Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4029) fpeter84 válasza Dediprof (#4022) üzenetére


fpeter84
senior tag

Nekem is benne volt a P5QC gyári BIOS-ában az 1067A, mégsem volt elég, amíg nem tettem fel a moddoltat addig bugosan viselkedett: BIOS setupból kilépős, illetve ctrl+alt+del újraindításnál nem sikerült a reboot, fekete képpel pörgő ventivel úgymaradt a vas. Win telepítésig már el se mentem abbban az állapotban, nem néztem meg hogy ott mi látszik a proci típusából...

(#4023) Wiipera

Táp főkapcsoló kikapcs vagy falból kihúz, gép bekapcsgomb megnyom hogy minden maradékot kiszívjon a kondenzátorokból, majd elem ki, és pár mp-re rövidrezárni az elemtartó pólusait - akkor garantáltan resetelődik a CMOS... A dual BIOS csak annyit jelent, hogy 2 flash csipp van a lapon (vagy egy nagyobb amiben 2 példány is elfér), a beégetett mikrokód pedig képes a második flash tartalmára áttérni, ha az elsőnél checksum hibát érzékel. A dual BIOS dolognak a CMOS beállításokhoz semmi köze, az a déli hídban szokott lenni 1 példányban, az elem is oda van bekötve. Egyes modernebb lapokon - főleg tabletekben és mini gépekben - előfordul hogy nem CMOS-al oldják meg a BIOS beállítások mentését, hanem közvetlenül a flash egy erre fenntartott szektorába íródik bele. Itt nincsen szükség elemre, viszont egy rossz beállítás azonnal téglává tudja változtatni a vasat, mert nincsen mit resetelni. Én már jártam így, külső flash író kellett a vas élesztéséhez, ráadásul 1.8V-os volt a flash csipp ami külön szívás, mert a pár $-os olcsó USB-s írók természetesen 3.3-asok - de megoldottam, nem fogott ki rajtam :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.