Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6168) philoxenia válasza motorhead (#6167) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Azt, hogy van olyan szintetikus teszt, amiben ugyanazt tudja. Te ellenben két processzort hasonlítottál össze egyetlen mérőszám alapján. Mely játékban és milyen szerepe van a CPU Queen értéknek?
Pontosan mit is számol a proci egy mai játékban? Mi az amiben az újabb generáció sokkal jobb, az utasításkészlet fejlődése okán? Ha megnézted az előző linken azt írták:
Elméletileg azonos órajelen az a processzor ér el jobb eredményt ebben a mérésben, amely rövidebb futószalaggal rendelkezik, és melyekben a téves elágazásbecslések miatti „büntetés” kisebb. Például egy Northwood magra épülő Intel Pentium 4 processzor (ha a HyperThreading ki van kapcsolva) magasabb pontszámot ér el, mint Prescott magos társa, mivel az előbbi 20, az utóbbi pedig 31 fokozatú futószalagot használ. A CPU Queen mérés integer MMX-, SSE2- és SSE3-optimalizációt használ.
Az 5470nem tudja az SSE4; AVX; SSE4.2; Supplemental SSE3; AES utasításkészleteket pl. ;) Az i5 ezeket használja. Nyilván nem minden játékban ad ez előnyt, de szerintem van olyan amelyikben igen.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.