Hirdetés

2021. augusztus 5., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) azbest


azbest
félisten

A hotend alatti szigetelésre fillrekért kapni olyan öntapadós szivacsos alus fóliát, amiket a kész gépeknél is használnak, érdemes lehet rendelni [link]

A tapadás tényleg mókás. A nyomtatómnál a gyári felületnél vagy feljött, vagy úgy bele tetováltattam az alacsony hotenddel, hogy alig lehetett leszendi.

Végül vettem üveglapot, savmaratott matt az egyik oldala, s azt tettem rá pár iratcsipesszel az asztalra. Így meglehetősen pontosan sík. S a más tanácsokkal szemben nem 0.3-as első réteget próbálok ideális vastagságra nyomorgatani, hanem 0.1-es első réteggel kezdek, a hotend pedig éppen az üveg felszínéne van szinte. Így nagyon szép az alja a nyomatnak. Nincs szétnyomva és nem hézagos, hanem egyenletesen síma.

Hőmérsékleteknél az üveglap matt oldalával nekem ez jött be: pla esetén 70 fokos ágy és 200-225 fok közötti hotend az anyagtól függően. Most a direct drivera j6 megoldásra áttérve inkább 50% tárgyhűtéssel, fang duct hűtővel. Az abs az nehezebb, ott 110 fokos ágy és 240-260 fokos hotenddel tolom, annál az ágyra is kenek vízben oldódó glue sticket, nélküle könnyen feljön.

Most olvastam az előző írásodat is :) Annó én is teljesen saját megoldást akartam. De aztán ahogy számolgattam a költségeket külön, inkább éltem egy lehetőséggel, hogy egy olcsóbb, már éppen megfelelő gépet vegyek. Így azzal ki tudom nyomtatni az alkatrészeket és később akár át is építhetem teljesen más géppé. Most meg már 32 bites boardokat is kapni 20 dolcsi alatt... fejlődik a technika. Ami nekem kihívás volt még, hogy összegyűjtsem a szükséges csavarokat, szerszámokat és pótalkatrészeket, amire jellemzően szükség van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.