Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3770) Wiipera válasza Kloss (#3769) üzenetére


Wiipera
tag

Én sem akarok belemenni vitába, egyszerűen azon kijelentéseddel nem értek egyet, hogy egy 6770 túlzás a Xeon procihoz (E5440-et említettek, én általánosságban az 54xx szériára gondolok).
(Ha kifejezetten a GTA5-re vonatkozott a hozzászólásod, akkor elnézést kérek, ott lehet tényleg ilyen rossz az optimalizáltság.)

A teszt programok máshogy használják ki a cpu/gpu-t, mint egy játék. (The Divison teszteket is csináltam, ott jól szerepel a Xeon.) Vannak baromi CPU igényes játékok is (GTA 5). Oda kevés a Xeon, most már tudom :K

Sajnos átfogó lista nincs, hogy Xeon (vagy akár C2Q) mellett melyik vga, mekkora kihasználtságon, milyen teljesítményt nyújt ezen vagy azon a felbontáson, beállításon. (GAI-t kéne megkérni :U Én lapot és Xeon procikat tudnék neki adni, meg amíg van plusz vga-m azt is. Mit szóltok hozzá? :P )

Csak egy mini tesztet csináltam anno, amiről néhány eredmény Kenand egy másik cikkében látható. A tesztből az is látható, hogy jól reagált az fps érték az órajel emelésre. (A Xeonok, egy-egy ritka kivételtől eltekintve, megfelelő lapban könnyen 400-as FSB-re hajthatók.)
A cikkben nem lettek közölve az MSI AB-vel mért kihasználtság értékek. De itt van egy kép pl a 2GHz-re állított Xeon egy 680OC-vel Uninigine Valley ExtremeHD beállításon. (sajnos utólag vettem észre, hogy az AIDA-ban rossz fül volt beállítva :W A képeket saját részre csináltam, ezért nem teljes ablakos screenshotok.)
[kép]
4GHz-en már "kisimultabb" a grafikon [kép]
És itt van egy i5-2300-al mért kép is ugyanazzal a vga-val: [kép]

Egyetértek, hogy egy 750Ti jelenleg a legjobb választás :C . Nagyon korrekt áron hirdetnek ilyen kártyákat. (A 7850 árakat nem figyelem)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.