Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1902) Xarina válasza kenand (#1896) üzenetére


Xarina
aktív tag

A 2Ghz-et én néztem be, még nem használtam cpu-z-t. A specificationsban 2,5ghz-nek mutatja a Xeon procit. Én először a core speedet néztem, ami az energiatakarékosság miatt állandóan változik. Ahogy megpróbálok valami komolyabb programot futtatni, rögtön felugrik 2,5ghz-re. De ha nem nyúlok a géphez, visszaveszi 1,5 vagy 2 ghz-re. A feszültség is 1.080 és 1.152 között ingadozik.
Belépni be tudok a biosba, de amint beléptem rögtön ki is fagy. Épp ezért nem tudok telepíteni friss win-t sem, mert nem tudom kiválasztani a boot sorrendet.
Nem csak ide hdd-vel megy, hanem a sata is elindul (amelyik eredetileg benne volt, de a win7 betöltődése közben kiírja, hogy hardvercsere történt és megpróbálja javítani a windowst, de ez nem sikerül neki.
Ja és bios reset után (elemkivétel és cmos reset is) azt írja ki, hogy az overclokkolás nem sikerült, lépjek be a biosba és állítsam be. Persze le is fagy, ha megteszem. Pedig soha nem volt tuningolva a gép.
Most megpróbálom visszarakni a régi processzort.
Köszi a biosokat. gondolom először a frissebet érdemes feltenni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.