Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3886) VinoRosso válasza iceool20 (#3877) üzenetére


VinoRosso
veterán

hát ez egy óriási vdrop, de most leglaább már tudjuk, hogy azért fagy ki akkor mert nem kap elég feszt a proci. Kapnia kellene 1.3-at (ha annyi van beállítva ) de csak 1,1-et kap terhelés alatt.

Kerestem a lapod kézikönyvében olyat, hogy load line calibration de nem találtam. Pedig ált. p35-től felfele minden lap tudja. Milyen reviziós a lapod és melyik BIOS verzió van fent ? Meg tolhatnál amit flasheltél BIOS-odon egy intelmicrocodelist-et parancssorból, aztán megnézni, hogy tényleg szerepel e benne a 1067A-s mikrokód, mert már erős kétségeim vannak efelől.

Illetve mások akik ezt ovlassák és p35-ds3-uk van, nekik is ekkora a vdrop ? Nekem volt tavaly egy ds3-am de nem emlékszem ekkora vdropra. Kerestem pencil modot a laphoz, de úgy néz ki sajna nincs, csak hard mod, ezt csak olyannak ajánlom aki tud SMD alakatrészeket forrasztgatni.

Ami a ramot illeti:

Performance enhance: standard
XMP: disabled
SPD: manual
MCH latch : 200

időzítések 6-6-6-24 és 70 a trfc-re

dram voltage és dram termination mindegyiket vedd a legkisebbre

A többi mind mehet autora, kivétel a CIA2 ezt rakd disabledre.

Kizárt, hogy ne menjen.

customer114: valami nem kerek mert én 1 éve használtam egy DS3-at 8 giga rammal amiből az egyik pár ilyen kingmax volt a másik meg nem is 1066-os és mégis ment párban. Igaz csak 1 hétig mert utána megadta a lap magát.

Én inkább a lapod cserélném le, mert nekem eddig csak rossz tapasztalataim voltak a gigákkal, egyedül a DQ6-ot csinálták meg normálisra, unokaöcsémnek van, de néha még az is csinált fura dolgokat.

Asussal sosem volt gondom, szerintem egy standard P5Q-val nem lenne semmi gondja. De pl van elfekvőben egy P5KR-em is, pencil mod után az is jó, 4 Ghz-ig vittem benne egy E5440-et.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.