém

[ Szerkesztve ]

(#5) beastars


beastars
junior tag

Szoval a pénzel ugyan azt csinálja mint nálunk a fidesz? Mámint magának adja. Ja nem Ő nem lopja a közvagyont. A hazájában bünös ,jogosan.

(#6) Narxis válasza FattyDove (#4) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nagyon messze volt az a veszélybe sodrástól...megmutatta a kétarcú USA-t, azt amelyik bort iszik és vizet prédikál, a bolygó önként felkent csendőrét.

(#7) Hoplitész válasza FattyDove (#1) üzenetére


Hoplitész
kezdő

Inkább abszurd a helyzet.

Narxis, igazad van. Ha nem leplezi le a kémkedést, ma is csak összeesküvés-elmélet lenne (mint azelőtt annak lett kiáltva), hogy a nagyon demokratikus USA baráti országok prominenseit és más állampolgárait hallgatja le akár a mobiljaik segítségével.

Az NFT-üzlet meg remélem kipukkan, mert szerintem nincs érték mögötte.

[ Szerkesztve ]

(#8) azbest válasza Silεncε (#3) üzenetére


azbest
félisten

Most már biztosan tudjuk, hogy minden elektronikus eszköz átjáróház. Hogy némelyik kémkedős film vad sztorijánál sokkal vadabb a valóság. S hogy időnként a filmekben megszellőztetnek igazi kémcuccokat, hogy ha valaki hallana róla, akkor csak legyintsen, hogy az egy filmben volt.

Azt is megtudtuk, hogy az átlagembert nem érdekli az adatvédelem, vagy a magánszféra védelme, meg mindenféle hasonló jogi blabla, mert nem is érti, hogy mit az.
Ellenben senki sem akarja, hogy a barátnőnek elküldött pöcsös képet a titkosszolgálat nézegesse. [link] Így már értik.

25 perctől a videóban. Utána pedig konkrét felsorolás, hogy az amcsi szolgálat milyen formában találkozhat a pöcsös képpel.

[ Szerkesztve ]

(#9) nakos1212 válasza FattyDove (#1) üzenetére


nakos1212
senior tag

Még mindig a hidegháborús propaganda ragadt be papa?

(#10) gyuszaa válasza FattyDove (#4) üzenetére


gyuszaa
őstag

Látom működik az agymosás, megragadtad te is a lényeget.. nagyon nagyon sokat köszönhetünk Snowdennek.

(#11) FattyDove válasza Narxis (#6) üzenetére


FattyDove
aktív tag

"Nagyon messze volt az a veszélybe sodrástól."

Aha, ezért szólnak neki direkt a partnerei, hogy legalább a social ID-t satírozzák ki a doksikból, de nem, ez a pöcs publikált mindent, majd elmenekült. Az külön vicces, hogy a panama papírokat még próbálta úgy beállítani, mintha full kamu lenne, pusztán azért, mert a szovjet pajtásai is érintettek voltak.

#10gyuszaa Mesélj az agymosott fórumozónak, mit köszönhetünk snowden-nek?

[ Szerkesztve ]

(#12) Victoryus94 válasza FattyDove (#11) üzenetére


Victoryus94
őstag

Lehet hogy ez neked egyértelmű, vagy épp érdektelen, de szerintem kifejezetten hasznos, ha az emberek tudatában vannak annak, hogy a világháló már rég nem "szabad".
Igenis meg kellene tanulniuk a már a gyerekeknek is, hogyan műküdik a világháló, kik-és hogyan hogyan tudják felhasználni a digitális lábnyomaid megfigyelésre, bevételszerzésre, hogyan tudnak ezekkel visszaélni, stb.
Ha itt írkálok bármiféle nickname alatt, azt maximum néhány perc alatt a valós személyemhez köti bárki. Ha viberen elküld egy képet a barátnőm, azt rajtam kívül a viber alkalmazottai, és a külöböző titkosszolgálatok is nagy eséllyel láthatják.

2012-ben bíróságon tagadta az FBI, és az NSA is hogy szándékosan megfigyelik a saját állampolgáraikat. Ehhez képest tömegesen gyűjtöttek, és tároltak minden metaadatot (metaadat az hogy mikor-kivel beszéltél, milyen weboldalt, alkalmazást, videót indítasz el, hogy merre jársz, hol vásárolsz, stb).
Ehhez olyan kereső eljárást fejlesztettek, amivel a fentieken felül a privát üzenetiedben, email beszélgetéseidben, vagy akár az icloud fiókodban is tudnak keresni. Nem beszélve arról, hogy szinte bármelyik eszközt (mikrofont/kamerát) távolról be tudták kapcsolni, rögzíteni bármiféle bírói végzés nélkül. Ha pedig valamihez nem fértek hozzá, azonnal szereztek egy partnert (akár egy másik titkosszolgálatot), aki elhárította az akadályt.

Tényleg úgy érzed, hogy az a pozitív jövőkép, ha minden lépésünk figyelik, és erről még csak nem is tudunk? Ennyire haszontalan, hogy van, aki ez ellen harcol, és felnyitja a szemünk?

(#13) doeeg válasza Victoryus94 (#12) üzenetére


doeeg
senior tag

"azt rajtam kívül a viber alkalmazottai, és a külöböző titkosszolgálatok is nagy eséllyel láthatják."

Valószínűleg külön alkalmazottat állítottak arra, hogy kifejezetten a te viber forgalmad analizálja :D :C Max. valami algoritmus "látja", amit betanítottak hogy xy tartalmakat ismerjen fel.

"Ehhez olyan kereső eljárást fejlesztettek, [...]. Nem beszélve arról, hogy [...]. Ha pedig [...]"

Gondolom ezt valami hiteles forrással alátámasztva meg tudod erősíteni.

Azzal egyetértek (de ez 2001-ben is így volt) hogy az internetet tudatosan kell használni.

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#14) Victoryus94 válasza doeeg (#13) üzenetére


Victoryus94
őstag

Snowdennek hála alá tudom:
https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_(surveillance_program)
Ha szeretnéd, keresek magyar cikkeket, de a fenti angol wiki oldal nagyon részletes, szinte mindenre kiterjed. Alul pedig válogathatsz a 200+ forrásból, ha gondolod.

Egyébként ez csak 1 program a sok közül, ami kiszivárgott.

(#15) Victoryus94 válasza Victoryus94 (#14) üzenetére


Victoryus94
őstag

Egy másik program, amiről így hirtelen a "végét" találtam meg (azóta többször próbálkoztak bújtatottan belecsempészni törvényekbe, ami az itteni GDPR-hoz hasonlít, hogy legálisan tudják folytatni, bevallom nem teljesen vagyok képben ezek sikerességéről), amit szintén Snowdennek köszönhetünk: https://www.origo.hu/techbazis/20151130-nsa-snowden-megfigyeles-surveillance.html

És egy a fentihez kapcsolódó (szintén telefonos megfigyelésen alapuló) program, amiről magyarul ismét nem sokat találni:
https://en.wikipedia.org/wiki/Boundless_Informant

[ Szerkesztve ]

(#16) Hoplitész válasza Victoryus94 (#12) üzenetére


Hoplitész
kezdő

Ne etesd a trollt. ;)

(#17) Z10N válasza nakos1212 (#9) üzenetére


Z10N
addikt

Nala csak ez megy.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.